Algemeen Log 148

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 149 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 253
 1. Plantje schreef

  @Tim… hoe word je het liefste genoemd? Tim, Timmy of maakt je dat niet uit?

  Tim is de naam die ik draag, verder kan ik wel zien aan de manier hoe een parodie wordt gebruikt of het kleinerend oid is

 2. Bericht door Zwolse, op 13 augustus 2010 om 11:39
  Plantje.

  Ik raak er door geirriteerd als anderen willen bepalen ,hoe en en op wat voor manier er hier geschreven wordt.

  Er is er maar 1 die op dit forum de regels bepaald en dat is de admin lijkt mij.
  Zolang deze niet aangeeft dat het anders moet,lijkt het mij dat dit alles zijn goedkeuring heeft.

  Die heeft thuis niets te zeggen?

 3. Een verbazingwekkende discussie over quotes. Dat er irritaties ontstaan bij discussies over politieke onderwerpen kan ik nog wel begrijpen. Maar dat een eenvoudige vraag om gebruik te maken van typografische mogelijkheden om een tekst te verhelderen, tot zulke kregelige reacties leiden, is mal.
  Als ‘zender’ van een reactie wil je toch dat de ‘ontvanger’ het begrijpt en goed kan lezen?

 4. Plantje heeft gelijk, ik had beter alles in 1 post kunnen zetten. However, plantje heeft gelijk in alles wat hij heeft gezegd in die immense post.

  Gegroet

 5. @dame, dat is zo maar het is een oplossing voor het probleem van enigen onder ons die geen zin hebben om alle citaten en quotes van het internet te moeten plukken tussen de echte zelfgeschreven reacties.

 6. Wedstrijd info: @ Emmen (Univé Stadion) by FC Emmen – FC Zwolle.
  Kick Off: 20.00 uur.

  FC Emmen: Harm Zeinstra, Sjors Paridaans, Sander Fischer, Guus de Vries, Richard Stolte, Tjarron Cherry, Angelo Zimmerman, Leonardo dos Santos, Michel Poldervaart, Eldridge Rojer, Ruud ter Heide. (Coach: Azing Griever).

  FC Zwolle: Diederik Boer, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati, Gieljan Tissingh, Arne Slot, Etienne Reijnen, Bram van Polen, Danny Schreurs, Sjoerd Ars, Jeffrey van den Berg. (Coach: Art Langerer).

  Wisselspelers: FC Emmen.
  Bart de Groot, Hans Denissen, Johnny de Vries, Kay Velda, Milo Malenovic, Pieter IJzerman, Steven de Blok.

  Wisselspelers: FC Zwolle.
  Erik Bakker, Frank Olijve, Gillian Justiana, Joran Pot, Leon ter Wielen, Pepijn Kluin, Yannick Wildschut.

 7. Timmy, bedankt maar dit voerde ik in Dit is de goeie, voerde onze mooie woonplaats er niet bij in[/url]

  Vond Zwolse’s reactie erg to the point en duidelijk. Smaken verschillen.
  😮 Suggereer jij dat Zwolse thuis nixxx te vertellen heeft….Alleen omdat ze terecht zegt dat een webmaster de baas is op een weblog?—Ik verondestel ernstige hoogmoedswaanzin Timmy.
  Opvallend dat Plantje dit bleef negeren:

  Het was meer als grap bedoeld dan als serieus iets. Maar wel mooi om een discussie aan te wakkeren. Daar schijn ik goed in te zijn.

  :):D:o
  Duidelijk en goed gevonden Dame

  typografische mogelijkheden om een tekst te verhelderen, tot zulke kregelige reacties leiden, is mal.

  Opmerkelijk dat Tim denkt voor ieder ander te kunnen beslissen. Maar goed, elke letter was er 1 teveel over het “protocol van Timmy” Wat mij betreft…zonde van de tijd.
  Verder te kinderachtig voor woorden.

  Tim, heb je nu gelezen hoe ik aan die Twitter van de dag kom…zonder zelf te Twitteren. Zelfs maar te gluren 😉

  — Beseft dat Tim het heel tof vindt om discussies op te zetten (zie boven) dus die komt er weer mee. Nou ja, is zijn goed recht 😉

 8. Bericht door dick, op 12 augustus 2010 om 13:40
  Natuurlijk bepaal ik zelf wat ik hier op zet. Maar vond het wel nuttig de infantiele mening van die Afgaan op dat topic te weerleggen. Zoals je ziet was ik niet de enige.

  Natuurlijk bepaal je zelf wat je op WLZ zet. En of je de mening van die Afghaan kunt weerleggen of niet dat vind ik helemaal niet interessant. Ik vind alleen dat je uiterst selectief te werk gaat met het plaatsen van nieuwsberichten op WLZ. Jij bent toch degene die samen met de admin ons op de hoogte brengt van de nieuwsberichten? En als jij die mening van die Afghaan zo goed kunt weerleggen dan is er toch niets op tegen om dat artikel hier ook even te plaatsen? Anders krijgen we zo wel heel eenzijdige informatie voorgeschoteld. En de geïnteresseerde lezer kan daar dan zelf zijn of haar eigen mening over gaan vormen.

  Nog een mooi voorbeeld:
  Bericht door dick, op 12 augustus 2010 om 11:35
  Lekker betrouwbaar!
  Rechtse regering Slowakije trekt steun aan Griekenland in
  Jongste euro-staat verbreekt eerder gemaakte afspraken

  Als het een linkse regering was geweest dan weet ik wel zeker dat je deze reactie niet had geplaatst. Met het plaatsen van dit soort reacties krijg ik steeds meer de indruk dat je probeert om mensen in een bepaalde richting te duwen. Iemand die weinig kennis heeft van politieke zaken kan daar gevoelig voor zijn en zo maar op de PvdA gaan stemmen. Ik vind het allemaal zo opdringerig. Het lijkt allemaal een beetje op die gasten die je ??s avonds telefonisch lastig vallen en je van alles proberen aan te smeren. Zo komt het in ieder geval bij mij over maar misschien heb ik het wel mis en is dat jouw bedoeling niet.

  Maar ik wil nog wel even benadrukken, en dat heb ik ook al wel vaker gezegd, dat ik de overige reacties van jou als positief ervaar. Je zorgt ervoor dat dit Log aan de praat wordt gehouden en jouw gevoel voor humor spreekt mij ook wel aan.

 9. Mensen bedankt voor de felicitaties. Was ff thuis en de pc stond aan, mail gecheckt en dit log stond me toch een tijd open :o:o:o
  Terwijl er best veel mensen actief waren.
  Was erg onder de indruk, temeer omdat het hier rond 15:00 krioelde van de mensen die op skerp stonden. Plaatste daarom dit

  Bericht door dick, op 13 augustus 2010 om 18:06
  wil niemand goud?

  Maar ook dit….

  Bericht door dick, op 13 augustus 2010 om 18:07
  Hij is voor de 2e persoon die zich meldt. Ben naar de eigengemaakte sausjes- en frikandellenkoning in ’t mooie Assendorp: doeiiiii

  Doe immers al een paar dagen niet meer mee. O.a. om de reden dat ik vind dat het geen verdienste is als je niet weet wanneer het log open gaat. Sterker nog….geen flauw benul hebt. Is het geen kleine moeite (programmeertechnisch) om een log bij 250 te laten stluiten?
  Dan komt het op snelheid aan en weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Maar prima, foutje van mij.

  Had deze tekst elders of helemaal niet moeten plaatsen

  wil niemand goud?

  Wat mij betreft krijgt Erica nu goud. Maar ik wil me er verder niet mee bemoeien.

 10. Meen je niet Boniek

  Bericht door Zbigniew Boniek, op 13 augustus 2010 om 20:33
  Leuke middenvelder Kay Velda uit Hattem. Speelt alleen voor FC Emmen …

  Wat zou daar de reden van zijn? Woont daar zeker in de buurt?

  1e minuut die Arts…Natascha krijgt wel waar voor haar geld, tijd en opgefokte agressie. En ’t is nog aardig droog ook lijkt me :D:D:D

 11. Bericht door Zwolse, op 13 augustus 2010 om 11:43
  Derk.
  Mijn dag kan al niet meer stuk,met het fantastische bericht dat Geert zijn 2e speerpunt heeft ingeleverd,het kan alleen nog maar leukerder worden.

  Die Wilders is echt geen beroerde kerel hoor. Lig daar maar niet wakker van.:)

 12. Dick ik was net nog met een maat van me bij de milingerplaya dacht je daar wel te treffen ach andere keer beter. We hebben het wel naar onze zin gehad lekker eten en drinken. Maat van me was de bob dus is goed gekomen.

 13. Bericht door Assendörper, op 13 augustus 2010 om 21:11
  Bericht door Zwolse, op 13 augustus 2010 om 11:43
  Derk.
  Mijn dag kan al niet meer stuk,met het fantastische bericht dat Geert zijn 2e speerpunt heeft ingeleverd,het kan alleen nog maar leukerder worden.

  Die Wilders is echt geen beroerde kerel hoor. Lig daar maar niet wakker van.

  We komen nog voor verrasingen te staan.

 14. Moet toch nog ff reageren Assie. Want na het 1e deel (super dat jij die vreemde Afgaan ook van repliek wilde dienen) maar ik kan nog wel 15 stukken meer per dat hierop zetten en met deze dan zeggen: “zwaar oneens met deze opinie: Lees! mijn repliek…” Laatst die comedy over wel of niet bannen op VK-blogs (had ook eens een ban op Opinie, daar heb ik me gelijk uitgemaild). Neh dat “kiek mie eens” gaan we niet doen. Iedereen moet er maar opzetten wat ie wil.

  Ben altijd geïnteresseerd in andere meningen. Lees ik ook vaak op de stijllozen en bij VK-blogs. Kun je alleen maar wat van opsteken.

  Deel 2. Spit je net iets te diep, het ging mij erom wat de gevolgen kunnen zijn voor NL. Vroeg het ook meer. Ff over en weer gemaild met ik geloof Natascha en toen was het helaas over. Maar in die trant schreef ik het ook.

  We gaan er 1 nemen kerel! Bewoner van de wijk waar ik net vandaan. En waar ik verdorie toch echt nog te vaak van die rode borden met een witte balk tegenkom >:(>:( Gelukkig kun je die ’s avonds wel aardig negeren, oeps….niet doorvertellen aan de fatsoensrakkers onder ons. De 1e dan —plop—: Op het Weeeeeeeeekend!

 15. Prut Assie, mag jou en je humor ook 😉 Vond die slijtjassen aan de deur ook wel lachen. Het ontbrak er in jouw verhaal nog maar aan dat ze de voet tussen de deur zetten. Onderwijl je vrouw en dochter de kleren van de kont gluurden.

  Klopt, Rood: (altijd beheerste)agressie, temprament, passie: herken me er wel in.

  Ze zeggen wel eens dat mannen het voordeel hebben dat ze iets (een negatieve emotie bijvoorbeeld) snel van zich af kunnen laten glijden….och, dan is dat ook wel weer goed tegen… kan dit woord (ook van de protocolcommissie)? “geestelijke vergrijzing”. Had je de Sigmund van gister al gezien? Over dit onderwerp die van vandaag is nog beter over kipjes

  Wit…Maagdelijk wit? De witte tornado? Witte vloed? Snuifbaar wit? de/een Witte reus? hahaha witte terreur

  Schijn nog wat te moeten doen hier want er is e.e.a. kapot. Hoop dat het bij bellen blijft voor 22:00 mag ik toch hopen. Laterrrr

 16. Het is maar goed dat je hier rode borden met witte balken tegenkomt want hier werden in het verleden regelmatig mensen van de sokken gereden.

 17. Gelukkig,

  Bericht door Derk, op 13 augustus 2010 om 21:12
  Dick ik was net nog met een maat van me bij de milingerplaya dacht je daar wel te treffen ach andere keer beter. We hebben het wel naar onze zin gehad lekker eten en drinken. Maat van me was de bob dus is goed gekomen.

  groeten aan Bob Maat. Heb je de Dame (sh*t weer naam kwijt, volgens mij heeft ze dezelfde voornaam als mevr Dijk van De Vrolijkheid) nou ja “onze dame” ook de groeten gedaan?

  En Harold een knikje? Want die moet natuurlijk doorwerken.

 18. Klopt Assendörper, 21:33; geloof het best. Het is voornamelijk mijn eigen dagdromen als er van die uitdagend mooie studentes langslopen, glimlachen en langsfietsen. Ben ook altijd onder de indruk van mijn eigen “afwezigheid bij het rijden” als ik ze bij De Enk & Eureka allemaal gezellig voor zie zitten. Ben al eens gestopt om een beugel bij Eureka te drinken. Kreeg ik gelijk een rondleiding van beneden naar strak boven tot bijna IN de artiesteningang 😮 Maar ja, daar is het TERECHT ook niet allemaal toegankelijk voor auto’s.

  Sh*t moet nu echt bellen en nog een nummer opzoeken. >:(>:(>:( (tijdelijke agressie kan wel ff)

 19. @Tim maar het is een oplossing voor het probleem van enigen onder ons die geen zin hebben om alle citaten en quotes van het internet te moeten plukken tussen de echte zelfgeschreven reacties/quote] Mijn oplossing is dus: niet lezen. Dat is waarschijnlijk niet wat de inzender beoogt; daarom vind ik het met name jammer dat er gereageerd wordt alsof er een wesp steekt.

 20. @Dick

  Duidelijk en goed gevonden Dame

  Te snel net.
  Wat ik wil zeggen is dat het niet alleen om inhoud gaat, maar ook om vorm. Een aansprekend voorbeeld is een werkstuk dat inhoudelijk goed is, maar dat rommelig is getypt. Dat oogt toch als een minder product dan een werkstuk dat er ook qua vormgeving goed uitziet.
  Je wilt toch niet alleen zenden, maar hoopt toch dat je ‘boodschap’ word ontvangen? Dan is het in mijn ogen niet teveel gevraagd om te proberen het zo op te schrijven dat het ook fijn leest.
  Da’s mijn bescheiden mening.

 21. Nederlandse bus verongelukt:1 dode VALENCIENNES –

  Bij een ongeval met een Nederlandse bus op de Franse snelweg A2 zijn één dode en zeven zwaargewonden gevallen. Zestien mensen raakten lichtgewond. De nationaliteit van de inzittenden is nog niet bekend, maar de kans is groot dat er Nederlanders bij het ongeluk betrokken zijn. Dat liet de ANWB vrijdagavond weten.

  bron: de Telegraaf

 22. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Dick met z’n 21e gouden plak.

  Eregalerij:

  met 3: JanD

  met 4: ja-tja en Wim

  met 5: Natascha en Ingrid

  met 6: Gezellig, drama123 en Tim

  met 8: Assendörper

  met 9: Joppuh

  met 21: Dick

 23. @ Derk, beste kerel die Harold. Goed dat de Dame ook een avond vrij krijgt. Nieuwe klant uit Elburg, we wel eens ontmoeten. Kan ie gelijk een bossie paling meenemen. Heb ook familie in Elburg overigens.

 24. @ Dame, iedereen heeft recht op een (bescheiden) mening. Ook selectief lezen van sommige lieden. Maar na 3 dagen ben ik er wel eens over uitgepraat. Heb het al vaker geschreven maar het fatsoen zal zegevieren (altijd antwoorden) … dit was het wat mij betreft.

  Mag ik je een protocol-arm weekend wensen 😉

 25. Mensen bedankt voor de felicitaties. Was ff thuis en de pc stond aan, mail gecheckt en dit log stond me toch een tijd open
  Terwijl er best veel mensen actief waren.
  Was erg onder de indruk, temeer omdat het hier rond 15:00 krioelde van de mensen die op skerp stonden. Plaatste daarom dit
  Bericht door dick, op 13 augustus 2010 om 18:06
  wil niemand goud?

  Ja godverdegodver, ik stond vanf 3 uur tot kwart voor 5 op skerp en toen moest ik echt uitloggen en vanaf Almere een uur naar huis rijden met n omweg want er was 10 km file gemeld tussen t Harde en Zwollywood. zo kom ik nooit aan een eerlijke kans om op ouderwets ambachtelijke wijze een massasprint te winnen. En dat terwijl ik mijn zegetekst al klaar had voor het geval dat! >:(:D;D;):)

 26. Zou het gedoe rond wie de eerste reactie plaatst op een algemeen log, zoals dit, voortaan iets minder kunnen ? Het wordt naar mijn gevoel zo langzamerhand een “vervelend incrowd gedoe”.

  Bij deze en bij voorbaat al heel hartelijk bedankt !

 27. Goede Morgen! Geniet van de dag gaat de laatste worden met wat zon dan krijgen we een week regen! >:(

  Ydick geen dank van harte trouwens met je 57ste posting in dit log :D:D:D

 28. @Ydick, het spijt me, maar die fanatisme hoort bij dit algemene log. Het is een sport, zeg maar. Gelukkig zijn er nog meer dan 200 andere postings die niet gaan over de eerste zijn van het nieuwe log. En ook heel veel andere artikelen, iedere dag weer…
  Dus ook voor jou wat wils…
  Gewoon even doorheen scrollen en alleen lezen wat je wilt lezen.

 29. …maar…
  Ik begrijp het wel, dat als je zelf niet meedoet aan het fanatisme, dat het dan als vervelend kan worden ervaren. Iedere keer weer hetzelfde, zeg maar.
  Alleen….
  Ik vind het zelf zo leuk….:D:D;D

 30. Ja YDick, ik vind het ook heel leuk, en dan lekker zijken en zeuren erna om elkaar een beetje flauw te maken, heerlijk toch? Maar iedereen mag zijn mening hebben en als je er niiks aan vindt, prima. Dan lees je er maar even overheen toch?

