Depolitiezoekt.hyves.nl overtreft verwachtingen

Zwolle – De website depolitiezoekt.hyves.nl overtreft slechts één dag na de lancering al alle verwachtingen. Binnen het eerste etmaal werd de pagina al door ruim 14.000 Hyvers bezocht. De pagina is ook door ‘gewone internetters’ -mensen zonder Hyvesaccount- te bekijken maar deze aantallen zijn niet inzichtelijk.

politie_logo_4.jpg

Ruim 2100 van de bezoekende Hyvesleden meldde zich direct aan als lid. Dit houdt in dat zij alle nieuwe recherchezaken die op de pagina worden toegevoegd zij hiervan graag een bericht willen ontvangen. Voor de politie is dit de bevestiging dat de pagina voorziet in een behoefte aan betrokkenheid (ook van jongeren) bij de opsporing van criminelen.

Dat de betrokkenheid van jongeren bij het opsporen en oplossing van criminaliteit toeneemt bleek al eerder uit publicaties van Bel M. Uit de statistieken blijkt ook dat de Hyvespagina meer is bekeken door Hyvers van het vrouwelijke geslacht (61.17%) dan door mannelijke Hyves (38.83%). Ook komen de bezoekers niet alleen uit Overijssel (gedeeltelijk het werkgebied van politiekorps IJsselland) maar uit het gehele land. Dit versterkt de hoop van IJsselland dat andere politiekorpsen snel aansluiting zullen zoeken bij het initiatief.

Op de Hyvespagina staan verschillende actuele rechercheonderzoeken van politie IJsselland. Naast verschillende reacties over de mogelijke herkomst van de polyester zak, kreeg de politie al twee concrete tips over de overige zaken aangeleverd. Deze tips zullen in het onderzoek meegenomen worden. Daarnaast worden er via de Hyvespagina door bezoekers diverse reacties achtergelaten die overwegend positief zijn. In de media en op verschillende fora verschijnen, naast de gebruikelijke negatieve reacties over de politie in het algemeen, ook vele positieve reacties.

Artikel delen:

Reageer