Man aangehouden i.v.m. wet wapens en munitie

Zwolle – Op woensdag 18 augustus werd een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden in het kader van de wet wapens en munitie. De man had een pakje gekregen met daarin stroomstootwapens en busjes pepperspray.

politie_logo_4.jpg

Een begeleider van de man vertrouwde het pakje niet en bij controle bleken er verboden zaken in het pakje te zitten. De wapens werden in beslag genomen en de man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Kijk, ben je 22 waarom mag je dan geen wapens en munitie bij je hebben? Er mag verdeurie ook nixxx meer in dit land….Serieus?

  Net zo lang vasthouden tot bekend is wat ie er mee wilde doen: stroomstootwapens…pepperspray (ter onmiddelijke uitschakeling) en “verboden zaken in pakje” (klinkt als extra’s dat hier niet vermeld hoeft te worden.

 2. heb het zelf wel is pepperspray besteld in België, helaas onderschept door de douane. Pepperspray is mijn inziens een goed verdedigingsmiddel voor vrouwen in het donkere Zwolle..

 3. @ RD: klopt

  Pepperspray is mijn inziens een goed verdedigingsmiddel voor vrouwen in het donkere Zwolle..

  maar voor een 22-jarige man?

  Goh, onderschept bij de douane? Wij kwamen gewoon Egypte in met illigaal hardklinkend vuurwerk in de flap van de handbagage-tas van de jongste. Tuurlijk wisten we het niet; hij had de tas sinds oud & nieuw niet gebruikt…..vreemd die verschillende douane-acties.

 4. kon je gewoon online bestellen en betalen en zou per post verstuurd worden. Helaas werd die van mij er uitgehaald, was voor een vriendin die zich ’s avonds niet altijd veilig voelt op straat.

 5. Ik heb altijd een mini deospray in de tas. En dan ook nog het liefst een zo agressief mogelijke. Werkt misschien niet net zo effectief als pepperspray, maar is ook niet bepaald lekker in je ogen (en het is legaal!!!)

 6. Busje haarlak is idd ook een goed idee… Alleen zijn die er niet zoveel in formaat mini. Deo wel. Tip; Er is een Asian Fa op de markt (rode bus), die is zeer agressief in de ogen. MarKel kreeg het een keer in zijn ogen en heeft daar goed last van gehad!

Reageer