Algemeen Log 154

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 155 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 297
 1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  bernard met z’n 5e gouden plak 😀 😀 😀

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Appie, Koko Hattem en Plantje

  met 4: ja-tja en Wim

  met 5: Natascha, bernard en Derk

  met 6: Gezellig, drama123 en Ingrid

  met 8: Tim

  met 11: Assendörper en Joppuh ( spannend!)

  met 21: Dick

  :D:D:D

 2. Bericht door Eva, op 22 augustus 2010 om 22:21
  Doen we niet meer aan zelfde tijd?
  Sjoet!

  Laat ik aan de Admin over die past het dan wel weer aan. 😉

  ==========

  De laatste keren hebben we dat zo gedaan.
  Laten we daar mee doorgaan.
  Wordt dus aangepast!

 3. bernard van harte gefeliciteerd met je 5e gouden plak :D:D:D

  Als er meer winnaars worden aangewezen vanzelfsprekend ook een keihard hoeraaaaaa

  Nou een lekkere nacht en een keiharde(hard)werkweek-opener morgen 😉

 4. Trusten voor iedereen voor straks.
  Het wordt een keidrukke week, maar ik ga proberen zoveel mogelijk online te zijn… En na komende week heb ik HEEL veel tijd voor jullie.

 5. Goedemorgen mensen…..

  Volgens mij wordt het een trieste regen dag vandaag:(

  Ben vandaag druk dus ik wens jullie alvast een plezierige dag!:D

 6. Triest? Neh Natas. regen misschien maar als je een (hard)werkdag mag afsluiten bij de immer gezellige bloedbank?

  Dan komt dat wel goed. Hier overigens met Lenny (always on the run) heengereden :D. Nick Kershaw (1984) The Riddle; Simple Minds—Don’t you :D:D:D Sniff & The Tears—Driver seat; Loesje :D; De heer ontwaakt & Tom van ’t Hek (gewoon op Radio en TV in 10 uur tijd 😀

  @ Yoppuh: Youp ook gelezen? vond sommige dingen wel aardig maar; nee, maar ff niet gekopieerd.

 7. @ Tim: PC nog kapot? Muziek (hierboven) vanzelfsprekend op verschillende zenderts want bijvoorbeeld zo’n 100% Giel ga ik niet trekken. 100% Jensen ook ckus niet. 100% Radio 1 lijkt me ook niet haalbaar…..Gewoon je eigen playlist kiezen 😀

 8. Werkloos worden (zonder vooruitzicht) kan ook heel wat met je doen Manilla
  Zag gister een Amerikaan die ten einde raad was. (Overigens wel zo realistisch was om te melden dat hoe de Republikeinen het deden, helemaal verkeerd was)….

  Triest en hopen dat iedereen er in Manilla levend uitkomt.

 9. Dit zou wel eens een goed idee kunnen zijn….een boek dat niet alleen om sex draait verfilmen (natuurlijk puur om de geldbuidel)?
  Wie kent het?

  Regisseur Paul Verhoeven maakt een verfilming van het boek De Stille Kracht van Louis Couperus. Dat heeft hij zondagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Zomergasten.

  Het scenario wordt geschreven door Gerard Soeteman, met wie Verhoeven eerder vrijwel al zijn Nederlandse films maakte. De twee zijn een maand geleden begonnen aan het bewerken van het boek. De producent is San Fu Maltha. De opnames zouden volgend jaar al plaats moeten vinden, aldus Verhoeven.

 10. India introduceert de ‘geenkinderbijslag’

  Pas-gehuwden worden in India betaald om nog even te wachten met het krijgen van kinderen.

  ====

  Niet meegekregen ivm feestelijke omstandigheden:

  Aantal dissidenten CDA-fractie verdubbeld

  Trouw: er zijn nu twéé CDA-Kamerleden met bezwaren ?? Volkskrant vindt zes mogelijke dissidenten

  Twee CDA-Kamerleden hebben hun standpunt binnen de fractie kenbaar gemaakt. Ze willen niet samenwerken in een coalitie met gedoogsteun van de PVV. Als de Kamerleden hun verzet doorzetten heeft de PVC-coalitie geen meerderheid meer.

  Het verzet tegen een PVC-coalitie neemt binnen het CDA toe. Trouw meldt dat er intussen een tweede CDA-dissident bij is gekomen, die niet wil samenwerken met de PVV. Doordat deze coalitie een nipte meerderheid heeft is het belangrijk dat alle Kamerleden achter het regeerakkoord staan. Nu er twee dissidenten zijn, lijkt de kans van mislukken toe te nemen.

  Ook bij de ‘WachtKamerleden’ heerst er onrust. Vier tot zes van deze kandidaat-Kamerleden zijn zéér kritisch over een samenwerking met de PVV, aldus de Volkskrant. Deze ‘WachtKamerleden’, die de zetels van Kamerleden die naar het kabinet doorschuiven in zullen nemen, ondertekenen het regeerakkoord niet en hebben daardoor vrij spel.

  CDA-voorzitter Maxime Verhagen ontkende eerder het bestaan van dissidenten:

  “Er geldt voor iedereen, ook voor mezelf, een voorbehoud op de inhoud van de onderhandelingen, eigenlijk geldt voor de hele fractie dat het eindresultaat beoordeeld wordt op de inhoud.”

  Wie de dissidenten zijn is, net als vroeger in het Oostblok, onbekend. De Volkskrant zet op een rijtje wie er in aanmerking komen: Welke CDA-Kamerleden vormen een risico?

  ================================

  Zouden deze

  Trouw: er zijn nu twéé CDA-Kamerleden met bezwaren

  hier ook bij zitten?

  Volkskrant vindt zes mogelijke dissidenten

  Of zijn het er gewoon 8 :o:o

 11. In kerkdorp Berkum vieren ze van de week toch Koninginnedag? Willen ze er geen spul van buiten “de wijk” bij hebben; ik lees er nixxx over?

  Verdieping (1) is ckus al weer klaagbrieven naar de gemeente aan het schrijven: lawaai-overlast; dronken gespuis; condooms in de tuin. Wil je hier daarna ff inkomen Verdieping (1)?

 12. Fotograaf Freddie v/t Beek, die hier ook wel eens post, heeft zijn bijzondere camera stuk. Sprak hem op het geweldige Stadshagenfestival….best sneu; oa omdat hij as weekend 2 live optredens in het Westen heeft. Hij verwachtte dat zijn camera dan nog niet klaar was. Freddie fotografeert oa voor de Vinexpress. Zou niemand hem kunnen helpen?[/url]

 13. DWDD’s nieuwe huisband (praatmuziek)…hoorde net bij Giel alleen zichzelf praten. Tenminste dat zongen ze. Wel aardig dacht ik. Was ’t nummer “Iedereen in de wolken”, hoe heet de band?

  AC/DC’s oude bekende & Prince (die voor je wil sterven) en Die geen zin hebben in dansen maakten 3fm overigens prettig om als achtergrond aan te hebben.

  Fokke & Sukke spraken op http://www.foksuk.nl een terechte hoop uit.
  Sigmund loopt vast makkelijk binnen met zijn patiënt.

  Heb de linkjes vergeten te plaatsen. Misschien komt Tim er vandaag nog in met zijn service. Anders ben je er zelf ook zo 😉

  Owww Peter Gabriel met Sledgehammmmmeeeeeeeerrrrrrrrrr jetzt 😀 :D:D

  ============

  Klasse QM, goeiemorgen overigens. Freddy kijkt hier mee dus….Maar uh de weggeefwinkel: daar was het wel wat te specifiek fotografisch voor …

 14. “ge” heerlijk da’s een woordje dat we hier niet gebruiken…..Hebben jullie toch niet uit Braboland gejat? Jullie hebben een mooi dialect, geniet er altijd van als pa Molenaar (die daar dus wegkomt) op de praatstoel zit. In Drente zeggen ze “moi” als begroeting volgens mij ook als ze weggaan….zegt veel over hun creativiteit (;))

 15. @ Mogguh Derk, Blijf wel lekker binnen. Met een zuidwester heb ik eerst weer een kompas nodig. We hebben er beiden toch een hekel aan als een ander….zeker een ding….ons de weg wijst 8)

 16. Is die er echt Derk? Een TomTom stem van Kim Holland?!?

  Ik heb een tijdje Yoda van Star Wars gehad… Erg leuk!
  “Right you must turn!”

  John Cleese was ook ERG leuk… “So, we’re here… you may get out of the car now and get your bags, because I’m not going to carry them for you!”

 17. Oww dat laatste lijkt me idd wel ernstig. 🙂

  Kreeg net telefoon, kon de nieuwe gsm afhalen. Kon een afspraak maken maar ook zo langskomen….de helpdesk zou dan (komt ie) helpen met oude gegevens overzetten: vreesde het al….zonder ouwe gsm vast geen nieuwe.

  Toch nog maar eens goed zoeken.

  Hoewel….als ik gewoon de gegevens opnieuw inklop? Moet dan maar….

  Meeuwis nu (3fm) met… ach (het is een nacht) best een aardige debuutschijf (volgens mij was dit zijn studentikoze ontmaagding?) toen ie nog met zijn broer liep die er als een nog negatievere kopie van hem uitzag….Nou ja, later best goedgekomen met em: Tranen gelachen vind ik een leuk nummer.

 18. @Plantje ja die is er ik zal dat bestand eens opzoeken en het op rapidshare zetten voor je

  @Dick gewoon ophalen die nieuwe, die oude is toch al afgeschreven.

 19. dick schreef:

  @ Mogguh Derk, Blijf wel lekker binnen. Met een zuidwester heb ik eerst weer een kompas nodig.

  euh dick, volgens mijn weerinfo staat er geen ZW wind maar meer een Z, ZO wind. En wat betreft (zuidwester)windkracht: 3 Bft max.

  kortom: er kan naar buiten worden gegaan, ook zonder ‘eva’

 20. @ Derk :D:D:D Er moet meer gehand en gespand worden…Maar daarom heb ik een secretaresse geweigerd: Zou alleen maar hand- en spandiensten worden.

  @ MarKel: Dank je maar ik blijf lekker binnen.

  Derk ik wilde je wat vergelijking geven met het ambtelijke leven (waar de secretaresses enkel (tenminste bij ons) voor de directeur is. Ok en her er der word er wat bij genotuleerd…….Ja ja Derk: dat hebben we al voor u allen bezuinigd.

  Toen kwam ik dit zeer aansprekende stuk tegen. Moest wel denken aan mijn post van 8:39….dat mag me dus nooit gebeuren. Heb ook verantwoordelijkheid te dragen (als loei zware last) maar dit kan ik me ernstig goed voorstellen.

  Ambtenaren vrezen gewetensnood bij PVC-bewind
  Angst dat PVV meer kapot maakt dan ze lief is
  Nederlandse ambtenaren maken zich zorgen over hun functioneren onder een regering waar de PVV. Dat blijkt uit een door EenVandaag en De Pers uitgevoerde enquete onder ambtenaren die naar EenVandaag kijken.

  De Pers schrijft:

  Ruim 11 procent van de ambtenaren verwacht dat ze door gedoogsteun van de PVV op hun werk ??in gewetensnood?? kunnen komen, vooral bij zaken die betrekking hebben op vrijheid van godsdienst, immigratie en integratie. Nederland telt 120.000 rijksambtenaren.

  Vooral ambtenaren die bij Justitie werken zien mogelijke conflicten. ??Ik ben bang voor asociale maatregelen in detentie van vreemdelingen en criminelen en een stop op positieve ontwikkelingen??, zegt een werknemer van de Dienst Justitiële Inrichtingen in De Pers.

  Een ander merkt op dat nooit eerder het besef bestond dat een ondemocratisch opgezette partij in Nederland aan de macht kon komen. De PVV, die gefinancierd wordt door buitenlandse geldschieters, kent geen interne democratische controle.

  Overigens blijkt uit de enquete niet dat ambtenaren werk zullen weigeren. Slechts één procent van de vijfhonderd ondervraagden, stelde op zoek te gaan naar een andere baan bij het aantreden van een PVC-kabinet. Zes procent ‘overweegt’ dat.

  Op De Pers is een interessante link te vinden: Wel bezwaren, geen ontslag

 21. Zo dat was de eerste shift voor vandaag!

  Dick, gewoon met een corner een doelpunt tegen:(, vond het wel ietsie beter dan vorige week maar er is nog wel werk aan de winkel!

  Vanoamd giet Ars dr weer 2 in skuppen:D

 22. Natas, misschien iets beter. Maar of het veel slechter kon? Vond die Wijnaldum een stevige pingeldoos. Maar ik heb er heel weinig van gezien op erdedivisie-live. Succes bij de FC!!!

  @ Derk; Waterschappen is natuurlijk ook dienstverlenende sector. Dienstverlenend aan de burger en aan het rijk…..nog geen discussie gelezen/gehoord.

  Leuk weer eens te horen The sound of breaking glass net op 3fm bij Geer. Nu die 2 BNN-nepperts maar wel een geinig plaatje. Ben nu echt ff een uurtje weg.

 23. dick; n a v posting 11:11 > die ‘gewetensbezwaren’ die als sneeuw voor de zon verdwijnen, als hier en daar met mooie posities of pakjes geld word geschoven;)

  want ehhhh sommige dingen veranderen nooit.

 24. als die mensen in gewetensnood komen door de pvv moeten ze snel ontslag nemen want dan lijk je me niet geschikt voor dit werk.
  ik vindt het trouwens een zeer eenzijdig stuk dat totaal niet de realiteit weergeeft wat er toch vooral in de samenleving speelt.

 25. Bedankt voor de tip Natas

  Je kan vanavond op ere divisie live zwolle kijken he Dick, niet vergeten

  QM, gewetensbezwaren en geld: dat geldt dus voor je defensieve-zelf QM 😮 Wil je er over praten?

 26. baf van de geschiktheidscommissie voor werk….waar ie geen idee van heeft. Jammer? Neuh niet eens, hij is 1 van de vele “moet-roeperts en oordelaars die in heaven’s name niet eens weten waar ze over roeptoeteren”. 😉

  Kom er TROUWENS maar in met je 3d-visie baf….

  Maar nog net iets geïnteresseerder in JOUW

  realiteit mbt wat er toch vooral in de samenleving speelt.

  Je vindt het toch niet erg dat ik eerst pauze neem. Blijf benieuwd 😀

 27. Derk: eerst afgemeld-gsm zoek! Nu nog eens zoeken….kan ik em niet vinden krijg ik een nieuwe. Zo kan niemand van mijn abo gebruik maken.

  * meisje van 16 vermoord teruggevonden in kelder in Luik……

 28. Da’s snel Derk. Iedereen was al uit de kantine dus ik eet hier ff: ook goed. Nadat ik natuurlijk weer in de verdediging moest over waarom niet wandelen en waarom niet bij hun zitten.

  Hoorde op het NOS-nieuws idd over een arrestatie. Meer niet…dit is een vrij lang stuk: denken ze weer aan een kindermisbruiker?

 29. Bericht door baf, op 23 augustus 2010 om 12:29
  als die mensen in gewetensnood komen door de pvv moeten ze snel ontslag nemen want dan lijk je me niet geschikt voor dit werk.
  ik vindt het trouwens een zeer eenzijdig stuk dat totaal niet de realiteit weergeeft wat er toch vooral in de samenleving speelt.
  =======================================
  Dit bericht past precies bij de no-nonsens,waar de grootste roeptoeter krant mee vol staat.
  Fatsoenlijke reacties worden niet geaccepteerd,alleen schelden,schofferen tegen alles wat links is,is welkom bij die hele foute krant.

 30. Klasse QM; su6 met je onderzoek. Ach nl heeft alleen maar vrienden….Daarom ging je natuurlijk ook tegen Vree & Dree in. Die proberen die situatie te verzieken. Zouden ze stiekum Matt H.-vrienden zijn en voor de JSF aan het lobbyen zijn geslagen? Of zou het gewoon streep-en sternijd zijn?

 31. (T)ja zal het wel met Giph eens zijn:

  LowloveRonald Giphart, 23-08-2010 12:39

  Mijn vrouw zag net de backstageparkeersticker van Lowlands 2010 aan de binnenkant van mijn auto. Dit weekend beleefde het popfestival de achttiende editie.
  ??Die kan er toch wel van af, h???? zei mijn vrouw, en zonder mijn antwoord af te wachten trok ze het plastic velletje r?cksichtslos van mijn voorruit. ??Je bent nu echt te oud om die nog maandenlang te laten zitten.??
  Het is waar: in vroeger tijden heb ik mijn backstagepas veel te lang op mijn ruit gelaten: een relikwie en trofee tegelijk. Ik begreep dat ik hierin niet de enige ben: veel Lowlandsgangers hebben de gewoonte om hun fleurige toegangsbandjes de rest van het jaar om hun pols te blijven dragen, totdat de verweerde stukjes plastic er vanzelf afvallen.
  Het blijft een van de onbevattelijkste uitingen van menselijke beschaving: het zomerse samenzijn in Biddinghuizen. 55.000 mensen verzamelen zich drie dagen lang op een enorm veld, om te drinken, eten, luisteren, dansen, hangen, zwalken, kijken, versieren, slapen en aan mekaar te zitten. Iedereen is vrolijk en uitgelaten, ik heb in al die jaren nog nooit één wanklank meegemaakt.
  Mijn eerste bezoek was begin jaren negentig, toen ik was uitgenodigd als entr??acte voor te lezen in een circustent. Het was de eerste keer dat ik als schrijver dezelfde behandeling kreeg als een gemiddelde popmuzikant (een kleedkamer, een schaal met mini-marsjes, schone handdoeken, een werkend toilet). Van die eerste editie herinner ik me de verslavende sfeer en de in vale lappen gehulde massa die zich in een drom der namelozen hongerig en vervuild over het veld voortbewoog van het ene concert naar de andere biertent. Lowlands bestond toen voor indy??s en alto??s.
  Bij de afgelopen editie ?? mijn elfde ?? is het rondzwalken over het festivalterrein gebleven, maar vale lappen zijn er nauwelijks meer te zien. Dit was geen muziek: dit was seksNatuurlijk waren er als vanouds de vele aandoenlijke T-shirts met namen van bands en pogingen tot humor (??Tim Knol is vét!??), maar het was dit weekeinde vooral een parade van schoonheid die langs de tenten trok.
  De muziek hielp natuurlijk bijzonder mee om de zwampende koorts te vergroten. Op vrijdag speelden The Specials in de oude bezetting een nu al legendarisch optreden en op zaterdag bracht de Zwolse wonderrapper Typhoon samen met The New Cool Collective van wondersaxofonist Benjamin Herman tienduizend man naar een hoogtepunt. De groep werd aangekondigd door de boomlange Sticks, een van Typhoons sidekicks, die in een ultrastrak pak met de bedwelmende glimlach van Chelsea-voetballer Didier Drogba de tent fenomenaal wist op te geilen. Toeschouwers werden meegezogen: dit was geen muziek, dit was seks.
  Later die avond bracht de band LCD Soundsystem hun publiek in een zo mogelijk nog diepere fase van opwinding. Verlegen schoolmeisjes verloren zichzelf, huismoeders raakten in trance, stoere jongens sprongen in het rond: zelden heb ik zo??n samenballing van hartstochtelijke energie gezien. Zelfs mijn vrienden en ik hebben, zij het met een nogal neuroti-sche intellectuele reserve, voorzichtig met onze vingers tegen onze benen getikt.
  Inmiddels is het zondag en schrijf ik dit stuk terwijl 70 kilometer verderop de koningen van de opzwepende downtempo-muziek, Massive Attack, net zijn begonnen aan hun optreden. Ik kijk naar het fleurige bandje om mijn rechterpols en ben benieuwd hoe lang ik het zal laten zitten.

  (T)ja ben je ook al eens geweest? Hoe vaak?

  Mooie woorden

  samenballing van hartstochtelijke energie

  :D:D:D

 32. Gadverdamme wat een vrienden Derk 😮 Matt = gladde, slijmerige, gluipert alleen die foute kop al. Hij was voor de JSF, Pim tegen: was benieuwd hoe dat af was gelopen. benieuwd Pim was de baas natuurlijk. Matt speelde met zijn speelgoedtreintjes en hield van vliegtuigenspotten. Het mannetje lijkt mij echt brrrrrrrr

 33. @dick: voor je navigatie kan ik stem: eva aanbevelen of natuurlijk deze http://www.mobilyz.com/nieuws/…op-tomtom/ voor onze rechtse bloggers

  Nu snap ik waarom er zo weinig Groen Links gestemd werd! Dat volk was allemaa de weg kwijt!
  En als ik dat domme mens op mijn navigatie had gehad was ik de weg ook kwijt geraak! Na zo’n vijf minuutjes gezwam aan te horen had ik het ding dan toch uit het raam gegooid.
  Word je toch niet goed van?!? Constant:”Rijd naar het dichtstbijzijnde treinstation en parkeer uw auto!” en “U rijdt 80…de auto staat toch wel in de 5e versnelling?!?”

 34. Oeps Plantje

  Nu snap ik waarom er zo weinig Groen Links gestemd werd! Dat volk was allemaa de weg kwijt!

  Laat Rana het niet horen 😮

  Tja, strijd om de wegen he….VVD wil zo veel mogelijk asfalt/GL zoveel mogelijk natuur. Wel hard lachen toen VVD zich plots (even) profileerde als Groen Rechts 😉

 35. Teveel om zo op te noemen dick, als je eens een veloren uurtje heb moet je die site maar eens doorlezen. Aandachtge*l is die in ieder geval wel en zich eigen voordoen als advokaat ach lees het maar eens

 36. Bericht door baf, op 23 augustus 2010 om 12:29
  als die mensen in gewetensnood komen door de pvv moeten ze snel ontslag nemen want dan lijk je me niet geschikt voor dit werk.
  ik vindt het trouwens een zeer eenzijdig stuk dat totaal niet de realiteit weergeeft wat er toch vooral in de samenleving speelt.

  Lijkt me ook. Als ambtenaar werk je toch voor een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging!

  Bericht door Zwolse, op 23 augustus 2010 om 13:09
  Dit bericht past precies bij de no-nonsens,waar de grootste roeptoeter krant mee vol staat.
  Fatsoenlijke reacties worden niet geaccepteerd,alleen schelden,schofferen tegen alles wat links is,is welkom bij die hele foute krant.

  Wil ik toch nog even een typefoutje aanstippen. Je typt “roeptoeter” maar bedoelt natuurlijk gewoon de Telegraaf. (Of mag ik die merknaam hier niet noemen admins?)
  Overigens verbaast het me, dat je vindt dat de Telegraaf volstaat met no-nonense… een dergelijke positieve insteek had ik niet van je verwacht.
  Dat ze op die website van de Telegraaf (die je dan een “hele foute krant” moet noemen) enkel schelden en alleen maar gezeur over links tolereren zie ik absoluut niet als relevant hier. (Ik zal dan ook maar even aannemen dat het waar is wat je zegt.)

  Hier kunnen we toch wel een fatsoenlijke discussie aangaan?

 37. @ Plantje; Vrees dat Zwolse ook gewoon de TeleTroepToeTerT bedoelt 😮

  “Democratisch gekozen” heeft natuurlijk nixxx te maken met “werken voor een overheid die gezamenlijk staat achter mensen uitsluiten”.

 38. Politie bestormt bus Manilla; banden lekgeschoten en d’r op af.

  Op dit moment is de Philipijnse politie tot bij de bus genaderd en heeft de banden van de bus lekgeschoten. Een arrestatieteam probeert de bus binnen te komen.

  In de bus zaten 25 mensen. De afgelopen uren heeft de man tien gijzelaars laten gaan, onder wie drie kinderen en een oudere man.

 39. Plantje.

  Inderdaad bedoel ik daar de Telegraaf mee,en wat ik bedoelde met no-nonsens zijn de reacties die gegegeven worden(en geaccepteerd

  Plantje.

  Daar bedoel ik de Telegraaf inderdaad mee.
  En wat die no-nonsens betreft ,daar bedoel ik de reacties die daar op dit item gegegeven (en geaccepteerd)worden gegegeven.
  Het blijft in mijn ogen een hele foute krant,maar dat van oudsher al.
  Ik heb het genoegen dat vele van mijn reacties geweigerd worden,en dat het een bolwerk van PVV aanhang is die daar een platform hebben om alles wat ook maar iets met links te maken heeft,voor rotte vis uit te maken.Op elk gerespecteerd forum is dat uit de boze,wat daar allemaal plaats vind.

  En ik sta altijd open voor een gezonde discussie.

  0

 40. Ik ben het helemaal met je eens dat elkaar voor rotte vis uitmaken uit den boze is.

  Dat er een schare PVV fans zit die inhaken op alle geluiden van links…tja…Ik heb daar niet zoveel moeite mee; ik kom er gewoon nooit.

 41. Wat me wel opvalt is dat Dick weer enthousiast aan het posten is, zeker qua hoeveelheid krijgt dit log weer een enorme boost als ik dit afzet tegen hoe rustig het was in het weekend. Kortom Dick, hoe was je weekend? Ik heb je niet moegen begroeten bij Stap!:(

 42. Hé Joppuh, moet zo as de bliksem naar de bloedbank (en hier ligt de teringzooi ook open). Maar genoten op Stratenfestival (liep net langs elkaar heen geloof ik, nou ja doen we wel eens over) en S.hagenfestival. Heb commentaar bij de topics gezet. Gistermiddag nog ontwennen van al die sapjes: bij ex-buurman nog een paar genomen en zijn nieuwe pandje bekeken. Robby overigens ook nog gesproken op SH-festival….Tot laterrrrrr

 43. Plantje.

  Ik heb er wel moeite mee,met een beleid dat je geen tegenargument kunt en mag plaatsen.

  Het taalgebruik van die aanhang is mensonwaardig,terwijl ik het in beschaafd Nederlands mijn mening niet bij die krant kan zeggen

  En dat is in mijn ogen HEEL erg fout.

 44. Bericht door Zwolse, op 23 augustus 2010 om 14:37
  Plantje.

  Ik heb er wel moeite mee,met een beleid dat je geen tegenargument kunt en mag plaatsen.

  Het taalgebruik van die aanhang is mensonwaardig,terwijl ik het in beschaafd Nederlands mijn mening niet bij die krant kan zeggen

  En dat is in mijn ogen HEEL erg fout

  Nogmaals alleen maar meer redenen om er nooit te komen. Er worden op internet zoveel dingen gezegd die kwetsend zijn en waar alle rationele tegenargumenten geweerd worden.
  Ik denk dat het goed is je daar niet te druk om te maken…

 45. Laptop nog steeds kaduuk, even op een andere laptoppert dus. Is Derk nog langs wout gereden? Ben d’r nu, buikdenning is d’r uut, vlak voor 1/3e.

  Groe(n)ten..

 46. Als je verkeerd rijdt…begint ie dan ook te jammeren? Of zegt ie “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!”? 🙂

  Homer Simpson was ook erg leuk.

  Nu heb ik gewoon een 7″ scherm navigatie (naast mijn TomTom op de GSM). In de nieuwe auto komt straks al vanuit de fabriek navigatie.

 47. Kijk dat is beter plantje dat zat al in 2000 in mijn Lancia Libra, ook meteen telefoon erin gewoon de sim er in doen.

  Zou dick nu nog steeds met die dames van de bloedbank lopen te sjansen?

 48. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Ziekte en wanhoop in Pakistan
  – Afgelopen weekend werd uit een museum in Cairo een kostbaar bloemenschilderijtje van Van Gogh gestolen
  – Tibetaanse kinderen in Nederland: een jaar later
  – Deel rijksambtenaren in gewetensnood door PVV

  Netwerk (N2, 20:25)
  Eric Verberne wil 200 kilo afvallen. Eetbuien hebben er voor gezorgd dat hij 300 kilo weegt

  Nova (N2, 22:15)
  – Ben Bot (CDA) en Joris Voorhoeve (VVD) kijken wat we kunnen verwachten van het buitenlandbeleid als de coalitie van VVD, PVV en CDA doorgaat
  – ??Anne Frank-boom?? omgewaaid
  – Hoe beëindig je een gijzeling? Expert Erwin Muller (COT) en Kees Kommer (leidinggevende bij treinkaping De Punt in 1977) geven hun visie

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Tennis: samenvatting van de finale van de ATP Masters op Cincinnati
  – Wielrennen: samenvatting van de zesde etappe van de Eneco Tour van Bilzen naar Heers

  KOKEN: Wie is de chef? (RTL 5, 18:55)
  Nieuw seizoen van onderhoudend kookprogramma waarin vier enthousiaste koks voor elkaar koken. Behalve het bereiden van een zo goed mogelijk gerecht spelen die vier ook een spel. Want: wie is de chef onder hen?

  DRAMA: Grey??s anatomy (Net 5, 20:30)
  De best bekeken serie onder vrouwen (20-34 jaar) werkt toe naar een seizoensfinale met vooral veel onrust door een ongewoon verzoek.
  Zie ook VARAgids pagina 94

  FILM: The Bridges of Madison County
  (WDR, 22:45)
  Ontroerende en volwassen tranentrekker (1995, Clint Eastwood) over vrouw (Meryl Streep) die in afwezigheid van man en kinderen valt voor fotograaf (Clint Eastwood) die bruggen in de buurt moet vastleggen

  Holland Sportzomer (N3, 20:30)
  De beroemde paardenraces van Royal Ascot en de jaarlijkse palio (roeirace) in het Italiaanse La Spezia, de Weisscam-filmpjes (met extreem vertraagde beelden) van volleybalster Manon Flier en synchroonspringers Levy Rosalina en Vilmar Aarding, en de terugkeer van de Nederlandse NBA-speler Fransisco Elson naar het Henegouwenplein in Rotterdam, waar hij de sport leerde

  On air (N3, 22:00)
  – Parlementair verslaggever Frits Wester bespreekt de voortgang van de formatie
  – Actrice Eva van der Gucht is net klaar met de opnames van de film Dik Trom. Ze speelt de moeder van Dik
  – Fotograaf Jeroen Swolfs fotografeert voor zijn project Streets of the World in vijf jaar het straatleven in de hoofdstad van iedere hoofdstad van de wereld
  – Klaas van Kruistum vertelt over zijn nieuwe programma Klaas gaat illegaal
  – De band Graffiti 6 vertelt over hun optreden op Lowlands

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  Saskia Dekkers, Europacorrespondent van de NOS

  —–
  & DE FC NATUURLIJK OP EREDIVISIE-LIVE!
  Art heeft inspiratie opgedaan bij het Stratenfestival en zal de hem toege”spuwde” adviezen ongetwijfeld koesteren :D:D:D
  ===============
  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Kijkcijfer
  Ondanks dat Paul Verhoeven in Zomergasten (zondag, Nederland 2, 20:15, 659.000 kijkers) ??veertienhonderachtennegentig keer het woordje ⤽nietwaar?⤝ heeft gebruikt,?? kreeg Bert Brussen (Nu.nl) gisteren het betere Zomergasten-gevoel. ??Verhoeven heeft aan een half woord genoeg, zit nooit zonder energie en praat gerust in zijn eentje drie uur Zomergasten vol, terwijl de kijker ademloos buiten de tijd en ruimte wordt geplaatst om zich te vergapen aan de meestal filosofisch getinte maar uitgebreide staalkaart aan meningen van een filmmaker die het terloops krabbelen van storyboards nog eerder als reflex beschouwt dan als tweede natuur.??

  Jean-Pierre Geelen (de
  Volkskrant) bekent dat hij zich wel heeft vermaakt bij het kijken naar Benidorm Bastards (zaterdag, RTL 4, 20:00, 1.059.000 kijkers). ??Hoe lang het houdbaar blijft, weet ik niet, maar ik heb een aantal malen moeten lachen. De oudjes spelen zeer overtuigend.??

 49. 😉 Derk & Wichert…Bloedbank is allemaal weer heel anders gelopen.
  Nee, ik kan niet van bep. personen het bloed drinken in tegendeel. Heb aan niemand hier een hekel. Weet overigens ook wat meer dan de meesten hier over de Berkummers. En dat hou ik lekker zo.

  Vertel zo wel ff.

  Plantje.

  @ Zwolse: Stijllozen hetzelfde…

  Ik heb er wel moeite mee,met een beleid dat je geen tegenargument kunt en mag plaatsen.

  Het taalgebruik van die aanhang is mensonwaardig,terwijl ik het in beschaafd Nederlands mijn mening niet bij die krant kan zeggen

  En dat is in mijn ogen HEEL erg fout.

  Na een dag of 5 intensief posten, werd ik er met een hele stoere (standaard-mail) uitgekickt. Omdat mijn mening daar niet paste en omdat ik (net als de rest) lekker provoceerde. Dan hebben VK-Opinie en VK-blog toch een heel ander deurbeleid.

 50. 😮

  Versie 1 – orgineel – 13:36 / 23-08-2010Versie 2 – Persbureau: schoten gehoord – 13:49 / 23-08-2010Versie 3 – Politie bestormt de bus. – 15:00 / 23-08-2010Versie 4 – Gijzelnemer vermoedelijk gedood. – 15:26 / 23-08-2010Versie 5 – Gijzelnemer gedood. – 17:16 / 23-08-2010Versie 6 – Autoriteiten: zeker zeven gijzelnemers dood. – 17:27 / 23-08-2010

  MANILLA – Zeker zeven inwoners van Hongkong zijn maandag in de Filipijnse hoofdstad Manilla om het leven gekomen toen de politie de gijzeling van een bus met toeristen beëindigde. Dat hebben de autoriteiten in Hongkong bekendgemaakt.

  Nos zegt zelf 8 doden

  De politie van Manilla heeft de gijzelnemer die vanmorgen een bus in de Filipijnse hoofdstad kaapte, gedood. Agenten bestormden aan het begin van de avond plaatselijke tijd de bus, waar nog veertien mensen werden vastgehouden.

  De bus stond vlakbij een park in het centrum van de stad en was omsingeld door scherpschutters.

  Volgens een ziekenhuis zijn acht van de gegijzelden omgekomen tijdens de bevrijdingsactie. Omdat er een tijd lang geen beweging meer in de bus werd waargenomen, werd voor het ergste gevreesd. Ten minste vier mensen konden later echter op eigen kracht het voertuig verlaten. De overige tien zijn later door hulpverleners naar buiten gedragen.

 51. Plantje, ik noem je naam nogal ins blauen hinein in 17:45 (deel 2). Je mag het lezen als @ Plantje & Zwolse.

  Heb voor jullie overigens ook een goede plaat, zal jullie beiden ook wel aanspreken….sh*t niet de muziek en geen songtekst op het www. Dit heb ik nog nooit meegemaak 😮

  Hij staat in elk geval op het door Frits Spits destijds aanbevolen top-album “Zoenen met de Koningin” (volgens mij uit 2002). Zelf vind ik nr. 5 “Overleven” Het beste. Elles Heetebrij heeft mijn exemplaar zelfs nog even op gezet. Maar ze vond de muziek niet aansprekend. Enkele gasten wel. De enige van wie ik ooit gehoord heb dat ie het album had, was Hans van E. Van het onvolprezen weblogZwolle 😀 Zijn exemplaar was overigens stuk, heb nog aangeboden om de mijne te branden maar….het aanbod is schijnbaar in de tijd verdwenen.

 52. @ Derk, da’s het mooie van verhalen…ze vervormen nogal eens door de tijd. Heb ook wel eens mooie modderduik-foto’s gezien. Maar uh, “strandhuis-gluurderT (T)ja” is blijkbaar nog niet thuis.

 53. Bloedbank: Had met vriendin afgesproken. Het was druk en toen we (bij verschillende keuringsartsen) gelijk aan de beurt waren….mochten we niet geven. Zij was te kort geleden naar Hongarije geweest, ik naar Egypte. Nog even met Hetty en mevr.Marnix gesproken die een nieuwe afspraak inplandde. Zei tegen de receptioniste: kan ik mooi naar de VVV. Ze was er absoluut van overtuigd dat het niet meer op de GM zat…Ze stuurde me naar omg. Belastingkantoor ( :o) Zoeken daar natuurlijk….Maar eens gevraagd bij Lifestyle….pff wat een mooie en aardige receptioniste! Mocht de auto daar gratis parkeren en ze wist zeker dat de VVV op de Grote Markt zat. Natuurlijk klopte dat. Het hier gereserveerde magazine opgehaald en….

  bij Slijterij Bartels mensen :o:o:o Heerlijk Zwols (met wapen etc.) SPROAKWATER geproefd….niet duur en lekker!!! Daar ga ik zeker nog eens een kruikje halen. Een klant had het ook al “Fluusterwater” genoemd, maar als je ervan gaat fluuster’n hoef ik ut niet.

  Zag in de stadsgracht nog een mooie uitvinding: een ronde sloep waar een man of 7 in kan. In het midden veel “drinkglas-gaten”. Er stond iets over “BBQ Donut en Zwolle Bruist” op de boot. Hier is ie; van dezelfde VVV dus De uitslag van de Zwolle-blauwe hand, fotowedstrijd zal eerdaags ook wel bekend worden.

  Inventief Zwolle :D:D:D (er zit ook een applausje voor de LifeStyle receptioniste tussen 8))

 54. Bericht door dick, op 23 augustus 2010 om 11:01
  @ Derk, ja afgeschreven geloof ik wel. Maar dan zal ik alleen de telefoonnummers handmatig moeten inbrengen? Da’s te doen.

  Dick… als je nieuwe mobiel Outlook heeft, kan je alle contactpersonen van de computer naar je mobiel kopieren…

 55. voorstel: kan bij ‘laatste reacties’ de reacties van dit algemene log gescheiden worden van de andere reacties? Algemene log = onderling ge-ouwehoer over alles en nix (prima, daar is het voor bedoeld). Andere reacties op het echte zwolse nieuws sneeuwen daardoor onder (en dat is toch datgene waarvoor weblog Zwolle is bedoeld?)

 56. @ Bantega, in 1 van de vorige logs is al door admin deze tip opgepakt.Ze gaan bekijken wat ze ermee kunnen doen. Maar nog beter is om dit soort vragen rechystreeks contact op te nemen.
  Dat kan middels contact button rechts boven aan.

 57. Week van de waarheid voor VVD, PVV en CDA DEN HAAG.

  De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zitten in de week van de waarheid. In de derde week van hun besprekingen moet duidelijk worden of VVD-leider Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen het aan de tafel bij informateur Ivo Opstelten eens kunnen worden

  Opstelten sprak aan het begin van zijn klus over pakweg drie weken en de afgelopen dagen is vaak gesproken over een week extra. Maar andere bronnen stelden maandag dat het de bedoeling is dat woensdag alles in grote lijnen rond is. De CDA-fractie komt dinsdag opnieuw bijeen en de VVD-fractie overlegt waarschijnlijk komende donderdagochtend.

  Rutte, Wilders en Verhagen moeten het eens worden over een bezuinigingspakket van 18 miljard euro, dat mogelijk een kleine 2 miljard euro lager kan uitvallen als de huidige demissionaire minister van Financiën Jan Kees de Jager al in de begroting van volgend jaar ruimte vindt. De CDA’er De Jager zou het zichzelf daarmee gemakkelijk maken, omdat algemeen wordt aangenomen dat hij ook in het minderheidskabinet van VVD en CDA minister van Financiën wordt.

  De onderhandelaars zijn het vrijwel eens over een korting op de Defensiebegroting van 300 miljoen euro, zo werd maandag duidelijk. De uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking gaan van 0,8 procent naar 0,7 procent van het bruto binnenlands product, waarmee Nederland nog wel voldoet aan de internationaal afgesproken norm.

  De bezuinigingen bij Defensie moeten het mogelijk maken dat Nederland in het JSF-project kan blijven, zoals VVD en CDA willen. In ruil daarvoor zullen de huidige F-16’s langer doorvliegen en zullen er minder toestellen van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig JSF worden gekocht. Het budget voor ontwikkelingssamenwerking gaat van 4,7 miljard naar ongeveer 4 miljard euro, mede doordat het bruto binnenlands product is gedaald.

  De kabinetsformatie is inmiddels 75 dagen onderweg, nog altijd korter dan het naoorlogse gemiddelde van 87 dagen. De onderhandelaars zijn het op een flink aantal deelterreinen al eens, maar alles staat nog ‘in potlood’ zolang er geen volledige overeenstemming is over het regeer- en het gedoogakkoord.

  Vooral de bezuinigingen op de sociale zekerheid vragen nog flexibiliteit van de drie. Zonder hard snijden in de uitkeringen lijkt het bezuinigingsdoel van 18 miljard euro onmogelijk.

  Overeenstemming is er al wel over het aantal ministeries. Rutte krijgt als eerste liberale premier in 92 jaar tien ministers naast zich, vijf van VVD- en vijf van CDA-huize. Economische Zaken en Landbouw worden samengevoegd, net als VROM en Verkeer. De projectministeries Wonen, Wijken en Integratie en Jeugd en Gezin verdwijnen.

 58. Ajax heeft na lange onderhandelingen alsnog overeenstemming bereikt met Mido. De transfervrije aanvaller is afkomstig van Middlesbrough. De Egyptenaar tekent in Amsterdam een contract met een looptijd tot en met 30 juni 2011.
  :D:D:D

 59. FCZ.Org: FC Zwolle maakt zich op voor eerste thuiswedstrijd

  Wordt de wedstrijd integraal en rechtstreeks uitgezonden, worden ze goed gesoigneerd door Maik de Boer :-*

 60. Gaaf Eva

  Dick… als je nieuwe mobiel Outlook heeft, kan je alle contactpersonen van de computer naar je mobiel kopieren…

  In de pc staan er veel meer. Maar daar ontbreekt Derk 😮 Komt wel goed: bedankt!

 61. Hoe durven ze, het schoftentuig >:(

  Peter R. de Vries (53) vertelt dat hij en zijn collega behoorlijk zijn vernederd in de Australische cel. Peter werd gearresteerd, nadat hij een verdachte van de dubieuze dood van de destijds 23-jarige Mariska Mast in Honduras bij zijn huis in Australië opzocht. De verdachte, Daniel Ross, belde hierop de politie, die de misdaadverslaggever en zijn collega Chantal van Schuylenburgh inrekende. Peter R. is momenteel op borgtocht vrij. Dinsdag moet hij weer voor de rechter verschijnen.

  “We moesten ons helemaal uitkleden. Spiernaakt lieten ze mij kniebuigingen doen en moest ik hoesten om zo te kijken of ik niets ‘down under’ had verstopt,” zegt hij op Radio 538. De nacht was vreselijk voor de journalisten. “Er lag alleen een plastic matras met een deken in de betonnen cel. Het licht bleef aan. Ik moet zeggen dat de nacht langzaam voorbij ging.”

  Waarom mocht ie ook niet in ’t Hilton overnachten. In de suite bij Paris.

 62. Ach Peterrrr is o.m. bij 538 en op MSN.nl geweest: strakke score toch. Kan ie straks bij de onderhandelingen over zijn nieuwe contract weer deftige publiciteitscijfers overhandigen. Da’s ook het enige waar het de TeleTroepToeTerT-dochter om gaat.

 63. Ach Petertje heeft ook eens wat meegemaakt aandachtsho*er. Ik heb er al een hoop over gelezen dick en hij had zich eerst moeten melden bij de plaatselijke Om aldaar. Maar de man die hij opzocht is verdacht meer niet en hij maakt hem al uit vor moordenaar.

 64. ‘T had idd in 1 woord gekund

  aandachtsho*er

  8)

  Dat zal ons Peterrrrtje niet geweten hebben

  hij had zich eerst moeten melden bij de plaatselijke Om aldaar.

  Dat die man enkel verdacht was, viel mij gelijk al op…..Zonder bewijs (zomaar) beschuldigen kan je hier ook een hoop trammelant opleveren.

  Bijzonder veel vreemde acties van onze Peterrr die ook altijd zo overdreven nadrukkelijk in beeld moet. Maar zijn verweer tegen lijst-Geert vind ik tot nu toe wel skerp.

 65. Hij is natuurlijk wel prof. Vernietiging politieke midden is duidelijk, mag ik dat klovenscheppend noemen? En volgens de definitie van de Amerikaanse historicus Robert Paxton komt ie heel ver:

  Prof. Frans Leijnse: ‘Weinig twijfel dat PVV fascistisch is’

  ‘Coalitie met PVV vernietigt politieke midden’

  Volgens prof. dr. Frans Leijnse leidt het weinig twijfel dat de PVV, als de partij getoetst wordt aan de internationaal geaccepteerde normen van de Amerikaanse historicus Robert Paxton, een fascistische beweging is. Een coalitie met zo’n partij is rampzalig voor het politieke midden en ‘redelijk rechts’.

  Tot die conclusie komt Leijnse, lid van de Eerste Kamer voor de PvdA, in een opiniestuk in de Volkskrant. Hij noemt de maatstaven die Robert Paxton formuleerde:

  Zonder geremd te worden door Europese oorlogsemoties analyseert Paxton de voor- en na-oorlogse (neo-) fascistische bewegingen op hun belangrijkste politieke daden. De door hem benoemde negen ??activerende hartstochten?? gelden sindsdien als objectieve standaard voor de typering van het fascisme.
  Om er een paar te noemen: een gevoel van overweldigende crisis waar geen traditionele oplossingen voor zijn; het geloof dat de eigen groep geslachtofferd wordt, wat elke daad tegen in- en externe vijanden rechtvaardigt, en de vrees dat de groep door buitenlandse invloeden zal verzwakken; de noodzaak voor een hechtere integratie van een zuiverder gemeenschap; de behoefte aan gezag door natuurlijke leiders, culminerend in een nationale leider, wiens instinct gaat boven de abstracte en universele rede; en het recht van het uitverkoren volk om anderen te domineren.

  Vervolgens inventariseert hoe de PVV daaraan voldoet en concludeert hij dat er “weinig twijfel kan bestaan dat Paxton de PVV tot de (neo-)fascistische bewegingen zou hebben gerekend”.

  Volgens Leijnse is de PVC-coalitie desastreus voor CDA en VVD omdat de PVV er alleen op uit is hen electoraal te overvleugelen. Door de opvattingen van Wilders te ‘accepteren’ maken de coalitiepartners die legitiem. Hij schetst een somber scenario dat daaruit volgt.

 66. Is er al resultaat van de autopsie op het 16-jarige Belgische meisje dat dood in die kelder is gevonden? Zou vanmiddag doorkomen.
  Brrr, de geschiedenis daar; je moet er niet aan denken!

 67. FC rust in de brilstand…neem ik maar aan. Hoe oud zou dat oubollige “brilstand” wel niet zijn 😀

  Voetballiefhebbers weten hoe Frits

  Frits van Turenhout (Amsterdam, 14 juni 1913 – Blaricum, 3 oktober 2004) was een Nederlands programmamaker en zanger.

  Voor de Tweede Wereldoorlog trad hij in dienst van de Katholieke Radio Omroep (KRO). Hij bekleedde vele functies, maar is vooral bekend geworden als presentator van de voetbal- en toto-uitslagen. Hij is beroemd om zijn manier van uitspreken van de uitslag 0-0 en hij dankt daaraan de bijnaam Mister null-null.

  Behalve radio-omroeper was Frits van Turenhout ook nog zanger in diverse jazz-orkesten onder het pseudoniem Fred Starewood. Zijn grootste succes had hij met het lied “Zij had een wipneus en een kersenmond.” Tot zijn zestigste keepte hij in het voetbalteam van de Omroep Sport- en Ontspanningsvereniging (OSO).

  het uitsprak 😀

  Toch reken ik op 3 lånderpunkte die in Zwolle blijven!

 68. De verdachte die in verband met de moord op Alicia Damoiseaux werd opgepakt, heeft bekentenissen afgelegd, zo heeft de procureur des konings van Luik, Dani?le Reynders, bekendgemaakt.

