IJsselallee en Spoolderbergweg één nacht afgesloten

Zwolle – De IJsselallee wordt in de nacht van 19 op 20 augustus afgesloten voor de aanleg van een bovenste asfaltlaag. De Spoolderbergweg wordt om dezelfde reden in de nacht van 20 op 21 augustus afgesloten. Donderdag 19 augustus beginnen de werkzaamheden om 20.00 uur en duren tot de volgende ochtend 6.00 uur. Vrijdag 20 augustus starten de werkzaamheden later in verband met het Stratenfestival. De Spoolderbergweg is dan vanaf 23.00 uur niet meer begaanbaar. De werkzaamheden duren ook dan tot 6.00 uur de volgende ochtend. Overdag zijn de IJsselallee en de Spoolderbergweg wel beschikbaar voor het verkeer.

Vanwege de werkzaamheden is de IJsselallee de eerste nacht (19 op 20 augustus) tussen het Spooldeplein en de kruising Hanzeallee / Burgemeester van Walsumlaan afgesloten. Er wordt dan een nieuwe asfaltlaag, de zogenoemde deklaag, aangelegd op het traject tussen het Spooldeplein en het spoorviaduct. Ook krijgt de aansluiting van de Nieuwe Veerallee op de IJsselallee dan een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de tweede nacht wordt de aansluiting van de Spoolderbergweg op de IJsselallee voorzien van een bovenste asfaltlaag. De werkzaamheden vinden dan plaats tussen de Beukenallee en de IJsselallee.

Het verkeer dat in deze nachten gebruik wil maken van de IJsselallee en/of de Spoolderbergweg wordt ter plekke met borden omgeleid. De wijk Veerallee is bereikbaar via de Rieteweg en de Katerdijk. Bewoners en bezoekers van de wijk Spoolde kunnen gebruik maken van de Beukenallee en de Oude Veerweg. De bussluis op de Beukenallee wordt dan ’s nachts tijdelijk opengesteld voor alle verkeer.

Van maart tot en met oktober 2010 werkt de gemeente Zwolle aan de verbreding van de IJsselallee. In deze periode wordt het deel van de IJsselallee tussen de A28 en de wijk Hanzeland voorzien van extra rijstroken. Ook het kruispunt Hanzeallee / Burgemeester van Walsumlaan wordt daarbij aangepakt. Op www.ijsselalleezwolle.nl . staat meer informatie over het hoe en waarom van de verbreding van de IJsselallee.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hopelijk gebruiken ze niet de zelfde asfaltmachine die ook gebruikt is op de a28 richting de Lichtmist. Wat een hobbelbaan is dat zeg.

Reageer