Gemiddelde huurprijs in Zwolle stijgt met 26,1 procent

Zwolle – Uit het driemaandelijks onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Zwolle met 26,1 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

In juli 2010 werd voor een huurwoning gemiddeld 610 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 484 euro. Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in juli 2010 de gemiddelde huurprijs 504 euro. Een stijging van 10,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.004 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.000 euro. Een stijging van 0,4 procent.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. 26,1 procent, hoe moet ik dat zien?
  De vaste lasten zijn tegenwoordig meer dan de helft van het inkomen. Er zijn tijden geweest dat dat niet mocht een derde van het inkomen was het maximum.

 2. Dan hebben we het wel over Direct Wonen he? Ben er ooit gaan kijken, maar m’n mond viel open van de enorme prijzen die er al voor alleen een kamer (laat staan méér) betaald moest worden.
  Geven ze ook aan wat de reden is van deze prijsstijging? Wellicht mensen die hun momenteel-niet-te-verkopen-huis tijdelijk te huur aanbieden?

 3. ik geloof geen snars van dit bericht: ongetwijfeld heeft iemand lopen rommelen met statistiekjes…. of binnen een bepaalde categorie zijn meer duurdere, of minder goedkopere, huizen beschikbaar ofzo….

 4. Niet verwonderlijk deze cijfers, vorig jaar zag je al hetzelfde: Goedkoopste woningen stijgen het snelst in prijs.
  Schandalig dat alle goedkope woningen gesloopt worden en er duurdere woningen voor in de plaats komen.
  Schandalig ook dat de wachtlijsten alleen maar stijgen, waardoor de prijzen ook alleen maar kunnen stijgen.

 5. Het gaat over Direct Wonen.
  Dat is de marktwerking:
  Een huurwoning aangeboden krijgen via de reguliere weg duurt enige jaren.
  Een koopwoning is niet voor iedereen haalbaar in deze tijd.

  Dus slaat Direct Wonen daar een marktconform slaatje uit..

 6. ik geloof geen snars van dit bericht: ongetwijfeld heeft iemand lopen rommelen met statistiekjes…. of binnen een bepaalde categorie zijn meer duurdere, of minder goedkopere, huizen beschikbaar ofzo….

  Gelukkig is er nog iemand die nadenkt.

  Natuurlijk kan dit niet het geval zijn in een onveranderde markt. Ik ken de wetgeving niet, maar ik meen me te herinneren dat stijgingen van huurprijzen zelfs aan maxima gebonden zijn. (Om uitmelkerij in studentenwoningen bijvoorbeeld te voorkomen)

  Dus voordat iedereen dit als schandalig bestempeld, is het fijn om eerst even de complete gegevens door te nemen. Als er bijvoorbeeld een grote groep dure huurwoningen is opgeleverd sinds vorig jaar, kan je al hele asociale stijgingen van het gemiddelde creëren.

  Is dit trouwens de gemiddelde huurprijs bij Delta Wonen of van de hele markt? Het zou me niet verbazen als deze statistieken gecreëerd zijn om eigen stijgingen van DW in een positiever daglicht te stellen.

 7. De huur wat je maximaal mag betalen kun je uitrekenen op de site van de woonbond. Maar ik weet dat wanneer iemand verhuisd de huur wel met grote sprongen omhoog gaat omdat ze de woning aan de norm van deze tijd moeten aanpassen. Maar 26.1% is wel heel veel.

 8. En toch…en toch is huren te prefereren boven kopen.Bevalt de buurt niet, wil je wat ruimer gaan wonen, je kunt zo weg.
  Heb meelij met die kopers die aan hun huis vastzitten, je zult bijv maar zo een hut in vathorst- amersfoort hebben (recht tegenover een vuilnisbelt!) wow, die raak je dus echt nooit meer kwijt.

 9. Zoals ik het lees, zijn de huurprijzen niet met 26,1% gestegen, maar zijn er kennelijk veel nieuwe dure huurwoningen bijgekomen waardoor de gemiddelde huurprijs met genoemd percentage is gestegen.

 10. Als je eenmaal in W’holte woont, wil je er toch nooit meer weg… 😉

  Nog iets ‘aparts’ in bovenstaand verhaal is de opsplitsing in twee categorieën. Op zich klinkt het wel aardig, maar als een huist vorig jaar 780 euro per maand kostte en nu 820, dan is ie van de ene naar de andere categorie gegaan. Dat soort appels en peren vergelijken is natuurlijk al helemaal uit den boze…

Reageer