Hedon klaar voor nieuw seizoen

Zwolle – Het Zwolse poppodium Hedon gaat met een frisse start een gloednieuw seizoen in, en wel met een optreden van de Amerikaanse rocksensatie Black Rebel Motorcycle Club. Ter ondersteuning van alweer het zesde studioalbum getiteld Beat The Devil’s Tattoo is de band bezig met een wereldwijde tour.

brmctessaangus.jpg

Op woensdag 25 augustus doet het vuige rocktrio Zwolle aan voor een optreden en met haar gruizige rockanthems en louche gitaarsound kan dat voor Hedon maar één ding betekenen: de ultieme opening voor een spraakmakend seizoen! Black Rebel Motorcycle Club uit San Francisco werd opgericht in 1998 door zanger/gitarist Peter Hayes en bassist Levon Been. De heren werden vrienden doordat ze de liefde delen voor de band The Stone Roses. De eerste demo werd met een oplage van 500 stuks volledig verkocht tijdens de concerten en trok de aandacht van Oasis-gitarist Noel Gallagher, welke de rockformatie wou contracteren voor zijn eigen label. In 2000 tekende de band bij Virgin Records en stonden ze in het voorprogramma van The Dandy Warhols.

In de beginjaren werd de Black Rebel Motorcycle Club vooral beïnvloed door classic rock, later neigden de nummers meer naar americana. Het laatste album laat zich niet gemakkelijk omschrijven. De groep ziet het nieuwe album Beat the Devil’s Tattoo als een muzikale roadtrip door Amerika. Met de toevoeging van drummer Leah Shapiro van The Raveonettes is the Black Rebel Motorcycle Club weer helemaal compleet en klaar om het nieuwe seizoen knallend te openen.

Black Rebel Motorcycle Club

 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Woensdag 25 augustus

Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : € 20,00

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl , Plato en VVV te Zwolle en indien niet uitverkocht op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Benieuwd geraakt, ff ge-youtubed: Titelnr vind ik monotoon maar vooral droefgeestig. Heb Grind My Bones nog gedraaid…maar die zangert lijkt wel dronken. Die teksten zijn ook errug moeilijk te verstaan. Het lijkt wel of ze er zich voor schamen. Zouden meer mensen moeten doen: schamen voor de teksten. Maar kom dan wel met betere muziek….bitte.

  Ach ieder zijn/haar ding, ze zullen wel niet voor nixxx geprogrammeerd staan. Er zal wel volk op afkomen.

 2. @ Dick
  Ach ene Bastos was ook niet goed genoeg voor Excelsior Rotterdam en speelt zich via een omweg, vervolgens in de Selecao. Niet elk pad is vereffend, nietwaar?

  Kortom het komt misschien wel goed met deze rockers.

 3. Klopt Boniek, geplaveide paden worden met voeten getreden Boniek. Heb je overigens je landgenoten al gewaarschuwd voor de extra skerpe alcoholcontrole?

  Tuurlijk kan het goedkomen, maar ik denk dat het mijn stijl ook niet is. Sterker nog…nee. Is het wel jouw stukje cake?

Reageer