 31. Bericht door Ydick, op 14 augustus 2010 om 01:02
  Zou het gedoe rond wie de eerste reactie plaatst op een algemeen log, zoals dit, voortaan iets minder kunnen ? Het wordt naar mijn gevoel zo langzamerhand een “vervelend incrowd gedoe”.

  Je hoeft het niet te lezen;)

 32. Dick 21 keer je wordt volwassen,of is dat tegenwoordig met 18 al.
  Natascha lekker geslapen zeker ,zat ik er net naast met mijn 1-3,maar wel een lekker begin zo.0-3 en toch maar twee punten ,jammer een waardeloze straf .Heeft Joppuh naast de pot gepiest,beter richten he in vervolg.

 33. Ja helaas Wichert, de file heeft hem alsnog genekt ondanks dat ie er niet in kwam te staan.

  Heerlijk geslapen inderdaad, had wel veel meer kunnen zijn trouwens maar ja ik ben blij met 3-0. Scoreverloop trouwens precies zo gegaan zoals ik in de auto op de heenweg al zei:D

 34. natascha 1.01 vannacht buitenbrand op de vlasakkers gemeld,vandaar mijn vraag .Zal toch hetzelfde zijn wat jij bedoeld .Indische buurt -vlasakkers

 35. Nou ik hoor net van me moeder dat de hele buurt eigenlijk ook Vlasakkers heet, ben ik dus mooi al die jaren in de veronderstelling geweest dat het indische buurt heette hahaha…

  Ik ben er ook wel benieuwd naar…..

  (had melding gemist)

 36. Vette internet+bel storing hier. Gisteravond al, gelukkig doet de “hoofdtv” het weer maar nu lukt ’t bellen niet en ’t computeren op mijn laptop….zakie. Moet ik daar ook nog weer achteraan. Bellen via de mobiele (ben mijn eigen verouderde kast van ’t werk kwijt) ff zien subtiel medewerking te krijgen. Om gegevens over start ronde van NL in Steenwijk, as dindsdag, te krijgen….mocht ik hier al achter. Volgens mij is ’t verstandiger wanneer je mensen nodig hebt om dan eerst te gaan eten 😮 Eetze!

  Paar koste wat kost, zo als het nu lijkt tenminste; kan vanavond (18:45) wel Ajax live zien :D:D:D

 37. Yesss Joppuh en andere fans…Youppuh is terug :D:D:D

  zaterdag 14 augustus 2010 door NRC Handelsblad

  Verdubbelen
  Eerlijk gezegd begrijp ik nooit waarom die Tijs van den Brink een keer of tien per uitzending zo vies kijkt alsof hij zojuist een hapje giraffendiarree heeft moeten doorslikken. Wat gebeurt er met deze man als hij zo??n griezelgezicht trekt? Denkt hij aan orale seks met een wurgslang? Kan hij toch niet zo goed tegen die Knevel? Of zijn het zijn gasten?

  Afgelopen dinsdag trok ik tijdens zijn uitzending zelf ook even zo??n gezicht. Dat was op het moment waarop Robin Linschoten over het halveren van de ontwikkelingshulp begon. Hij wist uit onderzoek dat de helft van de huidige hulp niet op de juiste plek komt en dat het daarom volkomen terecht is dat het bedrag dat wij daar jaarlijks aan spenderen gehalveerd wordt.

  Hij zegt dat op een moment dat het Indiase en Pakistaanse regenwater uit onze televisies gulpt, maar dit terzijde. Als je het halveert komt volgens mij nog maar een kwart op de juiste plek. Dus moet je het niet halveren, maar juist verdubbelen.

  Waarom zegt deze meneer niet gewoon dat er aan de corruptie iets gedaan moet worden? Dat de bedragen beter gecontroleerd moeten worden! Maar je gaat sloebers die door de God van Andries en Tijs meedogenloos in de steek worden gelaten, toch niet korten op hun drie korrels rijst? Hoe durf je dat te zeggen? Hoe krijg je het uit je liberale bek?

  Voor de grap die Linschoten even gegoogled. Want waarom zit hij daar? Waarom hangt hij de autoriteit uit? Wat doet de schat tegenwoordig? Welk recht van spreken heeft deze dwaas?

  Het enige wat ik weet is dat hij lid van de SER is en dat hij jarenlang commissaris bij Dirk Scheringa was. Sterker nog: hij heeft bij deze woekeraar zelfs nog een tijdje in de Raad van Bestuur gezeten. Als Chief Risk Officer! Geestige term in dit geval. Ook lief dat zo??n Wognums bankje dat soort moeilijke woorden gebruikte. Peter R. de Vries, expert in criminele zaken, herinnerde Linschoten er in dezelfde Knevel & Van den Brink-uitzending nog even aan, maar Robin ging hier heel wijselijk niet op in. Andries en zijn maatje ook niet.

  Maar ik heb Robin dus even gegoogled en had een fascinerend kwartiertje. Was eerlijk gezegd vergeten dat hij in 1996 als staatssecretaris eruit was gedonderd omdat hij de Kamer bedot had door een cruciaal rapportje te vertragen. Maar wat doet hij nu? Hij is consultant! Heerlijke onbeschermd beroep is dat toch. Meestal word je als consultant door een bedrijf of een overheidsinstelling ingehuurd om tegen een ordinair uurtarief heel laf de helft van het personeel eruit te flikkeren omdat de baas dat zelf niet durft. Iemand die ergens faliekant in mislukt is vestigt zich daarna als consultant. Dat bord mag elke blinde condoomprikker probleemloos op zijn huis spijkeren.

  Maar nu Robin zijn nevenfuncties. Je gelooft je ogen niet. Hij is bijvoorbeeld Erevoorzitter van de Stichting verkiezing Overheidsmanager van het jaar! Daarbij is hij ook mede-eigenaar van het consultancybureau dat deze boeiende verkiezingen organiseert. Lief toch als je dat op je geurvlaggenlijstje durft te zetten? Net als dat hij lid van de Raad van Advies van de Uitvaartspecialist is. Wat je dan adviseert? De gemiddelde hitte van de crematieoven? De hoogte van eventuele vriesdroogsubsidies?

  Gelukkig is een van zijn vele bijbaantjes Voorzitter Commissie Innovatie Mondzorg. Zorg je dan dat de gemiddelde Nederlander niet te veel uit zijn straatje meurt? Of dat hij geen misdadige dingen over ontwikkelingshulp zegt? Zeker niet als je als bestuurslid van de DSB honderdduizenden mensen moedwillig genaaid hebt en op de rand van de financiële afgrond hebt gebracht.

  Robin, als je maar met één ding bezig bent en dat is het vullen van je eigen zakken, hou dan je mond over mensen die creperen. Zwijg over sloebers die krijsen van de honger en dorst. Schaam je met je 23 betaalde nevenfuncties. Kijk in de spiegel en vervang het woord halveren keihard door verdubbelen. En zeg niet dat je niet weet hoe je dat moet doen!

 38. Een meer dan filtsende start van dit seizoen idd Joppuh :D:D:D
  Had em nog niet gelezen (moest eerst eten en een gratis nieuw KPN-modum beloofd krijgen)….met zinnen als

  Waarom zegt deze meneer niet gewoon dat er aan de corruptie iets gedaan moet worden? Dat de bedragen beter gecontroleerd moeten worden! Maar je gaat sloebers die door de God van Andries en Tijs meedogenloos in de steek worden gelaten, toch niet korten op hun drie korrels rijst? Hoe durf je dat te zeggen? Hoe krijg je het uit je liberale bek?

  en

  Voor de grap die Linschoten even gegoogled. Want waarom zit hij daar? Waarom hangt hij de autoriteit uit? Wat doet de schat tegenwoordig? Welk recht van spreken heeft deze dwaas?

  Het enige wat ik weet is dat hij lid van de SER is en dat hij jarenlang commissaris bij Dirk Scheringa was. Sterker nog: hij heeft bij deze woekeraar zelfs nog een tijdje in de Raad van Bestuur gezeten. Als Chief Risk Officer!

  De Peter-herinnering en het “wijselijk of hypocriet” niet durven reageren van blonde Robin & de mannenbroeders…treffend weer!

  Maar wat doet hij nu? Hij is consultant! Heerlijke onbeschermd beroep is dat toch. Meestal word je als consultant door een bedrijf of een overheidsinstelling ingehuurd om tegen een ordinair uurtarief heel laf de helft van het personeel eruit te flikkeren omdat de baas dat zelf niet durft. Iemand die ergens faliekant in mislukt is vestigt zich daarna als consultant. Dat bord mag elke blinde condoomprikker probleemloos op zijn huis spijkeren.

  en ’s mans nevenfuncties :D:D:D

  Wat een slotakkoord…

  Zeker niet als je als bestuurslid van de DSB honderdduizenden mensen moedwillig genaaid hebt en op de rand van de financiële afgrond hebt gebracht.

  Robin, als je maar met één ding bezig bent en dat is het vullen van je eigen zakken, hou dan je mond over mensen die creperen. Zwijg over sloebers die krijsen van de honger en dorst. Schaam je met je 23 betaalde nevenfuncties. Kijk in de spiegel en vervang het woord halveren keihard door verdubbelen. En zeg niet dat je niet weet hoe je dat moet doen!

