Het weer: onstuimig

Zwolle – Maandag wordt een natte en windrijke dag. Een gebied met zware neerslag blijft waarschijnlijk boven de Noordzee, maar het westen van het land moet hier toch rekening mee houden. Als het neerslaggebied een iets oostelijke koers aanhoudt dan valt er in korte tijd 15-30 mm neerslag.

23-08-2010_weerfoto.jpg

De zuidwestelijke wind trekt overdag aan naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. Bij buien is er kans op (zware) windstoten. Al met al een vrij onstuimige dag met temperaturen tussen de 20-24 graden. In de nacht van maandag op dinsdag trekt een koufront over het land, de warme lucht wordt daarmee naar het oosten afgevoerd. De temperatuur daalt in de nachtelijke uren naar 12-14 graden bij een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind.

Dinsdag wordt er met een matige westenwind koele oceaanlucht aangevoerd. De temperatuur blijft overdag steken bij maximaal 19 of 20 graden. Het weerbeeld is niet onaardig. Hollandse stapelwolken steken mooi af bij een heldere blauwe lucht. Misschien dat een enkele stapelwolk transformeert in een regenbui, maar dat zullen er niet veel zijn.

Woensdag worden de meeste buien onderdrukt door een kleinschalig hogedrukgebied boven het zuiden van Duitsland. De meeste buien worden onderdrukt, u moet dus toch rekening houden met een enkele bui. De temperatuur komt zo halverwege de week uit op een graad of 20.

Donderdag en vrijdag krijgen we te maken met een onvervalste oceaandepressie. Op donderdag draait de wind naar het zuidoosten tot zuiden en trekt stevig aan. De hoogste windsnelheden staan gepland op vrijdag. De zuidwestenwind kan dan snelheden halen van 30-35 knopen (windkracht 7 of 8) gemiddeld. Naast veel wind hebben we dan ook last van bewolking en regen. De temperatuur ligt op deze dagen zo rond de 20 graden. 

Gedurende het weekend dan stabiliseert het weer en kunnen we weer van de zon genieten. De luchtsoort wordt dan van gematigde breedte aangevoerd waardoor de temperatuur niet al te hoog zal uitpakken, maximaal een graad of 20. 

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer