Algemeen Log 152

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 153 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 264
 1. Dat kan nooooooiiiiiiiiiiiit. Ik zie net in de Gebruikerslijst dat Hans van E. zich drie seconden geleden heeft aangemeld. Ik word genept. :o:o:o

 2. Bericht door Tim, op 18 augustus 2010 om 23:48
  Ghehe…

  Gebruikersinformatie
  Assendörper
  Naam: Sjakie

  Tim, wil jij in het vervolg even zorgvuldiger omgaan met mijn privégegevens. Dit is alleen bedoeld voor de geregistreerden. :):)

 3. Wij begrijpen elkaar Assendörper. Wie is de formateur? Dick? Volgens mij is die in deze neutraal of gaat het Joppuh worden? We moeten iig snel om de tafel gaan zitten, anders krijgen we hier berlusconi praktijken. 😉

 4. Net de vorige Algemene Log snel doorgelezen. En ik moet zeggen dat Dame m.i. een goed idee heeft aangedragen: de Algemene Log niet meer weergeven in de Laatste Reacties. Ik zal dit binnenkort overleggen met het team en dan mijn programmeer-skills weer wat opvijzelen en kijken of ik dat dan binnenkort kan programmeren. 🙂

 5. Bericht door Assendörper, op 18 augustus 2010 om 23:57
  Dat is wel heeeellllllll toevallig. Die van Eijsden is nu weer offline.

  Weet ik tenminste zekers dat mijn posting aangepast gaat worden.
  Zware taak voor dick die moet met een accord komen binnen 2 dagen naar de admin. Gaan dus zware overleggen worden, lokatie eerst plubliek dineren en verder overleg op een geheime locatie.

 6. @Admins: zit er een kans in, dat er iets niet helemaal goed gaat met het weblog?
  Ik zie dat mensen een IP ban krijgen terwijl ze zich van geen kwaad bewust zijn…
  En zojuist heb ik een bericht 1 keer gepost. Het duurde erg lang voordat het erop stond en ik kreeg 2 mails waarin dezelfde reactie stond. De reactie verscheen uiteraard maar 1 keer (wellicht is onder water in die lange wachttijd wel de melding geweest dat ik rustig aan moest doen enz… (dat dat stukje code dus bij wijze van spreken wel gelopen heeft))

 7. Op de A28 bij Zwolle is in de nacht van woensdag op donderdag een auto in brand gevlogen. Er zijn geen gewonden gevallen. Medeweggebruikers wezen de bestuurder van de auto erop dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. De brand was ontstaan door een kortsluiting. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is afgesleept.
  RTV Twente

 8. Net de vorige Algemene Log snel doorgelezen. En ik moet zeggen dat Dame m.i. een goed idee heeft aangedragen: de Algemene Log niet meer weergeven in de Laatste Reacties.

  Het is al eens vaker genoemd om een chatbox toe te voegen aan het weblog. Wanneer iemand ergens melding van maakt, een tip geeft of een waarschuwing, dan verdwijnt deze opmerking in no-time door alle social talks op het algemene log.

 9. Ik heb wel eens waarschuwingen voor bijvoorbeeld botulisme voorbij zien komen, een vraag of iemand weet waarom er hulpdiensten uit zijn gerukt o.i.d, en op deze bijdragen komt geen reactie omdat men het algemeen log als chatbox gebruikt.

  Laat ik voorop stellen dat ik de contacten die hier zijn ontstaan als positief ervaar! Echter de sport om een algemeen log binnen 24 uur vol te kletsen doet andere gebruikers te kort.

  Rest mij om een ieder een fijne dag te wensen

 10. Plantje
  Bericht door Plantje, op 19 augustus 2010 om 06:03
  M?gge!

  Bericht door Tim, op 19 augustus 2010 om 00:57
  Hij is al oud, maar het blijft een fail…

  Ik snap hem niet… [/quote]
  Zucht…
  Lees de eerste zin, lees daarna de laatste zin…

  oh wacht…

  tim faalhaas. Het is geen fail 😛

 11. M?gge….wat een héérlijke dag!

  @ Plantje, het is net iets anders gelopen als in die mail staat.

  @ Tim, Llinkpop was geweldig idd….Bertolf (daar mag Zwolle trots op zijn)
  En NATUURLIJK op 1 de hele muzikale en bijzonder aansprekende vertolking van (meester) Boudewijn de Groot’s meneer de president…..slaap zacht!
  Die saxofoons ook erbij….die rapper vol plakplaatjes die het allerlaatste stukje meedeed vond ik niet aansprekend.

  @ QM, lachen en …zie het alweer voor me!!! adderdörper…goed, ik verhuis naar het Westen, krijg ik metéén overassertieve ouders aan m’n deur over die ds…dan la’maar zitten.

  @ Hans v. E nu maar eens alleen gefeliciteerd! Vind het de competitie devalueren al die mede-winnaars. Dus Hans Van Harte maar de rest ook wel (want ze zullen ook wel een punt van de F.D. krijgen…..tot er andere afspraken zijn gemaakt ?)
  ====
  Geinige plaat nu! Wie doet et?

 12. Onderweg trouwens genoten van oa

  BLOF -Liefs uit ….ZWOLLUHHhhhh (zou volgens mij kunnen in plaats van “eigen stad” oid wat ie zingt :o)

  Kane….gaf hoor! Ze zaten zondag ook bij de Indië herdenking

  Maar Jensen’s afkondiging van de heerlijke meegiller die ik al veel te lang niet had gehoord…….sloeg alles. “Stil in mij” wist Roberto J. te verbinden met iets wat zijn vrouw zo genaamd had gezegd….:D (ok op ’t randje).

 13. Bij ’t inrijden van Zwartsluis hangt gewoon een bord: niet harder dan 80….kats op de kop: heerlijk gezicht. Iemand een pic? Dan moe’k er morgen even bij stoppen.

 14. Tim sorry, voor de moeite maar ik vind Sigmund goed en Loesje heel goed (teveel hooi op je vork nemen). Je alternatief is niet klikbaar.
  Fokke en Sukke idd gaaf….Garfiel is mijn humor niet echt.

  Is deze service vanaf vandaag dagelijks?
  Zal QM ook bekoren 😀

 15. Webtechnische zaken:

  @ Hans v.E.
  Interessante post van Hans, met name

  Ik zal dit binnenkort overleggen met het team en dan mijn programmeer-skills weer wat opvijzelen en kijken of ik dat dan binnenkort kan programmeren.

  Maar

  programmeer-skills weer wat opvijzelen

  is dat heel anders dan “ff opleuken”? En wil je wijzigingen deze week nog invoeren?
  ————–
  Komen er nog veranderingen in de logsluiting-/logopeningsprocedue (cq wordt er een protocol opgesteld :P)
  ————–
  Duidelijke post gepland:

  Bericht door Plantje, op 19 augustus 2010 om 06:30
  @Admins: zit er een kans in, dat er iets niet helemaal goed gaat met het weblog?
  Ik zie dat mensen een IP ban krijgen terwijl ze zich van geen kwaad bewust zijn…
  En zojuist heb ik een bericht 1 keer gepost. Het duurde erg lang voordat het erop stond en ik kreeg 2 mails waarin dezelfde reactie stond. De reactie verscheen uiteraard maar 1 keer (wellicht is onder water in die lange wachttijd wel de melding geweest dat ik rustig aan moest doen enz… (dat dat stukje code dus bij wijze van spreken wel gelopen heeft))

  ********

  Maaruh Hans….Meisje gaat in dit geval voor de zaken :D:D:D

 16. :D:D:D Bedankt QM

  “Verhagen in de morgen brengt niets anders dan zorgen”

  Hangt hier alweer aan de muur….tot we hier weggaan. En voor daarna…..zal ik em goed en voorzichtig lospeuteren om de aansprekende tekst over de man waar we voorlopig nog niet van af zijn….niet te vergeten.

 17. Van de mail-overweging van de dag:

  Er wordt tegenwoordig aan borstvergrotingen en viagra dan aan onderzoek naar Alzheimer. Dit betekend dat er tegen 2040 veel ouderen zullen zijn met prachtige borsten en reusachtige erecties…..
  maar die helemaal vergeten zijn wat ze ermee kunnen doen.
  =====
  Oeps, is er nog wel ruimte op de 2 muren en de binnenkant van de deur 😮

 18. Bericht door Wim, op 19 augustus 2010 om 07:20
  Net de vorige Algemene Log snel doorgelezen. En ik moet zeggen dat Dame m.i. een goed idee heeft aangedragen: de Algemene Log niet meer weergeven in de Laatste Reacties.

  Het is al eens vaker genoemd om een chatbox toe te voegen aan het weblog. Wanneer iemand ergens melding van maakt, een tip geeft of een waarschuwing, dan verdwijnt deze opmerking in no-time door alle social talks op het algemene log.

  Bericht door Wim, op 19 augustus 2010 om 07:25
  Ik heb wel eens waarschuwingen voor bijvoorbeeld botulisme voorbij zien komen, een vraag of iemand weet waarom er hulpdiensten uit zijn gerukt o.i.d, en op deze bijdragen komt geen reactie omdat men het algemeen log als chatbox gebruikt.

  Laat ik voorop stellen dat ik de contacten die hier zijn ontstaan als positief ervaar! Echter de sport om een algemeen log binnen 24 uur vol te kletsen doet andere gebruikers te kort.

  Rest mij om een ieder een fijne dag te wensen

  Nou, laat ik beginnen met ook jou een fijne dag te wensen.

  Het is inderdaad wel eens vervelend als een opmerking die je maakt volledig ondersneeuwt…maar ja, zo gaat het wel hier.

  Het idee van een chatbox is inderdaad regelmatig geopperd. Maar heb je ook de reactie van de WLZ admins daarop gelezen?
  In de eerste plaats IS er al ooit een chatbox geweest en dit was behoorlijk rustig (nu zou het wel drukker zijn)
  In de tweede plaats is het voor de admins niet bij te houden… Op een algemeen log kunnen ze nog dingen verwijderen. Op een algemeen log kunnen ze nog IP adressen achterhalen en op die manier problemen voorkomen. Voor een chatbox zou eigenlijk 24 uur per dag minimaal 1 admin aanwezig moeten zijn. Dat is voor deze vrijwilligers natuurlijk niet te doen!

 19. Bericht door dick, op 19 augustus 2010 om 09:37
  Alle snelfietsers op het fietspad?

  Goeie zaak Dick!

  In dat stuk is ook te lezen:

  Joop Atsma vindt dat wielrenners maar een fietsbel moeten kopen, en waarmee ze hun medefietspadgebruikers kunnen waarschuwen

  Nee, het is al lang verplicht een goed werkende bel op je fiets te hebben! Ze moeten dat tuig wat denkt dat ze allemaal Tour-de-France-waardig zijn eens gewoon gaan bekeuren voor hun wangedrag en/of het niet hebben van een fietsbel (want zo’n bel werkt ontzettend vertragend natuurlijk!)

  En dan wil ik geen klaagberichten van Swollwacht zien die vinden dat de politie daar niet op mag bekeuren!

 20. Hallo smeerlappen; denk eens na!
  Dit gebeurd al tientallen jaren en niet alleen op (Zeeuwse) campings of thuis!

  Maandverband verstopt riool Zeeland
  De twee waterschappen in Zeeland sturen deze week een brief naar alle campinghouders in de provincie met het verzoek toeristen op het hart te drukken alleen normaal toiletpapier door het toilet te spoelen. Vooral vochtige toiletdoekjes, tampons en maandverband zorgen momenteel dagelijks voor problemen met de rioolgemalen, melden de waterschappen.

  Per week haalt het waterschap in de zomer zo’n duizend liter vuil uit de pompen. In de zomermaanden verdubbelt het aantal mensen in Zeeland. Behalve dat dat alleen al voor extra rommel in het rioolwater zorgt, spoelen veel mensen ook nog steeds dingen door het toilet die niet in het riool maar in de prullenbak thuishoren.
  De problemen zijn het grootst na een periode van droogte. “Het vuil dat dan in de riolering zit, komt na een flinke regenbui tegelijk de gemalen binnen. Het vuil klit samen en zorgt voor opstoppingen.”
  Ieder persgemaal heeft een reservepomp die automatisch wordt ingeschakeld wanneer de andere pomp uitvalt, maar als beide pompen uitvallen is er kans op overstort, waarschuwen de waterschappen. “Dit is door het accurate optreden van de medewerkers gelukkig nog niet voorgekomen.”
  De problemen doen zich volgens de waterschappen ook voor in andere delen van het land. De twee instanties, die ook bewoners er op wijzen alleen normaal toiletpapier door te trekken, hopen met de brief de bron van de problemen aan te pakken. (SUBbron: Trouw)

  Bron: ons intranet

 21. Vrees Plantje, dat het wel errug druk wordt op onze niet altijd even brede fietspaden. Er is een verschrikkelijke toename in verkoop en gebruik van ligfietsen, mountain- en citybikes en wielrenfietsen….zal wel wat frustratie geven. Zeker als ze door een stad rijden. Maar misschien is het wel écht serieus onderzocht?

 22. Pensioen, en de gevolgen voor ???? Hoe ingrijpend ????

  Zwaar weer voor pensioenfondsen

  Vier van de vijf grootste pensioenfondsen zitten onder de minimale dekkingsgraad … Pensioenfondsbeheerder roept op om de ‘spelregels’ te veranderen … Volgens DNB worden 150- tot 170 duizend Nederlanders getroffen door de pensioenverlagingen
  De overheid heeft inmiddels ingegrepen bij veertien pensioenfondsen. Zij moeten hun uitkeringen vanaf 1 januari met 1 tot 14 procent verlagen, maar de kans dat meerdere pensioenfondsen moeten overgaan tot verlaging van hun uitkeringen wordt steeds groter, zegt pensioenexpert Marc Heemskerk in de Volkskrant.

  “Het probleem is veel groter dan die veertien fondsen waar DNB het over heeft. De herstelplannen zijn kort na de kredietcrisis gemaakt. We zijn nu twee jaar verder en het ingecalculeerde herstel heeft zich niet voorgedaan.” Hij concludeert dat de rendementen waar pensioenfondsen vooraf van uitgingen in veel gevallen niet zijn gehaald. “Als de rente binnenkort stijgt, komt het waarschijnlijk wel goed. Maar dat die stijgt, is niet zeker. De fondsen klagen dat hun dekkingsgraad lijdt onder de historisch lage rente. Maar als je de renteontwikkeling over honderd jaar bekijkt, kun je net zo goed zeggen dat de rente in de jaren zeventig, tachtig en negentig historisch hoog was.”

  De vijf grootste pensioenfondsen van Nederland kampen met een lage dekkingsgraad die in de eerste helft van 2010 sterk is gedaald en nog steeds niet is verbeterd. Pensioenfonds BPF Bouw is de enige van de vijf grote fondsen met een dekkingsgraad die hoger is dan de minimale vereiste 105 procent, meldt de Volkskrant. Dat is zorgelijk, want de trend is neerwaarts: als de rente laag blijft, kunnen de fondsen niet verder met hun herstelplan.

  In een opiniestuk in de Volkskrant zegt pensioenfondshouder Dick Sluimers van ABP (ambtenaren) dat de spelregels voor pensioenfondsen moeten veranderen. Hij ziet het anders snel gebeuren dat pensioenfondsen moeten blijven korten op de uitkeringen. Volgens hem hebben de veranderde boekhoudkundige regels in 2006 er voor gezorgd dat de fondsen nu moeten snijden in hun uitkeringen.

  In eerste instantie wilde de DNB nog niet bekendmaken welke pensioenen worden getroffen, maar het fonds van de apothekers heeft in de Volkskrant al aangegeven een van de slachtoffers te zijn.

  Voorzitter Hagenzieker: “Wij zijn een van de fondsen die mogelijk gedwongen worden de uitkeringen te verlagen. We zullen de pijn eerlijk verdelen over de apothekers die nu al met pensioen zijn en de apothekers die op dit moment nog werken.⤝

  In totaal worden 150- tot 170 duizend pensioenen getroffen. SP-Kamerlid zegt in de krant het een schande te vinden dat zo geheimzinnig wordt gedaan over de zwakke pensioenfondsen waar gekort moet worden.

  “Mijn mailbox stroomt nu vol met bezorgde mensen die bang zijn er volgend jaar op achteruit te gaan. Donner had de persconferentie nooit mogen geven voordat hij ook namen en rugnummers kan noemen. Nu maken een heleboel mensen die hier niet door worden getroffen zich voor niets enorme zorgen.” Ulenbelt wil de Tweede Kamer terugroepen van reces. De Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen weet ook niet welke fondsen het betreft. De koepel roept de veertien op zich zo snel mogelijk bekend te maken.

  De FNV vindt dat de Nederlandse Bank alleen moet ingrijpen bij echt noodlijdende pensioenfondsen. Zo liet zij woensdag weten. “Als een fonds minder dan 1 procent moet korten, is zo’n ingreep eigenlijk niet nodig”, zei FNV-bestuurder Peter Gortzak in de Volkskrant. Ook seniorenbond Anbo neemt de stelling aan dat pas ingegrepen moet worden wanneer het echt mis is. De bond vindt dat de DNB ‘tijdelijke factoren als de lage rentestand eruit moeten filteren’. Gortzak zei woensdag nog dat het aantal getroffen pensioenen overschat wordt en dat er nog geen reden is tot paniek.

  Volkskrant: DNB roept ergernis op met zwijgen over pensioenfondsen
  Volkskrant: ABP-topman: spelregels pensioenfonds aanpassen
  Volkskrant: Buffers grote fondsen onder druk

  Laatste 3 zijn allen links
  Ik vond persoonlijk die oudjes, gisteravond, in het 8 uur-NOS-journaal wel héél erg sneu. >:(

 23. @ QM, speciaal voor jou….over katten (maar wees gerust, ook over poezen)

  Als dierenliefhebber alleen maar toe te juichen. Jammer dat de mensen uit hun eigen dat verantwoordelijkheidsgevoel niet hebben. Dat katten dan enkel via erkende kwekers kunnen gekocht worden vind ik niet meer dan normaal. Doet de mensen hopelijk eens nadenken. Niet kweken? Dan steriliseren. Simpel toch.⤝
  Aan het quotewoord is het volk: Joske Vermeulen uit HASSELT geeft zijn/haar mening over de intentie van België om alle katten te laten steriliseren.Hoewel het plan nog niet definitief is, lijkt er een draagvlak voor te bestaan: ook GAIA, de dierenrechtenorganisatie vindt het een prima idee. De persdiensten hebben heel slim ingespeeld op de zwakke plek van de direnliefhebber: 13000 katten in de asielen zouden vorig jaar geëuthanaseerd zijn. Dit samen met een ander alarmgetal: 6% van onze gepelsde vriendjes komen er jaarlijks bij!
  Dat lijkt me een heel bijzondere ontwikkeling. 6% jaarlijks! Over een decennium heeft de mens geen plaats meer! Maar goed, er zouden naar schatting 2 miljoen huiskatten zijn in België. Dat wil dus zeggen dat slechts 0,65% teveel is en in slaap gedaan, ?? ongeveer 3 keer meer wordt uit het asiel terug in huizen opgenomen.
  Maar los van de cijfertjes; als je ook nog eens katten, Koningen der Schepping, hun zelfbedruipendheid gaat afnemen, als je je kinderen het plezier van kleine kittens in huis gaat ontzeggen, dan rest ons nog maar bitter weinig van een leven wat niet onder vacuum verpakt en gesteriliseerd is. Een kat is een laatste beetje eigenzinnigheid en semi-vrijheid. Ook hen ga je toch niet labelen en identificeren en registreren. Pak gewoon kordaat het zwerfkattenprobleem aan, en laat 99,35% van hen met rust.

 24. Oeps kop vergeten…kat zonder kop kan natuurlijk niet.

  Dan toch een poezenblog!

  Als dierenliefhebber alleen maar toe te juichen. Dan verder……………

  Bron: Sargasso

 25. Wel jammer dat ze het verkeerde podium kiest:

  Henriëtte Van Der Kolk (La Bodega en nog een tent) Morgen gelukkig super mooi weer, Stratenfestival in Zwolle, op het Bethlehemskerkplein spelen Barcode en Mr. Pitful, Gaat helemaal gezellig worden, wij zijn er klaar voor

  Maar opdat we ’t STRATENFESTIVAL niet vergeten 😀

 26. Bericht door dick, op 19 augustus 2010 om 10:14
  Plantje, vond je overigens van 9:35?

  Dader pist tegen muur slachtoffer…pa vraagt: wat is dat?…zoontje erbij: allebei zwaargewond

  Dieptriest inderdaad.
  Wat wel bijzonder was om te horen was het 3FM journaal…
  Daar hoor je iemand die overduidelijk allochtoon is zeggen:”Ja, dat krijg je met al die zwarten hier. Die staan maar te dealen enz. We hebben zo vaak de politie gebeld! Moet er dan iemand doodgeschoten worden voordat ze een keer komen?!?”

 27. Zou je kunnen denken…maar drugsdealer die zelf pissen en schieten of een klant? Zou niet weten of je drugsdealers makkelijk naar een andere locatie kunt sturen. Arresteren lijkt me al helemaal moeilijk. Volgens mij hebben wij dit probleem niet zo in Zwolle?

  @ Politie Zwolle?

  Feit is natuurlijk Plantje…wie ook wordt geïntervieuwd: hij/zij zal altijd (een andere) zondebok aanwijzen. Wel leuk voor een sketch….dat een geïnterviewde zich verspreekt en een mooie babbel heeft, om plots te zeggen “en toen ging ik >:(>:(>:(” oeps…toen was’t te laat om te rennen. Misschien is de voortgang van bovenstaande via RTV Rijnmond te volgen?

 28. Een ander idee om de algemene log een beetje in toom te houden is bijvoorbeeld om elke dag om 4:00 uur ’s nachts automatisch een nieuwe log te creëren.

  Hierdoor zal er minder ge-F5-d worden als er een nieuwe log verwacht wordt.
  Er zullen minder berichten komen over de log zelf, omdat er meer duidelijkheid is.
  Het ‘first post’-wedstrijdje zal wel blijven, maar je zult wel heel andere “first-posters” gaan krijgen.

 29. Bericht door wichert, op 19 augustus 2010 om 11:31
  Trainer van Storica was ook een kopstuk Jan d V kon vreselijk hard koppen.

  Bericht door dick, op 19 augustus 2010 om 11:41
  Ja Wichert? Vond hem wel een karakteristieke kop hebben….mooi dat Storica weer met 2 teams mee kan doen. Hoop overigens dat Sjon Diender het ook weer goed doet bij Dieze-West.

  Aan de andere kant vind ik toch stiekum hoor (durf het niet hardop te zeggen) dat we wel errug veel clubs in Zwolle hebben en dat het Hoge Laer ook anders bestemd kan worden….maar ja de man die daar over schijnt te gaan (Japie) is volgens ingewijden met vakantie. En erger…..hij is ernstig vaak met vakantie

  Dus zal ’t wel ff zo blijven: ook goed.

 30. Mag ik het anders zeggen Plantje:

  Ja ik zou het erg vreemd vinden als bijvoorbeeld mensen van Indonesische afkomst voortdurend mensen met een (in hun ogen dus) te donkere huidskleur zouden stigmatiseren.

  Misschien is dat een beter antwoord op 11:43?

 31. Dom van mij, je hoort natuurlijk nixxx over de deal. Onder elkaar geregeld en die geldkloppende juridische kosten niet hoeven te betalen.

  Nou ja, verder merkt er eigenlijk niemand wat van neem ik aan. Ok de bouwer en de projectontwikkelaar zullen misschien vaker wat voor Zwolle mogen doen?

 32. Sociale zekerheid en zorg splijtzwam PVC

  Wilders wil na verhoging van de AOW-leeftijd niet toegeven op sociale zekerheid. CDA en VVD grondig oneens over snijden in de zorg
  De formatie gaat een roerige tijd tegemoet melden kringen in Den Haag. De 18 miljard euro aan bezuinigingen raken nu ook de onderwerpen sociale zekerheid en zorg. Geert Wilders wil de WW en het ontslagrecht niet aanraken. Ook krijgt de VVD nu tegenstrubbelingen van het CDA die haar sociale imago niet wil verliezen.

  Nog steeds vergaderen het CDA, VVD en PVV op een geheime locatie in Nederland. De lastige fase in de formatie is aangebroken. Het CDA en de VVD willen de werkloosheidsuitkering beperken tot maximaal een jaar en het ontslagrecht versoepelen, maar de PVV wil op dat gebied geen centimeter meebewegen. Wilders vindt dat hij als ver genoeg is gegaan door in te stemmen met de AOW-verhoging. De kans op een akkoord wordt echter nog steeds groot geschat, zo is te lezen in de Volkskrant.

  Ook het CDA moet nu de harde onderhandelingen aangaan met de VVD. De liberalen willen het eigen risico in de zorg opschroeven naar 300 euro per jaar, maar dat gaat de Christen Democraten echt te ver. Ook willen de liberalen flink snijden in het basis verzekeringspakket. Het CDA en de PVV zijn tegen harde ingrepen in de zorg.

  Zorg als valkuil in VK beschreven

 33. 😮 Pas nog, nam onze Donnert toch echt geen sociaal aansprekende maatregelen. Begrijp dit niet

  CDA die haar sociale imago niet wil verliezen.

  En de slachtoffers van post 10:18- is dat sociaal?

  Hoeveel voorbeelden willen ze nog hebben >:(>:(>:( Als je met VVD en lijst Geert samen WILT wéét je dat je sowieso op sociaal beleid zult moeten inleveren.
  ——
  Of kunnen al die mensen die het verschil tussen links en rechts in de politiek zo goed weten mij van die gedachte afbrengen?

 34. dick; in werkelijkheid is het in limboland nog véél en véél erger, dat daar geert gestemp’ is verbaasd niemand…ware de pvv er niet geweest gingen al die stemmen naar verhagen – ze kennen daar het verschil toch niet- zolang het maar ‘een van hen’ is.
  Oftewel, waar je ook komt, limbo’s klitten altijd bij elkaar, het is een grote sekte.Hek eromheen, probleem opgelost:)

 35. Oeps da’s heftig QM, Plantje komt uit Limburg en is een aardige kerel!

  Hier zit wat in:

  …ware de pvv er niet geweest gingen al die stemmen naar verhagen

  grotendeels verdeeld tussen CDA (voornamelijk in Limburg+Brabant) en VVD denk ik.

 36. Van Gaal wil baan bij FIFA

  Louis van Gaal ziet na het einde van zijn loopbaan als trainer wel wat in een baan bij de Europese voetbalbond UEFA of de mondiale federatie FIFA. “Dan kan ik tenminste invloed uitoefenen op de spelregels”, zegt de coach van Bayern M?nchen in een interview met de Duitse krant Bild. “Al weet ik niet of ze me daar met mijn grote mond wel willen hebben.”

  Van Gaal heeft in het verleden al diverse voorstellen gedaan om het spel in zijn ogen te verbeteren. Het contract van de coach bij Bayern M?nchen loopt volgend jaar af. De club wil graag verder met de succesvolle trainer, maar de Nederlander weet nog niet wanneer hij een beslissing neemt over zijn toekomst.

  “Ik wil me niet vastpinnen op een deadline. Als ik blijf, dan is dat tot 2012. Mijn wens is om daarna bondscoach te worden.

 37. Bericht door dick, op 19 augustus 2010 om 11:44
  Eerlijk Plantje? vind het helemaal niet grappig om in hokjes te praten. Wat vind jij ervan dat heel Limbo-land in de media neer wordt gezet als Geert-fan?

  Bericht door dick, op 19 augustus 2010 om 11:51
  Mag ik het anders zeggen Plantje:

  Ja ik zou het erg vreemd vinden als bijvoorbeeld mensen van Indonesische afkomst voortdurend mensen met een (in hun ogen dus) te donkere huidskleur zouden stigmatiseren.

  Misschien is dat een beter antwoord op 11:43?

  Precies. Ik vind dat niet grappig. Ik weet dat je een hekel hebt aan hokjes denken. Maar iemand van “Indonesische afkomst” zit ook in het hokje “van Indonesische afkomst”.
  Maar dat is dus ook precies wat ik bedoel: duidelijk hoorbaar dat het iemand met een allochtone afkomst betreft stigmatiseert “die zwarten”.

 38. Bericht door QuestionMaster, op 19 augustus 2010 om 13:49
  dick; in werkelijkheid is het in limboland nog véél en véél erger, dat daar geert gestemp’ is verbaasd niemand…ware de pvv er niet geweest gingen al die stemmen naar verhagen – ze kennen daar het verschil toch niet- zolang het maar ‘een van hen’ is.
  Oftewel, waar je ook komt, limbo’s klitten altijd bij elkaar, het is een grote sekte.Hek eromheen, probleem opgelost

  Pardon?!?
  Zou je even kunnen toelichten hoe je aan dit soort onzin komt?!?

  Kijk…Friesland…ok… Die wensen hun eigen taal en als apart land aangezien te worden. Maar van de Limburgers kun je zoiets gewoon NIET stellen!

  Ik ben benieuwd naar de uitleg!

 39. @ Plantje, dacht al dat we het eens waren over hokjesdenken. Helaas behoren we volgens mij tot een minderheid in NL.

  PS alle inwoners van een provincie kun je natuurlijk ook niet over 1 kam scheren….is ook niet 1 hok.

 40. Dan hebben we het (vind ik niet onbelangrijke) milieu en het klimaat nog:

  AMSTERDAM – Volgens CDA- en VVD-prominenten kan samenwerking met de PVV zeer slecht uitpakken voor natuur en milieu. Pieter Winsemius (VVD), Herman Wijffels en Cees Veerman (CDA) waarschuwen onder meer voor ??de schande?? van een gebrekkig klimaatbeleid.

 41. Hier in Grunn heeft het goed geregend!

  Echt niet normaal… ik heb mijn motor te koop gezet en ik word helemaal sufgebeld en gemailed.
  Ok, ik vraag minder dan voor de gemiddelde motor van dat type die ook nog eens ouder is. Maar goed…hij ziet er ook niet super meer uit.
  En dan nog mensen die 500 bieden terwijl ik er 750 voor vraag… En dan erbij zetten:

  Hallo, Voor 500 euro heb ik interesse in uw vulcan. Mits zadel,tank en kappen onbeschadigd zijn en de motor goedrijdend is.Wil hem zaterdagochtend wel ophalen.

  Ja joh….en als je een dubbeltje hebt zet ik je op de eerste rang!

  Maar goed: niet geschoten is altijd mis 🙂

 42. Meen je niet Plantje 😮 Het is wel iets meer bewolkt nu, maar de wilskrachtige zon glipt er toch echt doorheen….

  OEPS Paul/3FM gaat zo ook met de echte Loes Uitman bellen tegenwoordig Loes Krijnen.

  En daaaar isssssssssssssss ’t plaatje :D:D:D

 43. Yes gewoon weer alleen hier met een jongen die 20 jaar jonger is en nog steeds moeite heeft zijn tienerveren af te schudden.

  Plantman; de koperenploert staat gewoon weer aan een blauwe hemel te doen wat ie moet doen. Beetje wind, maar ’t is heerlijk hier!!!

  Nog maar eens dan, omdat het nog kan:
  De zon schijnt, het land is mooi; de vrijheid wil je grijpen (Bron: Loesje)
  De zon schijnt voor iedereen….koester em!

