Stratenfestival Zwolle wordt zomers muziekfeest

Zwolle – Het Stratenfestival in Zwolle is een groot succes geworden! Duizenden Zwollenaren konden onder prima weersomstandigheden genieten van een keur van artiesten, de kermis en de braderie.

straat_1.jpg

Tegen 23.00 uur waren in de binnenstad de meeste mensen te vinden. Traditioneel waren er opstoppingen, bij bijvoorbeeld de Luttekestraat, de Blijmarkt en het Gasthuisplein, maar dat leidde nergens tot problemen. Nieuw dit jaar was de Generation Street Party. Op de stoep van museum de Fundatie had DJ Henri Geerlings en zijn crew een openlucht discotheek gemaakt. De locatie en de verlichte dansvloer sloeg aan. Tegen middernacht was het dan ook swingen geblazen op de Blijmarkt. Ook druk was het bij het Dance Podium op de Potgietersingel. Ondanks de 5 euro entree kwam er veel jeugd op het dansfeest af. Minder bezoekers dan voorheen waren er in het Ter Pelkwijkpark. De kwaliteit van de line-up was daar waarschijnlijk de oorzaak van. En op de kermis konden de festivalbezoekers zich tot 01.00 uur prima vermaken.

straat_4.jpg

straat_16.jpg
Het Dance Podium op de Potgietersingel…

straat_6.jpg
De Generation Street Party op de Blijmarkt… 

Via Lees verder meer foto’s…

straat_3.jpg
Henk Klompenmaker & Friends

straat_20.jpg

straat_2.jpg

straat_10.jpg
Feest bij De Twee Heeren… 

straat_21.jpg

straat_11.jpg

straat_12.jpg
Het podium op de Jufferenwal… 

straat_22.jpg

straat_13.jpg
De braderie op de Eekwal…

straat_14.jpg

straat_15.jpg

 

straat_28.jpg

straat_29.jpg

straat_7.jpg

straat_8.jpg

straat_9.jpg

straat_30.jpg 

straat_5.jpg

straat_17.jpg

straat_18.jpg
De meisjes van plezier op het Gasthuisplein…

straat_19.jpg
Hutspot bij de Livingroom 

straat_23.jpg

straat_24.jpg
‘Vrijdagnachtkoorts’ op de Nieuwe Markt…

straat_25.jpg

straat_26.jpg
Podium bij de Gezelligheid…

straat_27.jpg
Podium op het Bethlehemkerkplein…

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Wat ik jammer vindt is dat , sinds enkele jaren, de diverse verenigingen er niet meer staan.
  De braderie van gisteravond was kort en slecht vertegenwoordigd.

 2. Wat ook anders was, was dat er geen podium op de Luttekestraat, schuin tegenover het politieburo, was. Daar waren altijd leuke bandjes in het verleden.

 3. 85? had je een decibelmtr bij je. knap dat je dat kan zeggen.

  altijd dat gezeur over het geluid. je wil zelf in het centrum wonen, dus neem het aub voor lief…

 4. Wil iedereen bedanken die gisteravond op de nieuwe Markt was…viel niet mee om een feestje te bouwen met een aggregaat die 9x!! uitviel..
  mensen (en Donny Soulclap natuurlijk) bedankt voor de loyaliteit!
  Tot ziens in Hedon maar weer….met stroom 🙂

 5. Het Dance Podium was leuk, maar de set zag er amateuristisch uit met dat kleine hokje in die bus. De licht- en lasershow viel daardoor ook in het niet. Betalen is in dit geval niet meer kwaliteit.

 6. Hans wat moet dat L* lig voor je zijn met al die mensen.Wij hadden donderdag avond in Wapenveld ook tot twee keer toe kortsluiting.Gelukkig konden toen de accordeonist en de blazers spelen.Maar het vreselijk als je met een microfoon in je hand staat en komt geen geluid uit

 7. @Linda
  “Wat een beroerde foto in de Stentor (FP). Dan zijn ze hier mooier!!! ”

  Je klinkt verrast of niet? Tja de Sensator is niet bepaald een kwaliteitskrant en is daarmee, net als vele andere publicaties, ook ten dode opgeschreven. Ze hebben de slag met internet volledig gemist. Daar ligt de toekomst.

  Ik vind het dan ook triest als je als tekst of (sport)foto daarin geplaatst wordt. Lachwekkend soms.

  Onze Loek ‘Ermans heeft deze week nog de uitkomsten van een rapport openbaar gemaakt over de belabberde toekomst van de gedrukte media.

  Het is dan ook veelzeggend dat ondanks dat WZ met vrijwilligers werkt, soms betere teksten/foto’s publiceert.

  Trouwens de website van Brugmedia is ook helemaal niets meer. Jammer, hoe komt dit?

 8. En toch, toch was het merkbaar rustiger dan voorgaande jaren. Dat merkte ik onderweg in de auto, maar ook van de mensen die ik in de auto had. Iedereen was daar unaniem over.
  Voorgaande jaren was het namelijk zo dat de mensen bij de brandweer en de Leenbakker voor al stonden te springen om een taxi, en nu kon ik iedere keer netjes de standplaats oprijden. En om 4 uur was de stad al zo goed als leeg. Toch zonde…

 9. Hans wat een geklets ,het was bere mooi weer iedereen was toch op de fiets .We gaan toch niet die abnormale dure taxiritjes betalen als het mooi weer is .En wat de drukte betreft denk ik dat iedereen er tevreden mee was.ECHT gezellig

 10. De Blijmarkt was qua dB een feit. Zat op een net dB Promilage;)
  Ging wel wat harder, maar we hebben de boel netjes in de gaten gehouden. Geen klachten maar een hoop gezelligheid!!!
  Tot volgend jaar!
  @ Hans , Zo zie je maar weer, kan beter zelf een aggegraat meenemen;) Weet je in ieder geval dat het goed komt !

 11. Was inderdaad super gezellig op de Blijmarkt en hier was het erg druk en ik vond het qua geluid (DB) wel meevallen dat gezeur daar over wordt ik moe van..!

  Nieuwe Markt zeg Hans Stroeve is inderdaad lullig als 9x de stroom uitvalt!! dat is jou toch onwaardig met een mini dansvloer (leg er dan niets neer!) en stroom die uitvalt.

  Ik moet nog ff kwijt aan 038 agency dat er veel grote woorden waren vooraf over grootste dansvloer e.d op de Nieuwe Markt maar was erg matig… 038 agency je bent figuurlijk qua organisatie door de vloer gezakt op de Nieuwe Markt.

  Dan complimenten aan de Blijmarkt waar wederom bleek dat de organisatie van Generation Classics Party staat voor kwaliteit en gezelligheid! Volgend jaar wederom op de Blijmarkt lijkt mij Generation Street Party?

  Maar eerst 30 oktober om te beginnen Generation Classics Party in de WRZV heb er nu al zin in!

 12. Het stratenfestival is voor mij een feest van bijkletsen met alle bekenden en genieten van de diversiteit aan muziek in een gemoedelijke sfeer. Vandaag staat dit weblog vol met gezeur en gezever. Is het nu echt dat de grootste schreeuwerds en afzeikers de beste organisatoren of journalisten zijn, of zegt dat meer iets over je eigen niveau? Lijkt me dat als je jezelf waardeerd en respect hebt voor de mensen om je heen, je het niet nodig hebt jezelf te promoten door anderen naar beneden te halen. Maar dat is natuurlijk wel het meest makkelijke (en simpele)

  Dat betreft eerdere berichten over het stratenfestival. Ik heb zelf in ieder geval heerlijk van de verschillende bands genoten in de stad. De kwaliteit was goed, het weer super en het biier erg lekker. Vond het ook jammer dat er geen podium meer bij de voormalige Big Bull stond. Dat was altijd een erg gezellig punt. Verder vond ik het podium bij Sally’s erg mooi in vergelijking tot eerdere jaren en Vond ik de Stones band bij de Stoof ook super. Hoorde verder dat Cool served te gek was en ook hutspot er goed de sfeer in had.

 13. @Dennis 1989

  Hey Dennis alles goed ? Het lag trouwens niet aan het aggergaat maar aan de paddo daar zat sluiting in dus ja je kan beter zelf alles meenemen dan weet je zeker dat alles goed is ..

  Groeten Frans

 14. @Daniel
  Het zijn onze collega’s die gaan we zeker niet afzeiken..
  Idereen is dat gezeik over decibellen zat..
  En het kan gebeuren dat de stroom uitvalt dat gebeurt de besten.
  En het is dan niet eens de schuld van iemand.

  Maar het is wel een feit altijd bij elk evenement..
  De Beste stuurlui staan aan wal hé

  Groeten Frans

 15. Daniel ik haal niemand naar beneden of zeik niemand af dat is niet mijn stijl. Ik benoem alleen de feiten tja als mensen daar moeite mee hebben zeg dat alles over hen en niets over mij.

  tevens promoot ik niets maar vertel gewoon mijn mening die op feiten is gebasseerd.

  Maar er werd vooraf nogal hoog van de toren geblazen door de organisatie op de Nieuwe Markt (038 agency) en het viel bijzonder tegen tenminste dat vind ik!

  En dat de stroom uit valt kan ook gebeuren overal.. helemaal waar, maar 9x dan is er organisatorisch toch niet iets in orde.That’s all

 16. @ frans, Jep de beste stuurlui staan meestal aan wal.
  Maar ja iedereen mag een mening hebben…ik vraag me echter af of het een mening betreft of wat ik noem anderen naar beneden halen om er zelf beter van te worden.

  @ Stephan, je verhaal raakt kant nog wal…en volgens mij zijn de stroomvoorzieningen geleverd door de HESZ…

  Maar vonden jullie het ook gezellig? Of waren jullie alleen bezig om punten te zoeken om negatief over te Zijn?

  Stratenfestival was ook dit jaar een groot feest, geweldig weer, geen noemenswaardige incidenten in de stad en vooral veel gezelligheid door de hele stad. Ik heb me vermaakt!

 17. @Zbigniew Boniek

  Het is dan ook veelzeggend dat ondanks dat WZ met vrijwilligers werkt, soms betere teksten/foto’s publiceert.

  Eens met de opmerkingen over de kwaliteit van de Stentor. Toch vind ik WLZ – hoe aardig ook – geen vervanging van de krant. WLZ is namelijk geen journalistiek product. Het bestaat grotendeels uit persberichten van derden en politieberichten. Alleen de foto’s zijn origineel. Soms wordt een verhaal gecompleteerd door de reacties, maar meestal worden in de reacties de bekende stellingen ingenomen.
  Dat is allemaal niks mis mee en heeft ook een waarde op zich, maar heeft niet dezelfde functie als een krant. Journalisten vervullen – als het goed is en dat is helaas niet altijd zo – een functie in een democratie door de controle op machtshebbers, ‘checks and balances’. Vrijheid van drukpers is een pijler in onze democratie.
  Ik hou daarom ook niet van het (vaak zonder argumenten) flauw afzeiken van de Stentor (“Sensator”), Telegraaf (“Teletroepert”) of RTV Oost (“RTV Twente”) zoals hier veelvuldig gebeurt. Zijn wellicht niet de beste journalistieke producten, maar we gaan ze wel missen als ze er ooit niet meer zijn.

 18. @ Daniel

  Mooi politiek correct gesproken. Harstikke positief allemaal, maar het is een feit, en waar het door komt komt het, het stratenfestival is niet meer het stratenfestival zoals het ”vroegah” was. Er wordt elk jaar in gezaagd en gesneden, met alle redenen van dien. Maar het krimpt steeds meer in, lijkt het wel. Maar goed, de slagroom is er voor mij al jaaaaren af.

  Dit jaar toch maar weeeeer eens gegaan… het was gewoon om te JANKEN. Dit was het minste stratenfestival wat ik ooit! heb meegemaakt. Ik heb geen sfeer geproefd dit jaar. Bandjes waarvan ik dacht: *geeuw*, het was rustiger in de straten. Die kermis blijft lauw hoor.. sorry.

  * kijkt met weemoed terug naar vroegere straatfestival tijden *. 😀

 19. @Sjee

  Begrijp wel wat je bedoelt hoor.
  Maar als jer dit jaar kijkt bij b.v het oude Traffic waar Cool Served zorgde voor geblokkeerde straten vol enthousiast publiek…is het niet lauw. Het is wel waar dat de intensiteit van de feestvreugde lager ligt over het geheel genomen.
  De HESZ krijgt minder subsidie en moet schrappen…maar ik weet ook nog de tijden met de Blaze Of Glorie…dat was ook fantastisch.

 20. ik was niet blij met die disco op de blijmarkt. natuurlijk weet je dat het feest is, en ik keek daar ook naar uit. als buurtbewoner houd je rekening met lawaai, maar zo hard als het dit keer was overtrof alle verwachtingen. wat en kabaal! ook mijn buren zijn kwaad. er volgt zeker een brief richting de organisatie!!!!!

 21. Bericht door niet blijmarkt, op 22 augustus 2010 om 18:12

  Was het zo erg joh, verschrikkeled ik zat bij stap en hoorde er niets van. Ach succes met je buren en je brief

 22. dankjewel derk. u bedoeld denk ik cafe stap ’s inn ofzo, ja daar kon je dat geluid van die disco ook niet horen. die hadden daar hun eigen hollandse muziek zag ik wel. het was ook erg druk daar. ik hoop dat u een leuke avond hebt gehad.

 23. @niet blijmarkt,
  Dus je hebt zelf ook een gezellig rondje gelopen 😛 maar op het moment dat jij wilt slapen dan moet de muziek zachter? 🙁 Probeer eens hutje op de hei 😉
  Trouwens, een ander op fouten wijzen met zo’n schrijfstijl??

 24. maris, ik wilde nog lang niet naar bed gaan. het was weekend! zoals gezegd was de de muziek veel te hard. iemand anders wijzen op schrijf-‘vautun’ is kinderachtig.

 25. Hans…wat een strakke post! Zaterdag 21/8 13:42….We hebben ons geweldig vermaakt. Het was ook een mooie start van een beregezellige avond en nacht!

  Harry: mooie gevarieerde foto’s. Toen we je tegenkwamen op het Gasthuisplein zijn we met z’n 2-en verder gegaan naar “De Belg” ook wel “De Keizer” of “De Belgische Keizer”……mooie kopstukken uit oud-Westenholte tegengekomen. Art L. liet duidelijk zien dat ie fan van The Stones was….en enkele FC-supporters konden zo met hem babbelen.

  Is de Kickert ook fatsoenlijk thuis gekomen?

 26. Na afloop werd overigens een fiets van (een jr. van) ons gestolen. Gait Rigters 2e-handsfietsenmarkt schoot me te binnen. Hun 22e fietsenmarkt alweer :D:o8) Met heel veel hulp o.a. van Benny de W. (ongeveer het oudst nog spelend lid van WVF).
  Zaterdagochtend te laat (dacht ik) voor een zwarte oma fiets gegaan. Er was er nog 1 (heeft er nog geen 2 uur gestaan), een uitstekende prijs! Heel veel en vriendelijkheid, ook van de ijskarbemanning. Bijzonder tevreden dat ik om 11:15 toch nog geslaagd was, thuis eerst maar eens een bakkie pleur gezet….terwijl de geadresseerde nog gewoon op 1 oor lag. de aankondiging[/url]

  PS Hoorde dat er ook weer veel fietsen uit stoerigheid/ballorigheid en/of verveling in de stadsgracht zijn gegooid. Erg jammer :o:'(:(

 27. @ Daniel

  Ik wil niet helemaal negatief doen.. tuurlijk is het geweldig dat er elk jaar weer moeite wordt gedaan iets goeds neer te zetten, en naar ieders tevredenheid lukt natuurlijk nooit. Dat het allemaal een financiele kwestie is ( waar niet ) snap ik best. Er staat elk jaar in ieder geval iets.. beter dan niets.. dat is ook gewoon weer zo.

 28. Vinden jullie ook niet dat het mensen (oude en nieuwe bekenden…lopend of zittend) ontmoeten; met een hapje…..BROODJE KEES = mmm: maar die is zeker alleen bij die kraam te koop?; een al dan niet bescheiden drankje; in de geweldige entourage van onze mooie stad; het belangrijkst is?

  Met het weer natuurlijk, erg belangrijk voor elke buiten-activiteit.

 29. Beste allemaal,
  Met veel genoegen al de reacties van het stratenfestival 2010 gelezen en ontdekt dat er toch wel enige misvattingen zijn over dit jaarlijkse ons kent ons feestje.

  Je kunt als organisatie het niet iedereen naar het zin maken maar wij doen er wel vreselijk ons best voor. De subsidie van de gemeente (is een deel van de zeer lage kermisopbrengst) was dit jaar ?? 15.000 lager dan in 2009 en de keus was of afgelasten of een tandje lager programeren. Wij hebben voor het laatste gekozen in de hoop op een weer “normale” subsidie in 2011.

  Wat ons wel heel erg heeft gestoord is de verdwijning van houten banken en tafels in de nachtelijke uren tussen 24.00 en 02.15 op de Eekwal en het Ter Pelkwijkpark, ook verdwenen daar 2 (kostbare)reclamedoeken van de HESZ.
  Wie doet nou zoiets als je weet dat er al (te) weinig geld beschikbaar is voor dit GRATIS feestje voor iedereen.
  Als iemand deze goederen ergens heeft gezien of weet waar deze zich bevinden wil die dan even een reactie geven via de site. http://www.stratenfestivalzwolle.nl

  >> Bij voorbaat dank namens de organisatie.

Reageer