Jeugdtuin schenkt zonnebloemen aan zorginstellingen

Zwolle – De kinderen van de jeugdtuin Stadshagen oogsten deze week ruim duizend zonnebloemen uit hun tuin. Zij schenken de gesneden bloemen aan een twintigtal zorg- en welzijnsinstellingen in de wijk Stadhagen. De bloemen zijn de eerste grote oogst van de jeugdtuin aan de Oude Wetering.

 12-08-2010_zonnebloemen_voor_het_zonnehuis_1.jpg

Enkele bewoners van zorginstelling Het Zonnehuis hebben donderdagmorgen de eerste zonnebloemen in ontvangst genomen van vier van de deelnemende kinderen aan de jeugdtuin in Stadshagen. “Zonnebloemen brengen zon in ons huis, roepen herinneringen op aan mooie zomers. Maar zonnebloemen staan ook voor kracht en verwondering: een klein zaadje zorgt na enkele weken voor een prachtige bloem. We zijn heel blij met de zonnebloemen en willen de kinderen dan ook hartelijk bedanken!”, reageerde mevrouw C. Bovenberg (teammanager Welzijn van Het Zonnehuis) positief op de actie van de kinderen. Meer informatie over de jeugdtuinen vindt u op www.zwolle.nl/jeugdtuin.

12-08-2010_zonnebloemen_voor_het_zonnehuis_4.jpg

12-08-2010_zonnebloemen_voor_het_zonnehuis_5.jpg 

 jeugd_2.jpg

Zaaien, planten, onderhouden en oogsten

In de jeugdtuinen tuinieren kinderen twee keer per week na schooltijd van 16.00 tot 17.00 uur in hun eigen stukje tuin. De kinderen zaaien, planten, onderhouden en oogsten hun eigen bloemen en groenten, en ze nemen die mee naar huis. De kinderen werken onder begeleiding van een tuinman van de gemeente en vrijwilligers. Het jeugdtuinproject loopt ieder jaar van april tot begin oktober.

jeugd_1.jpg

Zwolle heeft drie jeugdtuinen, gelegen in de wijken Stadshagen, Holtenbroek/Aa-landen en Zwolle-Zuid. Dit tuinseizoen doen meer dan driehonderd kinderen en ongeveer 25 (volwassen) vrijwilligers mee aan het jeugdtuinproject. Meer informatie over de jeugdtuinen is te vinden op website www.zwolle.nl/jeugdtuin.

 kind_jeugdtuin.jpg

jeugd_3.jpg

12-08-2010_zonnebloemen_voor_het_zonnehuis_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Prachtig niet alleen die Zonnebloemen maar ook het feit dat zoiets gebeurd.Je kunt ouderen nooit blijer maken dan met dergelijke kleinigheden,vooral door kinderen geschonken.

Reageer