Feestweek bij opening Landstede Sportcentrum

Zwolle – Op 25 september aanstaande is het zover: dan opent het fonkelnieuwe Landstede Sportcentrum officieel haar deuren. Het complex is bestemd voor de eredivisieteams van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal, sporters in opleiding en recreatieve sporters. Daarnaast beschikt het centrum over kantoorruimte voor sportorganisaties en een multifunctionele ruimte voor de BusinessClub.

landstede_sportcentrum.jpg

Het Landstede Sportcentrum wordt officieel geopend met een feestweek, van zaterdag 25 september tot en met vrijdag 1 oktober. Op zaterdag is het sportcentrum vanaf 16.00 uur geopend voor het publiek, dat het sportcentrum  kan bekijken en kan kennismaken met de verenigingen die er gaan spelen. Het complex geopend voor sporters en sportorganisaties uit Zwolle en de rest van het land, voor partners van Landstede, businessclubleden en ondernemingen en organisaties in de nabijheid van het sportcomplex. De feestelijke openingsshow vindt dezelfde avond plaats om 19.00 uur ‘s avonds, en zal worden gevolgd door een eredivisiewedstrijd van Landstede Basketbal. De overige dagen van de openingsweek maken onder meer topsporters van het Centre for Sports & Education (CSE Landstede), studenten van de opleiding Sport & Bewegen, topsporters uit de regio, en docenten en medewerkers van Landstede kennis met het centrum. Op 29 september vindt de officiële Kick-off van het topsportseizoen van Landstede Volleybal en Landstede Basketbal plaats. Voor deze topsportavond is de entree vrij!

ls_1.jpg

Het state-of-the-art sportcomplex bevindt op het Rechterland in Zwolle is een echte aanwinst voor de stad en de wijde regio. In het entreegebouw is om te beginnen kantoorruimte gecreëerd voor sportgerelateerde organisaties. Na de entree komt u terecht in het ‘Theater van de sport’; het twee meter in de grond verzonken centrecourt van het sportcentrum. De zaal is geschikt voor meerdere sporten en theateractiviteiten. Het veld wordt omzoomd door ruim 1100 gestoffeerde stoeltjes. De balustrades daarboven bieden plaats aan nog meer toeschouwers, met uitstekend zicht op de (top)sportevenementen.

Naast het ultramoderne hoofdveld zijn er nog drie volwaardige sportzalen. Hiermee is voorzien in een dans- en turnsportzaal, faciliteiten voor sportverenigingen, fitness- en krachttrainingsfaciliteiten en een sport- en speluitleencentrum.

Sport is overigens niet de enige functie van het moderne indoorcentrum. Bovenin het ‘Theater van de sport’ bevindt zich een multifunctionele businessruimte met uitzicht op het centrecourt, waar de Landstede BusinessClub zijn intrek neemt en dat uitstekend geschikt is voor het organiseren van congressen en vergaderingen.

Het nieuwe sportcentrum maakt een logisch onderdeel uit van de Sportboulevard Zwolle, waarop inmiddels het voetbalstadioncomplex van FC Zwolle is gerealiseerd en sportpark De Pelikaan is geprofessionaliseerd. De Pelikaan biedt verbeterde faciliteiten voor tennis, hockey, korfbal en voetbal en beachsporten. Andere onderdelen van de boulevard worden ontwikkeld. Zo staan het nieuwe overdekte zwembad en de verbouw van het hippisch centrum De Haerst in de planning.

Artikel delen:

Reageer