  Mag Youp dagelijks een column op AT5 oid??? Zijn er dan zo weinig mensen in ’t maachtig mooie NL die het zien? Of zijn er veel die het niet willen zien omdat het ook over hun brood gaat? Schaam me vaak voor mijn leeftijdsgenoten. Simpel non-verbaal al te herkennen….kun je mooi op tijd weg zijn voor ze beginnen te brallen.

  Maarten van Rossum en Gremdaat zijn er nog 2 maar wie kunnen ons nog meer laven met hun o zo ware teksten?

  Youp bedankt in elk geval en welkom terug :D:D:D

 39. Dick ik wilde je net zonder cynisme bedanken voor te doen wat gevraagd is omdat dat prettig lezen is, en dan gooi je er weer zo’n flauwe opmerking uit, nou ja, dan had ik er maar een pak zout bij moeten zetten he:D;)

  Ajax 18.45 uur wist ik niet dus goed dat je het hier nog ff hebt gepost!

 40. :o:o:o Natas, ik werk gewoon zoals ik altijd werk. Kijk maar een maand terug. En flauw…kwestie van smaak. 😉

  Heb je de MVV-post ook gelezen? Onder de pot in Emmen?

 41. Was weer een sterke van Youp, maar het frusterende blijft dat veel mensen vinden dat Robin gelijk heeft. Het geld aan ontwikkelingshulp geven, het blijft een duister gebeuren. Waarom wordt nog steeds niet uitgezocht waarom er zoveel geld aan de strijkstok blijft hangen.

  En wat Yuop zegt over als we het geld met de helft terug brengen dan komt er nog maar een kwart bij de mensen die het nodig hebben is inderdaad zo.

  Voor mij zelf besluit ik ook steeds vaker om te kijken naar kleine projecten waarvan ik weet dat geld komt op de goede plaats terecht. Zoals een collega die een jongen in Cuba steunt die ze ontmoet heeft in Cuba en waar ze nu ieder jaar weer naar toe gaat. Zij zorgt er finacieel voor dat hij naar school kan. Inmiddels heeft ze ook een “revalidatiecentrum”onder haar hoede genomen en helpt zoveel ze kan.

 42. Idd zwaar frustrerend (en selectief dom omdat het dat spul wel goed uitkomt voor de geldbuidel). Ontw.hulp; volgens mij zijn het voornamelijk de corrupte regeringen die op wat voor manier dan ook veel achterover drukken. Maar hulp kan ook op een andere manier. Hier kwam net een meisje binnen, ze was 3,5 weken in Mozambique. Ouders zijn zeer arts in verschillende disciplines. Dochter van Peterrr heeft (weliswaar met Sjonnie de Mol IV, Boulevard en zichzelf natuurlijk) ook wat goeds kunnen doen in Afrika. Achterbuurmeisje komt binnenkort terug uit Iran.

  Vind wel dat de instanties meer zouden moeten fuseren. Hoeveel goedbedoelde Chr. instanties zijn er wel niet? Hoeveel van andere geloven/levensbeschouwingen? Bert Koenders heeft het allemaal eens laten uitzoeken….jammer dat uitgerekend zo’n rapportage dan niet als leidraad wordt gebruikt als de discussie weer actueel is. Fout van? Pff van de media en het zichzelf onderzoeksjournalisten noemend gepeupel.

 43. Een tijdje geleden gingen er ook regelmatig transporten naar Oost-Europa. Volgens mij Kerken en woonwagenkamp georganiseerd. Nu…schreef er pas nog over: kun je vuilniszakken kleding en schoenen in witter containers bij ons centrum kwijt….Maar of het goed komt? Nav een opmerking hier heb ik ze gemaild. Kreeg natuurlijk een nette mail terug, met de mededeling dat het goed kwam. Misschien kun je het beter naar het Leger Des Heils brengen? Ben bij die club wel aardig overtuigd van een goede insteek.

  Gister, niemand reageerde, kwam Bernard met “en Pakistan dan”? Idd. en Pakistan dan! Journaal gezien een paar dagen achtereen? Heb donderdag of zo nog geopperd om hier weer zo’n veiling te doen als toen voor Haïti.
  Ook geen reactie…..cynischi zullen zeggen: huh wat is daaaaar veeeeeeel over de balk gesmeten tjonge jonge….tenminste dat denk ik en daarom geef ik niet.

  Vond de hulpverlening in elk geval erg laat op gang komen….maar heb toch echt het idee dat elke “druppel hulp” daar telde. Die mensen hadden minder dan nixxx. Nu is het natuurlijk nog niet veel beter (kijk een naar de omtrek van het rampgebied) maar als zijn er maar een paar mensen door in leven gebleven….. Die hadden niet meer geleefd als niemand wat gedaan had.

 44. @ Dick, als deze instantie’s weer gaan fuseren, moet er weer zo’n dik betaalde manager aan het roer komen. Ze mogen wat mij betreft wel gerigistreed worden. Maar als het klein is en blijft worden dit soort activiteiten door vrijwillegers gedaan, hoe groter hoe meer betaalde krachten zich er weer mee moeten bemoeien.

 45. @ Natascha
  De naam Vlasakkers is van voor de tijd dat er bebouwing stond op de plek van de huidige Indische buurt. Hier werd vlas op het land verbouwd wat weer verwerkt werd in onder meer de Passiebloem (volgens Wikipedia hebben er ooit 4 molen aan de Nieuwe Vecht gestaan) Op de plek van het huidige wijkcentrum heeft een station gestaan van de DSM (Drentse Stoomtrein Maatschappij) met de naam De Vlasakkers.

 46. Denk dat die kleine instanties ook allemaal overhead hebben…dus bezuinig je op overhead. Ideale tijd nu: wordt maatschappelijk absoluut niet meer geaccepteerd dat er 1. erg veel overhead is 2. maatschappelijk onverantwoorde salarissen worden betaald.

  Maar zo als jij en ik al schreven: gelukkig zijn er nog veel bevolgen mensen die deze hulp onbaatzuchtig doen.

 47. Ben hier echt benieuwd naar

  Bert Koenders heeft het allemaal eens laten uitzoeken….jammer dat uitgerekend zo’n rapportage dan niet als leidraad wordt gebruikt als de discussie weer actueel is. Fout van? Pff van de media en het zichzelf onderzoeksjournalisten noemend gepeupel.

  gepeupel gepruts

  * Bijkomend probleem met vrijwilligers in de Ontwikkelingshulp: wie wil het doen? Betrokkenen genoeg, zeker en daar mogen we ook trots op zijn….maar echt huis en haard verlaten???

 48. Wat is “aan de strijkstok hangen”? De mensen die voor de goede doelen-organisaties werken, moeten ook betaald worden. Ik vind het eigenlijk gek dat iemand met een bepaalde opleiding in het bedrijfsleven bedrag x mag verdienen zonder commentaar, terwijl als dezelfde persoon voor een goede doel-organisatie werkt, veel mensen vinden dat hij dat het liefst voor niets maar zeker voor een hongerloontje moet doen.
  Er zijn uiteraard grenzen aan de hoogte van het loon, maar als we anderzijds willen dat het professioneel wordt opgepakt, dan kost het natuurlijk ook wat.
  Overigens zou het beste zijn dat er geen ontwikkelingshulp nodig zou zijn. Dat kan als de “eerste wereld” meer betaalt voor de producten en grondstoffen die ze uit ontwikkelingsgebieden betrekt. Wordt onze koffie natuurlijk wel flink wat duurder.

 49. @ Dame. Bedankt voor de nuance op het populistische/gemakszuchtige “aan de strijkstok hangen”

  – mensen betalen
  – terecht

  Ik vind het eigenlijk gek dat iemand met een bepaalde opleiding in het bedrijfsleven bedrag x mag verdienen zonder commentaar, terwijl als dezelfde persoon voor een goede doel-organisatie werkt, veel mensen vinden dat hij dat het liefst voor niets maar zeker voor een hongerloontje moet doen.

  Hopeliijk komt er, leek in gang gezet, een salarisnivilering. Oeps, valt met a.s. kabinet zeker niet te verwachten…maar die directors kunnen toch ook tevreden zijn met een tonnetje of 2 netto? Ook met universiteit niet gek toch? Als een directeur van Artsen zonder grenzen dat ook zou krijgen (geen idee wat ie nu krijgt) lijkt me dat maatschappelijk geaccepteerd.
  * wat is een hongerloontje? pfff 1500 netto? x 12 = 18.000 netto, aardig verschil met 200.000 😮

  Zou idd héél ernstig zijn als onze koffie heel wat duurder werd. Hier in Zwolle zit in elk geval 1 koffiehandelaar die de ontwikkelingslanden steunt. Het zal me niet verbazen als Hans T. dat ook nog eens doet. (ja de T = ook van Topper als was het maar omdat ie kaartjes voor me regelde voor de halve finale EK’88 :D:D:D).

  Denk dat zeer veel mensen iets meer voor, zeker ook, goede koffie willen betalen die daar vandaan komt. Bedankt Dame voor de geboden gelegenheid je ongetwijfeld cynisch bedoelde koffie opmerking te ontleden 😉

 50. He Dick, was niet cynisch, maar heel serieus bedoeld. Wij allen (ik ook) profiteren namelijk flink van de derde wereld. Ik hed de cijfers zo niet paraat, maar de geldstroom van daar naar hier is nog altijd groter dan omgekeerd. Waar ik van schrok was dat Bert Koenders bij P&W zei dat er wereldwijd (sic) minder aan ontwikkelingshulp wordt gegeven dan er in één jaar op Wall Street aan bonussen wordt uitgedeeld. Da’s pas cynisch!

 51. Van Wikipedia

  In 2008 gaven overheden (van rijke landen) samen 120 miljard dollar aan officiële ontwikkelingshulp. De Verenigde Staten waren in 2008 in absolute zin de grootste donor, met een hulpbudget van 26 miljard dollar. Nederland bezette de zesde plaats met bijna 7 miljard dollar. Relatief gezien zijn Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Luxemburg de grootste donoren: zij besteden minimaal 0,7% van hun budget aan ontwikkelingssamenwerking. Daarmee voldoen zij aan een internationale norm, die leden van de OESO in 1970 met elkaar afspraken.

 52. goed zo Derk het kan nu nog ,kom net van een heel gezellige middag terug en zit nu ook met de kleinkinderen en met mijn baas achter.Tot 18.45 dan begint Ajax en moet ik (mag) met mijn kleinzoon kijken.Hij is een Ajax fan .Na Fc Zwolle natuurlijk .Hij vond de open dag van Fc leuker dan van Ajax.Hij heeft geen sjaal met G-E tekst gelukkig want dat vind ik erg genant.

 53. Zigo ach ja bel je: modem even resten 5 min wachten en dan moet het weer gaan er zijn hier geen storingen bekend. Standaard antwoord van de help desk na 20 min wachten. Trouwens al geprobeerd het modem te reseten?

 54. Zeer schokkende uitspraak idd Dame, die laatste

  Bericht door Dame, op 14 augustus 2010 om 15:08
  He Dick, was niet cynisch, maar heel serieus bedoeld. Wij allen (ik ook) profiteren namelijk flink van de derde wereld. Ik hed de cijfers zo niet paraat, maar de geldstroom van daar naar hier is nog altijd groter dan omgekeerd. Waar ik van schrok was dat Bert Koenders bij P&W zei dat er wereldwijd (sic) minder aan ontwikkelingshulp wordt gegeven dan er in één jaar op Wall Street aan bonussen wordt uitgedeeld. Da’s pas cynisch!

  Wat mij betreft gaan we nog eens uitgebreid en serieus over Ontwikkelingshulp door babbelen. Zou dan ook graag het rapport met verbeterpunten eens doorgekeken hebben.

  Oeps Udate, lees zelf de Sensatort niet….maar mijn vader merkte vanmiddag terloops op (uit de SensatorT)

  Het nieuwe kabinet zou de giften niet meer aftrekbaar maken

  :o:o:o

  Willen ze op zo’n manier geld binnentikken? Met het CDA erbij (oeps bedoeling was a-politiek maar dit is weer zo’n versmelting)….zendingsgeld en Kerkelijke steun (bijvoorbeeld) voor de 3e wereld is volgens mij OOK ONTWIKKELINGSHULP???

 55. van de ziggo site:

  Groepsstoring van zaterdag 14 augustus 20:50 uur
  Er is storing. Onze radio-, televisie-, internet- en telefoniediensten zijn op dit moment niet beschikbaar. Verwacht wordt dat de problemen in de loop van de middag zijn opgelost. Onze excuses voor het ongemak.

  was dus toch wel iets aan de hand.

 56. Wichert 18:45 was best tof…Godenzonen van wéér terug op 2-2…maar …uiterst simpel gewonnen. Heb je op de heer JOZEFZOON :D:D:D en Bonfatius, best verdienstelijk voor een Ajax-ontmaagding.

  Maar uh….PSV gelijk daarna was als snel 4-0 hatrick Tojvonen (maar uh meneer Toj…5 treferts, daar lacht Suarez om die nog op NUL staat). En de reden voor die ultra vroege pengel EN ROOD en einde wedsrijd. Volgens mij was’t een schwalbe.

  Nu nog gelijk bij Grolsch-He*renveen…maar tjonge, heb nu wel weer téveel voetbal gezien.
  —–
  Was wel weer even gezellig bij Paul in ‘T Plein….gelijk de typische Westenholtensche gastvrijheid: bordje kaas, worst en Westenholtensche mosterd 😀 Goeie muziek en lachwekkende onzin. Ben maar even geweest, omdat heer Skutte me matste met na sluitingstijd nog een lekker achterband aan te nemen….maar moest toch eens vaker gaan kijken. :D:D:D

 57. EVA en Appie hier en ligt KPN tv er gisteravond en vanavond al uit….periodieke storing. Nou als ie d’r morgen weer uitligt. Ga ik ff periodiek klagen >:(>:(>:(

  Al ben ik blij dat de telefoon het weer doet en 2 tv’s draadloos op en kassie draaien….dat dan weer wel en “blij” als hoofdmoot 😀
  —————–
  Mooi PE: “Du bist nicht allein, wenn Du traumst von der Liebe!”!!!!

  Vond dit ook een beetje klef van onze Derk

  en geniet ook van onze 2 kids.

  :o:o:o Ja, PE dan valt ie mee in ’t eggie.:)

 58. Joppuh, ik eb vanmiddag van 3 tot 5 weer op oe zitt’n te wacht’n op et terras van Stap. Kom ie d’r nog wel? Doarnoa eb ik nog in de oge zweefmöl’n ezitt’n maa det ak beter niet kunn’n doen. Wah was ik misselijk maa et uutzicht was weh mooi.

 59. PE, dat zal ’t zijn

  Peter Erik de Visser, op 14 augustus 2010 om 21:21

  Stadshagen heeft nog geen glasvezel. Er is mij is door zo’n “ik wil graag wat verkopen maar wel zsm van je af zijn-muts” gezegd dat er bijbetaald moest worden voor glasvezel (KPN dus). Hoor vanmiddag dat mijn pa gratis glasvezel heeft in W.hotle……

  IS DUIDELIJK COMMUNICEREN ZO MOELIJK, OPLICHTERTS?

  Ok, dat wilde ik ff kwijt. Tijd voor een nieuwe skuimer.

 60. :o:o:o @ Admin, is schelden niet subjectief of is er ook een scheld-protocol in omloop? Sorry, geintje. Maar wat was het “foute-woord”? Als ik zo nederig en beleeft mag zijn?

  ==========

  Ik vermoed de bus van Sk*tte 😉

 61. Owww, de info van de jongeren aangaande de tussenstand bij De Tukkers (oeps daar zat het scheldwoord denk ik Admin :o) HEERenveen…is wat lastig te verkrijgen omdat de jongeheren aan…de waterpijp zitten. Begrijp dat ut nog wel in….komtie: de brilstand hangt.

 62. Bedankt voor de tip QM!!! Hoef na deze vakantie nog maar 1 boekje dus: staat genoteerd.

  G?nther Wallraff, heeft indrukwekkende proza afgeleverd!

  Was jij niet aan het feestvieren? Mijn schone zusje kende dat Hunting-dingespopfestival wel….in een klein dorpje.

 63. Ikke wel dick. Mag graag ontspannen en dat doe ik nu ook met een glaasje wijn erbij. Ik wind me niet gauw ergens over op. Ben van nature de rust zelve.

 64. Oh Admin…Sk*tte is juist een zeer gerenomeerde fietsenzaak in Westenholte. Al 90 jaar en hij redt zich uitstekend met enkel fietsen….respect! De 1 na oudste Zwolse rijwielhandelaar……De Markante Herman Koetsier is binnenkort 100 jaar fietsenboer 😀

  Had verwacht dat Gait Rigter (ook ivm zijn bijzonder goede reputatie door de jaren heen) de oudste was….niet dus.

 65. hahaha, ik heb het raam openstaan…en met een beetje moeite waait de muziek zó binnen.
  Nee, heb ruim 15 jaar pinkpop, torhout/werchter – zo heette dat toen- afgeschuimd, maar op een gegeven moment heb je het een beetje gehad, de vieze luchten, het oncomfort…je kent het;D
  Alleen voor een concert van Bruce Springsteen, of Bowie wil ik nog wel afzien…die zijn gááf.

 66. @ QM; Zeer efficiënt, voordelig en minstens even belangrijk: ’t kost niet teveel moeite 😀

  Ken het idd, maar hou wel van die festivalsfeer. Smaken verschillen; vrouw-dick moet er bijvoorbeeld ook nixxx van hebben.

 67. @ Assie, zie boven: mensen verschillen enorm…al ging het enkel over ’t glaasie wijn. Mooi toch! Stel: We zouden allemaal hetzelfde zijn :'(:(;)

 68. Dat is maar goed ook dick. Stel dat we allemaal druktemakers zijn dan zaten we nu al aan het Log 350.:):) Prut nog op het restant van het weekend.

 69. Het is de drukte die veel festivals onaangenaam maakt, de kleinere festivals…concerten met onbekend talent zijn vaak prettiger om te bezoeken…ik neem dus aan dat mevrouw dick het ook gehad heeft met kotsende, teveel drinkende jongelui en de kilometers lange rijen bij de -vieze verstopte- weecee’s…
  Dat was ooit leuk, maar nu¿¿¿

 70. @ QM, als ik je lees…lees ik mijn vrouw. Maar ik vind dat wel gaaf die grote drukte. Afgelopen bevrijdingsfestival ook…zijn er veel (ook vriend en vriendin) sta je mee te l*llen op de trap van het Provincie(overbodig orgaan;))huis….”owww wat druk nou het is mij te druk”. Pffff “waar een postieve instelling is, is ook een weg naar veur’n QM”…..

  Mijn vriendin Jo en ik hadden alle tijd….je loopt net zo makkelijk naar strak voorin…tussen het (da’s wel belangrijk) altjd coole publiek….als over het Kerkbruggie helemaal naar het andere bevrijdingsfeest op de Grote Markt….terug….het festivalterrein op en als je dan wilt (ligt aan je instelling) sta je ook zo weer vooraan. 1x vooraan bij het hoofdpodium en bij elk ander podium…..ook nog op de slootkant liggen genieten (ECHT alleen genieten ;)) kun je ook best makkelijk wat te drinken halen. Mits je vanzelfsprekend incalculeert dat je niet overal gelijk aan de beurt bent….en de sapjes op tijd op je mooie plek opdrinken. Ook is het mogelijk languit op het festivalterrein van de zon te genieten…..

  Als je er maar met een postitieve instelling heengaan en (ok daar heb je gelijk in) als het maar wat voor je is.

 71. Je hebt een punt QM met de wc’s voor dames. Laatste bev.festival hadden klunzen 5 of 6 units bij elkaar staan, nog lang niet op ’t drukste punt. Improviceren dus…dames moeten nu 1x vaker en daar is het drukker.

  2x geloof ik….is ze achter kleine flats op een parkeerplaatsje wezen plassen. Als pis-supervisor stond ik natuurlijk op discrete afstand de omgeving in de gaten te houden….oh ja er was ook nog een k..smoes voor nodig om de beveiligert om de tuin te leiden. 1x heeft ze in het beroemdste café van Zwollywood….

  Stap

  getoiletteerd. Daar was het zo druk dat het niet eens opviel dat we bij een ander festival rondstruinden. Sommigen keken wel vreemd op, wat ik nou met zo’n mooie vrouw moest…..maar da’s enkel heerlijk voer voor de knippiesmuts’n/ouwe wijven :D:D:D

 72. Zo het nieuwe dakraam zit erin. Wat een pokkewerk! >:(

  Samen met mijn schoonpa een hele dag aan bezig geweest.

  Nou ja, het was verder wel gezellig.

  Vanochtend om 6 uur uit de veren. Eerst nog een voorntje achter het huis gevangen en toen aan de slag! Ik hoop morgen ook weer rond 6 uur op te staan. Nog genoeg te doen!

  Dick, met betrekking tot glasvezel… Het kan heel raar overkomen, maar toch zie je dit soort constructies wel vaker. Ze hebben bepaalde gebieden waar ze van besloten hebben glasvezel aan te gaan bieden. Iedereen die daar buiten valt heeft pech gehad. Tenzij binnen een bepaalde zone, maar dan moet je schoftig bij betalen!

  Mijn ouders mochten bijvoorbeeld een gasaansluiting nemen, maar samen met de andere twee bewoners in de straat moesten ze dan 15.000 euro per bewoner betalen! En als één van de bewoners er toch vanaf zag moest je wel die 15.000 euro ook ophoesten. Het is wel te begrijpen, dat zij gewoon een gas tank achter het huis hebben!

  Zo ging dat bij hen ook ongeveer met ADSL. Alleen inees was het er en kon het allemaal wel!

  Zo zal dat ook met glasvezel gaan. Nog even geduld en ineens heb je de mogelijkheid tot glasvezel! Zonder extra kosten!

 73. Hé Plantje, schoonpappa zal al wel een beetje verliefd zijn geworden op Zwolle, hij had toch laatst ook zo genoten van een wandeling door Zwollywood?

 74. Oh misschien is dit het

  Iedereen die daar buiten valt heeft pech gehad. Tenzij binnen een bepaalde zone, maar dan moet je schoftig bij betalen!

  Maar feit is dat ze in Westenholte nixxx bij hoeven te betalen. We wachten wel af. Zou het zeer dubieus vinden als de telefoniste verkeerde info gaf….zeg dan gewoon “sorry, ik weet het niet; mijn collega belt u snel terug”. Voor zo’n bedrijf ook nixxx slechter dan info die niet klopt. Hoop natuurlijk dat de muts mij verkeerde info heeft gegeven, want dan heb jij gelijk met “zonder extra kosten”:D:D

  Schofterig idd

  gas tegen vergoeding van 15.000 euro per bewoner

  Gastank voorstelbaar idd….hebben ze vast wel een aardige optrekje daar in Zuid-Limburg. ……Hoef je niet op te reageren hoor 😉

  Trusten Plantman en morgen weer gezond rond 6:00 weer naast ’t plekkie voor luie mensen….maar uh vrouw-Plantje laten pitten he 😉

 75. dick…met tegenzin concerten bezoeken…huh???
  dan ga je toch niet?

  Kleine festivals hebben zo hun voordeel…ik bezocht ooit een jazz- festival en dan kan het zomaar gebeuren dat Hans Dulfer himself van het podium afstapt en om een vuurtje vraagt…grappig!

  -helaas rook ik niet…zul je net zien, anders had ik mijn aansteker heilig mogen verklaren;D lol –

 76. Grappig Hans Dulfer 😮 G-E-N-I-E-T-E-N lijkt me, deze ervaringsdeskundige kan er wat van….heeft onze Candy niet van een vreemde.

  Vertel over die aanstekert en helaas niet roken? Lekker belangrijk als ie je om een vuurtje vroeg: “dan drink je toch een skuimert of 4 met um; ome Hans spuugt er niet in”.

 77. “Snorre”, doe je nu ook nog wat in de organisatiewereld (van ’t Zwolse)? Of ben je heerlijk aan het genieten van al het goeds om je heen met een lekker sappie en goed gezelschap?

 78. Bericht door dick, op 14 augustus 2010 om 23:39
  Hé Plantje, schoonpappa zal al wel een beetje verliefd zijn geworden op Zwolle, hij had toch laatst ook zo genoten van een wandeling door Zwollywood?

  Nee, dat waren mijn oma en ouders volgens mij.
  Mijn schoonpa geniet wel van Zwolle, maar volgende keer wil hij weer een klusje achter het huis. Als je ziet wat daar soms voorbij komt fietsen! 😀

  Gastank voorstelbaar idd….hebben ze vast wel een aardige optrekje daar in Zuid-Limburg. ……Hoef je niet op te reageren hoor

  Noord-Limburg. Ze hebben tegen de 40 jaar geleden een boerderij gekocht en die helemaal verbouwd. Mijn vader heeft onder andere van eiken houten planken die als schotten in een varkensstal dienden een eiken houden keuken gemaakt. Ziet er netjes uit. Ze hebben dus veel zelf gedaan! En ieder jaar moet ie 300 meter beukenheg aan beide kanten knippen 🙂
  Maar ze genieten er wel van!

  Trusten Plantman en morgen weer gezond rond 6:00 weer naast ’t plekkie voor luie mensen….maar uh vrouw-Plantje laten pitten he

  Ja, die heeft ook weer hard genoeg gewerkt!

 79. Oh ja Plantman, geloof ik ook: grootouders; nu je het schrijft. Kijk tijd voor maatregelen…..bij jou is schoonpappa wel uitgeklust: bij mij voor is nog e.e.a te doen en is het uizicht uitstekend!

  * Bied meer: meer kouwe sapjes dan bij zijn schoonzoon….een heerlijk bezorgd hapje naar keuze…..aandacht en gezelligheid (durf ik niet in de overtreffende trap te stellen) maar vooral, na afloop, op mijn rekening nog ff naar ’t Strandhuis—vrees dat ie dan Stadshagen niet meer uit wil—-en keurig, onder deskundige begeleiding, veilig en begeleid door zelfgekozen muziekje….afgeleverd bij hr. en mevr.Plantje. Vanzelfsprekend wordt schoonpappa-Plantje des morgens/des middags ook met alle egards opgehaald op zelfgekozen tijdstip.

 80. Was een stiekum truckje van mij: Zuid-Limburg sorry.

  Respect voor de beukenhaag-knipper :o:o:o Is schoonpappa geen meubelmaker geweest? Koko zou wat dit betreft

  van eiken houten planken die als schotten in een varkensstal dienden een eiken houten keuken gemaakt.

  ook wel goed met hem kunnen praten: Knap hoor! Is zijn dochter ook zo creatief?

