Brusjes- en Brussengroepen Dimence najaar 2010

Zwolle – Kinderen en jongeren die opgroeien met  een broer of zus met ADHD of een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)  worden ook wel Brusjes of Brussen genoemd. Voor hen organiseert Dimence, afdeling Preventie,  verschillende groepen.

dimence.jpg

Doel van deze groepen is aandacht voor het kind dat het meestal met minder aandacht moet doen in het gezin. Brus(jes)sen staan vaak in de schaduw van hun bijzondere broer of zus omdat die veel extra zorg vraagt. Ze hebben vaak het gevoel dat zij zich aan moeten passen. Brus(jes)sen vinden het af en toe moeilijk om met het gedrag van hun broer of zus om te gaan. Voor hen is het extra belangrijk om leuke dingen te doen of om gewoon even te ontspannen. In de Brus(jes)sengroep ontmoeten kinderen en jongeren elkaar en praten over hoe het is om zo’n bijzondere broer of zus te hebben, en wat dat met zich meebrengt. Ze delen ervaringen, wisselen tips uit en doen samen leuke dingen. Voor ouders zijn er twee ouderavonden. Voorafgaand aan deelname vinden er kennismakingsgesprekken plaats.

Na de zomervakantie start Dimence met de volgende Brus(jes)sengroepen:

·         ‘En nu jij’, Brusjesgroep voor kinderen van 8 en 9 jaar in Zwolle.
Start: woensdagmiddag 8 september 2010

·         ‘In hetzelfde schuitje’, Brusjesgroep voor kinderen van 10 t/m 12 jaar in Zwolle.
Start: dinsdagmiddag 7 september 2010

·         ‘In hetzelfde schuitje’, Brusjesgroep voor kinderen van 8 tot 11 jaar in Steenwijk. Start: woensdagmiddag 8 september 2010

·         ‘In de spotlights’, Brussengroep voor jongeren van 12 t/m 16 jaar in Zwolle.
Start: november 2010

·         ‘In de spotlights’, Brussengroep voor jongeren van 12 t/m 16 jaar in Kampen.
Start: november 2010.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)