Dance Podium tijdens Stratenfestival gaat toch door

Zwolle – DJ’s Quintin, Cuzco, G-roon en Pharaonic staan vrijdag 20 augustus van 19.00 – 01.00 u op de Potgietersingel tijdens het Stratenfestival 2010. Het zag er even naar uit dat de Potgietersingel dit jaar het rustpunt van het stratenfestival zou worden. Openlucht dance podia staan de laatste tijd door een aantal dramatische gebeurtenissen onder druk. Er worden steeds heftigere eisen gesteld aan beveiliging. En dit maakt het organiseren van een dergelijk evenement een kostbare aangelegenheid. Toch hebben de organisatoren besloten om door te gaan.

bannertje_potgieter_2010.jpg

Het hele terrein zal worden afgehekt en voorzien worden van voldoende, duidelijk aangegeven nooduitgangen. Daarnaast zal iedereen die het terrein opkomt worden gevisiteerd en door een metaaldetector moeten. Er mogen geen drank, drugs wapens of eventuele verdachte of niet te controleren vloeistoffen het terrein mee op worden genomen. (Voor dames let op parfum mag niet mee!). Keerzijde van deze maatregelen is dat er dit jaar in navolging van Citymoves voor het eerst entree betaald moet worden. Getracht is de entree zo laag mogelijk te houden. Toegang zal dit jaar 5 euro bedragen. Kaarten kunnen alleen bij de entree gekocht worden. Mensen die het terrein willen verlaten krijgen een stempel, waarmee ze weer terug kunnen keren op het terrein.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. pfff, wat is daar ooit mis gegaan dan in Zwolle? Er vallen meer slachtoffers op die tokkie muziek dan op deze vorm van dancemuziek. Sjakies en mejongens die mekaar de kop kapot trappen gebeurt vaker dan dat er eens wat op een dancefeest gebeurt. Kijk bv naar citymoves of fushion of dance. Goed georganiseerd toch? ik hoop alleen niet dat die lui van studio tas er nu weer achter zitten al ben ik er bang voor, want die lui vergissen zich wel eens vaker in aantallen(bevrijdingsdag vorig jaar) of smaak van het publiek(dj cuzco zwaar overgewaardeerde dj die elke keer weer de sfeer er uit haalt).

 2. Zonder Cuzco was ik wel gekomen…

  Kunnen er nou niet eens echte Dj’s worden neergezet. een aantal jaren terug met Fedde le Grand was het feest. Of zet er eens nieuw jong zwols talent neer. Maar Nee. Altijd weer dezelfde sukkels!

  Dan maar Tokkie muziek kan ook wel eens leuk zijn.:D

 3. Tjemig….Wat een semi-oorlogstoestanden, zij er echt mensen die hier voor hun lol naartoe gaan???.. Sorry, dan toch maar liever Henk Klompenmaker en Friends:):)

 4. henk klompenmaker en friends, alle respect voor, maar die krijgt de jeugd niet meer mee. Al denk ik wel veel 50+ en ex-stoofgangers.hahaha

  Rollator rock!;)

 5. Denk niet dat hij dit ten nadele van quintin bedoelt maar meer richting cuzsco. Ik snap niet dat die kerel zoveel belangrijke tijdstippen krijgt op feesten. Vaak moet het dak er dan afgaan, maar verveelt hij iedereen met een lange intro die hij zelf in elkaar gedraait heeft en vooral zelf geweldig vind.

  Ik zou quintin laten draaien. Roy el Kei af laten sluiten met een goeie techset.

 6. Tja, ik ben een ouwe zak,…en dat ben ik misschien ook wel mogen worden door risicivolle evenementen zoals hierboven omschreven te mijden, (nou jij weer, geintje) 😀

 7. hahaha, joh, ga d’r heen laat je gaan en zie hoeveel jeugd je nog in je hebt. Je zal zien dat die hele dance scene ook een groot feest kan zijn. Denk verder dat je daar je ogen beter de kost kan geven als naar die ouwe tijgers bij Henky Klompenmaker komen.hahahaha

 8. en aan je danstechniek hoeft het ook niet te liggen. Beetje op en neer springen(bounchen) met een handje in de lucht is al voldoende.

  Veel minder ingewikkeld als dat twisten, quicksteppen, chickendance, soulsliden, electric boogie(al blijft dat wel gaaf natuurlijk).

 9. Dus je hebt nu 5 euro entree, aparte muntjes, en natuurlijk onbeperkt wc’en voor maar 2 euro..!!!;);) en nog steeds i.d.d dezelfde dj’s….
  Lijkt wel een festival binnen een festival…..Het straatfestival is voor mij (en velen denk ik) overal even langs slenteren en kijken….
  Denk dat ik nu maar even doorloop……

 10. @rr…. denk ik ook
  het is toch een (loop) feest,
  en die stempel kun je niet onbeperkt uitgeven
  laatste uurtjes zullen ze er allemaal ”weer” in willen
  :o:o:o

 11. Je vraagt je af wie er belang heeft bij deze ‘vesting’?
  Is dit Tas, of het willen leveren van een cordon beveiliging door Bloemink?
  Zover ik weet is er nog nooit gedonder bij dit dancegedeelte op de Potgietersingel geweest. Kan ook omdat er altijd 10 politiebusjes op de vraag in het zicht staan 8)
  Jammer dat de vrijblijvendheid van dit gedeelte nu ingeperkt wordt!

 12. Ander reset je de oordeel-/en beoordelingsschakelaar ff

  zwollenaar@, op 14 augustus 2010 om 02:09
  50+ hier merk het al hahah

  Vooral het onafgemaakt 😮 om jezelf lachen staat sneu 😉

Reageer