  Trusten alvast :D:D:D

 81. Zou SIGMUND…nog treffender/trefzekerder kunnen worden?[/url]

  Simund ten voeten uit…heerlijk!

  =====

  Waarom heb ik vrogger nooit zulke vrienden gehad :o:o:o Belt me, net nog, een scooterboy aan met broodjesshoarma, betaald en voor de enige 33% puber die hier nog is. Ja, want als de jongens op de fiets het mee moesten nemen was het koud als het thuis was. Klopt ook, want ze zijn nog niet thuis: Respect in elk geval…En: zo jammer dat sommigen blijkaar alleen de slechte dingen in andere mensen kunnen/willen zien.

 82. Gelukkig…nog wat politiek:

  Tweet van de dag

  Tweet van de dag
  za 14 augustus 2010
  wat zegt’t over de VVD als je Balkenende vraagt minister te worden? De hoop op een snelle val van’t Kabinet misschien?

  Eef Meijerink

  Die naam en hij is zeker treffend!!!! 😮

  – Men zou zich enorm verkijken op wat er op de Publieke Omroep valt te bezuinigen…artikels vanzelfsprekend op aanvraag. Net als over de oproep van Winsemius aan VVD leden (Winsie is een VVD-notalbele) om ernstig goed over het PVC-akkoord na te denken.

  Verhagen wil waarborgen Wilders zwart op wit
  Verhagen probeert groeiende onrust onder CDA-achterban te sussen. Al 600 CDA’ers tekenden manifest tegen samenwerking met PVV
  Het CDA wil zwart-op-wit vastleggen dat onderwerpen als de vrijheid van godsdienst en de bestrijding van discriminatie bij een komend kabinet in gewaarborgd zijn. Die eis heeft CDA-fractieleider Verhagen op tafel gelegd in de onderhandelingen met VVD en PVV. Dat meldt de Volkskrant zaterdag.

  De Volkskrant schrijft dat Verhagen deze eis nog eens heeft gesteld om de groeiende weerstand onder de CDA-achterban tegen een samenwerking met de PVV te sussen.

  CDA-fractievoorzitter wil dat de garanties worden opgenomen in het regeerakkoord met de VVD. In het gedoogakkoord dat voor de PVV wordt opgesteld, moet Wilders vervolgens ook beloven het kabinet niet te laten vallen over bronnen van meningsverschillen die al zijn vastgelegd.

  Inmiddels hebben 600 CDA’ers het manifest ondertekend dat is opgesteld tegen samenwerking met de PVV, dat schrijft NRC.

  Lees meer bij de Volkskrant en NRC

  Je leest zelf waar je meer kunt lezen….1 link dan: de waarborgeneis

 83. Je hebt dieven en slimme dievegges

  Twee Parijse dievegges hebben handig gebruik gemaakt van hun borsten.

  Hun slachtoffer stond te pinnen, toen één van de vrouwen naast hem ging staan en haar shirt omhoog trok. De man was zo onder de indruk van de plotseling opgedoken klabatsers, dat hij helemaal vergat waar hij mee bezig was.

  Terwijl de man de stoep stond onder te kwijlen, haalde de andere dievegge 300 euro van zijn rekening. Hij had zijn pincode al ingetypt.

  De politie heeft de twee daders nog niet gevonden. “We raden iedereen die geld afhaalt aan een automaat, aan zich te concentreren op wat hij aan het doen is en zich niet te laten afleiden, hoe aantrekkelijk het uitzicht ook is”, aldus een woordvoerder.

 84. Wekker voor 5.30 uur gezet. Maar ik wilde het Plantenvrouwtje niet te vroeg wakker, maken dus niet snoozen maar uitzetten. Toch nog een uurtje te lang geslapen! Maar 7.00 uur opstaan op zondag is ook wel ok!

  Was zit al weer in de machine, eerste bakje koffie klaar! Begint goed!

  Goedemorgen allen! 😀

 85. Lijk ik toch wel een beetje alleen hier op het forum 🙂

  Nou, toch maar even een oproepje dat ik nog wilde doen…

  Bij het plaatsen van het dakraam hebben we wat dakpannen moeten doorslijpen. Echter, bij het terugleggen van de pannen die we gemakshalve even hadden weggehaald kwamen we er achter dat een aantal van de originele plannen ook al een stuk miste. Dus ik heb te weinig pannen.

  Nu vraag ik me af of er mensen zijn die wellicht nog een stapeltje dakpannen hebben liggen. Bij voorkeur gebruikte pannen, want dan hebben we zeer weinig kleurverschil.

  Zo heb ik onlangs al gezien dat de mensen die hier wonen een dakkapel geplaatst hebben. Dit is zo’n zelfde huis als wij hebben. Ik wil hen dus ook vragen of zij misschien nog wat pannen over hebben. Maar misschien dat hier op het weblog ook wel iemand wat weet.
  Zou in ieder geval bijzonder gewaardeerd worden, want het huidige plastic zakje blijft niet eeuwig voldoen. 😉

 86. Rustig hier, net bijgekomen van een oma die mieren aan het vergassen was. Werkt beter dan die lokdoosjes. Daar gaan ze in, en weer uit. Tja. Maat via sms vroeg of ik er als dienstdoende NSB’er bij stond.

 87. plantje…helaas!
  maar wees blij dat je niet in amersfoort woont, toen wij er boompjes verwijderden om een hekje te plaatsen waren er ouwe mensen zo ‘vriendelijk’ zonder te vragen die boompjes mee te nemen…echt aso, en zoiets moet je niet bij hen proberen uiteraard.Maargoed, er zijn er bij die niet kunnen praten, dus daar lag dat aan.

 88. Oh Amonia wil ook wel werken als het warm is dan vergast dat nl in hun gangen. ( vloeit dan ook lekker naar het nest toe) Ander iets wat werkt is soda.

  Maare als ze al op het gasstel bij je oma lopen zou ik de haard opzoeken en daar toch iets van amoniak in gooien als het zonnetje schijnt.

 89. BeeldBuisBode met JUFFROUW JANNIE :D:D:D

  Studio sport (N1, 18:20)
  – Zwemmen: het EK in Boedapest
  – Motorsport: de MotoGP in Brno
  – Tennis: het ATP-toernooi in Toronto
  – Wielrennen: de Vattenfall Cyclassics in Hamburg

  EN NATUURLIJK……………………………………

  Studio sport Eredivisie (N1, 19:00)
  Met samenvattingen uit de Eredivisie van:
  – Excelsior-Feyenoord
  – FC Utrecht-NAC Breda
  – Willem II-NEC
  – ADO Den Haag-Roda JC

  Studio voetbal (N1, 22:40)
  – Giovanni van Bronckhorst, voetballer

  INTERVIEW: Zomergasten (N2, 20:15)
  Juffrouw Jannie, Gooische vrouw Willemijn; actrice Annet Malherbe heeft verschillende klassieke tv-rollen op haar naam en speelde in vrijwel alle films van haar echtgenoot Alex van Warmerdam. Haar tv-avond bevat o.a. een dodelijke zone op de Mount Everest, de film Big Night, haar favoriete drummer én Bulgaarse volksdansers.

  DETECTIVE: Vexed (BBC2, 22:00)
  Nieuwe komische BBC-dramaserie over het detective-duo Jack en Kate, wier privé-levens net zo gecompliceerd zijn als de moordzaken die ze moeten oplossen. In de eerste aflevering is een seriemoor-denaar actief die zijn slachtoffers uitkiest aan de hand van de boodschappen die ze doen bij de supermarkt

  FILM: La Grande Bouffe (N2, 23:15)——BIJZONDERE FILM OOK!!!
  Zomergast Annet Malherbe koos voor deze Italiaanse klassieker van Marco Ferreri uit 1973, over vier vrienden die zich terugtrekken in een kitscherige villa om zich letterlijk dood te eten. Een sterke maag is voor deze wansmakelijke zwarte komedie geen overbodige luxe.

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Kijkcijfer
  Zoals u inmiddels weet heeft de dramaserie In therapie op elke werkdag een ander vast personage dat in therapie gaat bij Jacob Derwig. Afgaande op de kijkcijfers in de derde week van de serie is de wekelijkse therapiesessie van therapeut Paul zelf op de vrijdag (N2, 22:47 uur) het populairst: 454.000 kijkers. Maar daarbij moet worden gezegd dat de kijkcijfers van de verschillende dagen heel dicht bij elkaar liggen, met het laagste cijfer van 352.000 kijkers op dinsdag bij Aron (Dragan Bakema).
  Maar wat dus het meeste opvalt: wat wordt In therapie goed bekeken! (en terecht!)

  * Weet het niet met In therapie….vind het teveel vaag psychologisch dialoog-geneuzel waar ik zeker niet op wacht.

  Had wel graag Kimmetje van Kooten weer eens gezien.

