Volop Beachtennis op de Pelikaan

Zwolle – Beach Tennis; een combinatie tussen tennis en beachvolleybal. Het is nog een relatief onbekende sport in Nederland, maar zeker in opkomst. De sport is geschikt voor jong en oud en niet alleen voor tennissers. Ook volleyballers, badmintonners, tafeltennissers en voetballers zijn enthousiast over het beach tennis.

De sport wordt altijd in dubbelvorm gespeeld en het veld is net zo groot als een beachvolleybal veld. Het net hangt op 1,70m en je slaat tegen een zachtere tennisbal met een pallet zonder snaren. Een toernooi spelen is als een lekker dagje uit: relaxed op het strand en wedstrijden spelen van ongeveer een kwartier.

Beach Tennis is de komende weken voor iedereen te ontdekken! Het NK Beach Tennis 2010 wordt gehouden in Scheveningen op zondag 12 september a.s. Ter voorbereiding kan iedereen nu gratis kennis maken met de sport.

Op donderdag 19 augustus a.s. van 12.00-14.00 uur, op vrijdag 20 augustus a.s. van 16.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag 28 augustus van 12.00 uur tot 15.00 uur kan er gespeeld worden op de beachsportlocatie van De Pelikaan. Deze bevindt zich aan de Haersterveerweg te Zwolle.

De speciale beachtennispallet (rackets), ballen en begeleiding is aanwezig. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden zodat we weten dat je komt! Aanmelden voor de trainingen kan door een mailtje te sturen naar info@beachtennis.nl of te bellen naar 020-5840830. Voor het NK Beach Tennis 2010 kun je je aanmelden via www.beachtennis.nl . Hier is ook meer informatie te vinden over de sport en de toernooien. In Zwolle zullen deze week overigens ook de deelnemers aan de Zwolse Rabo Jeugdtenniskampioenschappen kennis maken met BeachTennis. Samen met hun Zwolse tennisleraren zullen zij donderdag 19 en vrijdag 20 augustus respectievelijk van10.00-12.00 uur en van14.00-16.00 uur gebruik maken van de beachlocatie aan de Haersterveerweg. Voor meer informatie: DiederikMeijntjes, verenigingsmanager ‘dePelikaan’ 0634143780. verenigingsmanager@pelikaan-zwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Aansprekend idee Meijntjes, alleen donderdag is werkdag (voor hardwerkend NL), vrijdag is toevallig Stratenfestivaldag (je kunt je niet te laat melden want voor terrasstoelen geldt: vol = vol, zaterdag is het jaarfeest in Stadshagen: Stadshagenfestival 😀

    Veel succes en plezier, kom wel een andere keer kijken (meedoen?). Volgens mij gaat het zo goed met “the beach” dat ie er voorlopig nog niet weg is. Ongetwijfeld lezen we hier wel hoe het zaterdag was? (? toch met lichte twijfel)

Reageer