Stratenfestival Zwolle

Zwolle – Het 31e Stratenfestival zorgt ervoor dat de hele Zwolse binnenstad vrijdagavond 20 augustus 2010 gaat swingen. Op meer 20 podia treedt een veelvoud van bands en dj´s uit Zwolle en wijde omgeving op. De muziekstromingen die ze vertegenwoordigen is sterk uiteenlopend.

Het hoofdpodium van de in totaal 23 podia staat op het Ter Pelkwijkpark. Hier geeft DJ Tommy om 18.45 uur de aftrap voor een volle avond muziek met onder meer Mother Lovers, Fingers on Fire en Melrose. Elders in de binnenstad bieden de vele cafés een podium aan diverse (aanstormende) bands. In de Voorstraat is er vanaf 16.00 uur het Twee Heeren Festival met onder anderen Harm Wolters en Raymond Smit. Op het Broerenkerkplein treedt vanaf 20.00 uur Henk Klompenmaker & Friends op. Op de Nieuwe Markt is er vanaf dat moment een Mega Classics Party. Maar ook elders is live-muziek of verzorgen dj´s met hitmixen om iedereen te vermaken.

Voor het eerst sinds negen jaar gaat het Stratenfestival weer vergezeld van een braderie. Tussen 17.00 en 23.00 uur kunnen bezoekers op de Eekwal tussen meer dan veertig kraampjes struinen naar bijzondere artikelen.

De Eekwal wordt vanaf 14.30 uurin verband met de braderie deze afgesloten. De hele binnenstad is vanaf 16.00 uur niet toegankelijk voor het gemotoriseerde verkeer en vanaf 18.00 uur ook niet voor fietsverkeer. De afsluitingen staan bij de bruggen naar de binnenstad. Dichtbij de toegangen tot de binnenstad worden fietsstallingen ingericht.

Vanaf donderdag 19 augustus als de opbouw van podia begint en de dag van het Stratenfestival rijden de stadslijnen 2, 3 en 4 via Burgemeester Van Roijensingel, Emmawijk, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade in plaats van Eekwal.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer