Actuele reisinformatie bij bushaltes in West-Overijssel

Zwolle – Bij de 500 drukste bushaltes in West-Overijssel kan de reiziger binnenkort zien binnen hoeveel minuten de bus arriveert. De provincie Overijssel plaatst in augustus en september de eerste 70 digitale informatiepanelen met actuele reisinformatie bij de haltes. Naar verwachting zijn de overige bushaltes voor medio 2011 van digitaal reisinformatie voorzien. Daarnaast plaatst de provincie ook actuele reisinformatie in openbare gebouwen.

Alle openbaar vervoerbussen staan via GPRS in verbinding met de borden, waardoor de informatie zich aanpast aan de situatie op straat. Zo zijn reizigers goed geïnformeerd over de exacte vertrektijden van de bussen. Op de drukke haltes en op knooppunten verschijnen grote overzichtsdisplays. Op deze displays kan de reiziger van een behoorlijke afstand de actuele situatie van de bussen volgen. De rustiger haltes worden voorzien van kleine haltedisplays die werken op zonne-energie. Peek Traffic uit Amersfoort verzorgt de plaatsing van de apparatuur.

De nieuwe digitale reisinformatie maakt reizen met het openbaar vervoer nog makkelijker. Dit in navolging van de projecten die de provincie al eerder heeft uitgevoerd om de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren. Hierbij gaat het onder andere om het plaatsen van nieuwe abri’s en het verhogen van de halteplaatsen zodat een gelijkvloerse instap mogelijk is. Ook zijn de bussen uitgerust met een systeem dat verkeerslichten beïnvloedt, waardoor de doorstroming op de weg verbetert. Daarnaast voldoen de bussen aan de strengste milieueisen en wordt het reiscomfort vergroot door betere stoelen en meer beenruimte.

Voor meer ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer kijk op www.overijssel.nl/bereikbaar.

Artikel delen:

Reageer