ESA winnaar van het 5e Gerard Schutte Toernooi

Zwolle – De wedstrijden voor het jaarlijkse toernooi van CSV ’28 konden zaterdag onder goede omstandigheden verspeeld worden. Het weer was goed, het gras kort en het enige negatieve was het feit, dat de lijnen hier en daar wat slecht te zien waren.

Naast gastheer CSV ’28, waren ESA uit Arnhem, de vv. Wierden en SVVN uit Nijverdal de deelnemers. De onderlinge uitslagen van de eerste 2 speelronden waren van dien aard dat de laatste wedstrijd tussen ESA en de vv. Wierden de uiteindelijke winnaar zou opleveren. In die finale nam 4e klasser v.v. Wierden brutaal de leiding door in de 1e helft 2doelpunten te scoren, maar in de 2e helft kwam ESA (3e klasse), toen de conditie bij vv. Wierden wat minder werd, langszij (2-2). Op grond van een beter doelsaldo werd de Arnhemse ploeg uiteindelijk eerste en nam voor een jaar de wisselbeker over van CSV ’28.

De wedstrijden die CSV speelde, waren wisselend. Tegen ESA was CSV grote delen gelijkwaardig aan de latere winnaar, maar door een misverstand in de verdediging ging die wedstrijd toch verloren. Tegen Wierden waren de kansen er wel, maar werden jammerlijk gemist. Omdat de snelle Wierdense spits de CSV-verdediging aftroefde, werd ook dat duel verloren. In de wedstrijd tegen SVVN kwam CSV op voorsprong door een doelpunt van Lauwand Suleiman (1-0). Dit duel werd verbaal wat onvriendelijker nadat een zuiver doelpunt van SVVN niet toegekend werd. In de slotfase voorkwam eerst keeper Wibo van Dijk dat SVVN de stand gelijk zou trekken en aan de overkant zorgde de Nijverdalse keeper met een goede reactie dat Mart Borns succesvol zou worden.

Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer