Nieuwe studenten gaan ‘ruiken’ aan sport

Zwolle – Woensdagmiddag 25 augustus a.s. kunnen de eerstejaars HBO- en WO studenten die in Zwolle komen studeren, als onderdeel van de GRASweek gratis deelnemen aan diverse clinics op sportpark De Pelikaan in Zwolle. De stichting samenwerkende sportclubs De Pelikaan heeft gezamenlijk met nog een aantal andere sportverenigingen in Zwolle een breed sportief kennismakingsaanbod neergelegd voor de nieuwe studenten in de stad.

De ruim 800 studenten kunnen die middag van 15.00 uur tot 17.00 uur kennis maken met de volgende sporten: voetbal, tennis, hockey, korfbal, beachvolleybal, ultimate frisbee, speedbadminton, nordic running, paardrijden, klootschieten en lacrosse maar ook rugby, cricket en mountainbiken. Deze laatste sporten worden verzorgd door verenigingen die normaal gesproken niet op sportpark De Pelikaan actief zijn maar voor deze gelegenheid door de Pelikaan zijn uitgenodigd en graag deelnemen aan deze dag. Naast de kennismaking met de eigen sportieve mogelijkheden zal iedere nieuwe student die op sportpark De Pelikaan komt sporten deze dag ook in de gelegenheid worden gesteld om kennis te maken met het bijwonen van een thuiswedstrijd van de beide topsport-organisaties in de stad. Zowel FC Zwolle als Landstede Volleybal en Basketbal gaven gehoor aan het verzoek van De Pelikaan om iedere student in het bezit te laten komen van een gratis toegangsbewijs voor een thuiswedstrijd.

Samenwerking

Namens De Pelikaan-verenigingen is manager Diederik Meijntjes verheugd met de samenwerking tussen de verschillende organisaties en de invulling van de dag: “Zwolle profileert zich meer en meer als studentenstad. Dat betekent ook wat voor de sportverenigingen. Wij willen de nieuwe studenten dan ook graag de mogelijkheid bieden kennis te maken met ons sportaanbod en met de activiteiten van nabijgelegen topsportorganisaties waar wij graag mee samen werken. Een mooie gelegenheid voor de sportorganisaties zich te profileren bij de nieuwe Zwolse studenten. Zij zullen tijdens hun studie in Zwolle ook graag willen sporten en topsport willen zien”.

Doel

De organisatie van de GRASweek ziet het als haar taak de nieuwe Zwolse studenten kennis te laten maken met de vele facetten van de stad Zwolle. Een sportlocatie zoals De Pelikaan met een breed sportaanbod past perfect in het programma.

GRASweek

De GRASweek is de algemene introductieweek van Zwolle, bedoeld voor alle aankomende eerstejaars hbo- en wo-studenten in Zwolle. GRAS staat voor ‘Gezamenlijk Ruiken Aan Studeren’ en is een gezamenlijk initiatief van de Christelijke Hogeschool Windesheim, de Katholieke Pabo Zwolle, de Gereformeerde Hogeschool, ArtEZ en de gemeente Zwolle. Dit jaar vindt de zesde editie van de GRASweek plaats van 24 tot 27 augustus. De organisatie van de GRASweek wordt gedragen door bijna tweehonderd vrijwilligers.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. dit is weer een bedenkelijk initiatief. Uit welk soort klei moet je komen om als “kennismaking” aan bv voetbal te komen sniften?
  Ik vrees dat als het kennismakingsproject vrijblijvend is, dat het opgetrommelde vrijwilligersleger er met de o-zo gewilde staanplaatsen van fc zwolle vandoor gaat, wgens gebrek aan animo.

 2. Denk dat de kennismaking een algemener doel heeft verdieping. Positiever ook, probeer maar eens heel goed: kun je er vast el een paar bedenken.

  Ach en met “ruiken” is ook weinig mis, vind ik; jij wel?

 3. @dick, met ruiken aan sportende/uitgesporte mensen is wel wat mis, maar aan de sport zelf niet 😉

  Maar even serieus, het gaat er ook niet om dat ze ruiken aan een bepaalde sport, maar meer dat ze kennismaken met de sport, maar ook de vereniging, denk ik.
  Veel studenten die op kamers gaan stoppen met sporten en middels dit, maken ze kennis met sporten in Zwolle, die ze ook in hun studententijd kunnen doen.

  Ik heb wel weer zin in de grasweek !

Reageer