Lustrum Gerard Schutte toernooi

Zwolle – Alweer voor de vijfde keer wordt zaterdag 21 augustus het Gerard Schutte toernooi voor eerste elftallen georganiseerd. Alhoewel het geen groot toernooi is staat het toch altijd garant voor attractief voetbal en is het vaak weer, voor veel mensen, een eerste kennismaking met hun eerste elftal voorafgaand aan de competitie.

De naamgever van dit toernooi, Gerard Schutte, is een icoon binnen CSV’28. "Hij heeft zich vele tientallen jaren ingezet als vrijwilliger. Niet alleen was hij jarenlang begeleider van het eerste elftal maar zette hij zich overal binnen de vereniging in en was hij onder meer de architect van ons vorige clubgebouw.  Op Gerard Schutte hoefde je nooit vruchteloos een beroep te doen. Hij stond altijd klaar met raad en daad voor zijn kluppie CSV’28. Nu de leeftijd ook bij Gerard Schutte is gevorderd is het allemaal wat minder geworden maar als het nodig is staat Gerard Schutte weer klaar voor CSV, voorwaar een man om trots op te zijn", zegt voorzitter Harry van Zwieten. Ook trots kan CSV’28 zijn op het deelnemersveld van dit toernooi. Nieuwe gezichten zijn de promovendus naar de tweede klasse uit Nijverdal (SVVN) en de derdeklasser ESA uit Arnhem.

De bekende gezichten worden gevormd door de spelers van zondag vierdeklasser vv Wierden en CSV’28, alhoewel in die teams ongetwijfeld nieuwe gezichten zijn te zien. Van Zwieten: "Dit deelnemersveld staat volgens mij garant voor attractief voetbal. Ik hoop dat het een interessante krachtmeting wordt tussen de deelnemende teams in een sportieve sfeer. "

Artikel delen:

Reageer