Kermis in Zwolle van start gegaan

Zwolle – Wethouder C. Berkhout heeft vrijdagmiddag op het Rodetorenplein de jaarlijkse Zwolse Zomerkermis geopend. Tot en met zondag 22 augustus kunnen jong en oud zich vermaken in de diverse attracties die de kermis te bieden heeft.

13-08-2010_opening_zwolse_zomerkermis_1.jpg

Een lint van kleurrijke attracties, die staan opgesteld vanaf het Grote Kerkplein, de Luttekestraat, de Grote Markt, de Melkmarkt naar het Rodetorenplein, zullen deze dagen voor menigeen veel vertier gaan geven. Op de kermis zijn twee ‘hoogtepunten’, de hoge zweefmolen Around the world op de Grote Markt, en het reuzenrad op het Rodetorenplein. Tien dagen lang zal de kermis in Zwolle te bewonderen zijn, met als meest drukke dag het Stratenfestival op vrijdag 20 augustus.

13-08-2010_opening_zwolse_zomerkermis_3.jpg

13-08-2010_opening_zwolse_zomerkermis_2.jpg

13-08-2010_opening_zwolse_zomerkermis_4.jpg 

Op dinsdag 17 augustus is er een speciale middag voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking.

Speciaal voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking stellen de kermisexploitanten op dinsdagmiddag 17 augustus hun attracties beschikbaar. Iedereen is op die dag welkom. De kermisexploitanten zullen die middag tussen 13.00 en 15.00 uur hun attracties aanpassen op de bijzondere doelgroep. Zo wordt het tempo van de attracties aangepast en kan het wat langer duren voordat een attracties gaat draaien.

13-08-2010_opening_zwolse_zomerkermis_6.jpg

Iedereen met een fysieke en/of verstandelijke beperking die graag tijdens deze dag naar de kermis wil, kan zich hiervoor tot uiterlijk 30 juli 2010 aanmelden. Dat kan via e-mailadres infokermis@zwolle.nl of telefoonnummer 038-4982578. Hoewel een grote groep welkom is, is er wel een limiet aan het aantal deelnemers. Het advies is dan ook om zich snel in te schrijven.

13-08-2010_opening_zwolse_zomerkermis_5.jpg

Voorwaarde om aan deze dag mee te doen is dat er begeleiding meegaat. De deelnemers worden in twee groepen gedeeld. Na aanmelding ontvangt men in week 31 (2 t/m 6 augustus) bericht over de aanmelding en over de groepsindeling.

plattegrond_kermis.jpg

Meer informatie over de Zwolse Zomerkermis is te vinden op www.zomerkermis.zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer