Bestuurder Travers vertrekt naar Apeldoorn

Zwolle – Gideon Alewijnse neemt per 1 december 2010 afscheid als bestuurder van Travers. Per die datum is Alewijnse benoemd als voorzitter college van bestuur van ROC Aventus te Apeldoorn. In december dit jaar is hij vier jaar voor Travers actief. Alewijnse trad aan in een moeilijke periode en wist onder zijn leiding een dreigend financieel debacle af te wenden en te bouwen aan een gezonde en succesvolle maatschappelijke onderneming. Inmiddels oogst Travers regionaal en landelijk waardering voor haar inzet op het gebied van welzijn en ontwikkeling / opvang van jonge kinderen.

De nieuwe functie is voor Alewijnse een verdere en logische stap in zijn loopbaan. Zijn termijn bij Travers heeft hem veel voldoening gegeven: “Ik heb genoten en geniet nog steeds van de passie van ieder die met ons meewerkt aan de missie om de leefwereld van onze cliënten en onze medewerkers te laten groeien. Bovendien heb ik het bij Travers en in Zwolle goed naar mijn zin gehad. Travers staat er ook goed voor. De kinderopvang die werkt onder de merknaam Doomijn is een snelgroeiende en succesvolle tak met kindercentra in de regio. Travers Welzijn loopt voorop daar waar het gaat om ontwikkelingen als Wijkgericht Werken en Welzijn Nieuwe Stijl”.

Alewijnse ziet dat niet als persoonlijke verdienste maar roemt het resultaat van alle inspanningen van collega’s, stakeholders, opdrachtgevers en in het bijzonder de gemeente Zwolle. “Het vertrouwen dat van ik van velen heb ontvangen heeft de afgelopen jaren een sleutelrol gespeeld en deze bijzondere en fijne ervaring zal ik in het vervolg van mijn loopbaan met mij meedragen en koesteren.” Aldus Alewijnse.

Binnenkort maakt de raad van toezicht van Travers bekend hoe de procedure voor het vinden van de opvolger er uit ziet. Men streeft ernaar omstreeks het vertrek van Alewijnse een nieuwe bestuurder te kunnen benoemen. 

Artikel delen:

Reageer