Het weer: kans op een bui

Zwolle – Dinsdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en vooral in het noorden kan er een bui voorkomen. Aan het einde van de middag volgen er vanuit het westen meer buien. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 22 in het zuidoosten.

23-08-2010_weerfoto__indische_buurt_.jpg
Indische buurt

De wind waait uit het westen en is matig, windkracht 4, boven land en (vrij) krachtig (5-6 Bft.) aan zee en op het IJsselmeer. Op de Wadden kan de wind hard, windkracht 7, zijn. In de avond is er in het hele land kans op een bui, maar in de nacht naar woensdag concentreren de buien zich vooral op het noordwesten van het land. In het binnenland zijn er opklaringen en koelt het af naar 11 graden. In de kustgebieden blijft het kwik, door de stevige wind van zee, steken rond 15 graden.

Woensdag is er nog kans op een enkel buitje, maar veruit het grootste deel van de dag is het droog. Er is af en toe zon en de temperatuur loopt op naar 18 graden op de Wadden en 22 in het zuiden van het land. De wind blijft uit het westen waaien en is matig tot vrij krachtig, windkracht 3-5.

Donderdag draait de wind naar het zuidwesten en neemt vooral aan zee weer flink toe. Het wordt een bewolkte dag met van tijd tot tijd regen. De temperatuur is daarbij iets hoger dan morgen en woensdag en ligt gemiddeld rond 22 graden.

Ook vrijdag lijkt een dag te worden met veel wind en regen en ook het weekend verloopt buiig. De middagtemperatuur ligt op deze dagen rond 19 graden. Volgende week lijkt de atmosfeer te stabiliseren. De neerslagkansen nemen af en de hoeveelheid zon neemt toe. Ook de temperatuur lijkt met 22-25 graden wat op te lopen. Wellicht zit er nog een nazomer in!

Artikel delen:

Reageer