Lokale omroep ZOO vanaf 10 september de ether in

Zwolle – Na een periode van anderhalf jaar radiostilte komt er weer een lokale omroep in Zwolle. Vanaf 10 september gaat de nieuwe omroep ZOO de ether in! Wethouder N. Vedelaar zal die dag de nieuwe omroep lanceren.

zoo.jpg

Met de nieuwe naam Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) gaan de vele enthousiaste vrijwilligers er tegenaan. Het oude bekende pand aan de Faradaystraat heeft een grote opknapbeurt gekregen en is bijna klaar voor de herstart. Het hele gebouw is verbouwd, geschilderd en voorzien van ander meubilair. Na de afhandeling van het faillisement van de Lokale Omroep Zwolle (LOZ), dat in mei 2009 op zwart ging, werd er in de winterperiode tussen RTV 038 en ZOO gestreden om de vrijgekomen licentie voor een nieuwe lokale omroep in Zwolle. ZOO trok daarbij aan het langste eind. Met een nieuw bestuur, nieuw Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO), nieuwe vrijwilligers en een nieuwe huisstijl wil ZOO een frisse start maken.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Als oud medewerker/vrijwilliger wens ik ZOO heel veel succes toe.Wordt nog bekend gemaakt hoe we jullie kunnen ontvangen.???
  Wel wat Zwols erop hoop ik.

 2. “Met een nieuw bestuur, nieuwe vrijwilligers en een nieuwe huisstijl wil ZOO een frisse start maken.” Oké, laten we ze het voordeel van de twijfel geven. De twijfel dat het wellicht oude wijn in nieuwe zakken zal blijken te zijn.

 3. Nieuwe vrijwilligers? er zijn ook nog best een paar goede oude vrijwilligers hoor, ik wil Harry ten Klooster er ook graag weer bij zien hoor:D:D

 4. Bedankt voor de reacties.

  Even voor de duidelijkheid, uiteraard gaan we verder met nieuwe, maar ook zeker met de vele vrijwilligers die er al waren.

 5. Is dit niet de opvolger van Omroep Zwolle?
  Als ik naar het logo kijk is het meer een concurrent van de Roze Golf van RTV Oost :D:-*:D

 6. Nou, ik heb vorig seizoen heerlijk genoten van fc zwolle live verslag wat te horen was op webradio enterprise103 uit zwolle. Dit was 2 keer 45 minuten live verslag en zonder tussen komst van muziek wat bij lokale omroep zwolle niet het geval was.

 7. Nou, ik heb vorig seizoen heerlijk genoten van fc zwolle live verslag wat te horen was op webradio enterprise103 uit zwolle. Dit was 2 keer 45 minuten live verslag en zonder tussen komst van muziek wat bij lokale omroep zwolle niet het geval was.

  Daar heb ik op enterprise ook van genoten, maar helaas is dat zo af en toe, en inderdaad 2x 45 min lang en bij omroep zwolle een paar x in een wedstrijd. Maar alles beter dan geen verslag.

 8. Ik hoop dat ZOO beter bij de les blijft en niet zo afdwaald als jij DIck.
  Ajax is nou niet echt iets Zwols.Hoop van harte dat de zaterdagmiddagen weer gevuld worden met sportgebeurtenissen.Het laatste jaar gaf ik altijd tussenstand van WVF door uit en thuis .Als bij elke vereniging dit iemand doet blijven we allemaal op de hoogte .Lekker spannend en leuk voor de omroep.Ik wil het wel weer doen.Wie volgt,tenminste als ZOO wil.

 9. Allemaal leuk en aardig, maar het moet wel vele malen beter zijn dan de voorganger van deze zender. Ik vond het namelijk drie keer niks en in deze tijden zijn er wel wat belangrijkere zaken waar gemeenschapsgeld ingestoken kan worden. Ik voorzie weer een debacle.

 10. ckus Observer! Wanneer maak je weer een mooie tekening waar we over kunnen discusseren? 😀

  Enterprise van Beppie en Haiko rulezzzz ook zeker ingrid!

  Wie doet de FC verslagen bij Zoo dan?
  -Harry Bouwhuis?
  -Erwin Koolschijn (kan toch inmiddels wel wat minder belastend werken en RTV Twente er gewoon bij blijven doen)
  -Chris Bosch
  – of een nieuw talent
  – of een verrassende transfer?

  Hallo Wichert….waar is je citaatje

  beter bij de les blijft en niet zo afdwaald als jij DIck.

  Ow Wichert….t was een open sollicitatie 10:23. Vandaar nou ja nieuw lijstje:
  Wie doet de FC verslagen bij Zoo dan?

  -Harry Bouwhuis?
  -Erwin Koolschijn (kan toch inmiddels wel wat minder belastend werken en RTV Twente er gewoon bij blijven doen)
  -Chris Bosch
  – of een nieuw talent
  – of een verrassende transfer?
  – Wichert

  Woar speul ie dan HUUB links- of rechtsback?

 11. Als ik heel eerlijk ben en het zit niet in mijn positieve karakter, het lijkt in tegenspraak met mijn post 17/8 19:41 maar dat is het niet….want ik sta achter elke letter…..toch ben ik het eens met dit deel van Burger:

  moet wel vele malen beter zijn dan de voorganger van deze zender. Ik vond het namelijk drie keer niks en in deze tijden zijn er wel wat belangrijkere zaken waar gemeenschapsgeld ingestoken kan worden.

  Zou niet willen afsluiten met “ik voorzie een debacle” maar met “KIJK DONDERS GOED UIT voor een debacle”.

  Het bereik bijvoorbeeld mensen
  de doelgroepen radio waar geen hond naar luistert
  hoe vaak en hoe representatief word er een luisteronderzoek gehouden
  hoeveel kapers zijn er op de kust (denk dat mensen nog eerder naar RTV Twente en Enterprise luisteren al was het maar omdat LOZ een tijd weg is geweest: die mensen zochten wat anders (regionaals) hoe wil je die luisteraars terugkrijgen met enkel vrijwilligers?

  Is Sibrand Hofstra al benaderd? Zo nee, zou ik dat errug snel doen!

 12. nou sorry hoor maar zit zwolle te wachten op sibrand? bovendien denk ik dat in deze tijd een lokale omroep geen bestaans recht hebben met al die concurentie en internet. Mensen gaan niet meer voor 2 uur doelgroep programma overschakelen naar een omroep. Ik hoop dat ZOO het gaat redden maar heb er zeer weinig vertrouwen in.

 13. Erik, ben samen met Sibrand begonnen (was na uitstekende begeleiding van Herman Wiersema en vooral Harry Bouwhuis) wel vrij snel weer weg bij de sport: ben weer lekker in het WVF-3mteam gaan voetballen…..maar volgens mij zijn ze gek als je hem laat lopen. Mits hij uberhaupt vrijwilligerswerk wil doen.

  Helaas kan ik me aardig vinden in de rest van de tekst. Maar misschien verrassen ze ons, weten ze zich te onderscheiden… er zijn tegenwoordig ook veel multi-mediale mogelijkheden. Tevoren even oriënteren bij de buren. Je hebt er 1 in de organisatie die bij de buren heeft rondgelopen…..minstens 1. (S.C. bij RTV Twente)…ach en met veel ervaring, weinig geroddel en geklep: wie weet?

 14. Dick het was geen sollicitatie hoor,maar ik weet dat veel ouderen en zieken op zaterdamiddag het leuk vinden om te horen hoe de Zwolse clubs het doen.Daar wil ik mijn medewerking aan verlenen,daar kan toch niets mis mee zijn.

 15. erikth,ik heb Sibrand meegemaakt bij de vorige omroep en als er programmas komen met vraaggesprekken waar dan ook over is hij zeer bekwaam.Jij kunt wel stellen zitten we op hem te wachten,maar jij zit kennelijk nergens op te wachten.Geef deze mensen eerst eens een eerlijke kans.

 16. @ Wichert, tuurlijk je kent veel mensen in die doelgroep; zou ook hartstikke mooi zijn als je wat voor hun (en anderen misschien: zal vast eens uit nieuwsgierigheid luisteren bijvoorbeeld) kunt betekenen.

  Maar heb je dan nog helemaal nixxx van ze vernomen?

 17. wichert waarom denk je dat LOZ niet meer bestaat? wordt tijd dat we een vlottere en snellere omroep krijgen. Niet die ellenlange vraag gesprekken. Hoor je ergens een sirene……….. dan moet het zo zijn dat men snel (of ze luisteren al) ZOO aanzetten en mensen dan op de hoogte stellen waar er wat gebeurd is. Anders krijg je weer zo,n oud bollige slaap omroep dan geef ik ZOO geen lang bestaan.

 18. Loz is financieel kapot gegaan toen ze met TV begonnen.Elk duppie voor de radio was teveel er konden bij wijze van spreken nog geen batterijen gekocht worden.Ik heb ook geen flauw idee of ze het nu wel zullen redden en/of wat ze gaan doen,maar naar ik weet ontkom je er niet aan om een aantal uren ook andere programmas te brengen dan alleen muziek.Trouwens Dick ze hebben jonge gasten nodig denk ik.Informatie over de stad enz.Ouderen programma maar dan niet zo oubollig,in een modern jasje.De raadsvergaderingen op maandag.Ik klets ook zo maar wat weg wat in me opkomt.Lijfsverslag van de FC Zwolle.Landstede basket/volleybal.En hoeveel evernementen zijn er niet in Zwolle.Ach ze weten heus wel waar ze mee bezig zijn.Het financiele gedeelte zal toch weer het moeilijkste worden vooral als je zolang hebt stil gelegen.Nogmaals ik heb respect voor de mensen die hun nek uitsteken en hier zoveel tijd aan besteden.

 19. @ Wichert, klinkt goed

  Ouderen programma maar dan niet zo oubollig,in een modern jasje.

  Schijnbaar weten ze idd goed waar ze mee bezig zijn, want ik hoor niemand die gevraagd is maar nog niets gehoord heeft en aan de andere kant zijn de vacatures schijnbaar allemaal ingevuld. Hoewel: een kabinetsformatie met radiostilte is toch wel genoeg; zouden hun niet moeten werven? Luisteraars die in die tussenliggende (1,5 jaar oid) zijn weggezapt terughalen?

  10/9 is immers dichtbij.

  Misschien kan Michel ten Hoove er iets over zeggen? Of Simone, beiden hebben hier immers al eens vaker gepost.

Reageer