Gratis scootmobielcursus

Zwolle – Hebt u een scootmobiel? En vindt u het lastig om uw scootmobiel te besturen? Of voelt u zich niet altijd veilig op uw voertuig? Kom dan naar de gratis scootmobielcursus, die start op 25 augustus.

Het rijden op een scootmobiel hoeft niet moeilijk te zijn. Het is wel belangrijk dat u weet hoe u uw scootmobiel moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het essentieel dat u zich veilig voelt op uw voertuig en in het verkeer. De gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland bieden een gratis cursus aan voor mensen die al een tijdje een scootmobiel hebben en die zich graag zekerder willen voelen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaren instructeur. Tijdens de cursus oefent u praktijksituaties op uw scootmobiel, zoals draaien, bochten nemen en het in- en uitrijden van hoogteverschillen. Ook de verkeersregels en –borden komen aan bod.

Bij de praktijklessen is een monteur van Welzorg aanwezig die uw scootmobiel nakijkt en kleine problemen kan verhelpen. De cursus start op woensdag 25 augustus aanstaande in wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid.

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden: neem dan contact op met mevrouw S. Wit van Veilig Verkeer Nederland, jkwit@xs4all.nl, telefoonnummer (038) 453 62 21. Mocht u de eerste les missen: geen nood, we vinden wel een oplossing.

Meer informatie vindt u ook in de folder ‘Vertrouwd en veilig op weg, Informatie over de (gratis) scootmobielcursus’. U vindt deze folder op www.zwolle.nl. De folder kunt u ook afhalen bij Wmo-loket, de Zwolse Wegwijzer, Lübeckplein 2.

Artikel delen:

Reageer