  (hoop dat ie ook voor dochterlief schijnt met heur vriendin in Rotjeknor en Mokum) 8)

  Haha de jongen wil niet met mij alleen zijn: mooi dan ben ik alleen 😀

 44. John Cleese scheidde een jaar geleden van zijn 3e vrouw (psychotherapeute), ze hadden geen kinderen. J. Cleese moest 20.000.000,= (was de helft van wat hij sinds ’92 (getrouwd met heur) had verdiend. Maar ze hadden in die tijd samen een zeer groot deel van de inkomsten opgemaakt……de 70-jarige Cleese stelde een onemanshow samen getiteld “The Alimony Tour (= de alimentatietournee). Subtitle: How to Finance your Divorce…..

  Hij kreeg eens de vraag: “Hoe vaak bent u voor die 20 miljoen met haar naar bed geweest?” John C. was wel zo verstandig daar niet op te antwoorden 😮

  = Dit is een samenvatting uit een boeiende reportage

 45. Ik hoop 1-0 maar ik vind het moeilijk om te voorspellen, ik heb dat belgenvolk nooit zien spelen en Feijenoord moet het aanzienlijk beter speler dan afgelopen zondag.

 46. Foto-idee voor Zwolle volgend jaar zomer? In Meppel Samenwerking Gemeente & Waterschap

  1 van de 3 juryleden is overigens mijn ex-collega uit ‘Attem. Ex-wereldkampioen onderwaterfotografie….met eigengemaakte aparatuur. Heb nog een uitvergrote dia van hem thuis aan de muur. Dezelfde dia die ik in 2000 gebruikte voor een interview met hem voor ons personeelsblad. Zijn vader Marius Kolvoort was ook kunstenaar uit ‘Attem. Willem

  vertelt het een en ander over de IJssel in zijn hoedanigheid als onderwaterfotograaf. in het boek “De IJssel, levende rivier”.

  Dus liefhebbers van zelf fotograferen of foto’s kijken……

  Een expo die nog loopt in ‘Attem[/url]
  Hier hangt werk van Willem
  Dit schreef de Sensator januari 2009

 47. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Exclusief: agenten spreken over strandrellen Hoek van Holland
  – Sail 2010: De Sail-in Parade
  – Tips voor het toekomstig kabinet
  – Is immigratie aanscherpen wel mogelijk?

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Voorgangers willen coalitie met PVV
  – De verloren zonen van Pakistan

  Nova (N2, 22:15)
  – 35 jaar Sail Amsterdam
  – Pakistan: vier miljoen mensen dakloos

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Voetbal: Europa League, eerste ronde play-offs
  – Reportage over Patrick Kluivert die een week aan de slag is bij NEC
  – Atletiek: Diamond League Z?rich
  – Wielrennen: Eneco Tour etappe 2, Rucphen-Ardooie

  FILM: Jerry Maguire (RTL 8, 20:30)
  Milde satire over onbesuisd ontwaken van hoofdpersoon (Tom Cruise), een sportmakelaar die wordt ontslagen na een verkeerd gevallen memo. Met de atleet die wel in hem gelooft (Cuba Gooding jr.) en zijn secretaresse die verliefd op hem is (Renée Zellweger), begint hij opnieuw

  REIZEN: Explore (Canvas, 21:20)
  Presentator Simon Reeve trekt in Explore met zijn team door het zeer diverse land Turkije – van de prachtige moskeeën van Istanbul tot de uitgestrekte bossen aan de Zwarte Zee. Het blijkt echter ook een land waar het secularisme en de islam dagelijks op gespannen voet met elkaar leven

  DOCU: Holland Doc: Ik ben nog lang niet dood (N2, 23:15)
  De documentaire I’m not dead yet kijkt weg als een spannend familiedrama. Wat begint met de strijd tussen tweelingzussen en een familielandgoed, eindigt met een lang verzwegen familiegeheim dat als een bom uit elkaar barst. Aangrijpend. Fascinerend

  De zender Het Gesprek
  – The late show met David Letterman. Te gast: acteur Steve Carrell en actrice Selena Gomez. Met muziek van Sheryl Crow (22:45)
  – In 1 op 1 ontmoeten zangeressen Giovanca en Frederique Spigt elkaar, ze praten over muziek, kritiek en liefde (23:30)

  On Air (N3, 22:00)
  – Schrijver/cabartier Hans Dorrestijn
  – Cabaretiers Jeroen Leenders en Bert Gabriels
  – Blogger Ernst-Jan Pfauth
  – Schaatsers Simon Kuipers en Ireen W?st
  – Muziek van Laura Jansen

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – Gasten onbekend

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Volgende week is het EK disc golf in Frankrijk. Disc golf? Dat is golfen, maar dan met een frisbee. In On air een demonstratie van de Nederlandse jeugdkampioen (beeld op

  hier

  Kijkcijfer

  LLiNKPOP (woensdag, Nederland 3, 20:30, 138.000 kijkers) was het slotakkoord van omroep Llink. Want: Llink moest weg. Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) begrijpt niet waarom. ??Het ging een commissie van wijze lieden om de programma??s. Die waren ⤽niet onderscheidend genoeg⤝ en ⤽straalden te weinig de eigen waarden uit,⤝ luidde het bezwaar van de commissie. Dat heb ik nooit begrepen. […] Je kunt ervan denken wat je wilt, en ja: het amateurisme droop vaak van het scherm, maar ⤽niet onderscheidend?⤝ ⤽Niet volgens de eigen waarden?⤝ Buiten Llink is er niet één omroep die zulke thema??s als duurzaamheid structureel behandelt.??
  TIM :D:D:D

  In een talkshow horen artiesten. Maar wat als die artiest je niet interesseert? Dat vraagt Han Lips (Het Parool) zichzelf af bij het kijken naar On air (dinsdag, Nederland 3, 23:00, 222.000 kijkers). ??Wende Snijders zat bij Harm Edens omdat ze in Carré gaat optreden. En omdat ze binnenkort een tijdje naar Berlijn gaat. […] Snijders ging naar Berlijn omdat die stad, zoals zij had gehoord, zo ⤽broeierig artestiek⤝ was. ⤽Amsterdam dertig jaar geleden,⤝ zei Edens nog, relativerend. Maar zij ging daar een fiets huren en rondrijden om inspiratie op te doen. Ja? Goh.??

  Tjoo he, ik beloof niet dat ik al dat voetbalgerommel in de marge in deze fase ga kijken 😉

  Lekkere avond!

 48. 14 o/o Afstempelen? Lekker voorstel van Piet Hein. De Zilver Vloot is verdwenen … Net als Laura D., al is zij inmiddels weerboven water en bevaart zij nu de wereldzeeen.

  Hopelijk haalt Donnert bakzijl.

  Nee ik zit gelukkig niet in dat schuitje dankzij mijn fingerspitzengefuhl en prima adviezen van mijn financieel adviseuse.

 49. 18.45 voetbal en 21.15 weer voetbal rtl 7.Kan niet kijken we gaan weer optreden nu in Wapenveld voor Reumapatienten.Allemaal met vakantie dus altijd een goede sfeer (de meesten )

 50. Pakistan: vier miljoen mensen dakloos
  ——————-
  Cartoons Zie vooral de bovenste[/url] :D:D:D

  BertBrussen
  Pappa de weblogschrijvert
  Souveniers verdrinkende man
  Bovenlichamen uitwisselend betrapt
  Geloof-info

  etc vond ik erg leuk.

  ===================

  @ Wichert, vrees dat ik geen zin heb om te kijken…zeker niet naar alles 😉 Veel plezier in ’t padd’ndorp.

 51. Dick,

  Is deze service vanaf vandaag dagelijks?
  Zal QM ook bekoren 😀

  Prima, geef maar aan welke er sowieso in moeten… (IEDEREEN mag het zeggen…)
  Dick: Sigmund, Loesje, … ?

