Dronken automobilist vliegt uit de bocht

Zwolle – Op de Hasselterweg werd zaterdagochtend 21 augustus omstreeks 04.00 uur een 49-jarige Zwollenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Toevallig passerende agenten zagen in een flauwe bocht een auto in de middenberm tegen de vangrail staan. De auto rookte behoorlijk.

Toen zij bij de auto aankwamen, stapte de bestuurder net uit. Hij gaf aan te hard te hebben gereden, waardoor hij de macht over het stuur was verloren. Hij had slechts lichte verwondingen aan zijn handen en armen. Omdat de man onder invloed leek te zijn, werd bij hem een blaastest afgenomen. Die gaf een positieve uitslag, waarop de man werd overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 570 ug/l. Gezien het feit dat de man een aanrijding had veroorzaakt, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ja hoor tuurlijk wel een boel geld uit geven aan drank, maar een taxi nemen ho maar. Beter het leven van een ander on de waagschaal stellen. “gelukkig”raakte ie demacht over het stuur kwijt. En raakte verder niemand gewond. Volgens mij betaald de verzekering in zo’n geval ook niet uit, mooi zo.

 2. Goeie zaak dat ie zijn rijbewijs kwijt is. Arrogante ouderen die denken alles maar beter te kunnen in het verkeer! Gordels hebben ze niet nodig, zij kunnen wel rijden met drank op… Want immers: “Het zijn de jongeren in het verkeer die een risico vormen!”

  Bericht door Zbigniew Boniek, op 21 augustus 2010 om 20:29
  Glaasjes op … Lekker Rijden !!!

  Ik hoop ten zeerste dat je dit NIET meent! >:(

 3. @ Plantje Neen uiteraard niet. Het verkeer dient je serieus te nemen en drank past daar niet bij.

  Iedereen begaat overtredingen in het verkeer. Jeudigen rijden vaak te overmoedig, terwijl het voor ouderen juist te snel gaat.

  Wie de wet overtreed wordt (hopelijk) beboet, prima toch?!

Reageer