VV Berkum boekt bekerwinst tegen GA Kampen

Zwolle – VV Berkum heeft de eerste wedstrijd in de poule voor de Districtsbeker Oost met een flinke overwinning kunnen afsluiten: tegen eersteklasser Go Ahead Kampen werd met 5-1 gewonnen. Het krachtsverschil was echter een stuk kleiner dan die score doet vermoeden, want vooral Go Ahead gaf in de verdediging nogal wat cadeautjes weg.

Ook de verdediging van Berkum kon niet bepaald terugkijken op een foutloze middag en coach Michel van Oostrum was na afloop dan ook niet helemaal tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg. “Er werd te veel balverlies geleden en sommigen waren in de passing wel erg slordig,” was zijn commentaar. Berkum moest door een aantal geblesseerden in de selectie met nogal wat aanpassingen beginnen. Keeper Mathijs Bouwhuis en de middenvelders Marc van der Meulen en Pascal Diender, alle drie vorig seizoen zo’n beetje vaste keuze in Berkums hoofdmacht, ontbraken. Daardoor moest bijvoorbeeld Edmund Mijnheer meer op het middenveld acteren dan eerder gebruikelijk was.

De eerste 20 minuten was Berkum de betere ploeg en dat leidde al in de vijfde minuut tot het eerste doelpunt. Na een corner kopte Mijnheer op de lat en Chris van der Meulen wist de rebound binnen te werken. Nauwelijks een minuut later had Go Ahead de mogelijkheid om de score weer recht te trekken maar de bal werd in een rommelige situatie door de Berkum-verdediging zo’n beetje van de doellijn gered.  Wat later gebeurde zo’n beetje hetzelfde aan de overkant, toen een hard schot van Kees Dorgelo door een verdediger van Go Ahead van de doellijn werd gehaald.

In het tweede deel van de eerste helft kwam Go Ahead Kampen beter in het spel en was Berkum vaak rommelig in de opbouw. Een flinke verdedigingsfout van Go Ahead Kampen zorgde er echter voor dat Roy Supèr in de blessuretijd van de eerste helft de 2-0 binnen kon tikken.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud toen de Kamper verdediging opnieuw flink in de fout ging. Frank Hoolsema pikte de bal op en zorgde voor 3-0. In de 50e minuut liet Berkum zien dat het verdedigen daar ook nog niet zonder problemen verloopt. Kees Dorgelo moest dat ten koste van een gele kaart corrigeren en de daarop volgende vrije trap kwam via de paal het veld weer in, waarmee Berkum goed weg kwam. Dat verliep zeven minuten later minder fortuinlijk toen Jeffrey Klein profiteerde van een slechte terugspeelbal en hij Go Ahead zo terug kon laten komen tot 3-1. De tegenstander was direct daarna opnieuw dicht bij een tegentreffer maar Berkum-keeper Erwin Duits kon het schot nog net naast tikken.

Daarna kwamen de Kampenaren niet echt meer in hun spel. In de 81e minuut kon Roy Supèr, na een voorzet van Chris van der Meulen, zijn tweede doelpunt van de middag laten aantekenen tegen de ploeg waar hij vorig seizoen nog voor uitkwam. In de laatste minuut was er opnieuw een snelle uitbraak van Chris van der Meulen en ditmaal werd zijn voorzet afgerond door spits Jeffrey van der Vlist, die in de tweede helft in het veld was gekomen, waarmee de eindstand op 5-1 werd gezet.

Aanstaande dinsdag, 24 augustus, speelt Berkum de tweede bekerwedstrijd en wel tegen zondageersteklasser HODO in Hollandscheveld. Dat duel begint om 18.45 uur

Artikel delen:

Reageer