 52. LLiNKPOP (woensdag, Nederland 3, 20:30, 138.000 kijkers) was het slotakkoord van omroep Llink. Want: Llink moest weg. Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) begrijpt niet waarom. ??Het ging een commissie van wijze lieden om de programma??s. Die waren ⤽niet onderscheidend genoeg⤝ en ⤽straalden te weinig de eigen waarden uit,⤝ luidde het bezwaar van de commissie. Dat heb ik nooit begrepen. […] Je kunt ervan denken wat je wilt, en ja: het amateurisme droop vaak van het scherm, maar ⤽niet onderscheidend?⤝ ⤽Niet volgens de eigen waarden?⤝ Buiten Llink is er niet één omroep die zulke thema??s als duurzaamheid structureel behandelt.??
  TIM :D:D:D

  JA! INDERDAAD! Zoals hij zegt. >:(

 53. De goedemorgendienst vraagt u aandacht voor het volgende (:P)…

  Welke comics MOETEN er in de goedemorgenpost?

  Let’s vote. Maximaal 3 pp.

  Mijn stemmen:
  Fokke & Sukke: 1
  Loesje: 1
  Garfield: 1

 54. Komen er nog veranderingen in de logsluiting-/logopeningsprocedue (cq wordt er een protocol opgesteld :P)

  dick begint de humor er van in te zien?

 55. Tis hier rustig, kunt merken dat enkele heren vanavond niet op skerp hoeven te staan.

  kom net thuis vrouwtje en kinderen slapen al

  Da’s mooi op tijd dat je het rijk alleen hebt.
  @ Tim van mij mag Loesje iedere ochtend bij het ontwaken.

 56. Ik ben er vandaag geweest samen met de kleine, wat tekeningen ingeleverd voor een offerte. Alleen niet het schip opgegaan van wege het lassen ( is niet goed voor de ogen van de kleine) Maar ze waren druk bezig.

 57. @Joppuh, geleuve ie ok in toeval?

  Bericht door Hans van Eijsden, op 18 augustus 2010 om 23:31
  Bij toeval! Ik gooide net de computer aan en zag de vorige log geblokkeerd worden!

  Et letste bericht op het vörige Log is um 23.30 uur eplaatst. Op det moment gooit die van Eijsden zien kompjoeter an en zut det et olde Log eslöten wördt.

  Bericht door Hans van Eijsden, op 18 augustus 2010 om 23:43
  Na reageren meld ik me altijd af, en vlak voor reageren meld ik me altijd aan. Afgemeld is de site altijd sneller

  Ei denkt dan, er kump een nij Log dus ik goa mie maa anmeld’n. Et nije Log kump en dan giete op det nije Log Boe! zegg’n met een danspöppie erbie. Zien reactie op det nije Log was ok van 23.30 uur en det was dezelfde tied as van de letste reactie op het olde Log.

  Ik wah zeer sk?rp en ad det nije Log metiene te pakk’n. Mien reactie was jaaaa en det ef nog geen twee tell’n eduurd. Ie mut is op oe toets’nbörd kiek’n ai Boe wil zegg’n. De letters b, o en e ligg’n eel verre uut mekare en dan mut er nog een uutroepteek’n erachter met zo’n danspöppie.

  Volgens mij ebb’n ze det nije Log ier neer ekwakt met die reactie van van Eijsden erin en beginn’n ze ons ier in de maling te n?m’n.:):):)

 58. @ingrid de heren zijn moe na 2-3 dagen loggen er moeten nog 100 berichten bij. Ik ga zo heerlijk naar mijn bedje, neem nog een cola en dan ben ik ook weg. Morgen weer vroeg dag ( 5 uur)

 59. Bericht door Assendörper, op 19 augustus 2010 om 21:49
  Volgens mij ebb’n ze det nije Log ier neer ekwakt met die reactie van van Eijsden erin en beginn’n ze ons ier in de maling te n?m’n.

  Ja Assendörper kan je best wel eens gelijk in hebben ik doe zelf 2 forums en ik weet wat kan, achter het zien van het log. Zullen we een Politieke enquête aanvragen? iedereen van weblog Zwolle terug van reces roepen?

 60. QM Hou eens op met dat linken naar die rode krant. Die kunnen mensen zelf wel lezen en vinden als ze het willen maar hou eens op met opdringen!

 61. Bericht door Derk, op 19 augustus 2010 om 22:01
  QM Hou eens op met dat linken naar die rode krant. Die kunnen mensen zelf wel lezen en vinden als ze het willen maar hou eens op met opdringen!

  Eens Derk, heb ik al wel vaker gezegd hier.

 62. Ach Assendörper we kennen elkaar, ik ben net zoals jij ook rood en dan weer blauw achja we leven he 😀 en genieten ipv teksten te pasten of te verwijzen. Inhoudelijk komt QM met niets alleen zijn kind en verwijzen naar de vk mooi voor hem. Hij zou meer zorg aan zijn kind besteden ipv internet

  @QM jij woont in dat mooie oosten ik weet hoe de mensen daar zijn, vriendelijk en open maar volgens ben jij er al buitenstaander komen wonen en kan er maar niet aarden.

 63. Derk; niet helemaal…we wonen in een buurtje waar mensen elkaar al járen kennen, het nadeel ervan is dat je afstandelijke vriendelijkheid ten deel valt.
  Dus vriendelijk wel, maar open??? Onder elkaar wel.

  Maar de mensen zijn hier wel down to earth, en het is rustig wonen.Meer reclame maak ik niet:)

 64. Ja Derk, we hebben tijdens onze ontmoetingen al wel vaker over de politiek gehad. Zoals je wel weet maak ik mij daar niet meer zo druk over. De meeste politieke figuren van tegenwoordig zitten er meer voor hun zelf dan voor ons. Ik geniet van elke dag.

  Maar hoe zit het met jou. Ik wist niet dat je een liefhebber bent van cola?

 65. Bericht door QuestionMaster, op 19 augustus 2010 om 21:51
  Tim; De goedemorgendienst mag zéér zeker Jos Collignon
  (www.vk.nl) niet vergeten, hoeft niet dagelijks maar toch.:D

  Waar vind ik die?

 66. Ach QM, dat hoef je nou ook weer niet te doen. Als ik een krant of tijdschrift wil lezen dan zoek ik het zelf wel op of koop het. Ik hou er niet van als iemand mij wat op wil dringen. Als er verwezen wordt naar een artikel in één of andere krant dan hoef ik het niet aan te klikken maar als er hele lappen tekst uit een krant hier neer gekwakt worden dan lees je toch altijd wel waar het over gaat. Dat laatste hoeft voor mij niet.

 67. Goeiemorgen!
  Het grote aftellen is begonnen. Met vandaag meegerekend nog 5 dagen werken en dan is het SchluB/Finito/Basta.
  En daarna weer even op adem komen met een vakantie.
  Ik ben dat toch niet meer gewend om onregelmatige diensten te werken. Iedere dag weer een verrassing, of je om 8 uur, half 9, 9 uur of om half 10 moet beginnen. De ene week 24 en de andere week 32. Of om meer dan 2 dagen achter elkaar te werken.
  Ik ga dus zo aan de gang, fijne dag allemaal!!!

 68. @ Tim:
  Goeiemorgen!

  Doe mij maar:
  -Sigmund
  -Fokke & Sukke
  -Jos Collingnon en/of
  http://sargasso.nl/archief/author/bandirah/

  Loesje vind ik dagelijks geweldig. Draag het dan ook onder mijn naam, dus als er 1 moet sneuvelen dan deze maar. Mensen kunnen bij elke post van mij op mijn naam klikken. Je tikt het ook zo in http://www.loesje.nl maar als je ervoor kiest vind ik het ook goed!

  ——————————————————————————–

  Rana signaleerde Martijn van Veen op twitter. Dit schreef hij nav die CDA bijeenkomst:

  “Goede bijeenkomst.Zwolse zorgen kunnen meegeven (ideologisch, principieel, politiek strategisch en procedureel). Nu afwachten en op huis an.”

  We vonden beiden: Niet echt het achterste van zijn tong.

  Waaraan ik toevoegde: en héél anders van toon dan in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op WeblogZwolle (ook al niet hetzelfde podium).

 69. Tim Opa Beelen.nl is ook vaak goed. Vandaag niet zo….

  “Bij elk bezoekje aan ’t toilet
  hoor ik mijn muzikaliteit in een soort van strijkkwartet”.

  Hij komt nog een keer geloof ik….maar ik geef toe dat ik toch een keer in de lach ben geschoten bij de zichzelf schromelijk overschattende Jensen. Hij had Kimmetje op visite. Zucht!

