Ruud Kras van FC Zwolle naar Sparta

Zwolle – Sparta Rotterdam heeft verdediger Ruud Kras op huurbasis overgenomen van FC Zwolle. De 28-jarige centrumverdediger tekent in Rotterdam voor één jaar, maar de kans is aanwezig dat zijn aanwezigheid bij Sparta langer duurt, aangezien de club tevens een optie tot koop bedongen heeft.

In Zwolle wist Kras, mede door kleine blessures, tijdens de afgelopen voorbereiding geen basisplaats af te dwingen in de ploeg van de trainers Art Langeler, Claus Boekweg en Jaap Stam. “Mede daarom hebben we ook ingestemd in deze transactie”, vertelt technisch manager Bert Konterman donderdag in de Stentor. De Volendammer had namelijk moeite zich neer te leggen bij een plaats op het tweede plan. Zwolle gaat niet op zoek naar een vervanger voor de defensie. “We hebben nog verdedigers voldoende in de selectie”, aldus Konterman. “Bovendien krijgen we door de huursom iets meer vet op de botten. Dat is wel prettig met een zware winter op komst.”

Zelf reageert Kras op de website van SEG, dat hem begeleidt, op zijn overgang naar Rotterdam. “Sparta is een club met potentie, een club die zo snel mogelijk terug wil naar de Eredivisie. Dat wil ik zelf ook. Dat is mijn doel. Ook Cambuur had interesse, maar daar zijn we niet op ingegaan”, aldus de stopper.

Bron: Voetbalzone

Artikel delen:
Reacties 15
 1. zware winter op komst. is die konterman ook al weerman of zo? >:( Bij blessures niet zo heel veel alternatieven voor centraal achterin en verdedigend middenveld.

 2. Waanzin.

  Kras vormde een uitstekend centraal verdedigingsduo achterin met Botteghin.

  Bovendien wordt hiermee een directe concurrent versterkt.

  Ik snap nog maar weinig van het lange termijnbeleid van FC Zwolle.

  Spelers met een doorlopend contract mogen weg (Van der Wal) of worden verhuurd (Kras) terwijl spelers met een aflopend contract die kwalitatief minder zijn (Reijnen) of die amper nog restwaarde vertegenwoordigen (Van der Haar) speeltijd krijgen. Tevens souperen spelers als Boer, Van der Haar en Slot een fors gedeelte van de salarisruimte op waardoor jongere spelers als Vossebelt en Oosterhof niet kunnen worden behouden voor FC Zwolle.

  Die ?? 55.000,- salariskosten van Kras kunnen niet te zwaar op de begroting hebben gedrukt.

 3. Nu kan die amateuristische organisatie iets terug doen naar de supporters en spelers/staf van FC Zwolle. Namelijk het betaaldgedrag van Sparta maandelijks scherp in de gaten houden en bij minste of geringste de KNVB informeren gelijk de 1e maand al dan krijgt Sparta ook een punt minder. Wat een blamage. Vorige week bij introductie van de hoofdsponsor zei meneer Visser nog niets te weten van een puntenaftrek. Is dit bluf of heeft ook de 2e directeur in 2 jaar tijd die gedwongen afscheid nam ons met een lijk in de kast opgezadeld? Tijd om nu echt dat kantoor eens onder de loep te nemen meneer Visser en de juiste functionaris aan te stellen, technisch heb ik er alle vertrouwen in.

 4. Logische reactie El

  De mysterieuze zinsnede over de zware winter is intrigerend…
  Worden er nu al problemen met de cash flow in die periode voorzien?

  Daar zal een beetje journalist toch wel op doorgevraagd hebben?

 5. @ Dick; :D:D

  Hopelijk komt er nog wat versterking. Ploegen met een goede solide verdediging die weinig doelpunten tegenkrijgen doen vaak mee voor de prijzen. Defensief is dit elftal te kwetsbaar, er moet nog wat bij!
  Japie trek je kicksen maar weer aan8)

 6. @ remco; Absoluut eens Remco! Als ik trainer was zou ik eerst zorgen dat ik de achterhoede dicht had. Dat heeft nixxx te maken met aanvallend spelen of niet. 2 maten van me zijn trainer en lijken er toch iets anders in te staan. Vind het ook zo belachelijk dat goede verdedigers door de gemiddelde supporter (en qua saladi√ęring) veel minder gewaardeerd worden.

  Pfff wat een verdediger was die Jaap en hoe belangrijk was ie ook voor o.a. Ajax!, net als Krol, Suurbier, Frank de Boer, Blind (en Ooyert?). Hoop (en verwacht al is het maar van de verhalen die ik opving) dat Tissingh het goed gaat doen.

 7. Inderdaad vormde Botteghin samen met Kras een meer dan uitstekend centraalverdedigings duo. Onbegrijpelijk dat ze aan Reijnen de voorkeur geven, boven Ruud Kras. Jammer dat Kras zo lelijk op zijn schouder is gevallen, waardoor de hele zaak uit de kom was, dit heeft hem behoorlijk parten gespeeld, we hebben hem veel te weinig zien spelen in Zwolle: een hele nare kwetsuur die ook bij Sparta weer kan opspelen. Maar goed dat zal ons een zorg zijn nu…
  Sparta mag rustig een paar keer de huur vergeten over te maken dan weten we wel de KNVB te vinden. Wat lokt dit allemaal uit tot zielig Oost Duits verlinkings gedrag, bedankt KNVB voor de treurige Jupiler league start met de rode lantaarndrager MVV op minus 8 punten. Nestvervuiling in ultieme vorm
  Met dank aan de KNVB.

 8. Tja, Bertje geeft zelf al aan dat het puur om het geld is te doen. Een speler als Kras heeft ondanks zijn blessure vorig seizoen toch uitstekend gespeeld in de achterste linie met Bottegin. Waarom deze keuze.Tijdens de oefenwedstrijd tegen Real liet Kras toch in 90 minuten zien dat hij er weer stond. Nee, overduidelijk spelen andere belangen hierbij een rol. Het is doodzonde dat Kras naar Sparta gaat. Hij is tot op het bot gemotifeerd om bij Sparta te laten zien wat hij waard is. Jammer en niet goed voor onze club.

 9. in de tijd van Ronald van Vliet was dit niet gebeurd jammer dat deze geweldige voorzitter weg is hij heeft veel betekend voor de fc dat mag ook wel eens gezegd worden.

 10. Bericht door august, op 13 augustus 2010 om 15:05
  in de tijd van Ronald van Vliet was dit niet gebeurd jammer dat deze geweldige voorzitter weg is hij heeft veel betekend voor de fc dat mag ook wel eens gezegd worden.

  Hahahahahaahaha, nee dan was de trainer eruit gevlogen…..
  hahahahahaha, god wat een humor heb jij. De beste grappen tot nu toe.
  ;D;D;D

  :D:D:D

Reageer