Algemeen Log 153

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 154 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 357
 1. hahaha, wat ’n mazzel, ik kom net op mijn werk en log in, zie ik een nieuw log geopend en nog heeeeelemaaaaal maaaaagdelijk zonder reacties, wat ’n buitenkans! En Al?rT en sk?rp !!!!!

 2. Joppuhhhhhhhhhhhhhh het is wel hélemaal jouw dag nu he! 8)
  – Zunnegie
  – Lang verwachte logopenerT
  – Bijna weekend
  – Vanavond FEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTT

  Van Harte, doorbikkelende en doorskierende hardwerkende postert!

  Peter R. de Vries is vrijdagmiddag 16.15 uur lokale tijd aangehouden in het Australische Perth. Zijn collega Kees van der Spek heeft dat laten weten aan het ANP. Ook een medewerkster van zijn programma zou in de boeien zijn geslagen.
  :D:D:D
  Nog een nieuwtje?

  Peterrr

  R. de Vries is vrijdagmiddag 16.15 uur lokale tijd aangehouden in het Australische Perth. Zijn collega Kees van der Spek heeft dat laten weten aan het ANP. Ook een medewerkster van zijn programma zou in de boeien zijn geslagen.

  De Vries had een verdachte van de moord op de destijds 23-jarige Mariska Mast in Honduras opgespoord. De politie hield De Vries aan op verdenking van huisvredebreuk. Volgens Van der Spek wilde de misdaadverslaggever de verdachte een brief overhandigen

  Misschien kunnen ze um ook nog wat vragen in die grote zaak die het OM dreigt te verliezen met die vernachelende kroongetuigert.

 3. Ga vanavond voor het eerst eens met zijn 2-en Joppuh….We gaan meestal met zijn 4-en. Die (ok werk)moat van Robby hef
  – of standby van Robby
  – of is bezig met een gedegen en waterdichtprotocol voor de training van morgen

  Als we met zijn vieren zijn heb ik nog wat te vertellen…bovengenoemd persoon vindt Stap ook nog wel tof. Maar de dames (nu dus 1) komen liever bekends tegen en gaan graag naar de Nieuwe Markt[/url]
  En ik vind Hans Stroeve ook heel goed. Bij Elles is ’t altijd gezellig. Maar misschien nog wel ff tijdens ’t lopen.

  =====

  Hé The Stones nu….dat past geloof ik wel bij de aankondiging.
  ==========
  Zit je er om 17:00 al?

 4. ‘Giftige oliepluim blijft lang hangen in Golf’
  Oppervlakte oogt schoner, maar wetenschapper vinden hoge concentraties giftige stoffen op grote diepte
  Het blijft onduidelijk hoe ernstig de milieuverontreiniging is in de Golf van Mexico na de olieramp met het BP-doorplatform Deepwater Horizon. Aan de oppervlakte lijkt na het stoppen van de lekkage inmiddels veel olie verdwenen, maar op grote diepte hangt een enorme pluim olieverontreiniging. Dat meldt NRC Handelsblad vrijdag.

 5. Het protocol-negerende stuk op het eind van het vorig log. Leek misschien saai, maar ik vond dit zwaar schokkend:

  Spanje 1/1’10 een schuld van 195 miljard aan Franse financiële instellingen, 210 miljard aan Duitse en 100 miljard aan Britse banken. Daarnaast hadden diverse instellingen uit andere landen nog eens 425 miljard uitgeleend. De vraag is natuurlijk: kan Spanje dit terugbetalen?

  Zullen andere landen ook kunnen betalen wat zij verschuldigd zijn? Het * Verenigd Koninkrijk heeft een schuld van 470 procent van zijn bbp,
  * Japan 460 procent,
  * Zuid-Korea 330 procent,
  * Zwitserland, Frankrijk en de Verenigde Staten tegen de 300 procent en Duitsland 275 procent.

 6. Goeiedag!

  Ik heb inmiddels Garfield ook maar toegevoegd als rss feed. Erg leuk om de dagelijkse comic zo te hebben 🙂

  Even kijken of ik Dilbert er ook bij kan zetten…

  Is er trouwens nog iets te doen aan de rss feed van Weblog Zwolle? Zou mooi zijn als de foto’s er ook bij komen staan…

 7. Oldemaggies zweet’n van buut’n. Bliede da’k weer achter mien werk en ut webloggie zitte. Moar eem wacht’n met de ‘iete kupasoep.
  De keer’l van de skoonmaakster was op zien knie’n onkruud an’t wieden…dat bint de echt’n eh die dat van vrogger met u kreeng hebb’m. Bej mie stied ut d’r oak oardig tuss’n moar iens informeer’n noar dat bussie troep van de buurvrouwe.

 8. Volkskrant.nl/opinie (Derk & Assie ;)) Daar mogen 3 kopstukken het gewoon niet helemaal met elkaar eens zijn (dan heb ik het nog helemaal niet over Nausicaa en Amanda Zomaar zeer behoorlijk eens met Mars Vergelijking met SP vorige keer gaat volgens mij aardig op. 2/3 meerderheid is gelukkig ook nog altijd zo.

  Normen & Waarden-deel zal jou wel aanspreken Plantje.

 9. @ 13:11 QM, vandaar mijn eerste woorden op 13:36 (tot ;)) Mocht? De webmaster is de baas hier en je hoeft aan niemand veranwoording af te leggen. Anders schijnt Tim er een protocol over te schrijven 😮
  ——————–
  Goh idd FJ je hoort nu een radio-fragment. Hij was 59 en overleed tijdens zijn vakantie in NL. Rust zacht.

 10. Aanvulling op deel 2 van 14:00

  RTL-correspondent Conny Mus overleden
  RTL-verslaggever op 59-jarige leeftijd gestorven aan hartstilstand. Mus was bekend als gezicht van RTL in Israël en omliggende landen
  RTL-correspondent Conny Mus is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend als het vast gezicht van RTL in Israël en omringende landen. Mus overleed in Utrecht aan een hartstilstand.

  Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws reageert:

  “Conny Mus was een icoon van het RTL Nieuws. Een man van het eerste uur. Een buitengewoon goede en bevlogen journalist, een voorbeeld voor veel collega??s. Daarnaast was hij een lief en geweldig mens. Een trouwe vriend. En hij had heel veel vrienden. Zowel binnen RTL als daarbuiten. Iedereen hield van Conny. We zullen hem zo ontzettend missen.”

 11. dick…jammer wat die ‘piraat’ heeft echt humor en zo moeilijk is het niet…hij geeft gewoon op ‘sparrow achtige wijze’ z’n visie op de wereld…weer eens wat anders!

  Connie Mus…Jong nog, 59.Toch een baken in de woelige wereld van het nieuws.Niet te begrijpen.

 12. Had je ‘m door Joppuh 😀

  Nog wat leuks van C(da)/(u)?

  Demissionair kabinet wil miljarden extra bezuinigen

  Minister van Financiën De Jager (CDA) wil begroting ‘netjes’ overdragen aan nieuw kabinet. CU zei enige tijd geleden dat bezuinigingen op sociale zekerheid taboe waren
  Het kabinet wil miljarden extra bezuinigen om de begroting ”netjes” over te dragen aan een nieuw kabinet. Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager zei dit vrijdag na afloop van de ministerraad, zo meldt Het Parool.

  Voor de val van het kabinet CDA, PvdA en ChristenUnie was al afgesproken om 2011 3,2 miljard te bezuinigen, op voorwaarde dat de economie voldoende hersteld zou zijn.

  Het Parool schrijft dat gerekend werd op meevallers door loonmatiging, maar dat levert vooralsnog niet meer dan 400 miljoen euro op. Nu is de Jager toch op zoek naar bezuinigingsposten.

  De ChristenUnie heeft enige tijd geleden al laten weten niet te zullen toestaan dat vooruit wordt gelopen op de bezuinigingsplannen van een toekomstig rechts kabinet van CDA, VVD en PVV. De CU zou niet tekenen voor bezuinigingen op sociale zekerheid.

  Kan me de uistpraak nog herinneren….weer een principezaak lijkt me.

 13. jammer dat ze zo verdeeld zijn ik zou het een prima kabinet vinden.
  met bezuinigingen die eindelijk eens over zaken gaan zoals immigratie en kunstsubsidies maar vooral het ambtenarenapparaat wat ook wel de helft minder kan in Nederland.:D:D

 14. VVD-er Ed Raket tovert 35 miljoen weg (bron: stijllozen)

  Wij zeggen “zakkenvuller” en dan moet u de eerste persoon die in u opkomt noemen. U zegt: “Ed Nijpels”. Exact. Edje Raketje. Deze liberaal (geb. 1950) is de totale belichaming van de zakkenvuller. Eerst een loopbaan in de politiek, daarna burgemeesterspostje, daarna onbeperkt grabbelen en graaien. Edje heeft onder andere de volgende functies: Voorzitter Raad van Toezicht Reclassering Nederland, Voorzitter Raad van Toezicht TROS, Voorzitter Bosschap, Voorzitter Raad van Commissarissen Tinguely, Voorzitter Raad van Toezicht van de Raad voor Accreditatie (etc. etc.) en Voorzitter Sena. Hee wacht eens even? Sena? Is dat niet die “criminele organisatie” die onlangs nog 35 miljoen kwijt heeft gemaakt? Jeetje Ed, dat is ook wat. Nou heb je zoveel verstand van poen en doe je zo je best om zo kleinerend mogelijk te doen tegen hardwerkende ondernemertjes, krijg je het niet eens voor elkaar die “fair pay” van 35 miljoen euro binnen te harken voor dat soort van criminele clubje van gemankeerde platenpersers. Je wordt oud Ed. En lelijk. Neem eens wat rust. Of ga eens wat vaker lekker avondje stappen met de boys…
  ———–

  Dinsdag heb ik hem nog gevraagd of ie minister werd….nu niet meer dus. Hij zal in Steenwijk bij de start van de 1e etappe van de Enecotour wel gewoon op de vlucht zijn geweest. Hij mocht nl niet eens het startschot lossen noch….op de foto :o:o
  =====================

  Filelezeres Heleen “Loesje”:
  ’t Harde-Zuid 7 km file

 15. Zeker gebrek aan woorden….Super-kinderachtig ook een persoon een gecastreerde ezel noemen. Jammer ook, maar onoverkomelijk? Absoluut niet.

  Oeps, moest ik speciaal nog weer voor je inloggen Natas. Maar je weet dat ik dat graag doe. Onder Metallica met One….op de Speciale Veronica-internetradio. Gelinkt door Harry P.

  Goed weekend en feest ze….waar nodig.

 16. baf…goed idee; laat die ceo’s van Unicef, wereld natuur fonds ennoemzemaarop eens beginnen met een basaal salaris… de rest kan linea recta naar voor wie en wat het bedoeld was.Scheelt weer in het potje van ontwikkelingssamenwerking, toch???
  Of was DAT nou net niet wat je bedoelde;D, mede vvd’ers, cda’ers en pvv’ers óók een duit in het zakje te laten doen??? Ik snap dat dat geheel nieuw voor ze is, hun 2e zwembad en 6x op vakantie is natuurlijk iets waar ze RECHT op hebben…;D

 17. Hallo Dick, ik heb je nergens een gecatreerde ezel genoemd. Toon maar aan dan. Wel ‘oen’, maar dat had ook ‘sukkel’ kunnen zijn. Of is dat ook al teveel. Als bezoeker Tim je vriendelijk antwoord geeft om hem gewoon TIM te noemen en de eerstvolgende reactie va je begint met Timmy, dat is pas slecht >:(

 18. @Marcello
  Ik wist het ook niet maar vond dit op Wikipedia…

  Oen
  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  Ga naar: navigatie, zoeken

  EzelOen is het Nederlandse woord voor gecastreerde ezel en heeft als afgeleide betekenis die van een dom sullig persoon gekregen. Naast oen wordt een gecastreerde ezelhengst ook wel kluns genoemd; ook dit woord is als scheldwoord in gebruik.

