GRAS-studenten nemen deel aan condoomestafette

Zwolle – GGD IJsselland is volgende week betrokken bij de GRASweek, de jaarlijkse algemene introductieweek voor nieuwe Zwolse studenten. Het evenement dat van 24 tot en met 27 augustus plaatsvindt, biedt GGD IJsselland een mooie kans om de studenten kennis te laten maken met de GGD.

Op dinsdag 24 augustus zullen de studenten, die tijdens de GRASweek ‘Sprieten’ worden genoemd, in groepjes een GPS-tocht door de stad maken. Zij doen daarbij verschillende locaties aan, waaronder het gebouw van de GGD aan de Zeven Alleetjes. Studenten nemen deel aan een condoomestafette, waarbij de verschillende groepen strijden voor de snelste tijd. Ook zal er een informatietafel staan met voorlichtingsmateriaal over de Soa-Sense spreekuren en Reizigerszorg. Op deze manier maken de studenten op een leuke manier kennis met de GGD, weten ze waar de diverse spreekuren worden gehouden en krijgen ze een goed beeld van wat GGD IJsselland allemaal nog meer doet. Dat beeld kan letterlijk worden genomen, omdat GGD IJsselland met de pay-off Samen werken aan gezondheid, ook terug te vinden is op de speciale poloshirts, die de studenten tijdens de GRASweek dragen. Op donderdag de 26e zal de afdeling Soa/Sense van GGD IJsselland ook actief zijn op de GRASweek. Het spel de Match-O-Tron zal dan ingezet worden op het festivalterrein in het Wezenlandenpark. Jongeren kunnen daar een test doen om hun relatie te testen en krijgen tegelijkertijd ook informatie over veilig vrijen en soa’s.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Studenten nemen deel aan een condoomestafette, waarbij de verschillende groepen strijden voor de snelste tijd.

    Moeten ze niet juist uitgelegd krijgen dat je een condoom maar één keer moet gebruiken en dus juist niet door moet geven? 🙂

  2. Een evenement met humor dit, mag dat wel. Hoop dat deze nieuwe studenten een onvergetekijke introductie krijgen waar ze later met plezier op terug kijken. Je leest helaas ook wel eens anders.

  3. Bij ons in de BDG hal is de introductie van een groep nieuwe studenten al weer achter de rug, weet eigenlijk niet van welke studie richting dit jaarlijks terug kerend evenement is. Je ziet ze dan een paar x per dag in grote groepen langs ons huis fietsen. En op de laatste dag wordt er opgeruimd dan gaan er wel meestal wel 2 á 3 grote containers naar de rova. IK denk zelf dat het van de katholieke pabo is maar weet het niet zeker, want de groep is altijd behoorlijk groot.

Reageer