Zwollenaar meerdere keren gestoken op Grote Markt

Zwolle – In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus kreeg de politie een melding van een conflict op de Grote Markt.

Een 23-jarige man uit Zwolle raakte hierbij ernstig gewond en had meerdere steekwonden op hoofd, arm en rug. De toedracht van de zaak is nog niet geheel helder maar de man zou een conflict gehad hebben met een andere man en vervolgens zijn mishandeld. De 23-jarige Zwollenaar werd door een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

.

Artikel delen:
Reacties 150
 1. Lees het al weer, het was weer gezellig in de stad.
  Als je niet neergestoken bent, of van het kerkbrugje af gesodemietert bent.
  Of mishandeld.
  Komt het door de kermis?
  Elk weekend is het raak.
  Slachtoffers sterkte gewenst.!!
  :'(>:(

 2. Veel van deze narigheid vind plaats in de nacht, wanneer de meeste hardwerkende mensen en mensen die kleine kinderen in huis hebben om voor te zorgen in bed liggen.
  Blijkbaar komen de ratten dan uit hun holen.
  Ik wijs trouwens ook met een beschuldigende vinger in de richting van het Gemeentebestuur die de Grote markt en de Melkmarkt hebben omgebouwd en hebben verklaard tot evenemententerrein.
  Overdag hebben deze pleinen dan ook weinig uitstraling maar zijn in het donker blijkbaar een aantrekkelijke arena voor lieden met gewelddadige trekjes, en met om de 50 meter een Alcohol tankstation (cafe) is het niet zo moeilijk om de nodige adrealine in het bloed op peil te houden. en wat is de oplossing? detectiepoortjes bij iedere brug over de stadsgracht “Kies voor Zwolle, een steekhoudend argument”
  Zo dat ben ik weer even kwijt haha.

 3. Zit je rustig je tosti te eten, zie je dat gebeuren midden in de nacht. Te zot voor woorden dat er blijkbaar mensen de stad in gaan met een mes op zak?! Of ze hebben al vijanden of ze zijn voorbereid dat ze die toch (wéér) gaan maken.
  Als je dan zo nodig moet vechten… doe het dan van man tot man!

 4. @ Linda, kan me uberhaupt weinig (tot geen) situaties voorstellen waarbij je van man-man (vrouw-vrouw kan natuurlijk ook goed, hoe vaak lezen we niet over bitchfights?) MOET vechten.

  Uitgaansgeweld/grote bijeenkomsten etc worden toch echt ultra-vaak
  door drank en/of drugs veroorzaakt.

  Natuurlijk staat het er verkeerd: door de “figuren zelf die niet tegen drank en/of drugs kunnen veroorzaak”. Zou je zeggen: laat die dan thuis blijven: Dat hebben wij ook regelmatig geprobeerd…Maar goed als je er 1 bij je hebt: kun je die mooi zo goed mogelijk onder controle houden. Ieder nadeel hep z’n voordeel.

  Ook wel eens gehoord van deze ruzie oorzaak: meisje zoekt expres ruzie (vaak iets met jaloezie en/of aandacht) opdat sla-grage maat het dan GRAAG opknapt.
  ———————
  Tja, volgens mij kun je héél veel met woorden oplossen op (hoe erg is het in sommige situaties) gewoon doorlopen (denkend: die is niet wijzer).

 5. Niemand verdient een mes in zijn lijf. Toch vraag ik me af wat hier aan vooraf is gegaan. Zo maar een mes in je lijf gebeurt zeer zelden.

 6. Hoop ook, japser, dat het niet zo vaak gebeurd dat men met een mes op zak door onze mooie stad loopt.
  De pliesie mag natuurlijk niet zomaar prefentief fouilleren….

 7. @ Japser: Ben er in principe ook tegen….maar als bijvoorbeeld zou blijken dat er ernstig veel mensen op stapavond met een mes op zak gingen stappen, zou dat denk ik wel een (tijdelijke misschien en ik ken de jurispredentie niet) reden zijn.

  – beperkt gebied
  – beperkt tijdstip
  – goede reden

 8. Als ik gefouilleerd wordt, geeft de politie daarmee aan dat ze mij als verdachte zien. Dat vind ik geen prettige gedachte. Ik ben namelijk geen verdachte.

 9. Vind jou ook geen verdachte, maar ik vind dit

  geeft de politie daarmee aan dat ze mij als verdachte zien

  wel verdacht.

  Vanwaar die verondestelling? Wantrouwen, dat het ze om iets anders gaat dan verhoging van de veiligheid?

 10. Als de politie mij wil fouilleren, vermoeden ze dat ik mogelijk iets op zak heb. En daar hebben ze helemaal geen aanleiding voor. What’s next? Preventief huiszoekingen doen? Tenzij de politie een gegronde reden heeft om mij te fouilleren (bijv. iemand heeft gezien dat ik een wapen bij me draag en heeft de politie ingelicht), heeft de politie niks te maken met mijn prive-omgeving. Inclusief mijn zakken.

 11. Bericht door Japser, op 16 augustus 2010 om 13:23
  Ik ben zelf tegen preventief fouilleren. Daarmee gooi je het onschuldig tot schuldig bewezen principe overboord.

  Nee, je bent nog niet schuldig.
  Maar inderdaad…er wordt op dat moment wel zeker gesteld of je ook echt niet schuldig bent.

  Ik vind dit altijd lastige kwesties. Ja, ik begrijp dat mensen liever niet gefouilleerd worden. Aan de andere kant wil ik wel graag (net als vele anderen) gewoon veilig over straat kunnen. Ik snap dat niet alle risico’s uit te bannen zijn. Toch zou ik het wel een prettig idee vinden als mensen zaken als messen thuis laten!

 12. Ik wil helemaal geen overlast. De politie is er om mij te beschermen en om mensen die de wet overtreden aan te pakken. Ik overtreed de wet niet, dus dienen ze mij met rust te laten.

 13. De poitie is er niet alleen om jou te beschermen….ook de mede stappers (in het voorbeeld), vind je het dan heel kwetsend/onoverkomelijk om je (natuurlijk alleen bij oa genoemde situaties) te laten fouilleren? Reken erop dat het snel moet, want iedereen heeft een hekel aan wachten en met een beetje drank en/of drugs ontstaat er zo…..alleen daarom al wrevel. Het zal maar zeer incidenteel gebeuren…..hopelijk nooit.

  Want hier heeft Plantje natuurlijk ook gelijk in

  Ja, ik begrijp dat mensen liever niet gefouilleerd worden.

  – Het gaat niet alleen om je eigen veiligheid
  – Het gaat ook om het gevoel van veiligheid

  Maar de kans op trammelant (zie hierboven) ook van mensen die (zogenaamd) van geen fouilleren weten. En het feit dat er nog geen aanleiding voor is….wetgeving volgens mij ook niet…..zal het niet zo vaart doen lopen denk ik.

  Hoop echter wel dat het beroemde spreekwoord over dat kalf en die put nooit op zal gaan. In ons stadje.

 14. Ik snap de ‘noodzaak’ ervan. Maar ik ben er gewoon niet voor. Alles wat je inlevert terwille van een gevoel voor meer veiligheid, krijg je nooit terug, en gaat altijd ten koste van vrijheid.

 15. Hoezo getuigen zoeken… Er staan daar minstens 20 camera’s.
  Of hebben die dan toch geen zin?

  Preventief fouilleren kan al, middels een noodverordening, die moet dan echter wel afgekondigd worden.

  Zal wel een behoorlijk kostenplaatje aan kleven… Het voltallige (uitgaans)publiek preventief fouilleren, op gezette tijden, op gezette plaatsen. Nog maar wat meer besparen op de ouderenzorg dan maar?

 16. Klopt….

  Zal wel een behoorlijk kostenplaatje aan kleven… Het voltallige (uitgaans)publiek preventief fouilleren, op gezette tijden, op gezette plaatsen.

  We gingen ook uit van een absolute noodsituatie. Buiten de poen lijkt me dit ook belangrijk

  Reken erop dat het snel moet, want iedereen heeft een hekel aan wachten en met een beetje drank en/of drugs ontstaat er zo…..alleen daarom al wrevel. Het zal maar zeer incidenteel gebeuren…..hopelijk nooit.

 17. Plantje, ik kan het ook niet bevatten, maar er schijnen mensen te zijn die het heel stoer vinden om een scheet te laten….die alleen maar ??? oproept….om er nooit meer op terug te komen. Nou ja, sjonnie moet nog veel leren over communiceren. Maar ik denk er niet over om dit tegen em te zeggen

  Ga eens heel snel terug naar school!!

 18. Dat soort volk is altijd uit op ruzies, ze hebben ook al is mijn nichtje bedreigt. Ze sporen niet, maar goed ik laat het hier niet bij, dus we gaan er nog dik bovenop zitten…. en zullen de dader vinden.

  Dit klinkt alsof jij en je familie zelf niet echt de liefste zijn. Maar het kan dat het verkeerd overkomt.

 19. Ik denk dat John bedoelt: dat volk, snap je dan niet welk volk. Dat denk ik. Maar welk volk voor welk volk moet je terug naar school als je iets niet snapt. Dat volk daar kun je veel mensen mee bedoelen.

  En wat dat fouilleren betreft van mij mag het, ik heb niks te verbergen.

 20. ik heb niks te verbergen.

  Mag ik ook eens thuis in je klerenkast komen neuzen? En in je nachtkastje? Je keuken doorzoeken? Kun je hier een schermprintje neerzetten van je rekeningoverzicht?

  Of heb ik daar geen klap mee te maken?

  Dat ik niks te verbergen heb, betekent nog niet dat iemand, ook de politie niet, een ruk te maken heeft met de inhoud van mijn zakken.

 21. John: jij komt voortdurend met vragen aan een ander. Je negeert de vragen van een ander…da’s toch best vreemd? Bovendien is het (zeker wat mij betreft) hier geen “raad-een-post-of-zing een lied”.

 22. @ Zus en zo; dat denk ik ook vandaar:

  Gelukkig Kim
  JA er zijn wel getuigen geweest.
  . Wat bedoel je met
  Dit soort volk
  ?

  —-
  Kim komt helaas niet terug maar John vindt het nodig met een absurde vraag te komen richting mij….die hier dan over zou gaan….nou. Kappen met die onzin zou ik zeggen.
  ——
  Rest: Kim Je schrijft “dit volk” welk specifiek volk bedoel je?

 23. @ Japser

  Preventief fouilleren (bij bijv. evenementen waar het in het verleden wel vaker uit de hand is gelopen.) kan er toe bijdragen dat jij niet wordt neergestoken. Wat jij op je rekening hebt staan of in je nachtkastje hebt liggen () ook?

 24. Bericht door John, op 17 augustus 2010 om 10:33
  @Plantje

  Waarom denk je?

  Ik heb echt GEEN idee! Zou je me dat in het algemene log eens uit kunnen leggen?

  Bericht door Japser, op 17 augustus 2010 om 10:38
  Dat soort volk is altijd uit op ruzies, ze hebben ook al is mijn nichtje bedreigt. Ze sporen niet, maar goed ik laat het hier niet bij, dus we gaan er nog dik bovenop zitten…. en zullen de dader vinden.

  Dit klinkt alsof jij en je familie zelf niet echt de liefste zijn. Maar het kan dat het verkeerd overkomt. [/quote]
  Eerlijk gezegd kreeg ik dat idee ook al een beetje.
  En “dat soort volk” is zo te zien een bekende groep…aangezien het nichtje ook al bedreigd is.
  Is er hier misschien spraken van een nieuwe actie in een langlopend conflict? In plaats van een op zichzelf staand incident…

 25. Preventief fouilleren (bij bijv. evenementen waar het in het verleden wel vaker uit de hand is gelopen.) kan er toe bijdragen dat jij niet wordt neergestoken. Wat jij op je rekening hebt staan of in je nachtkastje hebt liggen () ook?

  Het gaat om het indringen van mijn privé sfeer. Het mij (preventief) fouilleren zorgt er niet voor dat de veiligheid omhoog gaat. Net zoals in mijn nachtkastje kijken of andere privacy tenietdoende acties. Ik wil gewoon niet dat onder het mom van een vermeende verhoging van veiligheid, mijn vrijheid wordt beperkt.

 26. Het mij (preventief) fouilleren zorgt er niet voor dat de veiligheid omhoog gaat.

  Nee, maar het (preventief) fouilleren van iemand die een mes bij zich draagt als ie gaat stappen wél!
  Natuurlijk zou het het mooiste zijn als ze enkel de mensen die een mes bij zich dragen kunnen fouilleren 🙂

  Ik wil gewoon niet dat onder het mom van een vermeende verhoging van veiligheid, mijn vrijheid wordt beperkt.

  Nou ja… als je gefouilleerd wordt zul je even moeten wachten. Dus die paar seconden heb je inderdaad niet de vrijheid te gaan en staan waar je wil. Maar verder is je vrijheid toch niet beperkt? Je mag toch nog steeds hetzelfde als altijd? En nog steeds zijn dezelfde dingen verboden!

 27. Japser, wen er maar aan: OV chipkaart, cameratoezicht waar je maar gaat of staat, laten zien wat je in je kofferbak van je auto hebt als je betrapt wordt zonder gordel… enz enz. Vrijheid anno 2010 haha. Ohja wat denk je van de afluisterpraktijken van de overheid (lees USA). Checken van bankgegevens en transacties. Onderscheppen van emailverkeer. Heb je nog even? PS. Wel zo veilig allemaal.

 28. @John, dus omdat vrijheid onder het mom van veiligheid al overal wordt ingeperkt, moet ik het vanaf nu maar gewoon overal slikken? Dacht het niet.

  @Wichert, ik heb geen nachtkastje 8)

 29. Ik heb wel wat spullen bij mijn bed liggen, maar ik betwijfel of je dat echt wil horen 😉

  ============

  Om persoonlijke amoureuze bedgeheimen te voorkomen graag weer on-topic 😉

 30. Bericht door Japser, op 17 augustus 2010 om 12:24
  @John, dus omdat vrijheid onder het mom van veiligheid al overal wordt ingeperkt, moet ik het vanaf nu maar gewoon overal slikken? Dacht het niet.

  Maar goed… meer on topic.
  Laten we vooropstellen dat we dit soort voorvallen wel willen terugdringen. Wat zou je wél als mogelijkheid zien om te zorgen dat dit soort daders in de eerste plaats al geen mes mee op stap neemt?

  We hebben er wel eens vaker een discussie over gehad: je kunt nooit alle risico’s uitbannen en je moet dat ook niet willen. Daar zit denk ik wel wat in. Lijkt me stug, dat je op enig moment iets verzint waardoor er nooit meer ruzie (lees: een handgemeen) is. Maar er moet toch wel iets te verzinnen zijn om te voorkomen, dat mensen -als ze een “gezellig” avondje op stap gaan- een wapen bij zich dragen? En het lijkt me ook wel wenselijk dat te voorkomen of niet dan?

 31. In 95% van de gevallen dat er iemand neer wordt gestoken of geschoten, gaat het niet om een compleet onschuldige. Misschien wel meer dan 95%. Zorg ervoor dat je gewoon voor dat er geen aanleiding is om neergestoken te worden. Dat zal al wel helpen.

 32. Misschien is het technisch nog niet te realiseren, maar het volgende lijkt me voor de nabije toekomst een optie: de dader een enkelbandje omdoen en via GPS zorgen dat degene op uitgaansavonden binnen een straal van 500 m. van de Voorstraat geen toegang gaat krijgen.

 33. Zorg ervoor dat je gewoon voor dat er geen aanleiding is om neergestoken te worden.

  Het is simpel, maar wel een feit. 🙂

  Bericht door Marcello, op 17 augustus 2010 om 13:05
  Misschien is het technisch nog niet te realiseren, maar het volgende lijkt me voor de nabije toekomst een optie: de dader een enkelbandje omdoen en via GPS zorgen dat degene op uitgaansavonden binnen een straal van 500 m. van de Voorstraat geen toegang gaat krijgen.

  Ik zat meer te denken aan hoe je kunt voorkomen dat mensen in de eerste plaats al wapentuig meenemen.
  Oplossingen voor dat soort problemen kun je ook al zoeken in voorlichting, opvoeding en dergelijke.

 34. Hier een reactie van de andere kant, als je praat over pure discriminatie.. als je als donker iemand de stad ingaat en je loopt daar rustig met je broer, kleine neefje en een kameraad.. en je word dan lastig gevallen door een stel simpele zielen die vinden dat als je een kleurtje hebt je het land maar uit moet.. en je vervolgens in mekaar lopen te meppen, en je tot in het diepste van je ziel vernederen.. als hij zich niet verweerd had, dan was het pas zinloos geweld geweest. hun zijn begonnen! de ‘dader’ of terwijl slachtoffer is totaal niet gewelddadig..er moet heel veel gebeuren voor hij je uberhaupt uitscheld! die r. en al die andere vriendjes van hem gaan hier ook niet mee weg komen.. er is ook aangifte gedaan tegen hem en de rest! bij deze zoek ik eerlijke getuigen die dit ook gezien hebben! had een ‘neger zich zomaar in elkaar moeten trappen door groepje simpele zielen? ik ga hier zoieso werk van maken. hij moet gepakt worden? boeten voor wat hij heeft gedaan? maar hij en z,n vriendjes ook! die jongens wouden gezellig een biertje drinken in de stad, en dan worden ze uitgemaakt voor ***neger? en rot op naar je land? en ze aanvallen met een groep? Zo ga je niet met mensen om ! hij heeft zich ontzettend bedreigd gevoeld..en die rick en z,n vrienden stonden strak van de pillen en cocaine.. stelletje junks..
  wat hij heeft gedaan is niet goed te praten, maar je moet mensen met respect behandelen dan was dit nooit gebeurd.

 35. P.s. hij heeft zich vanochtend zelf aangegeven.
  en tevens aangifte tegen die groep gedaan.. en wij zijn hard op zoek naar getuigen die ook hebben gezien dat hun behoorlijk geproveceerd werden.

 36. Jes, goed dat je hier een reactie geeft.
  Het is altijd goed de andere kant van een situatie ook eens te belichten.

  Terecht geef je zelf ook al aan:

  wat hij heeft gedaan is niet goed te praten

  Maar dan voeg je er aan toe:

  maar je moet mensen met respect behandelen dan was dit nooit gebeurd.

  P.S. het begon met 8 tegen 4. en eindigde met 20 tegen 4. wat een helden!

  en wij zijn hard op zoek naar getuigen die ook hebben gezien dat hun behoorlijk geproveceerd werden

  Eerder geef je al aan:

  hun zijn begonnen! de ”dader” of terwijl slachtoffer is totaal niet gewelddadig..er moet heel veel gebeuren voor hij je uberhaupt uitscheld!

  Zo noem je meer van dat soort dingen. En daar ben ik het niet mee eens. De enige manier waarop dit NIET gebeurd was is namelijk als slachtoffer/dader geen mes mee had genomen!
  Hoe kun je iemand die een mes meeneemt naar een avondje stappen vredelievend en niet-geweldadig noemen? Dat strookt gewoon niet!

  Ik praat niet goed wat zij doen. Discriminatie en mishandeling moet je ook niet goedpraten. Maar dat kan niet veroorzaken dat één van je vrienden een mes meeneemt!

  Wat vind je er zelf van? Dat je een avondje gaat stappen en één van je vrienden een mes bij zich heeft?

 37. @Dick, sorry voor mn late reactie, mn vergelijking met ratten die in de nacht uit hun holen komen slaat op lieden die de nachtelijke uitgaanswereld ingaan met steekmessen op zak.
  En dat mes is dan niet bedoeld om een mandarijntje mee te schillen maar om willens en wetens andere mensen voor het leven kapot maken. of ben je het niet met me eens?

 38. Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 09:17
  Hopelijk komt Jes nog even terug.

  We hebben wel vaker gezien dat er hier stevig gediscussieerd werd over het één of het ander en dat op enig moment iemand die er bij betrokken was of dichtbij stond “de andere kant” van het verhaal even kwam toelichten.
  Meestal kwamen daar dermate veel vragen op, dat de persoon in kwestie weer afhaakte.
  Ik verwacht er dus niet al te veel van.

  Bericht door Observer, op 18 augustus 2010 om 09:35
  @Dick, sorry voor mn late reactie, mn vergelijking met ratten die in de nacht uit hun holen komen slaat op lieden die de nachtelijke uitgaanswereld ingaan met steekmessen op zak.
  En dat mes is dan niet bedoeld om een mandarijntje mee te schillen maar om willens en wetens andere mensen voor het leven kapot maken. of ben je het niet met me eens?

  Precies!

 39. @ Observer ok

  lieden die de nachtelijke uitgaanswereld ingaan met steekmessen op zak.

  Schrok al, dacht dat je misschien uberhaupt wat tegen nachtelijke stappers had….gelukkig 😉

 40. Zwaar eens natuurlijk Observer!

  @ Plantje, zou jammer zijn: hij verwoordt het aansprekend….natuurlijk vind ik het hiermee eens. Jij

  Hoe kun je iemand die een mes meeneemt naar een avondje stappen vredelievend en niet-geweldadig noemen? Dat strookt gewoon niet!

 41. Was er zelf niet bij maar wij doen het nog met de vuist als het moet. Als je wapens meeneemt, ga je ze gebruiken.
  Maar die laffe honden staan erg goed op de camera hoor
  Kwestie van tijd.
  Sterkte R.

 42. He Jes,

  Wat er ook vooraf gebeurd is, als je een mes meeneemt en je laat iemand voor dood achter ben je echt niet goed wijs. Zal wel een jaartje of 3 worden met 1 jaar voorwaardelijk of zo helaas.
  maar ze komen vanzelf aan de beurt

 43. Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 10:46
  Merkie, wat vind je van Jes’s discriminatie-verhaal?

  Staat er toch al?

  Wat er ook vooraf gebeurd is, als je een mes meeneemt en je laat iemand voor dood achter ben je echt niet goed wijs.

  Merkie geeft aan, dat wat er vooraf gebeurd is geen mes bij je dragen rechtvaardigt.

 44. Nee Plantje, hij heeft het alleen over het mes. Da’s dus geen antwoord op de vraag. Hij heeft het expres alleen over het mes omdat ie natuurlijk weet dat zogoed als iedereen het afkeurt.

 45. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat alcohol in dit soort situaties een grote rol speelt, wat zou hierin de rol en de verantwoordelijkheid van de Horeca uitbaters moeten zijn?

 46. Bovendien Plantje stap je zo over mijn andere vraag heen:

  Welke situatie noodzaakt het om heel stoer je vuisten te gebruiken (vooral stoer natuurlijk als er veel vriendjes en vooral meisjes toekijken)

 47. Vet punt voor Observer, heel vaak (durf te zeggen, bijna altijd) beïnvloeding door alcohol en/of drugs. Maar hoe laf van een dader om die beïnvloedende (dode) stoffen ergens de SCHULD van te geven 😮

 48. Oh ja en dit moet ik ook nog even kwijt Jes,
  het was ook niet 1 keer steken hoor (14 keer maar of zo en in de hals en het hoofd) en jij hebt het over respect, hahaha
  Ik houd me verder maar in anders komt het niet goed.

  P.S.
  R. ik hoor dat je al weer aardig opgeknapt bent, niet kapot te krijgen toch. Zie je binnenkort wel weer bij Zwolle en bij de Boys

 49. Merk, uit dit dreigement spreekt ook een beetje angst vind ik

  Zie je binnenkort wel weer bij Zwolle en bij de Boys

  Als je het hebt over FC Zwolle, maakt het je dan niet uit dat daar veel kleine kinderen zijn?

 50. Dick,

  Ik bedoel met slaan als het moet puur uit zelfverdediging wat helaas wel eens is gebeurd. En wat betreft het discriminatie verhaal, ik geef al aan dat ik niet weet wat er vooraf is gebeurd maar dat rechtvaardigt nog niet wat er uiteindelijk is gebeurd.

  Dat laatste bericht van jou begrijp ik niet. Wij gaan gewoon elke week naar Zwolle en ik voetbal zelf bij de Zwolsche Boys en ik hoop dat ik hem daar binnenkort gewoon weer zie. Dat is alles

 51. Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 10:53
  Bovendien Plantje stap je zo over mijn andere vraag heen:

  Welke situatie noodzaakt het om heel stoer je vuisten te gebruiken (vooral stoer natuurlijk als er veel vriendjes en vooral meisjes toekijken)

  Ik denk dat meisjes het niet bepaald stoer vinden als je iemand aftuigt! Kan ik me niet voorstellen in ieder geval!

  Ach..ik kan me wel voorstellen (gelukkig zelf nooit last van) dat er een keer een handgemeen komt. Je deelt wat klappen uit en incasseert er een paar en het is klaar. Iets kan nu eenmaal wel eens “een keer in je leven” tot zover uit de hand lopen. Soms kunnen mensen erg ver gaan en het bloed onder iemands nagels uit halen. Ik praat niets goed, maar ik kan me er iets bij voorstellen. Maar net zo gemakkelijk is ruzie meestal wel te voorkomen.

  Bericht door merkie, op 18 augustus 2010 om 10:59
  Oh ja en dit moet ik ook nog even kwijt Jes,
  het was ook niet 1 keer steken hoor (14 keer maar of zo en in de hals en het hoofd) en jij hebt het over respect, hahaha
  Ik houd me verder maar in anders komt het niet goed.

