Hard Energy Festival Zwolle afgelast

Zwolle – De organisatie High Energy Events heeft zaterdag bekend gemaakt dat Hard Energy Festival op 4 september aan de Wijthmenerplas te Zwolle niet doorgaat. De reden hiervan is dat er veel te weinig kaarten zijn verkocht in dit stadium van de voorverkoop.

Het lijkt erop dat er op dit moment niet genoeg animo voor is, zo aan het einde van het festival seizoen. Mogelijk speelt de crisis hierin mee. De organisatie heeft op deze gronden besloten om het festival niet door te laten gaan. “Dit is voor ons een hele zure beslissing en wij willen als organisatie onze serieuze excuses maken aan iedereen die wel van plan was om op 4 september een dik feest met ons te bouwen”, aldus de organisatie. Uiteraard krijgt iedere bezoeker die al een kaartje heeft gekocht via paylogic of easyticket zijn geld terug.

Kaarten gekocht via easyticket.
Easyticket neemt contact op met al haar klanten om de terugstorting van de gelden zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Online gekochte kaarten paylogic. (e-tickets)
Van Kaarten die online gekocht zijn wordt automatisch het geld terug gestort.

Kaarten gekocht bij primera.
Heeft u de tickets gekocht bij een Primera- winkel dan dient u de tickets op te sturen naar Paylogic. U kunt de originele tickets opsturen en een kopie voor u zelf bewaren. Vermeld daarbij uw naam, adres, woonplaats en uw bankrekeningnummer en uw telefoonnummer. Paylogic streeft er naar om de gelden binnen 2 a 3 weken terug te storten. Op www.highenergyevents.nl kan een terugstorting formulier gedownload worden.

Primera kaarten kunnen opgestuurd worden naar:
Paylogic cs
Postbus 1231
9701 BE Groningen

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Jan038
  Onderbouwen a.u.b., ik neem aan dat je de man in kwestie alleen kent van de Stentor?
  Of ben je ook zo’n Decibeljanker?

  m.v.g.
  Een Liefhebber

 2. Men is een beetje evenementenmoe en waarschijnlijk ook blut. Er is gewoon te veel te doen in Zwolle. John moet snappen dat een euro maar een keer uitgegeven kan worden en niet altijd in zijn kassa terecht kan komen. daar is geen onderzoek voor nodig, maar GBV.

 3. Klaas, met dat GBV van jou zou er nooit zo’n professioneel feest op de wythmnerplas gekomen zijn die landelijke bekendheid heeft en zwolle op de kaart heeft gezet.
  Soms is er iemand die er wel de ballen voor heeft om zoiets te organiseren en daar moet je blij mee zijn.
  Dat dit festival niet doorgaat heeft mijns inzien meer te maken met het selecte publiek dat deze muziekvorm trekt. En het klopt wel wat je zegt aangezien er op dit gebied net een paar grote festivals geweest zijn.

 4. @John,

  Deze vat ik niet :
  quote]Klaas, met dat GBV van jou zou er nooit zo’n professioneel feest op de wythmnerplas gekomen zijn die landelijke bekendheid heeft en zwolle op de kaart heeft gezet.
  Soms is er iemand die er wel de ballen voor heeft om zoiets te organiseren en daar moet je blij mee zijn.[/quote]

  Dit soort feesten zijn moneymakers voor de organisatoren, gewoon keiharde ondernemers en geen idealisten, die Zwolle of welk willekeurig anderdorp “op de kaart” willen zetten, dat is gewoon bullshit.

  Mijn conclusie dat de markt voor dit soort feesten blijkbaar is overvoerd en je dit met een beetje GBV dus had kunnen voorzien wordt dus bevestigd.

 5. Bericht door wichert, op 23 augustus 2010 om 12:25
  Evert Plantman??

  Wat Dick volgens mij bedoelt is “”Wist je niet van Loesje en Evert, Plantman?”
  Maar ja… je mag niets meer zeggen over taalfouten dus….

 6. @ Wichert, idd Evert Plantman tjonge wat een verhaal!

  ============

  Herhaald verzoek:
  On-topic a.u.b.
  Bij dit bericht past het niet met iemand je persoonlijke belevenissen buiten het festival te bediscussiëren.

 7. Wil even iets kwijt……. over al die berichtjes hier, teneerste vind ik het uitermate triest dat er gelijk mensen weer uit leedvermaak reageren.
  Als je iets wil organiseren dan neem je denk ik bij voorbaat al een risico dus ga niet schrijven dat mensen dit organiseren om alleen geld te verdienen, ja is leuk als je als organisatie winst maakt, maar geloof me je word van dit soort evenementen echt niet rijk als je in de beginfase zit dus zit allemaal niet zo te zeiken en toon een beetje respect, de enige verliezers hier zijn helaas de organisatie van dit evenement.

 8. Klaas, zonder deze mensen gebeurt er niks. En als jij het risico neemt om zoiets te organiseren in immer kritisch zwolle weaar niemand je iets gunt dan krijg je van mij respect.
  Want zwolle zit vol met azijn zeikers als jij die alles afzeiken wat maar een beetje glorie bevat.
  Ja, hij zet zwolle wel op de kaart met dit feest en als hij de knaken mee verdient is dat zijn grote recht, boeroepert.
  Jij trekt een simpele conclusie alleen uit dit artikel, want als het door was gegaan en het was een groot succes waarmee de STAD zwolle op de kaart stond bleef jij lekker wachten op een artikel waar je weer je GBV op los kon laten. hahaha, over BS gesproken!

 9. @Beste John

  Wat een overtrokken reactie.

  Ik constateer alleen maar dat de markt voor dit soort feesten blijkbaar overvoerd raakt. Steeds meer spelers denken op deze markt een goede boterham te kunnen verdienen. Maar er is altijd nog zo iets als vraag en aanbod, en in dit geval overtreft het aanbod blijkbaar de vraag.

  Waar ik verder op wijs is dat kreten zoals “op de kaart zetten” holle frasen zijn, die bedoeld zijn om de noodzaak van dit soort feesten extra gewicht mee te geven, terwijl het alleen de bedoeling is van de organisatoren om er flink geld aan te verdienen. Dat is overigens hun goed recht, maar kom niet aan met cliche’s om het “maatschappelijk nut” te rechtvaardigen, want daar wordt ik kriegel van.

  Er is te weinig belangstelling en dus wordt het afgelast. Daarmee vervalt ook blijkbaar de behoefte om Zwolle “op de kaart te zetten”.

 10. pfff klaas, natuurlijk is het georganiseerd om geld mee te verdienen. Kan je zwolle aleen op de kaart zetten als je een nier donort?

  Als je er een beetje verstand van hebt zie je dat de prijs kwaliteit(zoals bij fushion of dance, ook van john) verhouding goed in balans zijn. De organisatie die er achter zit houd rekening met de wensen van het publiek en verbetert hierdoor elk jaar.
  Maatschappelijk nut is er zeker, klaas.
  (Oudere)Jongeren die naar een feest willen zijn vaak aangewezen op feesten ver buiten de stad zoals amsterdam e.o. en hebben we gelukkig geen dance valley prijzen hier.google maar voor die entree prijzen.

  Voor de rest is er geen club of fatsoenlijke discotheek in de omtrek. Dus verdiep je eens voordat je zomaar wat roept, want je weet er niks van. Constateer dat maar van jezelf met je GHB of GBV, whatever

 11. @John,

  Nog 1 poging om je te laten begrijpen wat ik bedoel.
  Het gaat hier niet om voor of tegen dancefeesten. Waar het mij om gaat is dat organisatoren van dit soort feesten altijd roepen dat het zo goed is voor de stad en dat ze dat vanwege hun betrokkenheid met de stad doen, terwijl het primaire doel is geld proberen te verdienen. De stad of het dorp is daarbij inwisselbaar.

  Dat er geen discotheek in Zwolle is komt omdat er geen droog brood mee te verdienen is, mede omdat er zoveel dancefeesten zijn, en een euro kun je maar een keer uitgeven. Het dancefeest (mobiele horeca, inwisselbare locatie!) heeft ahw de discotheek vervangen (GBV).

 12. wat reageren sommigen mensen hier weer wereldvreemd. John investeert en probeert geld mee te verdienen. Wat is daar mis mee? Kom op zeg, laat dit forum niet weg zakken tot het nivo van afzeiken en azijnpissers. John, jammer, maar eens goed nadenken over een andere oppzet.
  En de zeikers hier gauw vergeten want blijkbaar steek je letterlijk je hoofd te hoog boven het maaiveld en dat mag in Zwolle van sommige niet. Noem het jaloersof wat dan ook. En als jullie iemand af willen zeiken zorg dan eerst da je John kent en onderbouw dan je mening. Klaar.

Reageer