 90. Sorry, ik word flauw. Mag ik wat steengoede tv-scenes van deze mooie dag memoreren?

  Vanmorgen weer genoten van dé interviewer die zich het best inleeft…Wim Brands (in “Boeken”). Sprak o.a. met Hans Achterhuis (filosoof die “de utopie van de vrije markt” besprak); boeiend.
  Hij wil (net als Thomas v/d Dunk overigens) nog eens in debat met Frits, hete aardappel, Bolkesteijn :D:D:D Zou mooi zijn (ook voor de kijkers) als Frits die handschoen eens oppakte!

  Een half uur…SPINVIS op 2: zéér aansprekend! Klein eruit springend citaatje

  Het leven zelf is een hoofdprijs, je hoeft er alleen nog maar van te genieten

  😉

  Super-indrukwekkend was het begin van de Indië-herdenking. O.a. de toch al enorm door mij gewaardeerde…Boudewijn de Groot, wist te ontroeren.
  ——
  Opvallend vandaag? Volkspartij (ok) voor de Vrijheid (ok; multi-interpreteerbaar natuurlijk “Vrijheid”) & Democratie (:o:o:o Maar waarom behoeft een regeer- en gedoogakkoord geen goedkeuring van de VVD-leden dan?)

 91. Owww dat is er in de rust in Rotjeknor gebeurd….scoor je verdeurie op slag van rust de gelijkmaker. Dan verwacht je toch een d’r op en d’r overtje tegen een degradatiekandidaat?

  Maar nee, de zeer ervaren trainert en de door de wolgeverfde prof gaan trammelant met elkaar maken ipv de rest motiveren:

  Feyenoord-Trainer Mario Been en verdediger Tim de Cler hebben in de rust van het met 3-2 verloren duel met Excelsior flink ruzie gemaakt. De Cler zou zijn mond hebben opengetrokken tegen de oefenmeester, waarna hij direct kon douchen. Na afloop van de wedstrijd liet Been weten klaar te zijn met de zeventienvoudig international.

  “Ik uitte in mijn bespreking kritiek op de hele ploeg. Meneer De Cler daarentegen vond het eigenlijk wel lekker gaan. Hij vond dat ook gepast om te zeggen, misschien wel vanwege zijn geweldige carri?re. Maar hij plaatste daarmee zijn eigen ego boven het belang van het elftal. Dat zal ik nooit accepteren, van niemand niet.”

  Boos

  Been: “Na zijn wissel in de rust is hij boos weggelopen. Van mij mag hij wegblijven, het hele seizoen. Met zo’n instelling hoor je niet thuis bij Feyenoord. Maar daar ga ik verder niet over. Ik besef dat hij nog financiële waarde heeft voor Feyenoord. Maar ik hoef hem niet meer te zien.”

  Beenhakker

  Technisch directeur Leo Beenhakker wilde zondag na de verbale uitbarsting van Been niet reageren. “Nee, nee, hierover ga ik nu niets zeggen. Morgen is er weer een dag.”

 92. Ondertussen in den vreemde

  Olie gevonden in Afghanistan

  Eerste schatting van de inhoud van het olieveld: 1,8 miljard vaten
  In het noorden van Afghanistan is een groot olieveld ontdekt. De vondst werd gedaan door een team van Afghaanse en internationale geologen. Volgens een eerste schatting is de inhoud van het veld 1,8 miljard vaten olie. Dat meldt de NOS zondag.

  Volgens de NOS schat Afghanistan zijn bodemschatten op een waarde van 3 biljoen dollar. De VS is voorzichtiger en komt tot een raming van 1 biljoen dollar.

  Lees meer bij de NOS

  &

  ‘Regering Obama voert War on Terror stiekem op’
  ‘Schaduwoorlogen’ in tientallen landen. Meer aanvallen met onbemande vliegtuigen, aanvallen op Al Qaida in Somalië, operaties vanuit Kenia
  De regering-Obama zet de geheime Amerikaanse oorlog tegen het terrorisme voort en doet er zelfs nog een schepje bovendop. Dat schrijft de New York Times zaterdag in een artikel over de ‘schaduwoorlogen’ van Obama, die zich in tientallen landen verspreid over twee continenten zouden afspelen.

  De New York Times schrijft:

  “Het Witte Huis heeft de CIA-campagne van raketaanvallen door onbemande vliegtuigjes in Pakistan opgevoerd, heeft aanvallen op strijders van Al-Qaeda in Somalië goedgekeurd en clandestiene operaties vanuit Kenia op touw gezet. De regering heeft met Europese bondgenoten samengewerkt bij de ontmanteling van terroristische groepen in Noord-Afrika, inclusief een recente Franse aanval in Algerije. En het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gebruik gemaakt van een netwerk van huurlingen om inlichtingen te verzamelen over zaken als schuilplaatsen voor militante moslims in Pakistan en de locatie van een Amerikaanse militair die in handen is van de Talibaan,”

  De zogeheten ‘war on terror’ begon onder Bush, maar is dus voortgezet en uitgebreid door de regering Obama.

  Lees meer bij New York Times en NRC Handelsblad

 93. Wie Erik de Jong oftewel musicus Spinvis. De Jong (1961) is gehuwd met Petri Vink en heeft twee zonen: Tibor van 13 en Gideon van 7.

  bericht uit 2005 van de NCRV

 94. “vanaf je 18e moet je van alles zelf regelen”
  tja…
  3 maanden van de voren ook al. “indien er nog wijzigingen optreden, deze zsm doorgeven” – tja, en dan zit je al bijna in de laatste maand… Wát moet ik de komende maand (oke oke plus een weekje) gaan doen om te genieten van mijn jeugd?

 95. De sloaperT en de gaperT hebben vanmiddag bij de Pierik lekker geproost op de 2e en 3e plek van de Logopeners. Ik vond het heel gezellig om mien olde vörstöpperT weer terug te zien. Joppuh de Tank en ijzeren Assie.

  Joppuh ik had het nummer vrienden voor het leven zijn altijd vrienden gebleven aan jou willen opdragen maar ik kan dat nummer niet vinden. :(:(

 96. Joppuh ik had het nummer vrienden voor het leven zijn altijd vrienden gebleven aan jou willen opdragen maar ik kan dat nummer niet vinden.

  Gef niks AssendörperT D’r bint nog zo veule meer mooie nummerties. 4september noar de houten palenclub! ook altied leuk met de olde hap!:D

 97. Nee, moar ie weet’n toch weh wie’k bedoel? Die olde dynamische middenvelder van ons! Assuh ’n sliding nam kon ie de hond nog uutloat’n vörda-j um voorbij ging’n!

 98. Bericht door ingrid, op 15 augustus 2010 om 18:23
  @ Plantje, helaas we hadden nog wel pannen, maar geen zwarte.

  Bedankt voor het checken!

  Bericht door wichert, op 15 augustus 2010 om 09:01
  Plantje ik zal straks even hier op de dijk voor je kijken

  Wat houdt dat in?

  Wij zijn net terug uit Zuid-Limburg. Hele dag regen gehad! Hier in Zwolle was niets gevallen. Even shoarma gehaald…komen thuis…parkeren de auto en de eerste druppels vallen 🙁

 99. @ ingrid, 20:48,

  Ach Dick, wil even laten weten dat mijn vakantie voor bij is. Of ik morgen al echt werk?

  ok toepasselijke avator dan 😉

  Maar doe al zo lang mijn best om hier een heeeeeeerlijk te bakkelijen over wat “echt werk” is 😉 Over de definitie van het heerlijke populistische,

  Ja (menschen) ik ben een hardwerkende NederlanderT

  Moet altijd onnoemelijk hard in mezelf lachen als ik iemand dat over zichzelf hoor zeggen….Wens je een gezellige eerste werkweek en dat het een beetje meevalt. Mij is het om de dooie dood niet meegevallen….Ach, ging er al vrij snel wel weer met plezier naar toe, dus ’t zal ook wel mee gaan vallen.

  Werkze (en misschien is het wel leuk om andere mensen wijs te maken dat het kei- en keihard werken is ;))

 100. Joppuh, ga ook niet weer kijken. Het verbaasde me wel dat ze met Alex van W. is getrouwd. Ze heeft vaak goede teksten in interviews e.d.. Ze speelt zeer uiteenlopende rollen heel goed: juffrouw Janny, een Mokumse h*er, een kakmadam in die Linda-serie (gehoord dat ze daar goed was en paniek toen ze niet verder wilde….kijk natuurlijk niet naar die bagger) volgens mij speelde ze ook in die heeeeeeeeeeeeeerlijk bizarre serie “Hertenkamp”.

  En….ze zingt en DRUMT ook best verdienstelijk schijnt het….maar haar smaak idd 😮

 101. Bericht door Tim, op 15 augustus 2010 om 21:29
  Kampen is het pleurisweer. Verder wel makke bende.

  Afgelopen weken is er toch aardig feest gevierd was van alles te doen.

 102. @

  Mien glas was altied weh goed evuld.

  Daar twijfel ik niet aan. Of was hij de skeele omdat ie eigenlijk aandacht voor zijn skuimer had moeten hebben, maar steeds de dames de “jongens” zeg maar uit de blouse stond te gluren?

Reageer