  Daar heb je natuurlijk ook wel een punt. Is niet echt zelfverdediging net genoeg om weg te kunnen komen van een belager.

  Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 11:03
  Merk, uit dit dreigement spreekt ook een beetje angst vind ik

  Zie je binnenkort wel weer bij Zwolle en bij de Boys

  Als je het hebt over FC Zwolle, maakt het je dan niet uit dat daar veel kleine kinderen zijn?
  [/quote]
  Volgens mij bedoelt merkie dat ie “R.” (het initiële slachtoffer in deze kwestie) binnenkort wel weer ziet bij FC Zwollen en de Zwolse Boys. Zodat ze samen weer een biertje kunnen drinken aangezien hij er volgens merkie wel weer snel bovenop zal komen.
  Ik lees hier geen dreigement.

 52. jes ik weet niet wat jij nou mooi komt praten maar het ging zo we gingen met 4 personen de stad in wij kwamen uit de 2 heren 2 van de 4 jongens gingen richting de tostiworld eten en de andere 2 liepen onder de passage door (tussen de voorstraat en melkmarkt in)richting hun fietsen. En op dat moment wouden wij jullie paseren en 1 van jullie liep zo tegen 1 van onze jongens op met de schouder tegen schouder heel provocerent daarop volgt er een woorden wisseling en wat duw en trek werk wat wel vaker gebeurd in de stad met al die dronken mensen daarop haalt 1 van onze jongens die andere jongen weg en er kwamen op dat moment ook uitbaters bij van verschillende cafes van de voorstraat waarop de 2 jongens gehoor geven en ze lopen via de voorstraat naar de febo voor (ze waren op dat moment met zijn 2een want de andere jongens stonden te wachten in het altijd drukke tostiworld op hun tostis) op dat moment reageert de groep Somaliers door via de melkmarkt toen al bewapend met 1 kettingslot en een riem en blijkbaar een steekmes terwijl deze helden al met 8 man waren ????? wie is nou het slachtoffer hij is 14 x gestoken 3 in zijn buik (Klaplong) 2 in zijn hals(net langs zijn slachadder) 3 in zijn gezicht(2 door gestoken wangen) en nog 1 onder zijn zijn oksel zeer diep je keek hem zo de jas in en 2 in zijn arm tot het bot 3 op zijn schouder blad en alles heb hij keurig aan de linkerkant van het lichaam gestoken (het zwakste gedeelde van het lichaam) wie is er nou agressief aangelegd dan?? deze jonge heb nog nooit wat op ze kerfstokkie gehad.

 53. Merkie, nixxx rechtvaardigd steken natuurlijk. Maar uitdagen en blijven jennen, zuigen op het “zwakke punt” van je tegenstander net zo lang tot je weet wat ie zou kunnen doen… is (vind ik) ziek.

 54. btw wij doen alles af met de vuisten en slaan of schoppen niet door als er iemand op de grond ligt en wij laten hem netjes opstaan dus meneer jes jullie kunnen niet anders………

 55. Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 11:39
  @ Merkie; Waarom hoop je dat je hem bij de Boys en de FC “gewoon” weer ziet, terwijl je hem nu deze teksten stuurt?

  Dick, volgens mij begrijp je het niet goed…
  Nog een keer:
  Merkie is bevriend met de persoon die is neergestoken. Ik snap ook niet wat je bedoelt met “terwijl je hem nu deze teksten stuurt”. Hij hoopt het slachtoffer snel weer onder normale omstandigheden te kunnen zien. Niet moeilijk toch?

 56. jes ik weet niet wat jij nou mooi komt praten maar het ging zo we gingen met 4 personen de stad in wij kwamen uit de 2 heren 2 van de 4 jongens gingen richting de tostiworld eten en de andere 2 liepen onder de passage door (tussen de voorstraat en melkmarkt in)richting hun fietsen. En op dat moment wouden wij jullie paseren en 1 van jullie liep zo tegen 1 van onze jongens op met de schouder tegen schouder heel provocerent daarop volgt er een woorden wisseling en wat duw en trek werk wat wel vaker gebeurd in de stad met al die dronken mensen daarop haalt 1 van onze jongens die andere jongen weg en er kwamen op dat moment ook uitbaters bij van verschillende cafes van de voorstraat waarop de 2 jongens gehoor geven en ze lopen via de voorstraat naar de febo voor (ze waren op dat moment met zijn 2een want de andere jongens stonden te wachten in het altijd drukke tostiworld op hun tostis) op dat moment reageert de groep Somaliers door via de melkmarkt toen al bewapend met 1 kettingslot en een riem en blijkbaar een steekmes terwijl deze helden al met 8 man waren ????? wie is nou het slachtoffer hij is 14 x gestoken 3 in zijn buik (Klaplong) 2 in zijn hals(net langs zijn slachadder) 3 in zijn gezicht(2 door gestoken wangen) en nog 1 onder zijn zijn oksel zeer diep je keek hem zo de jas in en 2 in zijn arm tot het bot 3 op zijn schouder blad en alles heb hij keurig aan de linkerkant van het lichaam gestoken (het zwakste gedeelde van het lichaam) wie is er nou agressief aangelegd dan?? deze jonge heb nog nooit wat op ze kerfstokkie gehad.

  en zo is het verhaal gegaan en niet anders niks discriminatie jullie lope tegen hem op en dan reageert hij erop is logisch tog als je buiten op straat loopt en de straat is groot zat en een gast loopt tegen je aan wat zou jij doen dan goos en vergeet niet aangifte te doen he op de camera staat alles en dan gaan we zien wie er gelijk heb maar reken maar dat die gast een paar nachies mag gaan slape in een celluhblokkie en ik hoop tot dat geen fijne nachies zijn zo is het gegaan en niet andes zo jah meneer jes kom dan ma met tegen argumenten maar er is niks gediscrimeerd goos dat moet jij ook weten als je er bij bent geweest

 57. Bericht door bernard, op 18 augustus 2010 om 12:19
  Begrijp niks van dat verhaal. Heb het echt geprobeerd! Zo moeilijk om nu en dan eens een hoofdletter of een punt te gebruiken?

  Daar heb je ook een punt 🙂

  Maar inderdaad…het kost moeite om te kunnen lezen!

 58. Plantje, Merkie heeft nog nergens inhoudelijk op dit gereageerd:

  Bericht door Jes, op 18 augustus 2010 om 01:49

  En dat is toch écht de aanleiding van onze gezamenlijke uitwisseling van woorden.

 59. Plantje is lees nu pas je reactie op Bernard, maar je hebt dus moeite gedaan het te lezen. Dat viel niet mee, ok geef ik toe…..en vervolgens ben je maar opgegaan in het verhaal van Merkie?

 60. Ik zie genoeg reactie van Merkie die ik ondubbelzinnig duidelijk vind.

  Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 12:41
  Plantje is lees nu pas je reactie op Bernard, maar je hebt dus moeite gedaan het te lezen. Dat viel niet mee, ok geef ik toe…..en vervolgens ben je maar opgegaan in het verhaal van Merkie?

  “opgegaan in het verhaal van Merkie” ? Bedoel je daarmee, dat ik er in meega?

  Nou ja… het is heel simpel: agressie is natuurlijk nooit goed en moet je altijd afkeuren. Maaaaar, als één van de partijen wapentuig meeneemt naar een avondje stappen heb ik met de betreffende partij veel minder compassie!
  Zoals Merkie al aangeeft: als je wapens meeneemt ga je ze ook gebruiken.

  Dus nogmaals:
  -Agressie is niet goed; ook zonder wapens niet. Maar ik kan me voorstellen dat je op enig moment in de situatie komt dat je je vuisten gebruikt.
  -Wapens meenemen op een avondje stappen kan gewoon niet. Ik kan me geen situatie voorstellen dat je op enig moment wapens “nodig hebt”.

  Een vrouw die eens een busje traangas bij zich draagt om te kunnen ontsnappen aan een belager vind ik dan ook weer iets anders.

 61. Plantje, sorry maar ik lees nixxx nieuws. Ken jou mening denk ik aardig. Maar het gaat om de versies van Merkie en Jes (1:49) ….Merkie heeft nog nergens inhoudelijk op dit gereageerd:

  Terwijl Jes’s, uitvoerige poging wel de aanleiding tot onze gezamenlijke uitwisseling van woorden is.

 62. *Zucht*

  Bericht door merkie, op 18 augustus 2010 om 10:32
  Was er zelf niet bij maar wij doen het nog met de vuist als het moet. Als je wapens meeneemt, ga je ze gebruiken.
  Maar die laffe honden staan erg goed op de camera hoor
  Kwestie van tijd.
  Sterkte R.

  Lijkt me behoorlijk over de inhoud gaan!