 19. Ja, en Natascha? Er maar een woordspelletje van maken en het gedrag van Dick vergoeilijken? Is s#kkel ook een dier misschien? Laat me maar niet zeggen wat ‘dick’ nog meer kan betekenen.

 20. @marcello, de rijen achter dick sluiten zich weer. je hebt geen schijn van kans. hij kan en mag gewoon zijn gang gaan. één geluk, ik ben niet de enige die moeite heeft met de reacties van dick.

 21. nou qm dat zie je toch verkeerd als je goed had gelezen , we moeten allemaal een duit in het zakje doen.en 6x op vakantie is een beetje overdreven wat je hier schrijft ben je soms een beetje verbitterd? .
  Nogmaals het zou een goede zaak zijn dat dit kabinet er komt kan er eindelijk eens wat aan de geldsmijterij van Nederland gedaan worden.

 22. 😮 Tim…zo verliefd? Zo ook nog ff de stad in?
  Morgen altijd welkom in Stadshagen he…

  jaap bedankt dat je me een leidersrol toedicht. Maar mag ik weigeren?Jammer van je frustratie en obsessionele gepost. De zon schijn, het gras is groen…het feest zal je grijpen: als je niet oppast. Want dat moet een straf zijn voor iemand die zo van verbitterdheid verzuurd is. Wegwezen cda-fan jaap: ’t is feest in de stad

  Kijk onderweg wel uit voor allerlei vermeende complotten. Sterkte 8)

  Dame, kun je de humor uitleggen? Alle synoniemen en betekenissen van l*l :):):) Maar Benny Hill zou de grap nog naar groep 6 van de basisschool hebben gestuurd.

  Je zult maar geen leven hebben en uit bittere armoe de hele tijd op een ander moet letten. :-*:-*:-* in elk geval .Doeiiiii:D

 23. @ Tim, Jammer was je afwezigheid vandaag dan niet door ’t meisje 😮
  Nou ja, je hebt groot gelijk: vrouwen zijn duur….onnoemlijk duur. Maar wel lekker 😛

  (hard)Werkze

 24. Ach Dick, we zullen maar zeggen “humor meneer Sonneberg, waar is de humor nog in dit land”. Ik moest lachen om de reactie van Marcello. Bennie Hill was kennelijk om 20:14 uur nog niet uit je hoofd…

 25. Bericht door Marcello, op 20 augustus 2010 om 17:14
  Ja, en Natascha? Er maar een woordspelletje van maken en het gedrag van Dick vergoeilijken? Is s#kkel ook een dier misschien? Laat me maar niet zeggen wat ‘dick’ nog meer kan betekenen

  En? NIKS, sorry hoor dat ik het opgezocht heb omdat ik het vreemd vond dat Dick dat zei terwijl jij heel wat anders zei….

  Bericht door jaap, op 20 augustus 2010 om 18:33
  @marcello, de rijen achter dick sluiten zich weer. je hebt geen schijn van kans. hij kan en mag gewoon zijn gang gaan. één geluk, ik ben niet de enige die moeite heeft met de reacties van dick.

  Waar in vredesnaam slaat dit nou weer op? Ik zie helemaal geen enkele reactie die het voor Dick opneemt….

 26. Jammer dat er meteen mensen gaan huilen als er in een reactie de naam Dick naar voren komt…

  Ik bedoelde het namelijk goed Marcello maar waarschijnlijk denken jullie echt dat het hier 1 grote Dick fan club is, nou dan moet ik jullie teleurstellen, ik heb Dick zelf (persoonlijk zelfs) al een paar x gezegd dat ik me kan voorstellen dat mensen hem irri vinden.

 27. @ Jaap, wat is jou verdere bijdrage behalve Dick onderuit willen halen.
  Je zult hier wel zijn omdat je interesse hebt in het zwolse nieuws, maar vaak is je reactie meer gericht op Dick dan op de inhoud van de berichten.

 28. Toch vind ik Jaap meer “irri”: hij meldt zich alleen om een zure opmerking te plaatsen. Ik zou hem willen zeggen: “laat toch los, man”.

 29. baf…verbitterd, hoezo?

  Natascha; dick komt altijd terecht hoor, hij ‘overleefde’ het brés blog al en erger kan niet;D

  En mensen die dick irri vinden zouden maar eens heel goed naar hun eigen inbreng op dit blog moeten kijken…nuff said.:D

 30. Ik dweep niet met Dick maar hij is niet zo zuur als jaap, ik heb m wel gemist helaas vanavond. Hij heeft naar me gevraagd bij Stap maar op dat moment had ik een alibi, ik was met mijn pareltje (dochter in dit geval) op pad!
  En jaap, je klinkt inderdaad zuur en provocerend, jammer want je bent niet oppervlakkig en ik dicht je wel de nodige intellectuele kwaliteiten toe. Laat je frustraties niet de boventoon voeren zou ik zeggen, een welgemeend advies, en niet kwetsend bedoeld van mij.

 31. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Joppuh met z’n 11e gouden plak

  Verder ook Assendörper, Derk en Ingrid.

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Appie, Koko Hattem en Plantje

  met 4: ja-tja, Bernard en Wim

  met 5: Natascha en Derk

  met 6: Gezellig, drama123 en Ingrid

  met 8: Tim

  met 11: Assendörper en Joppuh ( spannend!)

  met 21: Dick:D

 32. @Joppuh heb je dat biertje nog gekregen bij Stap? Had er nl wel eentje voor je besteld als je kwam. Maar het was er druk…………… en gezellig!

 33. Bericht door Joppuh, op 21 augustus 2010 om 09:41
  En ook uitgedeeld trouwens want ik ben geen lauwbuizer!:)

  Lauwbuizer woord van het jaar ik ga het aanmelden bij de dikke van Dale!

 34. “lauwbuizer” – iemand die een rudimentair ontwikkelde geefklier heeft. Ook: iemand die alleen maar drankjes incasseert, wanneer aangeboden, maar zelf nooit of nauwelijks een keertje iets voor een ander bestelt.

 35. Ik dache det et er in stond Jaoren geleden al is deur e geuven an de toenmalige makers,maar die kwammen niet verre ,De iene skrif ut zo de andere zei weer det ut anders mos ie weten wat veur gezeur det is.Ze ebt der 10 jaor oaver edaon

 36. @Ingrid
  Dat is het stadion van Standaard Luik, dat we afgelopen januari uit de Ardennen kwamen zijn we er even langs gereden en tot onze verbasing stond het hek naar het veld gewoon open dus hebben we de gok gewaagd en met succes, iedereen zag ons daar rondlopen en niemand zei er wat van:D Was erg leuk;D

 37. Heb ik er voor de dialectgetalenteerden ook 1….

  Heren, wat is “vergupt”?

  In onze familie een veel gebruikt woord (niet dat er bij ons zoveel vergupt is, hoor…. 😉 )

 38. Dan volgt hier vast een gedeelte van de brief die het

  College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle

  aanstaande maandag van mij zal ontvangen.

  (Deo Volente, zou John van Boven zeggen!)

  =============

  Geachte heer De Visser, uw vervolg kan de redactie niet goedkeuren aangezien u namen van derden noemt en uw persoonlijke ziektegeschiedenis weergeeft.

 39. Derk, weet jij wat er aan de hand is met mijn laptop? Hij geeft wel aan dat er een kabel in zit, maar als ik hem aan doe gaat er niets aan behalve mijn lampje van dat hij aan staat… Kapotte voeding?

 40. Derk:

  Genemuiden ?? Op zaterdagmiddag 21 augustus omstreeks 12.30 uur is aan de Klaas Benninkstraat een 46-jarige man overleden na een val van een ladder. De man was samen met zijn vader bezig met werkzaamheden aan een dakkapel, toen hij door nog onbekende oorzaak met de ladder is gevallen. Het slachtoffer liep door de val ernstig hoofdletsel op, waaraan hij vrijwel direct is overleden. Voor de betrokkenen is Slachtofferhulp ingeschakeld.

 41. Dan volgt hier mijn antwoord op de laatste zet van joppuh:

  7. e2-e4

  ==============

  Meneer De Visser,
  Mocht iemand geïnteresseerd zijn in schaken dan weten ze de eerder gemaakte zetten en de situatie niet. Daarom is uw bijdrage in de reactie overbodig.

 42. Admin, de partij is prima te volgen hoor. De voorgaande zetten waren te vinden op 21 augustus 2010 om 09:24

  Leuk partijtje!

  ============

  Fijn, dat het ergens goed voor is 😉
  (Vrees een actueel verslag vanuit het Kegelhuis nu…)

 43. Bericht door Marcello, op 21 augustus 2010 om 18:06
  Derk:

  Genemuiden ?? Op zaterdagmiddag 21 augustus omstreeks 12.30 uur is aan de Klaas Benninkstraat een 46-jarige man overleden na een val van een ladder. De man was samen met zijn vader bezig met werkzaamheden aan een dakkapel, toen hij door nog onbekende oorzaak met de ladder is gevallen. Het slachtoffer liep door de val ernstig hoofdletsel op, waaraan hij vrijwel direct is overleden. Voor de betrokkenen is Slachtofferhulp ingeschakeld.
  Ja het is toch wat he drie staten achter ons, maare ik doe niet mee aan roddel of dus……………

 44. Als Derk nog steeds op het ganzenbord staat, dan heb ik nu dus een keuzeprobleem. Wat doen: volgen van een schaakpartij of meedoen met kegelen, mensergerjeniet, bingo of ganzenbord.
  Wordt tijd dat Dick terugkeert…

 45. Er is ook iets aan de hand bij RTV Oost: staan 4 Zwolse nieuwsberichten op de eerste pagina. Heeft WLZ de boel daar overgenomen?;)

  ========

  😀

 46. Dag Hr van Boven ook weer in het land. Goede vakantie gehad. Wat een drama is het in Den Haag. Hopelijk gaat het hier in Zwolle de komende tijd beter. We gaan het weer beleven.

 47. Jezus, kan Hij ons niet verlossen van allerlei overvallen, berovingen, steekpartijen enz enz. Lees ook berichten elders hier op WZ. Moet niet veel gekkr worden in ons eigen Zwolle.

  3 Mensen neergeschoten tijdens feest Arnhem

  Het Caribische feest Rio aan de Rijn in Arnhem is zaterdag geëindigd in een drama, zo meldt de website van De Gelderlander.

  Een onbekende man schoot op het slotfeest op de Markt drie mensen neer. Ze zijn alledrie gewond geraakt.

  Over hun toestand is nog niets bekend, volgens de krant.

 48. Bericht door Peter Erik de Visser, op 21 augustus 2010 om 18:35
  WAAR BLIJVEN DE ROLMOPSEN

  Op die bewuste zaterdag ben ik op het afgesproken tijdstip met een pot rolmopsen van Ouwehand bij jou aan de deur geweest. Als ik me goed herinner waren er zeven naambordjes waarvan twee blanco. Omdat jouw naam niet stond vermeld op de naambordjes heb ik aangebeld bij de twee blanco maar kreeg geen reactie.

 49. Ik heb ze al in geen eeuwigheid meer gehad. Vroeger schotelde mijn moeder ons die op vrijdag nog wel eens voor met puree. ‘k zal ze binnenkort weer eens aanschaffen ‘for old times sake’.

 50. Heerlijk QM sjokolade letters, maar ik wacht nog even daar mee. En een (kerst) boom opzetten ook maar. Wil nog graag een poosje van het mooie weer genieten.

 51. Nee, die tijd heb ik achter me. Maar net zo als dat jij vroeger rolmopsen at. Ging ik met mijn vader in de schoolvakantie’s mee naar de veemarkt en dan nam hij een visje, en dan wilde ik een zure bom.

 52. Grappig. Soms heb je goede herinneringen aan eten, maar valt de hernieuwde kennismaking danig tegen. Ben beneiuwd hoe de rolmopsen gaan smaken. Zal ze wel niet aan mijn kinderen kunnen slijten.

 53. Bericht door QuestionMaster, op 21 augustus 2010 om 22:39
  Assdörp…met je antieke rolmopsen, yakkes, er staat niet voor niets tht op

  Dat maakt JanD niks uit. En dan erbij, die flauwekul van uiterlijk houdbaar tot, stond er vrogguh ook niet op. Wie konn’n toen zelf weh preuv’n of et nog goed was of niet.

 54. Dat zou een grote verrassing zijn. Misschien als ik de rolmops verstop in een hamburger of een kroket, maar dan is het na een hap ook schluss, denk ik. Geef ze nog gelijk ook, want klinkt erg smerig.
  Ik wacht gewoon tot ze op zichzelf wonen en zelf moeten koken. Dan breidt het arsenaal van gerechten die ze lusten vanzelf uit.

 55. Oh ja of dat ze bij hub schoonouders aan tafel zitten, daar durven ze in het begin ook niet zo goed aan te geven wat ze niet lekker vinden. Dus eten ze zelfs dingen die ze thuis echt niet lusten.

 56. Goedemorgen allen! 😀

  Bericht door Peter Erik de Visser, op 21 augustus 2010 om 16:04
  Dan volgt hier vast een gedeelte van de brief die het

  College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle

  aanstaande maandag van mij zal ontvangen.

  (Deo Volente, zou John van Boven zeggen!)

  =============

  Geachte heer De Visser, uw vervolg kan de redactie niet goedkeuren aangezien u namen van derden noemt en uw persoonlijke ziektegeschiedenis weergeeft.

  Dank voor het ingrijpen admins…

  Bericht door Tim, op 21 augustus 2010 om 16:22
  Derk, weet jij wat er aan de hand is met mijn laptop? Hij geeft wel aan dat er een kabel in zit, maar als ik hem aan doe gaat er niets aan behalve mijn lampje van dat hij aan staat… Kapotte voeding?

  Geeft hij ook geen piepjes? Soms heb je een knopje om het geluid aan en uit te schakelen, druk daar ook even op en start dan opnieuw op.
  Maar een moederbord kaduuk zou goed eens kunnen. Als je moederbord het nog doet, maar andere essentiële onderdelen kapot zijn geeft je moederbord vaak nog met piepjes aan wat er aan de hand is. Je kunt dan op internet opzoeken wat het aantal piepjes inhoudt.

  Bericht door Cees, op 21 augustus 2010 om 18:56
  Spannend
  Ik denk dat niet heel veel mensen deze schaakpartij zullen gaan volgen

  Tja…misschien moeten we naast een “Algemeen Politiek Log” straks ook een “Algemeen Schaak Log” in het leven roepen… 😉

  Bericht door Zbigniew Boniek, op 21 augustus 2010 om 21:04
  Jezus, kan Hij ons niet verlossen van allerlei overvallen, berovingen, steekpartijen enz enz. Lees ook berichten elders hier op WZ. Moet niet veel gekkr worden in ons eigen Zwolle.

  Ik heb de hoop op jezus als verlosser van dit al al lang opgegeven! Maareuh…dit soort ongein hoort toch allemaal bij “gods plan”? Als je neergestoken wordt zal god daar toch wel een bepaalde bedoeling mee hebben?
  Nee, ik zet mijn geld in op onze ordehandhavers en het juridische systeem om criminaliteit terug te dringen.

  Bericht door ingrid, op 21 augustus 2010 om 23:22
  is al bekend welke kleur de mooie nieuwe spoorbrug gaat krijgen Of blijft de brug rood.

  Bij mijn weten blijft ie rood…

 57. Wow! Hier[/url] kan een aantal mensen van dit weblog ook nog mooi terecht!
  Daar zijn ze me toch een partij bezig elkaar schouderklopjes te geven en veren in de kont te stoppen. “Wie het hardste Geert Wilders kan afraken” is het wedstrijdje dat er gespeeld wordt.
  Er is er zelfs één die de moeite doet om zich als heeeeeele domme PVV stemmer voor te doen.

  [sarcasme modus]Ja, dat is heel slim van de mensen die er zitten. Stevig oordelen. Vooral mensen die PVV stemmen heel dom noemen en er goed op neerkijken! Dan ben je aan het werken aan oplossingen! En dan laat je zien, dat je als niet-PVV stemmer wél open staat voor andere meningen![/sarcasme modus]

 58. Maar plantje dat is hier toch ook iedere dag aan de orde als je geen pvda hebt gestemd. dan ben je volgens mij bij bepaalde personen ook dom, en zeg maar helemaal niet dat je pvv hebt gestemd want dan gaat het dak er hier af.erg jammer op dit leuke weblog.>:(>:(

 59. Bericht door baf, op 22 augustus 2010 om 08:39
  Maar plantje dat is hier toch ook iedere dag aan de orde als je geen pvda hebt gestemd. dan ben je volgens mij bij bepaalde personen ook dom, en zeg maar helemaal niet dat je pvv hebt gestemd want dan gaat het dak er hier af.erg jammer op dit leuke weblog

  Beantwoorden

 60. @ Plantje Niet te snel oordelen. Uit Wikipedia:

  De Speld is een online magazine dat (…) satirische artikelen over regionaal, nationaal en internationaal nieuws publiceert. Er wordt zo met een knipoog gereageerd op de actualiteit. Het is daarmee vergelijkbaar met The Onion, dat in de Verenigde Staten wordt uitgegeven. (…)In oktober 2008 nemen diverse internetfora het bericht over dat Willem van Oranje moslim zou zijn geweest. Het artikel weet zelfs uiteindelijk enkele Turkse krantenen het AD te halen. (…) De Speld (…) genomineerd voor vier Dutch Bloggies, waaronder voor Beste Blog van Nederland.