 70. Mijn dag kan al niet meer stuk 😀

  Aangehouden voor inhalen over doorgetrokken streep. Tussen Giethoorn en Steenwijk, waar ik 2x daags langskom. Trage Bouvakkert met aanhangert….noopte mij tot de move. Snel mijn zomerjasje (voor noodgevallen die van de week niet meer gaan komen) over mijn weer eens gebruikte scheerapparaat gegooid….geen boete. Heb hem bedankt en een hand gegeven….de onbeschofteling hield zijn handschoen aan 😮 Hoop dat ik nog ergens bezwaar kan aantekenen?

  Uitgespaarde geld maar bij feestbudget vanavond en morgen doen.
  ———–
  Oeps een CDA-fractielid tegen samenwerking met lijst-Geert

  Als ie opstapt…..raken ze de meerderheid kwijt. HELD!
  :o:o:o

  De zon schijnt het land is mooi de vrijheid wil je grijpen….na hardwerktijd

  =====

  Nu heeft Opa Beelen wat over Asters, violen en chrisanten….nette afsluiting van de week opa
  :D:D:D

  Oef di’s de echte afsluitert: “Je moet hoognodig naar bed als iemand anders je broek optrekt op het damestoilet”

  Weer 3 dagen ongeveer ZEUMtwintig graden 8)

 71. PE bedankt voor het gerucht!
  Idd de eerstkomenende gemeenteraadsverg. zal het wel aan de orde komen.
  Mooi idd, zoals veel kunst en cultuur uit de hofstad als Anouk, Golden Earring, Koot & Bie, Eric Corton….alleen de politiek had er niet moeten zitten.

  Oh
  Oh
  Den Haag …
  mooie
  stad
  achter de duinen!

 72. Zie dat je F&S daarna gelinkt hebt Tim: gaaf idd 😀

  Jos Collignon op vakantie (haha, dat zal er vast niet officieel hebben gestaan). Hij komt niet heel vaak, volgens mij onregelmatig, maar als ie komt….kunstwerkjes :D:D:D

 73. Als de drank is in de man…gaat de fles naar Theo:

  Dj Mental Theo is op een Zeeuwse camping bekogeld met bierflessen. Zijn publiek was boos omdat de muziek uit ging vanwege een 90-decibel-limiet.

  Toen Theo de geluidsgrens overschreed, stopte de muziek automatisch. De plaatjesdraaier werd eerst enorm uitgejoeld en kreeg later de flessen naar zijn kale hoofd gesmeten.

  “90 Decibel voor op een dansvloer voor jeugd is echt funest”, reageerde Theo. “De bas moet je niet alleen horen, die moet je ook voelen. Zo is het echt.”

  Na het incident pakte de dj onmiddellijk zijn koffers. “Ik ben nooit bang, mijn kop is keihard en ik kan wel wat hebben.

 74. Informateur Opstelten: ‘We liggen goed op koers’

  Update: Dissident CDA-Kamerlid maakt meerderheid minderheidskabinet wankel ?? Twee van de beloofde drie weken voorbij ?? Nog steeds totale radiostilte ?? Volgens Opstelten alles ‘goed’ ?? Bronnen spreken van ‘moeizaam’

  Terwijl in de achterkamertjes van Den Haag in het diepste geheim wordt gewerkt aan een uitzonderlijke nieuwe regering, heeft informateur Opstelten een héél, héél klein beetje informatie aan het Nederlandse volk gegeven. Volgens hem gaan de gesprekken gewoon ‘goed’ en ligt de informatie ‘goed op koers’.

  Opstelten zei bij aanvang van zijn opdracht op 5 augustus ‘pakweg drie weken’ nodig te hebben. Naarmate die tijdslimiet zijn einde nadert komt de nadruk steeds meer te liggen op ‘pakweg’, constateert de NOS.

  Ondertussen gaan de geruchten rond dat de gesprekken helemaal niet zo ‘goed’ lopen. Vooral rond de zorg zouden er grote meningsverschillen zijn tussen PVV en VVD. Politiek verslaggever Gerard Beverdam van het christelijke Nederlands Dagblad twitterde dat de gesprekken ‘moeizaam’ gaan, ook al omdat de twee CDA-onderhandelaars Verhagen en Klink tussendoor ook nog ministerstaken moeten vervullen. Volgens Beverdam zorgt de onrust in het CDA ervoor dat Verhagen veel moet binnenhalen in de onderhandelingen om problemen op het partijcongres dat het akkoord moet goedkeuren te voorkomen.

  Update 00:25 Trouw meldt:

  Het is geen uitgemaakte zaak dat de voltallige CDA-fractie zal instemmen met een regeerakkoord met de VVD dat wordt gedoogd door de PVV. Ten minste één CDA-Kamerlid heeft om principiële redenen een voorbehoud gemaakt tegen een coalitie die mede steunt op de PVV.
  ====================================================
  Andere CDA-Kamerleden twijfelen. Net op het 3fm-nieuws: ook schaduwkamerleden….als Ivootje slim is haalt ie voor ’t weekend de stekker er nog uit: kan ie nog van de zeumtwintig graden genieten
  :D:D:D

 75. Joppuh, ie weet’n eh ik loate oew veur goan in de sprint 8) D’r bint mooi weinig leed’n ik wil noe wel ?ff’n haaz’n…dan hebt wie ut ehad en kunt wie ons geestelijk op ’t Stroat’nfestival instell’n?

 76. BertjeB heeft uiteraard een eigen visie op het geheime geknooi dat naar buiten enkel met een plastic glimlach wordt gespindoctort door de man die wel mee wou praten over ONZE knip, maar er nixxx van wist 😮

  Anoniem CDA-lafbekje blokkeert Rutte I
  Goedemorgen! Wat we nu toch lezen in de analoge haatkrant het hippe jongerenmagazine Trouw: “Ten minste één CDA-Kamerlid heeft om principiële redenen een voorbehoud gemaakt tegen een coalitie die mede steunt op de PVV”. Maar ze willen niet zeggen wie dat is. Oftewel, één of ander anoniem CDA-lafbekje gaat u Rutte I door de neus boren. Sneu. Nou ja, dan gaan we maar gokken. Dus: wie is het? Heeft hij een bril? (Ab Klink!) Is het een MILF? (Mirjam Sterk!). Is het een Limburger? (Camile Eurlings!) Heeft hij een stiekeme snor? (Joop Atsma!) Is het een ILF? (Sabine Uitslag!) Is het Sybrand van Haersma Buma? (Dat sowieso!) Neen. Het is: Sander de Rouwe. Wie? Precies. Onbekend, onbemind, niemand die hem verdenkt, ziet er uit alsof hij zo een programma over het koningshuis bij de EO kan presenteren. Veilig verdekt opgesteld in zijn anonieme schuttersputje leegt deze jongeling het magazijn van zijn virtuele Barrett .50 sniper rifle op de enige mogelijke coalitie die tevens een zegen voor dit land zou zijn. En dat hebben wij weer gehoord van een journalist uit Nieuwspoort, die dat weer had gehoord van iemand op twitter, die het weer had opgevangen in Hotel des Indes, dus dan is het waar. Maar u mag natuurlijk ook best zelf speculeren in de comments. Niet geschoten is altijd mis.

  Hij heeft ook echt nog geen idee wie van het CDA tegen zijn haha, prutsh*ernalist.

 77. Toch ook wat in de VS….verklaring dat Obama Christelijk is elke dag bidt etc etc…..1/5 deel van VS dacht dat Obama moslim was: . Hebben ze een grootschalige enquete gehouden/zit Maurice hier achter: ik wil alles weten. Tjonge jonge en dan moet ie zich verantwoorden (aan wie??? aan hypocriete crisisveroorzaakters of aan Palin-dombo’s?): wat een volk!
  ====================

  MORE THAN A FEELINGGGGGGGG:D:D:D:D:D

 78. qm dat we met zijn allen terug moeten dat is duidelijk bezuinigingen zijn onomkeerbaar, maar dat mocht dit kabinet er komen er eindelijk eens zaken worden aangepakt die jarenlang onbespreekbaar waren dat is een zeer goede zaak.