  Bericht door merkie, op 18 augustus 2010 om 10:43
  He Jes,

  Wat er ook vooraf gebeurd is, als je een mes meeneemt en je laat iemand voor dood achter ben je echt niet goed wijs. Zal wel een jaartje of 3 worden met 1 jaar voorwaardelijk of zo helaas.
  maar ze komen vanzelf aan de beurt

  Merkie reageert zelfs DIRECT op wat Jes zegt!
  Jes is aan het verklaren waarom iemand die hij kent is gaan steken.
  Merkie geeft als reactie daarop dat niets het meenemen van een mes rechtvaardigt!

  Bericht door merkie, op 18 augustus 2010 om 10:59
  Oh ja en dit moet ik ook nog even kwijt Jes,
  het was ook niet 1 keer steken hoor (14 keer maar of zo en in de hals en het hoofd) en jij hebt het over respect, hahaha
  Ik houd me verder maar in anders komt het niet goed.

  P.S.
  R. ik hoor dat je al weer aardig opgeknapt bent, niet kapot te krijgen toch. Zie je binnenkort wel weer bij Zwolle en bij de Boys

  Wederom reageert Merkie op de inhoud. Hij verduidelijkt dat het hier niet kan gaan om iemand die respect heeft. Nogmaals een directe reactie op Jes.

  Bericht door merkie, op 18 augustus 2010 om 11:30
  Dick,

  Ik bedoel met slaan als het moet puur uit zelfverdediging wat helaas wel eens is gebeurd. En wat betreft het discriminatie verhaal, ik geef al aan dat ik niet weet wat er vooraf is gebeurd maar dat rechtvaardigt nog niet wat er uiteindelijk is gebeurd.

  Dat laatste bericht van jou begrijp ik niet. Wij gaan gewoon elke week naar Zwolle en ik voetbal zelf bij de Zwolsche Boys en ik hoop dat ik hem daar binnenkort gewoon weer zie. Dat is alles

  En hier reageert hij op de twee vragen die je eerder stelde:
  1: Ja, hij vindt dat er situaties zijn waarin je jezelf moet verdedigen en daar je vuisten bij gebruikt.
  2: Hij geeft aan niet te weten wat eraan vooraf gegaan is. Dus hij kan niets zeggen over het discriminatieverhaal. Hij kan er wel een gooi naar doen, maar daar wordt niemand beter van.

  Op je wenken bediend…netjes antwoord op je twee vragen.

  Vervolgens komt er nog wat verwarring over het feit dat Merkie noemt dat R. maar snel weer beter moet worden en dat ze elkaar bij FC Zwolle en de Zwolse Boys wel weer zien. Lees die paar stukjes zelf nog even door en ik ben er van overtuigd, dat je daar ook geen dreigement ziet.

  Merkie heeft zijn zegje gedaan en sluit daarmee af. Ik vind dat hij daarmee AARDIG wat informatie heeft gegeven die we niet hadden geweten als hij hier nooit had gereageerd.

  Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 13:20
  Plantje, sorry maar ik lees nixxx nieuws. Ken jou mening denk ik aardig. Maar het gaat om de versies van Merkie en Jes (1:49) ….Merkie heeft nog nergens inhoudelijk op dit gereageerd:

  Inderdaad…mijn mening is wel bekend. Zie bovenstaand relaas voor de inhoudelijke reacties van Merkie.

  Terwijl Jes’s, uitvoerige poging wel de aanleiding tot onze gezamenlijke uitwisseling van woorden is.

  Ik denk zelf eigenlijk dat Merkie hier nooit gereageerd had als Jes zijn kant van het verhaal er niet neergezet had. Merkie wil enkel bepaalde stukken uit de klaagzang van Jes aan de kaak stellen en doet dat naar mijn idee redelijk goed.

  Niet iedereen is er op uit om zo door te discussiëren als jij en ik dat hier af en toe kunnen. 😉

 63. Plantje, jij wilt elke keer voor die jongen/meisje spreken….maar nogmaals ik ken je mening wel aardig denk ik.

  Ach, hij/zij komt toch niet terug. Nu zijn er bitter weinig die inhoudelijk op Jes (1:49) hebben gereageerd.

 64. Bericht door dick, op 18 augustus 2010 om 13:56
  Plantje, jij wilt elke keer voor die jongen/meisje spreken….

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
  Ik maak een reactie waarin ik bijna ENKEL quote wat Merkie zegt! Allemaal inhoudelijke reacties van Merkie! En dan nog zeg je dat ik voor iemand anders spreek?!?

  Ach, hij/zij komt toch niet terug. Nu zijn er bitter weinig die inhoudelijk op Jes (1:49) hebben gereageerd.

  Pardon?!? Jes is degene die “de andere kant” van het verhaal belicht en vervolgens nergens meer op reageert.

  Echt alsjeblieft! Iemand anders…spring even bij! Ben ik nu echt de enige die hier ziet hoe een topic als volgt ziet:
  -Iemand is 14 keer (14 keer mensen!) gestoken met een mes
  -Iemand komt hier op het log een “verklaring” geven om het min of meer goed te praten
  -Daar komt vanuit Merkie en een van de 4 reactie op

  Dat is wat er hierboven allemaal staat…
  En Dick…jij ziet alleen maar mij mijn mening geven? Je ziet niet, dat Merkie een aantal keer reageert en zelfs vragen beantwoordt? Dat een van de 4 ook een paar keer reageert? Is nu echt niet duidelijk, dat die Jes hier gewoon één keer wat neerplempt en dan niet meer gaat reageren? (Ondanks vragen)
  Echt niet?

  Moet niet gekker worden!

 65. Merkie heeft het alleen over discriminatie gehad in context “dat rechtvaardigd nog niet” Nee, natuurlijk niet, dat weet iedereen.

  Als je iemand anders quote en je voegt je eigen commentaar er aantoe…becommentariseer je iemands teksten. Wil het uit zijn mond horen. En schrijven is nog een stuk makkelijker want we zien elkaar niet (mimiek) en hij kan er over nadenken.

  Eens en de kern:

  Jes is degene die “de andere kant” van het verhaal belicht

  Maar nauwelijks een serieus antwoord terug krijgt…Moet hij reageren op: steken mag niet? Hij heeft wel het lef te beginnen met “zijn verhaal”.

 66. Als je iemand anders quote en je voegt je eigen commentaar er aantoe…becommentariseer je iemands teksten.

  Nee, die commentaren voeg ik er voor jou aan toe om te laten zien dat het wel degelijk over inhoud gaat.

  Merkie heeft het alleen over discriminatie gehad in context “dat rechtvaardigd nog niet” Nee, natuurlijk niet, dat weet iedereen.

  Nee, zoals ik eerder ook al aangaf, hij heeft aangegeven niet te weten wat er aan voorafgegaan is en er dus geen uitspraak over te doen. Maar wat het ook is (dat kan hij wel zeggen net als iedereen) het rechtvaardigt steken niet.

  Eens en de kern:
  Jes is degene die “de andere kant” van het verhaal belicht

  [/quote]
  Ook eens met de andere kant tussen aanhalingstekens? 😉

  Maar nauwelijks een serieus antwoord terug krijgt…Moet hij reageren op: steken mag niet? Hij heeft wel het lef te beginnen met “zijn verhaal”.

  Wat je nu stelt is gewoon NIET waar!
  Jes zet die persoon neer als iemand die normaal gezien geen vlieg kwaad doet.
  Merkie geeft (naar mijn idee terecht) aan dat iemand die normaal gezien geen vlieg kwaad doet geen mes mee zou nemen. Daarnaast geeft Merkie daar als inhoudelijke reactie op, dat het wel vreemd is, dat iemand geen vlieg kwaad zou doen, maar wel 14 keer steekt.

  Nee, ik zie niet in in hoeverre Jes duidelijk is en Merkie en een van de 4 niet…

  Ben er eigenlijk ook wel klaar mee… Dit gaat nergens meer over.

 67. Zal ’t toch ff verhelderen…zo zonde van al die data anders…

  Mijn insteek is: Ja misschien heeft die dader zelfs wel TBS verdient, maar hij/vriend/bekende of iemand in zijn omgeving durft toch met een verhaal te komen…..kostbaar materiaal lijkt me voor de pliesie.

  Merkie reageert misschien best oprecht, misschien ben ik het ook wel met hem eens maar ik word nixxx wijzer van hem!

  Dan vind ik het zonde van de tijd er verder mee bezig te zijn.
  —–
  Volgens mij heb jij een andere insteek, maar welke is mij vooralsnog onduidelijk.

 68. Ik denk dat dit verhaal begonnen is met, elkaar tegen komen op de Tijlspassage, blijkbaar vind 1 het dan nodig om zolas ik het zie moedwillig tegen een ander op te lopen

  Blijkbaar wordt er dan niet meer gedacht, wat ik dan waarschijnlijk wel zou doen, laat die simpele zilen maar gaan.

  Nee er wordt gelijk gedacht in dit geval omdat ik gekleurd ben, en ik word gediscrimineerd.
  Dus gaan we verhaal halen en steken er op los.

  Ik denk dat veel wat er gebeurd in de binnenstad te maken heeft met verdraagzaamheid, tollerantie en drugs en drank in de man.

 69. waren so#aliers, die die jongen 14 keer hebben gestoken. word een zielig verhaaltje bij de rechter en dan met 10 uur taakstraf weer terug bij af

 70. @ Ingrid, je bedoelt dat die jongen zich ten onrechte gediscrimineerd gevoeld heeft?

  Nee er wordt gelijk gedacht in dit geval omdat ik gekleurd ben, en ik word gediscrimineerd.

 71. Ik heb met verbazing de reacties gelezen.
  Ja mijn zoon was een van de vier jongens die genoemd worden.
  Even ter verduidelijking hij stond niet strak van de pillen want hij gebruikt niet.
  Ook was hij er niet bij op het moment dat het slachtoffer en zijn vriend de andere jongens tegen zijn gekomen maar was met de vierde vriend bij de tostiworld.
  Zijn zij pas later bij de Febo gekomen en toen werd het slachtoffer al gestoken en ja natuurlijk heeft mijn zoon toen wel een tik uitgedeeld niet goed maar wel logisch als je ziet dat een kameraad neer wordt gestoken.
  Zij hebben dit ook zelf aan de politie verteld en het staat uiteraard ook op de videobeelden.
  Ik als moeder maak me zorgen om al deze reacties.
  Mijn zoon reageert fel op het verhaal van de tegenpartij omdat het veel onjuistheden bevat.
  Het voorval op zich is al vreselijk genoeg wat het slachtoffer ook gezegd heeft niets rechtvaardigd het dat er gestoken is.
  Ik hoop dan ook dat hier verder niet meer door de beide partijen gereageerd wordt want het lijkt mij niet de bedoeling dat dit nog verder uit de hand loopt want dan gaat het zeker nergens meer over.
  Laat de politie hun werk doen daar zijn ze voor en de camerabeelden zullen ongetwijfeld veel verduidelijken.
  Er is maar een slachtoffer en die ligt nu in het ziekenhuis en ik hoop voor hem dat alles weer helemaal goed komt.
  Jongens wees verstandig en laat het hierbij!!!

 72. Eindelijk een genuanceerd verhaal van de moeder van 1 van de 4:

  Maar

  een tik

  = 1 tik?
  en

  wat het slachtoffer ook gezegd heeft niets rechtvaardigd het dat er gestoken is.

  volkomen mee eens. Opvallend is wel dat (natuurlijk ook in onze omgeving) taal zo verschrikkelijk verhard en verruwd in ernstig tempo. Vind idd dat “niets het rechtvaardigd” maar begrijp ook dat je tot het uiterste getergd kunt worden. Nogmaals, ik ga niet bij mezelf af, want ik heb nog nooit gevochten. Maar ik vind deze nuance wel belangrijk. Bovendien is er met over en weer getreiter/gescheld/verbaal uitdagen natuurlijk een kans dat iets voort blijft sudderen.

  Kun je zeggen hoe het nu met het slachtoffer gaat in het ziekenhuis?

 73. Vind je van mijn post? Heb nog gezocht naar een mailadres van jou. Maar ik moet nog wat kwijt wat hier niet op gecommuniceerd kan worden….ow dat kan via die connectie zeker?

 74. Het slachtoffer is buiten levensgevaar.
  En je hebt gelijk mijn zoon zal vast meer dan 1 tik hebben uitgedeeld.
  Ik kan me voorstellen dat je tot het uiterste gedreven wordt maar dan kom je helaas weer op het verhaal uit dat dit niet zo uit de hand was gelopen als de dader geen mes bij zich had gehad.

 75. Als we nou allemaal gaan reageren op de manier van zoals hier gebeurd is, omdat iemand bewust of onbewust tegen je aan loopt, dan is het einde zoek.

  Geef bij mijn jongens dan inderdaad aan laat gaan, ze zijn niet wijzer.

  En dat er dan ook nog gestoken gaat worden valt nooit goed te praten.

  Hoop inderdaad dat door de beelden de onderste steen boven komt.

 76. Gelukkig, dat is het belangrijkste!

  Bedankt voor je reactie ook.

  Wilde met Plantje wat communiceren maar dat kan nu hier ook wel.
  Jij zegt: als de dader geen mes bij zich had. Maar als er (misschien) niet geprovoceerd was….laten we er idd maar over ophouden. De rechter beslist en gelukkig heeft het slachtoffer het overleefd.

 77. Ik begrijp jullie wel, wat hij heeft gedaan valt ook niet goed te praten.
  waar hij mee heeft geslagen was geen mes.
  zijn dashboardkastje van z,n auto gaat niet goed open, en hij had dat ding bij zich om z,n dashboardkastje mee open te maken.
  hij heeft er ontzettend mee gezeten, en het is ook echt niks voor hem.
  daarom heeft hij gister ochtend om 10:00 zichzelf aangegeven.
  maar hij moet gestraft worden voor wat hij heeft gedaan, maar ik vind ook dat hun gestraft moeten worden. je kan niet zomaar mensen gaan uitschelden aanvallen en vernederen omdat ze een kleurtje hebben.
  en het is niet zo dat hij zich meteen gediscrimineerd heeft gevoeld, maar ze bleven maar door schelden…
  en nee dan nog is het niet normaal dat je zoiets doet. hij had dat ding nooit op zak moeten hebben! hij heeft zich ontzettend bedreigd, vernederd gevoeld.
  de aangifte tegen hun is gedaan, door meerdere personen. en dat mag de politie niet links laten liggen, dus ik wacht het gewoon af.

 78. ik reageer wel degelijk.. ze hebben gewoon vreselijk gedicrimineerd, met een groepje hun uitlachen en uitdagen en roepen ***neger.
  vervolgens wouden hun dat steegje door lopen om naar huis te gaan en werden ze geduwd in hun rug waardoor ze vielen.
  en iedereen nog harder lachte, en hij ziet vervolgens dat z,n broertje geschopt en geslagen wordt. zelfs uitsmijters die alleen voor hun opkwamen, terwijl hun begonnen..
  toen heeft hij zich echt bedreigd gevoeld.. en hij moest z,n broertje beschermen. toen heeft hij dat ding gepakt en alleen in z,n vuist vast gehouden, voor het geval dat!!!!
  toen ging die R.. maar door en door.. voelde zich waarschijnlijk zo stoer met een groep bij hem..
  waardoor hij echt woest is geworden en op hem in is gaan slaan, nadat hij al rake klappen had gehad!!
  hij heeft dus niet expres een mes meegenomen.. dat ding is geen eens een mes, dat is om z,n dahsboardkastje mee open te maken!!
  en dat hij zichzelf heeft gemeld? zegt dat niks?
  hij is er zelf ook ontzettend van geschrokken!!!
  feit blijft dat die R strak stond van de pillen.
  die gaat eerst de hele middag bij de boys lopen buizen, vervolgens een paar lijntjes en pilletjes..en dan een held uithangen in de stad.. als hij nou niet voor zichzelf was opgekomen? dan hadden ze hem wel dood kunnen trappen!!!

 79. Om persoonlijke amoureuze bedgeheimen te voorkomen graag weer on-topic

  Werd ik net nieuwsgierig…

  Maar, dan nu weer on-topic…
  Ik ben tegen ruzie zoeken. Het zou toch fijn zijn, als men eens op een normale manier met elkaar leert omgaan.
  Sterkte aan het slachtoffer in het ziekenhuis en sterkte aan Moeder van 1 van de 4, die het zoals een moeder betaamd voor haar zoon opneemt en tegelijkertijd erkent, dat hij een fout gemaakt heeft.

 80. Nee Dick, maar je bleef doordrammen over antwoorden van Merkie die allang gegeven waren. Plantje legde het in andere woorden nog eens uit. Merkie stemde daarmee in, maar nog bleef je vragen om antwoorden van specifiek Merkie. Vandaar mijn tip aan plantje.
  Kan natuurlijk ook een gevalletje zijn van ‘een *** kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden’, maar daar ging ik even niet van uit.

 81. @ Dame, zoals je weet heeft een verhaal (hoe gruwelijk ook en hoe erg de 1 ook dader lijkt) altijd 2 kanten. Merkie kwam voortdurend met dat mes….zou volgens Jes ineens geen mes zijn?….men wist precies hoeveel steken en waar de laatste overheen ging.

  Zeg eerlijk: is er verder serieus ingegaan op (verbaal grove tot zeer grove) “uitlokking” …(tuurlijk: buitenkijf dat de dader dit nooit had moeten doen) maar ik wil enkel een totaalbeeld krijgen. Vind het ook dapper en opvallend dat Jes nog 2 grote posts durft te plaatsen op een openbaar log.

  De moeder kwam eerst met 1 tik en geeft later toe

  En je hebt gelijk mijn zoon zal vast meer dan 1 tik hebben uitgedeeld.

  en heeft haar zoon alleen gevochten?

  Allemaal interessant om een genuanceerde mening te vormen vind ik.

  Vandaar ook, mijn vraag aan Plantje:

  Mijn insteek is: Ja misschien heeft die dader zelfs wel TBS verdient, maar hij/vriend/bekende of iemand in zijn omgeving durft toch met een verhaal te komen…..kostbaar materiaal lijkt me voor de pliesie.

  Merkie reageert misschien best oprecht, misschien ben ik het ook wel met hem eens maar ik word nixxx wijzer van hem!

  Dan vind ik het zonde van de tijd er verder mee bezig te zijn.
  —–
  Volgens mij heb jij een andere insteek, maar welke is mij vooralsnog onduidelijk.

 82. Ach Dick, ik vind net als in die zaak van het Kerkbrugje dat niets maar dan ook niets 14 messteken rechtvaardigt. Dat feit blijft staan, ondanks de verhalen die beide zijden overtuigend neerzetten.

 83. Carola, via politie.nl -> regio ijsselland kun je een formulier invullen. Neem contact met ze op, als je denkt dat de reacties
  Relevante informatie bevatten.
  Tim

 84. Mes steken is fout, wat de oorzaak ook is geweest. Iemand uitschelden wegens huidskleur is ook fout. Maar NIETS van dit beiden valt te rechtvaardigen! Degene die stak deed dit niet uit zelfverdediging (te zien uit de 14 (!!) steken).

  Begrip voor de situatie? Nee hoor. Ook niet als je over racisme begint te praten. “Hij schold hem uit dus stak ik hem 14 keer.” Nee, zo werkt het niet in het leven.

 85. Jes is druk bezig zijn verklaring te verkopen hier. Gooi het maar op disciminatie en dat die andere jongens onder de drugs zaten.
  Simpel trucje waar je al vaker mee weg bent gekomen of niet?

  Er is niemand die dat verhaal van je ondersteund, maar na mijn bericht komen er ineens weer betrouwbare getuigen/matties van je of niet?

  Vast een beetje stoer doen met een mesje en toen er achterkomen dat deze jongen er niet voor terug deinsde was je zeker niet gewend.

  Geloof me, er zijn er meer hoor en die maken het geen klo%e uit of je nu bruin geel of paars bent. Als jij 14 x steekt en je doel niet bereikt ben je een nog grotere stumper met je STEEKWAPEN(zo goed?).

  En dat die maat van je zich vanmorgen heeft aangegeven zegt ook niks.Puur eigen belang. Straks nog een briefje schrijven voor de zitting hoeveel spijt je er wel niet van hebt om strafmindering te krijgen zeker? Misschien een bloemetje? en dat hij door hulpverlening nu eindelijk iets met dat zielige verleden van hem gedaan heeft?
  Ik walg van jou kerel en de manier waarop je hier de boel manupuleert. Nee, ik heb niks met jou of met het slachtoffer, maar zie dit zo vaak gebeuren en ben blij dat er iemand is geweest die niet benauwd was. Ik hoop voor zijn maten en familie dat hij snel beter is en voor jou en je maten…vul dat zelf maar in.

  Zo zie ik het als je het er niet mee eens bent, mij best.

 86. Je bent blij dat er iemand was die niet benauwd was?
  haha ik ook.. ik ben blij dat iemand het een keer niet pikt, dat hij door een stelletje junks in elkaar word geslagen..
  hij heeft de verkeerde voor zich gehad!!
  zou die het de volgende keer weer doen? met een groepje tegen 1? denk dat hij wel 3 keer na denkt.
  kennen jullie het ‘slachtoffer’ eigenlijk wel?
  want als jullie hem en zn vrienden kennen dan weet je toch dat hun de stad in gaan om ‘apen’ in elkaar te slaan.. en drugs gebruiken en een schijthekel aan buitenlanders hebben.
  BTW Ik ben geen kerel. en ik walg van jou!!
  ik blijf bij m,n mening.. en het is een feit.
  word vanzelf wel bekend.. van mij part zoek ik publiciteit op.. dat soort volk moet gestraft worden!!
  als jij ziet dat je broertje in elkaar word geslagen door een groep mafkezen.. zou je dan niks doen?
  wat kun je beginnen in je eentje tegen 20 lui?
  als jij kon kiezen of hij naar de grond of jij?
  wat zou jij doen?
  1 tegen 1 is eerlijk..
  maar niet 20 tegen 1..
  en dan z,n moeder erbij uitschelden(erg kinderachtig)
  puur om hem nog meer op te fokken!!
  en wie is die R?? oh wat een zielige jongen?? hij is absoluut niet zielig.. hij vecht met de hooligans mee(erg stoer!) heeft een hekel aan buitenlanders en zoekt ruzie met elke buitenlander. (alleen als hij aan de drugs heeft gezeten) anders is het een goeie jongen(y)
  ik heb nog liever een buitenlander dan dat soort simpele volk.
  bah!

 87. Bericht door Jes, op 18 augustus 2010 om 23:56

  Laat je betoog over aan een advocaat en het is de rechter die beslist. Details hoe mooi ook en hoe verder die hier neer gaat zetten kan alleen maar in het nadeel werken.

 88. Deed dit niet uit zelfverdediging?
  die jongen wou weglopen kerel..
  en toen kreeg die een trap na in z,n rug..
  waarbij hij ziet dat z,n broertje(die echt de zwakste schakel is, aangezien hij niet kan vechten) wat je er meteen aan af ziet,
  in elkaar word geslagen..
  hij wou weglopen maar werd weer aangevallen..
  is het dan geen zelfverdediging?
  als er 4 grote kerels bij jou komen inbreken en je voelt je bedreigd zou je geen mes pakken? wachten tot je zelf dood op de grond ligt?
  het is of jij of hij !!
  maar jullie zien die R volgensmij als een lieverdje.. nou niet dus..die hele groep is een pot nat!
  en nogmaals het was geen mes, hij heeft het dus ook niet met die intentie mee genomen.. hij heeft zich echt bedreigd gevoeld.
  Hij ging de stad in omdat het bier thuis op was, wou een gezellige avond en dan word je uitgemaakt voor de meest erge ziektes, en dat je maar moet oprotten naar je eigen land.
  als je dat groepje kent weet je ook dat dit waar is.
  want ze zijn zo ontzettend simpel, dat ze zich voor hebben genomen een hekel aan alle ”zwarten” te hebben.
  weet je wat ik denk?
  toen hun door liepen om naar huis te gaan.. dachten ze ” he mooi, zijn mietjes.. die kunnen we wel pakken.
  ze hadden niet zo door moeten gaan met vernederen en slaan. dan was dit nooit gebeurd..
  had hij zichzelf het ziekenhuis moeten inslaan?
  hij had die dunne spriet makkelijk in z,n eentje aangekund.. probleem was al zn vriendjes..
  als jij in een tunnel word aangevallen door een groep van 10..
  wat zou jij dan doen? jezelf mongolide laten slaan? of alles pakken wat je hebt om jezelf te beschermen?
  ik heb een hekel aan messentrekkers, en ruziezoekers..
  maar nog een grotere hekel aan onrecht!!
  als mensen het verhaal van 2 kanten zouden weten, zouden ze heel anders over deze zaak denken..
  hij had dat klote ding nooit bij zich moeten hebben..
  maar die R en z,n vriendjes zijn ook geen lieverdjes.
  het had net zo goed andersom kunnen zijn.

 89. haha weetje ik moet gewoon om jullie lachen..
  hij schold hem uit dus heeft ie hem 14 x gestoken?
  denk nou na.. je steekt niet zomaar iemand 14 keer..
  denk je dat er niks aan vooraf is gegaan?
  kijk je alleen naar de dader? niet naar het ”slachtoffer” ?
  ik wou dat jullie wisten hoe het echt is gegaan dan zouden jullie heel anders praten..
  hoe die lui met buitenlanders omgaan is echt mensonerend..
  en btw, het is niet zo dat ik voor alle buitenlanders ben, zitten ook genoeg verkeerde tussen..
  maar dit is zo oneerlijk he..
  zal ik eerlijk zijn? ik ben blij dat hij voor zichzelf is opgekomen..
  want als die het niet had gedaan was hij misschien wel dood getrapt !!
  iemand steekt niet zomaar, ja psychopaten ja..
  en dat is hij niet! alles behalve.. t is een slimme jongen met een goed niveau.
  hij heeft zich erg bedreigd gevoeld..
  en wat kun je dan in je eentje tegen 15/20 lui beginnen?
  denk je daar wel is over na?
  ik ken hem al heel erg lang, mijn familie ook.. en ben gewoon een nette hollandse meid, dus ga zeker niet met asocialen om..
  m,n pa heeft vele avonden gezellig een biertje met hem gedronken, en zich nog nooit bedreigd gevoeld.
  iedereen is altyd bij hem welkom, en je moet hem wel heeeel gek maken wil die je een klap geven.
  laat staan 14 keer steken!!!!
  en toevallig ken ik het groepje waar het omgaat..
  en het zijn echt geen lieverdjes hoor..
  ik hoop dat hun ook boeten voor hun gedrag!!
  je valt niet zomaar mensen aan, je scheld niet zomaar mensen aan!!
  zo simpel he..
  ga lekker oud ijzer verkopen!!!!!!!!!!!!!!!

 90. Toch nog maar even een reactie. Het is wel duidelijk dat beide partijen lijnrecht tegenover elkaar staan.

  Hier wordt van beide partijen aangegeven dat ze zich verdedigden. Natuurlijk is dat sowieso onmogelijk.

  Bij een escalerend conflict is er volgens mij altijd de mogelijkheid om gewoon met de staart tussen de benen weg te lopen. Dat wordt door sommigen gezien als laf, maar het kan met hetzelfde gemak je huid redden.
  Weglopen kan ook het verschil maken tussen een leuke avond met even een vervelend incident enerzijds of een avond die eindigt in een drama anderzijds.

  Ik begrijp ook wel, dat ik nu reacties op mijn hals haal als:”Ja maar hun begonnen”, “wat zou jij doen als er zo’n ***neger tegen je aan loopt?”, “die junks aan pillen en coke zijn gewoon naar ze op zoek gegaan!”, “we konden niet wegkomen! We moesten onszelf wel verdedigen”, “de uitsmijters van café’s stonden maar wat toe te kijken” enz enz (dus van beide kanten uitleg waarom het toch zelfverdediging is)
  Maar ik blijf bij mijn punt: voor mensen die op ruzie uit zijn is het niet leuk als iemand ze negeert, niet hapt, wegloopt en weer op gaat in de massa.
  In alle bovenstaande verhalen lees ik veel te vaak zaken als:”Je laat je toch niet uitschelden?”, “Ze liepen tegen me aan en waren op ruzie uit!”, “We waren rustig op onze tosti’s aan het wachten en toen kwam dat volk met een groep gewapend met messen en kettingen ons opzoeken”. Ook verhalen die van beide kanten komen. Er worden allemaal momenten genoemd waarvan ik denk dat ze het keerpunt in een dergelijk conflict hadden kunnen zijn als één van de partijen eieren voor haar geld had gekozen.

  Tot slot: enkel de mensen die erbij betrokken zijn weten hoe het precies gegaan is. Als jullie dit lezen…ga maar eens bij jezelf na hoe het was afgelopen als je zelf weg was gelopen.

 91. Iemand vroeg of de politie mee zou lezen…

  Misschien niet eens:
  – Reacties zijn anoniem…vreemde namen/ kunnen evengoed zelfs van een groep zijn.
  – Dikke 140 reacties lezen duurt wel erg lang en kan niet zonder je in te leven….duurt nog langer.
  – Zijn de “getuigen” wel echt getuigen?
  – Dit heeft (volgens mij) geen enkele juridische grond.
  – Wij reageren op een persbericht…..politie is erbij geweest met verklaringen ter plekke
  – Je zou hier alle tijd kunnen nemen om een reactie te manipuleren.
  – Wat een wereld van verschil met een getuigenverhoor (in de ogen kijken) in het politiebureau.
  – Vermoed toch echt ook een aardig verschil met Meld Misdaat Anoniem…..helaas hier ff geen telefoonnummer bij.

  Toch reageerde ik weer mee: zal wel met rechtvaardigheidsgevoel en de drive (van velen vermoed ik) om te willen weten hoe het écht is gegaan, te maken hebben.

 92. Daar heeft Derk zeker een punt

  Bericht door Derk, op 19 augustus 2010 om 00:01
  Bericht door Jes, op 18 augustus 2010 om 23:56

  Laat je betoog over aan een advocaat en het is de rechter die beslist. Details hoe mooi ook en hoe verder die hier neer gaat zetten kan alleen maar in het nadeel werken.

  Advocaten kunnen hier heel goed info uit halen. Dus teveel info werkt niet in je voordeel (kun je ook tegen advocaat vertellen) wel in je nadeel….tegenpartij leest mee.

  Voor stoer doen, actie-reactie, uit de tent lokken lijkt me het gebeurde te ernstig.

 93. hahaha, jes, mooi hoe het er nu uitkomt. Je zet jezelf mooi te kijk nu meisje.

  Bij Fc Zwolle zitten geen nazies hoor. Die hebben gezamelijk hier de NVU aangevallen.(google maar even)

  Je kijkt een beetje te veel films, denk ik. En die maatjes van je vallen juist onder de allochtonen die het verprutsen voor de anderen.
  Nu word er weer een beeld bevestigd en dat jij hier loopt te gillen als een pubermeisjes geeft maar weer aan hoe triest het gesteld is.
  Jullie denken dat je elke dag moet vechten voor gelijke rechten en opkomen tegen de nazies. Die zijn hier niet, schat. Gelukkig leven we niet meer in die tijd. Maar dat jij die vergelijking wilt trekken en de aantallen opschroeft om steeds meer ongeloofwaardiger over te komen moet je ook zelf weten.

  De manier hoe jij het verhaal schets komt steeds meer in de buurt van een slechte actie film.

  Als ik je vader was kreeg je een veeg langs je oren voor die onzin die je hier uitkraamt. Dat vriendje van je mag van mij TBS krijgen. die jongens zouden onder de drugs zitten? Dat vriendje van je is dan gewoon ziek in zijn hoofd en een bedreiging voor de maatschappij.

 94. laatste reactie mensen JES weet wel wat speculeren is, wij weten wel beter. nou waren we met 15/20????????????.

  als je er bij was JES moet je na de politie gaan !!!!!!

 95. Haha dit heeft geen zin..
  ik heb hier m,n verhaal verteld.. gezegd hoe het is gegaan.
  jullie zien toch alleen maar 1 slachtoffer.
  nou bij deze vind ik het net goed dat hij daar ligt!!!
  denkt de volgende keer wel 3 keer na lijkt me.
  btw die jongen zit zwaar aan de drugs hoor.
  maar dat word nog wel bewezen;)

 96. Jee admin, je hebt nog steeds niet zoiets van: SLUITEN!? Want er word toch behoorlijk op de man gespeeld, waar ze beiden trouwens niets aan hebben en wat tegen hun gebruikt zou kunnen worden.

 97. Bericht door Natascha, op 19 augustus 2010 om 12:40
  Jee admin, je hebt nog steeds niet zoiets van: SLUITEN!? Want er word toch behoorlijk op de man gespeeld, waar ze beiden trouwens niets aan hebben en wat tegen hun gebruikt zou kunnen worden.

  HE-LE-MAAL MEE EENS!

 98. @ admin, je hebt nog steeds niet zoiets van: SLUITEN!? Want er word toch behoorlijk op de man gespeeld, waar ze beiden trouwens niets aan hebben en wat tegen hun gebruikt zou kunnen worden.

  4e oproep.
  ——————————————–

  Alle admins waren uithuizig, het log is per heden gesloten.

 99. @ Natascha, Dick, Wichert, Plantje: ik vind de reacties op dit item ook ‘zeer bijzonder’… (om het maar zo uit te drukken).
  Ik vraag me ook af of het Weblog deze wending moet krijgen.

 100. Wat mij betreft mag de Admin dit direct sluiten.
  Laat de politie hun werk maar doen en de veroorzaker/dader zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

  Het welles/nietes spelletje wat nu gaande is,begint op kinderachtig puberaal gedrag te lijken,en daar is dit misdrijf te ernstig voor lijkt mij.

Reageer