  Als je naar andere bladzijden was gesurfd, had je ook artikelen over Job Cohen. Marcel van Dam, Hirsch Ballin kunnen zien. Daarnaast neutralere onderwerpen over oude beschavingen, magnetronrecord etc.
  Ik vind het zo langzamerhand wel een “rechtse ziekte” worden om in elke min of meer kritische opmerking een links persoon te ontwaren, hokjesdenken. Elke discussie wordt in die sfeer getrokken. Ik denk zelf dat maar weinig mensen in zo’n schema passen.

 61. Bericht door Plantje, op 22 augustus 2010 om 07:56

  De link in jou bericht werkte niet, vanwege de quotjes in de url.
  Maar ik begrijp dat je deze bedoelde.
  Ik denk dat je het satirische karakter van die site niet herkend hebt.

  In hun disclaimer vind je:

  De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. De redactie behoudt zich het recht voor stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers van Speld.nl zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen.

  De reacties ontberen daar per definitie inhoud. Als er per ongeluk wel iemand inhoudelijk ergens op reageert is men daar meestal verlegen mee. Dat is daar niet de bedoeling.

  Alleen maar pretentieloze lol. Een van mijn favoriete sites.

 62. Bericht door Dame, op 22 augustus 2010 om 09:24
  @ Plantje Niet te snel oordelen.

  Ik oordeel niet te snel. Ik lees het verhaal (gisteren al gedaan) en de reacties erop. De conclusie die ik eruit trek is een volstrekt logische.

  De Speld is een online magazine dat (…) satirische artikelen over regionaal, nationaal en internationaal nieuws publiceert. Er wordt zo met een knipoog gereageerd op de actualiteit. Het is daarmee vergelijkbaar met The Onion, dat in de Verenigde Staten wordt uitgegeven. (…)In oktober 2008 nemen diverse internetfora het bericht over dat Willem van Oranje moslim zou zijn geweest. Het artikel weet zelfs uiteindelijk enkele Turkse krantenen het AD te halen. (…) De Speld (…) genomineerd voor vier Dutch Bloggies, waaronder voor Beste Blog van Nederland.

  [/quote]
  Wat moet ik opmaken uit dit verhaal?

  Als je naar andere bladzijden was gesurfd, had je ook artikelen over Job Cohen. Marcel van Dam, Hirsch Ballin kunnen zien.

  Waarom moet ik naar andere bladzijden surfen? Het verhaal waar ik naar link is het verhaal dat ik gelezen heb. Het gaat me ook helemaal niet om de website “De Speld”. Het gaat me enkel om dit specifieke onderwerp en de reacties daarop. Ik trek dan ook geen conclusies over de website “De Speld”

  Ik vind het zo langzamerhand wel een “rechtse ziekte” worden om in elke min of meer kritische opmerking een links persoon te ontwaren,

  Huh? Dit is een rare twist! Dus…omdat ik 16 reacties aan gejammer over een mogelijke toekomst belachelijk maak ben ik iemand met een “rechtse ziekte” die zich direct (en natuurlijk geheel ten onrechte) aangevallen voelt?!?

  hokjesdenken

  Ach welja…gooi die term er ook maar weer in! Als de andere kant van het verhaal belicht wordt is het “een type schetsen”, “met humor een bepaalde groep neerzetten”, “een politieke stroming benoemen”…nee nee, dat is GEEN hokjesdenken hoor!
  Hoezo denk ik hier in hokjes? Ik geef aan, dat ik zie dat een aantal mensen totaal kritiekloos elkaar zit op te hemelen.

  Elke discussie wordt in die sfeer getrokken.

  Inderdaad! Erg vervelend is dat! In dit soort discussies kun je er niet omheen om groepen te benoemen. Het is van belang om welke groepen het gaat en hoe groot of klein die groepen mensen zijn. Dat is gewoon een essentieel aspect in dit soort discussies.
  En telkens krijg je dan naar je hoofd dat je niet in “hokjes” mag denken. Nee, iedereen is een uniek en “kleurrijk” persoon. Ja? En?
  Met de uitspraak:”je moet niet in hokjes denken” kun je iedere discussie doodslaan.

  Hoera het is weer gelukt!

  Ik moet nu toch echt eens hard aan het werk! Ownee…dat mocht ik ook niet zeggen… Want daarmee schermt het rechtse deel van Nederland ook altijd. Dat ze zo hard werken… Hola…dat is een hokje… Aargh…ik loop er helemaal in vast! Ik kan niets meer zeggen zonder tot de conclusie te komen dat ieder mens hoe uniek en “kleurrijk” dan ook toch in allerlei groepen is in te delen!

 63. @Bernard
  Inderdaad. Bedankt voor het plaatsen van de correcte link!

  Het stuk an sich valt nog wel mee. Ik begrijp daar de satire ook wel van.

  Ik sta alleen te kijken van de reacties erop. En ik denk dat bepaalde mensen die hier regelmatig zich er wel thuis zullen voelen en het ook wel prettig zullen vinden er reacties te kunnen plaatsen. Ze kunnen dat dan namelijk lekker veilig doen zonder het risico te lopen dat ze een tegengeluid horen.

 64. He Plantje, je slaat wel een beetje op hol in je reactie. Alleen de eerste zin was aan jou gericht. De rest van mijn betoog was meer algemeen bedoeld in de richting van mensen zoals ‘baf’ (zie 8:35).

  Tussen “uniek en kleurrijk” en “schema links-rechts” zit overigens nog een hele wereld. Ik zou de VVD-ers of andere volgens schema ‘rechtse’ mensen (vb. voorzitter VNO/NCW) die moeite hebben met Wilders niet de kost willen geven. Hoe hard ik werk, zo rijk ben ik niet.

 65. Joehoeeeeeeeee Assendörper, Joppuh en dick waar zijn jullie, ah dick heb ik al gevonden op het stadshafen festival in het treintje nu die andere twee nog. :D:D:D

 66. Bericht door Assendörper, op 22 augustus 2010 om 20:09
  Ik had net een zeer belangrijk telefeuntie van mien swoagerT.

  Oh vertel had die de Lotto gewonnen?

 67. Nee Derk, dit was een andere SwoagerT van mij. Die lotto swoagerT heeft altijd de getallen 24 en 36 en die zaten er gisteren weer niet bij.:(:( Ik was er ook weer niet bij.:(:(

 68. Rond half 4 kwamen we de stad binnen (en zag ik een klein donker vrouwtje en een grote stoere man met een kinderwagen) en ergens rond half 7 liepen we er weer langs, op weg naar de bushalte…

 69. Bericht door Assendörper, op 22 augustus 2010 om 20:28
  @Eva, ik heb er gezeten vanaf ongeveer 3 uur tot half vijf. Aan mijn linkerzijde en rechterzijde zat een vrouw.

  Kijk. Jij had het goed voor elkaar!
  En zo hoort het ook 😉

 70. Bericht door Assendörper, op 22 augustus 2010 om 20:28
  @Eva, ik heb er gezeten vanaf ongeveer 3 uur tot half vijf. Aan mijn linkerzijde en rechterzijde zat een vrouw.

  Altijd weer die vrouwen bij jou he, is het je aftershave?

 71. @Eva ik smeer van alles op maar die vrouwen komen maar niet zoals bij Assendörper, wat die heeft weet ik niet maar overal waar ik hem tegen kom zijn vrouwen om hem heen.

 72. Bericht door Eva, op 22 augustus 2010 om 20:38
  Vrouwen zijn gek op mannen met gemiddeld iets meer vrouwelijke hormonen… Kan dat het zijn?

  Verrek valt me nu pas op vandaar altijd die mascara bij hem 8)

 73. Bericht door Eva, op 22 augustus 2010 om 20:44
  Kijk, kijk. Daar houd ik ook van. Kan ik ook naast je komen zitten, Assendorper????

  Tssssss het is gewoon weg niet te geloven jij hebt hem nog nooit gezien en je wilt ook al naast hem zitten Nouja toch Assendörper binnenkort even spoed beraad hoor ik trek dit gewoon weg niet. :D:D:D

 74. Ze hebben daar geen menukaart Eva en ik moet zeggen dat ik daar niet zo vaak kom. Het is meer een oudelullen café waar sommige loggers onder ons zoals de sloaperT zich goed thuis voelen. :D:D

 75. Dan moet MarKel al helemaal niet bang zijn dat ik niet thuis kom eten, haha.
  Maar een ouwe lullenkroeg? Ook een beetje rustig? Want zo druk als Hetebrij trek ik echt niet…

 76. Mijn dochtertje van bijna 3 was gisteren met zo’n prachtig verrukt gezicht samen met haar pappa en mamma in het reuzenrad…
  Ze vond het ZO prachtig!!!
  Ik kan daar weer een paar weken op teren! Haar verrukking staat vers in mn herinnering. Mamma trots!

 77. Bericht door dick, op 22 augustus 2010 om 21:08
  Valt er wat te halen hiero

  Noppe weing dick. Die Assendórper gaat er met iedere vrouw vandoor.

 78. Bericht door Eva, op 22 augustus 2010 om 21:11
  Hier nog 12 blikjes die wachten op dat ze overstuur raken… over 2 maanden, geloof ik…

  Dick op naar Eva. Daar valt nog wat te halen. 😀 Het is mij te ver weg.

 79. Bericht door Eva, op 22 augustus 2010 om 21:09
  Mijn dochtertje van bijna 3 was gisteren met zo’n prachtig verrukt gezicht samen met haar pappa en mamma in het reuzenrad…
  Ze vond het ZO prachtig!!!
  Ik kan daar weer een paar weken op teren! Haar verrukking staat vers in mn herinnering. Mamma trots!

  Ik ben met die kleine van ons ( 5jaar) in die “achtbaan” geweest heerlijk!

 80. @ Derk “Lauwbuizer” (copyrights, Joppuh) potentieel woord van het jaar…

  En ook uitgedeeld trouwens want ik ben geen lauwbuizer!

  Citaat van log 153…Heel belangrijk principe :D:D:D

 81. Derk, weer iene ontmoet die uit Genemuiden komt, in Stadshagen ging wonen, zijn liefde van het leven enkele huizen verder ontwaarde….en gewoon ZWOLLEnaar is gewoorden…:D Hele beste keer’n: Harold van D. 😉

 82. Bericht door dick, op 22 augustus 2010 om 21:15
  @ Derk “Lauwbuizer” (copyrights, Joppuh) potentieel woord van het jaar…
  En ook uitgedeeld trouwens want ik ben geen lauwbuizer!

  Citaat van log 153…Heel belangrijk principe

  Helemaal mee eens dick! :D:D:D

 83. Camping Boer Piet…Midsland….Onze traditie zette zich voort: veel, heel veel Zwollenaren vraten de gebruikelijke vakantievierende laat-tiener dingen uit….Maar hebben vooral niet nagelaten te laten zien dat ze uit Zwolle kwamen 😀

  History repeats 😉

 84. Ga ik echt niet doen hoor Assendörper, kan ik vanavond niet keuvelen met dr. Nee ik zeg het haar morgenvroeg wel. :D:D:D

  PS je krijgt de groeten terug, nou dat was mijn avond dan he, en bedankt hoor >:(

 85. @ Dame;

  @ Dame, 21/8 20:19
  Er is ook iets aan de hand bij RTV Oost: staan 4 Zwolse nieuwsberichten op de eerste pagina. Heeft WLZ de boel daar overgenomen?

  Tjonge wat werd het idd hoognodig tijd voor een frisse, daadkrachtige, skerpe en hele gebiedsbedienender medium: Bravo WLZ

  @ Qm: haha “Henky’s draadje overleefd”…Heb ze idd nog niet zuurder een levensmoeër gezien. Het is ook puur om beklag mee te krijgen.

 86. @Dick ik heb je vrijdag nog geprobeerd te bellen maar hij stond uit. Maar we hebben ons vrijdagavond toch prima vermaakt hoor in dat mooie Zwolle

 87. @ Ingrid

  Bericht door ingrid, op 21 augustus 2010 om 20:53
  Dag Hr van Boven ook weer in het land. Goede vakantie gehad. Wat een drama is het in Den Haag. Hopelijk gaat het hier in Zwolle de komende tijd beter. We gaan het weer beleven.

  Zag je John zaterdagmiddag ook op het Stadshagenfestival?

 88. Bericht door Eva, op 22 augustus 2010 om 21:28
  @Derk, zoiets zou toch juist bevorderend moeten werken? Of wil je dat juist niet?

  Heb je ook weer gelijk in die Assendörper is een verrijking van ons leven 😉 Leer ons maar eens kennen……………….

 89. @ Plantje, Jij linkt vanmorgen om 7:56 toch wel een heel vaag medium…

  Een medium dat zich nadrukkelijk zo noemt “Jouw vaste prik voor BETROUWBAAR” nieuws”

  * Tjonge, ja daar moet je mee uitkijken!

  blijkt gelijk[/url] ….TeleTroepToeTerT onwaardig “nieuws”[/url] en zoiets…Proberen ze de Stijllozen na te doen in een nog onbetrouwbaarder versie?[/url]

 90. Over De Speld…zijn we, bleek later, ook gelijk wel klaar en eens te meer blijkt:

  Over smaak valt niet te twisten.

  Geloof dat de redacteur van wiki het goed vindt…tja, ook dat kan.

 91. @ Derk (21:28); ben mijn gsm (oud ding van de baas; we krijgen een nieuwe) al een (hard)werkdag of 8 kwijt….en ’t zal me jeuken. Mooi rustig! Heb je mailadres en mensen kunnen me thuis en op ’t werk bellen (niet AL teveel privé-belletjes natuurlijk. Moet er ook niet aan denken altijd bereikbaar te zijn.

 92. Ik kan ze vrijdag op mn laatste dag ook afleveren bij De Herberg. Daar loop ik nu al zo veel voorbij, dat ze me kennen…
  Sterker nog, ik dacht daar iemand te herkennen van de basisschool en Mavo van lang geleden…

 93. Tja Bernaard, zoals ik al zei: smaken verschillen. Vind de humor van de stijllozen nog beter en als ik iets lees wil ik graag weten of het waar/ halfwaar of fantasie is. Ach en fantaseren kan ik zelf enorm goed….bijvoorbeeld over een echte blauwvingerbrug 😉
  ———-
  Eva: uitstekend plan. Tuurlijk kan de eigenaar dat waarderen. Drinken we daar gelijk een bakkie of glaasje van mij :D:D:D

 94. Kan jullie geruststellen, Brug wordt niet geel, blauw, tja das weer wat anders:) Ben inmiddels getrouwd, en heb miep hier een aantal weken mogen laten ruiken aan het zwolse. Verkas over 2 weken naar Venezuela. Ga leven van de rente van mijn nieren :D:D:D:D

 95. Nee dick weet ik maar die zijn dan zo gefrustreert en beginnen ze met blazen. Ach alles komt toch altijd weer goed maar toch ze denken dat je gewoon 24-7 die telefoon opneemt.

 96. Bericht door dick, op 22 augustus 2010 om 22:00
  As we niet kunnen kiezen tussen De ‘erberg en Stap….doe dan ’t Strandhuis maar

  Oeiiiiiiii Millingerplaya YESSSSSSSSs :D:D:D

 97. Bericht door Brug, op 22 augustus 2010 om 22:00
  Kan jullie geruststellen, Brug wordt niet geel, blauw, tja das weer wat anders Ben inmiddels getrouwd, en heb miep hier een aantal weken mogen laten ruiken aan het zwolse. Verkas over 2 weken naar Venezuela. Ga leven van de rente van mijn nieren

  Veel geluk in de rest van jullie leven aldaar. Laat nog eens wat van je horen

 98. De mooiste hangt hier al, dick…maar is leuk voor bij je op het werk…en je chief zal ‘r wel mee eens zijn;

  “Ik wou dat ik een vulkaan was, lekker de hele dag op mijn rug liggen roken, en dat de mensen zouden kijken en zeggen: kijk hij werkt ! ”
  🙂

 99. @ Derk, wij hebben zo’n mobiele hoofdtelefoon…en die nemen ze ook in de pauze op….Voor ’t werk dus. Moet iedereen stil zijn als de telefoon gaat. Dat vind ik al belachelijk en heb ik natuurlijk ook laten weten. Nou bij het vorige waterschap was pauze…. pauze…..en als je in de pauze over het werk wilde l*llen moest je maar bij het aquarium gaan zitten (daar zwemmen de visjes namelijk die blup, blup naar elkaar doen).

 100. @ Eva

  Bericht door dick, op 22 augustus 2010 om 22:00
  As we niet kunnen kiezen tussen De ‘erberg en Stap….doe dan ’t Strandhuis maar

  Oeiiiiiiii Millingerplaya YESSSSSSSSs

  Eens….

 101. @ QM Hij is heel goed idd

  “Ik wou dat ik een vulkaan was, lekker de hele dag op mijn rug liggen roken, en dat de mensen zouden kijken en zeggen: kijk hij werkt ! “

  Komt ook aan de muur, hij is zo klein; dat lukt nog wel.
  Maar is toch niet van een WLZ-blogger.

 102. Bericht door Brug, op 22 augustus 2010 om 22:11
  Voor wie het weten wil; Brug verhuist naar Caracas….niet de meest veilige plek op aarde, maar een beetje Zwollenaar

  Ik wens je er veel plezier en geluk toe! :D:D:D

 103. Bericht door bernard, op 22 augustus 2010 om 22:11
  Die uitspraak is van Jorgen Raymann, uit zijn programma “Even slikken” (Roken Vulkaan, Werken enzo)

  Die benard is niet van het ganzebord gevallen, scherp geheugen!!!!

Reageer