Kinderen fotograferen natuur

Zwolle – Jij & fotografie natuurlijk!  is een groot natuurfotografieproject voor kinderen in Overijssel. Op 10 plekken in de provincie, waaronder Zwolle, gaat de organisatie met de kinderen de natuur ontdekken en fotograferen. Alle 10 projecten samen geven een prachtig overzicht van de natuur in Overijssel. Dit wordt getoond op de grote overzichtstentoonstelling in de zomer van 2011 op het provinciehuis in Zwolle.

Ben je tussen de 9 en 12 jaar? Heb je zin om actief bezig te zijn in de natuur?
En vind je het leuk om (beter) te leren fotograferen? Dan is Jij & Fotografie natuurlijk echt iets voor jou. De eerste middag gaan de kinderen naar buiten om foto’s te maken. Natuurfotograaf Sterre Delemarre leert je de kneepjes van het vak. In het gebied krijg je allerlei fotografieopdrachten. Natuurlijk ga je de mooiste plekjes op de foto zetten. Maar we gaan ook een hele lelijke foto maken. Niet een beetje, maar echt verschrikkelijk lelijk! Misschien wordt hij dan wel weer mooi. Jij en fotografie zorgt voor camera’s, dus die hoef je zelf niet mee te nemen.

De tweede middag neemt iedereen zijn drie mooiste foto’s mee. Deze moet je zelf van te voren laten afdrukken. We plakken stickertjes bij elkaar om aan te geven welke foto we van iedereen de topper vinden. De foto’s worden besproken, en daarna kies je zelf welke foto je wilt exposeren.

De derde keer wordt samen de expositie ingericht. Voor de feestelijke opening mag je familie en vrienden/vriendinnen uitnodigen. De foto die je hebt uitgekozen hebt wordt ook voor de grote overzichtstentoonstelling gebruikt, aan het eind van alle projecten. Deze tentoonstelling wordt gehouden in De Brug, de nieuwe digitale expositieruimte in het provinciehuis in Zwolle.

Sterre Delemarre is professioneel natuurfotograaf met een grote liefde voor bloemen en paddenstoelen. Haar foto’s worden onder andere opgenomen in bladen als Grasduinen en Onverwacht Nederland. Zij exposeert regelmatig, heeft een eigen fotokaartenlijn en geeft fotografieworkshops voor kinderen en volwassenen. Sterre verzorgde ondermeer succesvolle natuurfotografieprojecten voor kinderen voor Jeugd Natuurclub De Wieden, het bezoekerscentrum Amsterdamse Bos en in het kader van het Midzomer Kunst Feest in Bathmen. Het grote enthousiasme voor deze projecten leidde tot de idee om een project op te zetten waarbij de natuur in de hele provincie Overijssel door kinderen in beeld gebracht zou worden.

De Ulebelt is hèt educatief natuur- en milieucentrum in Deventer. De Ulebelt betrekt kinderen, jongeren en volwassenen actief bij duurzaamheid. Wij beschikken over een informatiecentrum èn een kinderboerderij, met daaromheen prachtige thematuinen zoals de vlindertuin, de kruidentuin en de bijentuin en twee fantastische speelplaatsen voor de kinderen. De Ulebelt zorgt voor natuur- en milieueducatie in het basis- en voortgezet onderwijs en organiseert regelmatig diverse evenementen, cursussen, workshops en presentaties om mensen meer bij hun omgeving te betrekken.

Artikel delen:

Reageer