  De 19-jarige man is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke doodslag en zit momenteel vast in de gevangenis van Lantin. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Het Luikse parket voegde eraan toe dat de doodsoorzaak bij de autopsie achterhaald werd, maar in het belang van het onderzoek niet bekendgemaakt wordt.

  Alicia Damoiseaux verdween zaterdag en werd zondag dood teruggevonden in Luik. Het levenloze lichaam van de tiener lag in een woning aan de rue Général Bertrand, in de wijk Sainte-Marguerite. Het meisje had de avond van vrijdag op zaterdag doorgebracht in de Luikse uitgaanswijk ‘le Carré’.

  Tweemaal verhoord

  In de kranten van de groep L’Avenir-Le Jour getuigt een vriendin van Alicia maandag dat zij haar zaterdagochtend had verlaten, om te gaan slapen bij een jongen die ze in de loop van de avond had ontmoet. De vriendin van Alicia kende de jongen niet.

  Het gezin Damoiseaux werd ongerust toen het Alicia maar niet zag terugkeren en verwittigde zaterdagavond de politie, die eerst het parket van Verviers op de hoogte bracht.

  In de Carré werd dan gezocht naar de laatste mensen die contact hadden met het meisje. De man die in haar gezelschap was gezien, werd zondag al eens verhoord, maar daarna weer vrijgelaten. Op verzoek van het parket van Verviers werd dezelfde man zondagavond opnieuw ondervraagd. Zijn verklaringen brachten de speurders naar de rue Général Bertrand in Luik, waar het meisje dood werd teruggevonden. In het gebouw wonen verscheidene huurders.

  Bron: de Standaard

 69. FC Zwolle – MVV Maastricht (maandag 23 augustus 2010, 20.45 uur).

  Scheids: Michel Winter.
  Assistenten: Berry Simons en Dave Goossens.
  4e Official: de heer P. Hut.

  FC Zwolle: Diederik Boer, Eric Botteghin, Albert van der Haar, Said Bakkati, Joey van den Berg, Gieljan Tissingh, Arne Slot, Etienne Reijnen, Bram van Polen, Danny Schreurs, Sjoerd Ars. Coach: Art Langeler.

  (Wissels FC Zwolle: Erik Bakker, Frank Olijve, Gillian Justiana, Joran Pot, Leon ter Wielen, Pepijn Kluin, Yannick Wildschut).

  MVV Maastricht: Ruud Boffin, Gerard Aafjes, Brenny Evers, Sjors Verdellen, Laurent Castellana, Tom Daemen, Tom van Hyfte, Lance Voorjans, Gideon Boateng, Jonas Olsen, Malcolm Esajas. Coach: Rene Trost.

  (Wissels MVV Maastricht: Alpha Bah, David Timmermans, Edwin Wang, Job Bulters, Michael la Rosa, Nick Kuipers, Omer Kulga).

 70. @ Derk, heb je gelezen wat voor strakke maatregelen ze in Egype namen na de verdwijning van de Van Gogh? De onderminister gearresteerd voor nalatigheid :D:D:D

  Duidelijk anders Derk. Iran is het wreedst. Op alle fronten. Een Egyptenaar, moslim, zei me dat de Christengemeenschap daar….de beste (voor zover dat kan) is van de hele wereld. Ondenkbaar dat je in Iran alleen al zegt dat je een ander geloof aanhangt of niet gelooft.

 71. Dat er geen (openbare) verslaving mogelijk is in een moslim-land is weer mooi meegenomen. Owww daar hebben we het volgens mij al over gehad. Heb 1 burka gezien….je wordt, na verluidt, in Iran al aangehouden als je make-up op hebt als vrouw. Afkopen dan he… Ach, nog veel meer voorbeelden. Egypte heeft ook altijd een bemiddelende rol in het Midden-Oosten gespeeld. Iran en Israël hangen al jaren in een angst- en provocatie stuip met elkaar.

  Natuurlijk is er een enorm groot verschil in “orthodox-zijn” tussen de Islam onderling….enorm! Net als er veel verschillen tussen Joden onderling en Christenen onderling zijn. Al erkent lijst-Geert enkel die laatste 2. Mensen over 1 kam scheren is ook zoveel makkelijker en overzichtelijker.
  —-
  Helaas nog geen Belgisch-nieuws dus.

 72. @ Ingrid,

  Jeugd sentiment.

  Is het alleen de Peter Gerards tijd….of heb je een verhaal dat rond De Vrijthof speelt?

  Of zullen we ’t verzinnen?

  Vond Eric Meijer wel een toffert.

 73. At Half Time: FC Zwolle – MVV Maastricht, 0-0.
  3′ Corner MVV.
  25′ Corner FC Zwolle.
  27′ Gele kaart: Gieljan Tissingh (FC Zwolle).
  29′ Corner FC Zwolle.
  31′ Corner MVV.
  37′ Corner FC Zwolle.
  39′ Corner FC Zwolle.
  45′ Corner FC Zwolle.

 74. Oh, weet het was gewoon de tijd dat ik nog naar alle wedstrijden van pec zwolle ging. Vond het een laffe counterploeg, altijd strak voor het doel, voor mijn gevoel met 11 man blijven hangen voor het doel. Counter hup 1-0 voor en dan de boel weer dicht metselen. Krijg er nog de kriebels van. En ach de keren dat we er heen zijn geweest en onder politie begeleiding naar het stadion werden gebracht. Te zot voor woorden.

 75. @ Assendörper, deed vrijdag mijn vrijwilligerswerk in het openluchtbad en toen nam iemand het assendorper nieuwd mee, leuk blad geworden. Vrolijke lay out.

 76. @ Derk verhalen altijd welkom! Maar tot nu toe hebben we enkel een traditie opgebouwd van positieve verhalen. Tenminste met een positief slot. Van mij hoeft het niet hoor. Er zijn over Noord-Korea, Rusland, Italië, Mexico, Cuba, Venezuela, Suriname (Bouterse/Ronny Brunswijk) etc etc. ook genoeg negatieve verhalen te vertellen…. En dan de ‘Ollanders oi voi voi: Nu nog in den vreemde op vakantie. Het is dat de Russen erbij zijn gekomen, maar ik geloof dat ze de Engelsen hebben ingehaald. Hoorde zaterdag ook nog weer wat over provocerende NL-ers na de verloren WK-finale in de Costa Brava. En vrogger ach vrogger: slavernij/VOC/Indonesie (Ned/Indië), WO-II, Screbrenitia (dossier is heropend), Kruistochten…(te belachelijk voor woorden)….lama.

 77. @ Ingrid: Dit komt mij ook bekend voor

  Vond het een laffe counterploeg, altijd strak voor het doel, voor mijn gevoel met 11 man blijven hangen voor het doel. Counter hup 1-0 voor en dan de boel weer dicht metselen.

  Voor het doel van Peter Gerards…Of was het stiekum toch Baltazar Gerards.

 78. @ Derk: wat ik met 22:03 wil zeggen. Waarom overal de boel willen verbeteren (volgens onze Normen en Waarden vanzelfsprekend!)? Iedereen had een skijthekel aan Bush ook door zijn drang om pliesie-agentje in de wereld te willen spelen. Tuurlijk pikken ze dat al snel niet! Nu ook in Afganistan en Irak…wat heb je nu bereikt? Denk dat je met geweldadig ingrijpen meestal het tegenovergestelde bereikt.

  Misschien is het goed voor veel beleidsbepalers als ze zich niet zo verheven voelen. Niet als vertegenwoordiger van een land dat het allemaal zo goed weet en goed doet….ff zeggen hoe hullie het moeten doen. Gewoon alle mensen in hun waarde laten en in landen waar het erg heftig toe gaat, via een zo groot mogelijk samenwerkingsverband wat proberen te bereiken.

 79. Dick gaat weer uitwijden, dick ik zo nooit ergens wat willen verbeteren ( op mijn eigen na dan). Over die Busch oorlog was vorige week nog een leuke discussie op standpunt.nl

 80. Wanneer we nu zorgen dat tegen de tijd dat FC Zwolle uitgespeeld is op de 250 zitten. Dan wordt door admin het verslag geplaatst en kunnen ze meteen het nieuwe log openen.:D

 81. @Ingrid, het is zeker een leuk krantje maar dat kan toch ook niet anders met al die leuke mensen in deze levendige wijk. 🙂 Moet wel toegeven dat ik de laatste editie niet gelezen heb en ik kan hem ook niet meer terugvinden.:(

 82. Miste eigenlijk nog een stukje van de fam. ? Dick en Colette zij verzamelen foto’s van vroeger en nu van Zwolle en met name van assendorp.

 83. En ja hoor er wonen veel leuke mensen in Assendorp. Mijn vader is geboren op de assendorperdijk, achter het klooster. Huisjes staan er niet meer. En een deel van de familie woont er nog steeds.

 84. Bericht door dick, op 23 augustus 2010 om 21:25
  Hij is natuurlijk wel prof. Vernietiging politieke midden is duidelijk, mag ik dat klovenscheppend noemen? En volgens de definitie van de Amerikaanse historicus Robert Paxton komt ie heel ver:

  Prof. Frans Leijnse: ‘Weinig twijfel dat PVV fascistisch is’

  Als dat uit de mond van een PvdA’ert komt dan moeten we dat bericht niet al te serieus nemen.

 85. Tuurlijk uitwijden Derk: zo denk ik er over en ik vind het niet iets tijdens een gezellig biertje. Standpunt…maar absoluut geen standpunt.nl heb nixxx met NCRV’s Sjors.

 86. @ Assie, dacht toch dat je minstens de argumenten even met de definitie ging vergelijken. Of ben je het ook niet met de definitie eens? Dan moeten we ff naar De States bellen.

 87. Ja mijn vader was van het jaar 34. Toen zat het CCC er nog niet.
  En aangezien mijn vader uit een gezin kwam met 10 kinderen, en hun moeder jong overleed, en de oorlog er tussen zat. Was door leren niet echt een optie.

  Hen zelf op de cele mavo gezeten, en het was goed toeven in het assendorpse.

 88. Niet Ingrid?

  Misschien wil het zo?

  Assie; net Voorhoeve en Bot in NOVA gezien? Over het gevaar voor de buitenlandse betrekkingen? Toch VVD en CDA…vergelijkingen met Oostenrijk onder Haider…die niet meer is overigens.

 89. De CELE-BAJES :D:D:D Daar zaten wij het laatste jaar voor het afgebroken (?) werd. Met de MEAO volgens mij. Alles was volgekalkt met heerlijke teksten….heb er nog veel in mijn RYAM-agenda gekalkt….die is natuurlijk bewaard heb. Misschien wel leuke teksten voor hier?

 90. Weet niet welke school er in is gekomen nadat Thorbecke een nieuwe school heeft gebouwd. Maar vond het er prima. Niet zo’n inmense fabriek die de TSG na die tijd werd. Al hoewel mijn oudste daar ook een prima tijd heeft gehad.

 91. Ingrid, met welke school zat jij in de Cele-bajes dan? Mavo-Thorbecke?
  Maat en Zwager zat ook op de Thorbecke. Ach nou weet ik ut ook niet meer, of de Rijks….Bovendien is hij een ouwe l*l en ben jij 28, begreep ik.

 92. Johnny R? Ken wel Johnny B. Die zou ook heel goed tapdienst kunnen hebben. Maar dan ergens anders. En Johnny the selfkicker natuurlijk. Ken je Bertus S. ook nog van IJsselmij?

 93. Nee, Marco traint nu Dieze West dach ik! AssendörperT is altied gezellig, Wannie S. Harry S. Rudy S. en Joppuh zelf ook natuurlijk! Koosje K. ook!

 94. @ Assie, gelezen idd. Vond de 1e reactie sterk:

  Ik stel een heel vette subsidie voor het steuncomité van meneer Hegener voor. Het zou toch van de gekke zijn dat de HRA wél als staatssubsidie door het leven gaat, maar niet een op de individuele vrijheid gerichte vereniging? Ik eis dat Geert hier Kamervragen over gaat stellen, want de vrijheid zelf is hier in het geding, en dan moet de Staat met soepsidie bijspringen.

  Of zie ik iets over het hoofd?

  ______________________________

  Volgens mij zullen we nooit helemaal uit de debatten komen die Hegener hier entameert. Ik twijfel niet aan zijn integriteit (weet niet veel van hem, dat zij gezegd), maar het blijft schipperen tussen elkaar tegensprekende wereldbeschouwingen die het samen moeten rooien. Net zoals ik nooit rationeel kan weten of een moslima het doekje uit vrije wil draagt, kan ik weten of die geleerde tegen Hegener de waarheid sprak.

  En vergis je niet: Westerlingen hebben zo hun eigen versies van de Taqiyya. Die heten alleen heel anders. Onze veroveringsoorlogen waren en zijn gedrenkt in leugens. Tot en met.

 95. @ Assie, jij vindt dat moslima hun hoofddoekjes thuis zouden moeten laten? En Joden mogen met een keppeltje op blijven lopen? Net als nonnen hun bij hun godsdienst horende kledij mogen blijven dragen? Waarom zou dat er zo sober uitzien trouwens?

  Wil je je nog met meer zaken bemoeien die van individuele mensen zijn? Oeps…individuele vrijheid…toch niet die vrijheid van de VVD en de PVV?

 96. At Full Time: FC Zwolle – MVV Maastricht, 0-0.
  50′ Corner FC Zwolle.
  51′ Corner FC Zwolle.
  76′ Corner FC Zwolle.
  82′ Corner FC Zwolle.
  85′ Corner FC Zwolle.
  90′ +1′ Corner FC Zwolle.
  90′ +1′ Corner FC Zwolle.

 97. Die jongen van Diender Ingrid :o:o:o John :D:D:D De laatste die ik zaterdag gezien heb op het SHF. We zijn niet meegegaan naar hun huis, want de kids dropen ook binnen en zelf had ik de piepe behoorlijk vol. Ken je em?

 98. Hij heeft altijd bij Zwolle gevoetbald toen mijn wederhelft er ook voetbalde. Maar toen was hij nog een broekie. Onzettend leuke fanatieke ouders, ze woonden in de kamperpoorte.

 99. Bericht door dick, op 23 augustus 2010 om 22:57
  @ Assie, jij vindt dat moslima hun hoofddoekjes thuis zouden moeten laten?

  Dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd dat ik het artikel interessant vond.

 100. Heb er hier vandaag ook nog 1 voor (T)ja gekopieerd, van Aaf, over (B)lowlands…..zal buurman Freddy wel aan een nieuwe camera aan ’t helpen zijn. Jammer van de ijver die Aaf in de opinie heeft gestoken >:(

 101. Assie, heb je de discussie vandaag ook nog gevolgd over het verschil in modereren tussen VK, TeleTroepToeTerT en Stijllozen?

  Petje af voor de VK-moderatorT 😀 Heb de mailwisseling bewaard toen ik eens een ban kreeg….en me er middels een mailwisseling (met Henk M. uitlulde 8)

 102. Ik lees net het log een beetje terug…
  Die MarKel, wat een pittige uitspraken.
  Overigens… de reden waarom wij een Senseo hebben is, omdat ik zo’n beetje de enige ben die in huis koffie drinkt en ook dat nog niet eens zoveel.

 103. @ Assie…een ban is een mooie grens he….bij VK dus niet over gestoken. Bij de Stijllozen wisten ze na 5 dagen al niet meer wat ze met een andere mening aan moesten. Reacties van Zwolse zijn bij de TTTTT zeer regelmatig gewist, als ik het zo lees.

 104. Tja jongens, hoe spannend wil je het gaan maken…
  Er is niets spannend aan, wat drinkt een mens zoal op een dag…
  Maar dus niet meer dan 1 bak koffie op een dag…

 105. Ik drink bijvoorbeeld het liefste een colaatje light. Maar als het gaat om thee een kruidenthee, zoals Rooibos.
  En onze Senseo maakt Cappuccino, bijzonder lekker…

 106. Nee, ik drink wel meer dan 1 bakkie leut op een dag… en soms ook helemaal geen koffie op een dag… Hangt er ook van af, of ik aan het werk ben. Dan is een bakkie wel lekker…
  MarKel drinkt meestal niet meer dan 1 bakkie, ook op het werk.

Reageer