 79. baf >>> ‘zaken worden aangepakt die jarenlang onbespreekbaar waren’ … oké, alleen jammer dat torenhoge bonussen niet worden aangepakt, en de steenrijke huizenbezitter er nog wat meer bij krijgt, maar ach…of je nou voor alles wat zielig is (links) krom werkt, of voor alles wat teveel heeft en vegeteert op vriendjespolitiek (rechts) …maakt het uit!

  We moeten het uiteindelijk zélf doen, allemaal, daar gaat het om. Kun je wel op wilders’dictaat die aardige islamitische mevrouw of meneer negeren maar wat schiet je daar als MENS mee op???

 80. baf mag dan wel blij doen, maar wat is er om vrolijk van te worden als een partij die duidelijk de weg kwijt is (cda) plus een partij met mensen die het spoor al hun hele leven bijster zijn(pvv) het voor het zeggen krijgen… wat voor goeds komt daarvan???

 81. Goedemoregen allen.Dick bij elk bezoekje aan het toilet??? Moet je zo vaak jongen .Mag je vanavond wel een plaatsje reserveren bij het toilet want naast de streep rijden kost geld maar naast de pot piesen is smerig

 82. Wat een indrukwekkende muziekles van mijn oudere collega 😀

  Misschien toch ook maar eens wat Jazz-gaan luisteren
  Marieke Jager
  Vreemd-van Frederike Spight (vertaling van Kate Bush volgens mij)
  ———–
  Zelfs The Boss (die nu meldt dat het idd glory days zijn) passeerde de revu….zal voor hem de columns van Giel Beelen en Mart Smeets eens meenemen uit de VARA-gids. Want die zijn mij vaak te….uh onbekend.
  —–
  Hij had het over het muzieklbald “Heaven”: ken ik niet eens :'(

 83. Basseer die mening op de volgens mij geen poeppraat van QM:

  -jammer dat torenhoge bonussen niet worden aangepakt,
  -en de steenrijke huizenbezitter er nog wat meer bij krijgt,
  -of je nou voor alles wat zielig is (links) krom werkt, of voor alles wat teveel heeft en vegeteert op vriendjespolitiek (rechts) …maakt het uit!
  -Kun je wel op wilders’dictaat die aardige islamitische mevrouw of meneer negeren maar wat schiet je daar als MENS mee op???

  -maar wat is er om vrolijk van te worden als een partij die duidelijk de weg kwijt is (cda) plus een partij met mensen die het spoor al hun hele leven bijster zijn(pvv) het voor het zeggen krijgen… wat voor goeds komt daarvan???

 84. @ QM, vrees dat veel mensen niet kunnen definiëren wat ze wensen 😮

  Velen blijven (als ze eerlijk zouden zijn) steken op:
  * Och, als het mij maar goed gaat, verder zal het me jeuken.

 85. Wichert, ’s morgens in een heerlijk zonnetje….nog een uurtje of 6 en dan kunnen we ons opmaken voor feest. Ga je vanavond ook nog?

  De skijt-spreuk is overigens van Opa Beelen….die moet je eens leren kennen. Volgens mij kan dat zo http://www.opabeelen.nl

  Heb je de padd’n de groet’n gedaan van mijn vader en Harry K’s moeder….hoe was’t met Gait Luntien (Wagenvoort)?

 86. Vanavond terras weer Dick en nu even lekker koffie drinken in een zonovergoten tuin.Vanmiddag even naar De Weide Steen en dan een half uurtje naar Zwoolywood,kan iets langer worden

 87. Wichert moet me ook nodig weer eens melden op de Weide Steen…had em gister (meer per ongeluk en onder het sneeuw) even als avator op facebook 8)

  Maar B2 begint maandag pas met trainen en nog nixxx over oefenwedstrijden gehoord….om nou (zoals vorige week 3 dagen achter elkaar bij A1 te gaan kijken….neuh, dan kun je je op zaterdagmiddag beter ff melden in ’t Plein. Heb nog een aanmaning op zak van Sjonnie…die mooi bij de mijne kan….Als we maandag naar de bloedbank gaan (Jo en ik) moeten we onze prijzen eindelijk eens hebben…..Sjonne heeft al 100x gegeven en ik 80….Ach met die meid van Marnix, die vriendelijke Feyenoordser, of de vrouwe van Karre valt daar altijd wel wat comedy over te maken….bedoel, we moeten er ook een stuk of 3 Zwolse kwartiertjes blijven.

  Oe’st met het slot van dit mooie log?

 88. Spaanse economie (stukje uit een opinie van onderstaand persoon)
  De Spaanse economie staat voor twee kolossale problemen. Ten eerste is dat haar interne zwakte en ten tweede de internationale situatie van verlamming die bij een afhankelijke economie als de Spaanse hard aankomt.
  Hoge schulden—–pffffffffffff
  Door de hoge hypotheekschuld van gezinnen en particulieren kunnen de Spaanse financiële instellingen hun betalingsverplichtingen ?? 400 miljard euro tot eind 2012 ?? nakomen? Zullen zij ontvangen wat ze te goed hebben, 325 miljard alleen al van de bouwsector? De werkloosheid is opgelopen tot meer dan 20%. Begin dit jaar had Spanje een schuld van 195 miljard aan Franse financiële instellingen, 210 miljard aan Duitse en 100 miljard aan Britse banken. Daarnaast hadden diverse instellingen uit andere landen nog eens 425 miljard uitgeleend. De vraag is natuurlijk: kan Spanje dit terugbetalen?
  Kredietmachine
  Eigenlijk gaat de vraag veel verder. Zullen andere landen ook kunnen betalen wat zij verschuldigd zijn? Het Verenigd Koninkrijk heeft een schuld van 470 procent van zijn bbp, Japan 460 procent, Zuid-Korea 330 procent, Zwitserland, Frankrijk en de Verenigde Staten tegen de 300 procent en Duitsland 275 procent. Het probleem van vandaag is de totale wereldwijde schuldenberg, niet de staats- of de buitenlandse schuld. En deze schuldenlast is het gevolg van de manier waarop de wereldeconomie de afgelopen 20 jaar is gegroeid.
  Ik denk dat de onlogische dollarkoers in de jaren 1980 niets anders was dan de ultieme uitdrukking van uitputting van het systeemmodel dat sinds 1950 had gefunctioneerd. Deze uitputting manifesteerde zich in de recessie van 1991 en werd te lijf gegaan op de enige manier waarop dit mogelijk was: de kredietmachine in werking zetten.
  Tussen 1991 en 2007 is het internationale sociaal-economische systeem steeds verder afgegleden onder de schuldenlast. Tegelijk was het hyperkrediet het enige en laatste redmiddel om het uitgeputte model nog een tijdje op de been te houden.

  Ergste komt nog
  Ik herhaal daarom wat ik al sinds begin 2006 betoog. Het ergste moet nog komen, de crash in de tweede helft van 2010. In het huidige model is geen oplossing voorhanden. We staan op de drempel van een systeemcrisis, wat betekent dat het huidige model uitgeput is. Oplossingen zullen komen van een nieuw model, gebaseerd op doelmatigheid en op coördinatie tussen individuen. Dat is iets anders dan het individualisme zoals we dat nu kennen. En uiteraard zal de uitweg niet bestaan uit een ieder-voor-zichbenadering waarin elk land zijn eigen weg gaat, maar uit nieuwe vormen van internationale economische samenwerking: een werkelijke, postglobale samenwerking.
  Vertaling: Lex Rietman.
  Santiago Niño-Becerra is hoogleraar economische structuur aan de universiteit Ramon Llull in Barcelona. Zijn boek De crash van 2010, dat in Spanje al 15 keer is herdrukt, verschijnt deze week in het Nederlands.
  Dan het gedevalueerde strierenvechten nog. In Catelonië mag in de arena al geen stier meer worden gedood.
  Gelukkig sporten ze nog uitstekend: o.a. WK voetbal en Nadal.

Reageer