Jeugdland en Huttendorp van start in Zwolle

Zwolle – Voor alle kinderen in de diverse Zwolse wijken organiseert Travers Welzijn deze week een Jeugdland of een Huttendorp. Een plaats vol met leuke activiteiten, waar de Zwolse kinderen zich prima kunnen vermaken. Maandag gingen de activiteiten van start.

16-8huttendorp-aal-1.jpg
Opening Huttendorp Aa-landen…

Eén van de eerste wijken die van start ging was Dieze. Maandagmorgen werden de handen uit de mouwen gestoken in Park de Hogenkamp. Dit jaar is Jeugdland Dieze in Afrikaanse sferen. In het park kunnen de kinderen de komende dagen hutten bouwen, broodjes bakken, Afrikaans dansen, djembeën, vossenjacht, knutselen en gaan ze een dagje uit. Ook in de Aa-landen ging men vanmorgen voortvarend van start. Huttendorp staat daar in het teken van de landen van de wereld, de leiding kwam in klederdracht gestoken het Huttendorp openen, gadegeslagen door een kleine 200 kinderen en hun ouders.

dieze_3.jpg
Hard aan het werk… (Dieze)

dieze_4.jpg
Broodjes roosteren…(Dieze) 

16-8huttendorp-aal-9.jpg
Aa-landen…

Meer foto’s bij ‘lees verder’…..

16-8huttendorp-aal-2.jpg
Ingespannen bezig….(Aa-landen) 

16-8huttendorp-aal-4.jpg
Meer dan 180 deelnemende kinderen… (Aa-landen)

dieze_2.jpg
Groepsfoto Dieze

dieze_5.jpg 
Dieze…

dieze_1.jpg
Het valt nog niet mee…(Dieze) 

16-8huttendorp-aal-8.jpg
Precisiewerk… (Aa-landen)

16-8huttendorp-aal-6.jpg
Vakmanschap… (Aa-landen)

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Hoop in de loop van de week ook nog de foto’s te zien van de andere wijken waar jeugland is. Zoals stadshagen, wipstrik, vlasakkers en zwolle zuid.
    Ging toen ik nog op de lagere school zat ook altijd met veel plezier naar jeugdland (toen was het nog op 1 centraal punt). Iets om naar uit te kijken was het toen, want op vakantie gaan was toen nog niet vanzelf sprekend.

  2. Alleen jammer dat er zoveel meer herrie werd gemaakt dan vorig jaar. Op bepaalde momenten leek het meer een feestje van de leiding. De muziek en microfoon stonden veel te hard. Erg vervelend als je er schuin tegenover woont. Ik vind het Huttendorp een heel leuk initiatief, maar het volume mag zeker veel minder. Ook slecht voorbeeld naar de jeugd toe om zo hard te draaien.

  3. Ik heb zelf in de organisatie een paar jaar geleden gezeten van huttendorp aa-landen, en als men last van ons heeft komt men even langs dan word het uitgelegt met een bakkie koffie erbij. En word er tot bepaalde hoogte rekening gehouden. Maarja het is maar 1 weekje en ja de leiding maakt erook een feestje van, zijn wel mensen die zich belangeloos inzetten voor een ander. Zou zeggen doe volgend jaar mee dan kan je mee doen in het feestgedruis!

  4. Ach Edwin sommige mensen hebben al last als je op het voetbalveld 12 minuten pauze muziek draait.Soms staat de wind wel eens een andere richting op.Het zijn vaak mensen die zelf nooit wat doen.Over wind gesproken.

Reageer