Verkeersomleidingen door aanleg rotonde De Dobbe

Zwolle – De aanleg van de nieuwe rotonde in de Rijnlaan bij winkelcentrum De Dobbe in Aa-landen vordert goed. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus wordt de nieuwe rotonde geasfalteerd. Bovendien wordt dan het oude asfalt van dit eerste deel van de Rijnlaan, tussen Zwartewaterallee en Merwedelaan, vervangen. De werkzaamheden maken omleidingen noodzakelijk.

rotonde_dobbe_6534_470.jpg

Om de Aa-landen en winkelcentrum De Dobbe zo goed mogelijk bereikbaar te houden zijn de werkzaamheden verspreid over een aantal dagen. Afhankelijk van het wegdeel dat die dag aangepakt wordt is een logische omleiding gevonden. Voor een zo goed mogelijke verkeersafwikkeling wordt voor het eerst ook gebruik gemaakt van de nieuwe aansluiting van de parkeerplaats van het winkelcentrum op de Zwartewaterallee. Een verkeersregelaar zorgt daar voor een ordentelijke afhandeling van de verkeersstromen. Bovendien wordt tijdens enkele fases van de wegwerkzaamheden de afsluiting tussen de parkeerterreinen ten zuiden en westen van het winkelcentrum opgeheven. De omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven. De nieuwe rotonde is gedurende de werkzaamheden – vanzelfsprekend – nog buiten gebruik voor alle verkeer.

De nieuwe rotonde zal de verkeersafwikkeling en veiligheid op het kruispunt verbeteren en daarmee wordt het belangrijkste verkeersknelpunt in de wijk Aa-landen aangepakt. Om de overlast te beperken wordt de rotonde in de zomervakantie aangelegd.

Maandag 16 augustus

Maandag 16 augustus van ongeveer 6.00-12.00 uur is de Rijnlaan niet in te rijden vanaf de Zwartewaterallee. Het winkelcentrum is in die periode te bereiken via de parkeerplaats ten westen van het winkelcentrum, aan de Rijnlaan tussen de nieuwe rotonde en de Merwedelaan. Verkeer verlaat de parkeerplaats via de nieuwe uitrit op de Zwartewaterallee.

Maandag 16 augustus van 12.00-18.00 uur is juist het gedeelte tussen de nieuwe rotonde in de Rijnlaan en de Merwedelaan afgesloten voor verkeer. Het winkelcentrum is dan te bereiken via de in- en uitrit van de parkeerplaats aan het deel van de Rijnlaan tussen Zwartewaterallee en de nieuwe rotonde. Bovendien is de nieuwe uitrit op de Zwartewaterallee dan in gebruik.

Dinsdag 17 augustus

Dinsdag 17 augustus van ongeveer 6.00-11.00 uur zijn de parkeerplaatsen van het winkelcentrum zowel vanaf het weggedeelte tussen Zwartewaterallee tot de nieuwe rotonde als van de nieuwe rotonde tot de Merwedelaan te bereiken. De nieuwe uitrit op de Zwartewaterallee is dan weer afgesloten.

Dinsdag 17 augustus van 11.00-18.00 uur is het gedeelte tussen de nieuwe rotonde in de Rijnlaan en de Merwedelaan weer afgesloten voor verkeer. Het winkelcentrum is dan te bereiken via de inrit van de parkeerplaats aan het deel van de Rijnlaan tussen Zwartewaterallee en de nieuwe rotonde. Bezoekers van het winkelcentrum kunnen met hun auto de parkeerplaats vervolgens alleen via de nieuwe uitrit op de Zwartewaterallee verlaten.

Woensdag 18 augustus

Woensdag 18 augustus is het winkelcentrum alleen te bereiken via de inrit vanaf de Rijnlaan tussen de nieuwe rotonde en de Merwedelaan. De parkeerplaats verlaten kan dan alleen via de nieuwe uitrit op de Zwartewaterallee.

Donderdag 19 en vrijdag 20 augustus

Donderdag 19 en vrijdag 20 augustus kan verkeer het winkelcentrum bereiken via de inritten op de Rijnlaan tussen de Zwartwaterallee en de nieuwe rotonde en tussen de nieuwe rotonde en de Merwedelaan. Uitrijden kan dan via de nieuwe uitrit op de Zwartewaterallee en via de Rijnlaan tussen de nieuwe rotonde en de Merwedelaan – uitrijden kan die dagen dus níet via de Rijnlaan tussen de Zwartewaterallee en de nieuwe rotonde.

De genoemde omleidingen zijn onder voorbehoud: afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen kan tot aanpassingen besloten worden om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer