Gezelligheid troef op 10e editie Stadshagenfestival

Zwolle – Als het droog weer is en het zonnetje schijnt bij regelmaat, dan is de helft al binnen. Zaterdag vond de 10e editie van het populaire Stadshagenfestival onder deze weersomstandigheden plaats. Hoewel de financiën dit jaar moeilijker dan andere jaren rond waren te krijgen, stond er toch maar weer een spetterend program voor jong en oud.

stadshagenfestival_1756_470.jpg

Dit programma trok over de gehele dag honderden belangstellenden naar het sfeervolle feestterrein en de even zo gezellige braderie in het winkelcentrum. ’s Morgens had de in Nederland wereldberoemde Willeke Alberti voor de 65-plussers van Stadshagen een optreden verzorgd en over de gehele dag konden de kinderen los gaan in, op en met het springkussen, de Salto trampoline, de rodelbaan, de Jungletrack, de Klim clown en de gewilde waterballen. Er was echter niet alleen aan de jeugd gedacht. "Stadshagen swingt", de Zumbathon trok tussen 13.30 en 16.00 uur ook veel enthousiaste deelnemers. Deze 120 minuten durende Zumba Marathon was georganiseerd door Achmea Health Centers. De opbrengst kwam ten goede aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

stadshagenfestival_9781_470.jpg

stadshagenfestival_9846_470.jpg

stadshagenfestival_1341_470.jpg

Voor meer foto’s zie "Lees verder"

Zo was er een culturele markt met wereldse klanken, geuren en kleuren in het Cultuurhuis, waar men kennis kon maken en genieten van Indonesische dansen (Celebes en Oost-Java), Djembe, Bollywood dansen, Tai Chi en een multiculturele modeshow. Een zeer gevarieerde en leerzame markt. Zoals gewoonlijk op en rond een feestterrein was de horeca ook volop vertegenwoordigd, maar door de drukte was een zitje vinden voor het nuttigen van een patatje, limonade of een heerlijk koel glas bier bij vlagen een probleem. Vanavond is er als afronding van het feest, een heerlijk, gezellig, doch spetterend festijn, met medewerking van de coverband Cool Served, de Royalband en het Zwolse "feestbeest" Henri van Velzen in de grote tent op het feestterrein. Menig Stadshagenaar zal ook deze avond niet aan zich voorbij laten gaan.

stadshagenfestival_1272_470.jpg

stadshagenfestival_1380_470.jpg

stadshagenfestival_1489_470.jpg

stadshagenfestival_1558_470.jpg
Dansles …

stadshagenfestival_1592_470.jpg

stadshagenfestival_1747_470.jpg

stadshagenfestival_1754_470.jpg

stadshagenfestival_1774_470.jpg

stadshagenfestival_9376_470.jpg

stadshagenfestival_9519_470.jpg

stadshagenfestival_9673_470.jpg

stadshagenfestival_9875_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Dikke pluim voor de organisatie! Prima geregeld festival.

  Toch een vraagje: zullen we Henri van Velzen volgend jaar maar een keer overslaan? Probeer eens iets anders, er zijn genoeg andere (lokale) artiesten die voor vermaak kunnen zorgen.

 2. Het wat meer dan geweldig…bij deze nog mijn excuus, dat ik de organisatie (waar ik altijd bij gehoord heb) zaterdagmiddag niet ff ondersteund heb, had het zelf aangeboden. Maar ach ze zijn nu ook zwaar ontlast met die beveiligerts ’s avonds…de teeshirtbrigade hoeft haast nergens meer naar om te kijken. En zaterdagmiddag had ik ff andere prioriteiten…die natuurlijk ook weer goed zijn afgelopen.

  Remco Voorhorst (die binnenkwam via het 3mteam-draadje), vrouw en crew leverden weer geweldig werk met de catering de hele dag. Remco (ex-Lubeckplein en ex-Max) doet tegenwoordig ook de complete catering op een (voor mij) bekende camping ….net over de Duitse grens. http://www.wittebergen.nl volgens mij. Ook stond hij dit jaar weer met een afvaardiging op (B)Lowlands te cateren. Nu weet ik echt zeker dat de muntjes die over zijn volgend jaar nog gelden 😉 Wat goed is laat je als organisatie natuurlijk niet lopen….

  Wichert, ik had voor de zekerheid nog een stoel gereserveerd 😮

  =====

  Derk, volgens mij zul je van mij nooit wat begrijpen en van treintjes ook niet. De schoonvader van top-organisator Nick…….Brouwer stelt deze al jaren ter beschikking 😉

 3. Wouter, vind Henri ook wel bij Stadshagen wonen….en hij weet er al vroeg de stemming in te brengen. Vond de coverband ook goed. Maar vond het vooral buiten aangenamer….lekker zuchtje wind, paar lekkere skuimerts en lekker gezelschap 8)

 4. ja ben er ook niet geweest,, weer van dat nep bier???
  vorig jaar prut bier wouter h-6 ja zag hem vrijdag al neee niet 2 keer waar was harm?

  :D;):D

 5. Nou ik ben er ook geweest wat hierboven gezegd wordt dat het een waardeloos festival was kan ik me volledig in vinden, ieder jaar hetzelfde ja zo kan ik ook wel een feest organiseren zeer zeker tijd voor een nieuwe zanger want dat kennen we nu zo langzamerhand wel.

 6. Festival van Saamhorigheid…dit Sensator-artikel hangt vanaf 20/08’07 hier aan de muur….buurman Gerben stapt uit een heli…..Wat ons betreft (kan dit keer makkelijk voor vrouw-dick praten) was het dit jaar weer zo :D:D:D

 7. @ baf….je nick ligt al bij de organisatie nav

  zo kan ik ook wel een feest organiseren

  Leuk dat je jezelf zo spontaan aanbiedt!

  We verwachten er veel van voor 2011. Anders denk ik, maar ik laat me verrassen…geweldig knap ook met het beschikbare budget 😉

 8. Lekker makkelijk, dat zeuren en zeiken achteraf, typisch gevalletje van “De beste stuurlui staan aan wal”. Ik word daar erg moe van. Zelf ben ik niet geweest, omdat ik andere verplichtingen had. De mensen die hier kritiek hebben moeten zelf eens de handen uit de mouwen steken waar het gaat om het organiseren van zo’n evenement. En anders gewoon stoppen met dat gezeur.

 9. Dick bedankt voor je reservering,maar ik ben er niet aan toe gekomen. Leuk trouwens dat het Festival geslaagd was veel mensen In Stadshagen .

 10. @ Wichert, best logisch eigenlijk. Je kunt de tijd maar 1x besteden. WVF was zeker niet heel goed?

  =========

  On-topic a.u.b.
  Bij dit bericht past het niet met iemand je persoonlijke belevenissen buiten het festival te bediscussiëren.

 11. Als ik kijk naar het oranjefeest in Berkum wordt dat tien keer leuker georganiseerd dan in Stadshagen. Misschien dat de vrijwillegers uit Stadshagen daar eens kunnen gaan kijken en nieuwe ideen opdoen voor het volgende jaar want natuurlijk kunnen de feesten niet zonder vrijwillegers hulde daarvoor.

 12. Oh dan gaan ze in stadshagen ook dat eeuwen oude spijkerbroek hangen doen pffffffff Nee dan vond ik die doorzichtige ballen is stadshagen een beter succes. Kan Berkum het niet gelijk met de kamperzeedijk vieren die doen het ook nooit op 30 april

 13. Veel plezier baf/Verdieping/Verdieping1 en hele gesjakelde gemeenschap. Wij zijn sinds 2000 (paar 100 man) gegroeid naar 25.000 personen geloof ik. Volgens mij praat jij over een heel ander gebeuren. Idd Derk! Kamperzeedijk-Berkum zie veel overeenkomsten ook. Beetje jammer dat ze de verjaardag van de Koningin niet vieren.

  Maar weer eens geen serieuze wanklank gehoord over het SHF :D:D:D

 14. Door de wijk, voor de wijk
  Even een persoonlijke reactie van 1 van de vrijwilligers. Ten eerste bedankt voor al de complimenten en de opbouwende kritiek.
  Misschien eens leuk om te vertellen vanuit de org. van dit feestje dat we dit met 5 man en samenwerkende partijen hebben opgezet (en veel ondersteuning van onze partners). Ondanks een beperkt budget willen we toch proberen een mooi wijkfeest neer te zetten. Dankzij onze sponsoren en wijkstichting Stadshagen Totaal is dat mijn inziens toch weer gelukt.
  Net zoals vorig jaar moesten we al snel attracties dichtgooien om ook de laatste nog een kans te geven. Ook al zijn we 2 uur eerder begonnen. Dat het wederom druk was kwam ook wel (weer) door het lekkere weer. Hier hebben we veel mazzel mee.
  Het avondprogamma bestond (weet ws niet iedereen) voor 75% uit mensen die een band hebben met Stadshagen. Nu zelfs 1 uit ons eigen team. Elke keer is het ook voor ons afwachten hoe het nu verloopt, en deze keer hadden we ook nog te maken met het stratenfestival de avond ervoor, maar alles verliep goed en er waren geen ongeregeldheden.

  Alle ideeën zijn van harte welkom bij de organisatie en wie er graag mee zou willen helpen is welkom. Ook bij andere (grote) activiteiten. Contact is mogelijk via onze site http://www.stadshagenfestival.nl (deze week wordt er aan gewerkt om hem up to date te brengen) vanaf september.

  gr Patrick werkgroep Stadshagenfestival

 15. This summer you can choose Christian louboutin wedges. A pair of beautiful cheap Christian Louboutin wedges can keep you feeling effortlessly fabulous every day this summer. These can be matched with casual jeans, but these can also be dressed up with a great yellow dress.

Reageer