Lezing Harry Pierik: ‘Zwolle in het groen’

Zwolle – De tuinen van Harry Pierik vallen op door hun bijzondere vormgeving met een grote diversiteit aan plantensoorten. Ze zijn het hele jaar door verrassend en spannend, maar tegelijkertijd rustgevend en harmonieus. Tijdens de lezing ‘Zwolle in het groen’ op donderdagavond 26 augustus, in de centrale bibliotheek aan de Diezerstraat, schetst de Zwolse tuinontwerper vooral tuinen in Zwolle, die onder zijn handen zijn ontstaan.

Harry Pierik is tuinontwerper en kenschetst zijn tuinen als tuinen om in te dromen, tuinen die verrassend en spannend, rustgevend en harmonieus zijn. Tuinen die zowel een levend schilderij zijn als praktisch, met zithoek, zandbak of schommels. Tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Tuinen waar je het hele jaar niet op uitgekeken raakt. Aan de hand van vele foto’s wordt een beeld geschetst van allerlei door Harry Pierik ontworpen particuliere tuinen en groen op bekende plekken in en om de stad. Voorbeelden hiervan zijn de binnentuinen van de Bibliotheek Zwolle Centrum en het Stedelijk Museum, de Aldo van Eycktuin, het Broerenkerkplein, Maagjesbolwerk, Tuinland, Boschwijk de buitenplaats van Rhijnvis Feith, de voortuin van villa Landwijk en de Verborgen Stadstuin aan de Assendorperstraat. Ook zullen er gedichten worden gelezen die door verschillende dichters speciaal over deze tuinen zijn geschreven.

Zwolle in het groen: donderdag 26 augustus van 20.00 tot 22.00 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). De entree voor de lezing bedraagt 4 euro per persoon (reservering vooraf) en 5 euro per persoon (aan de zaal). Reserveren van entreekaarten is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer