Congres bij Windesheim: Not in my backyard?

Zwolle – Op maandag 11 oktober 2010 organiseren Windesheim, de Protestantse Kerk in Nederland en Exodus Nederland het landelijke congres ‘Not in my backyard?

Het congres gaat over de manier waarop zorginstellingen, kerken, levensbeschouwelijke organisaties en overheden elkaar kunnen versterken bij het maatschappelijk ondersteunen van kwetsbare groepen. Het congres vindt plaats in het Auditorium van Windesheim – Campus 2-6 te Zwolle – en duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Kerken samen met reguliere zorginstellingen
In een unieke mix van bijdragen van de kerken en van reguliere zorginstellingen zullen diverse oude en nieuwe spraakmakende projecten de revue passeren. Het ochtendprogramma bestaat uit vier plenaire presentaties. Bisschop De Korte, Jos van der Lans, cultuurpsycholoog en publicist, John van Tilborg, directeur Stichting INLIA en Suzanna Jansen, schrijfster van Het Pauperparadijs, nemen de presentaties voor hun rekening. Dagvoorzitter is Peter Verhoeff, voorzitter van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.

Afwisselende workshops
’s Middags staan er afwisselende workshops op het programma:
– Over de kracht van een ontmoeting tussen moslims en christenen
– Justitiepastoraat
– Anti stigmaprogramma’s
– De opvang van ex-gedetineerden

Doelgroep
Het congres richt zich op zorg- en dienstverleners, (kerkelijke) bestuurders, managers, bestuursleden van moskeeën, ervaringsdeskundigen, gemeenteleden, parochianen, predikanten, pastoraal werkers, geestelijk verzorgers, betrokken burgers en actieve vrijwilligers.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan vanaf eind augustus tot en met 5 oktober 2010 via (http://portaal.windesheim.nl/nimby). Professionals betalen € 195,- en (kerkelijke) vrijwilligers betalen € 40,-. Meer informatie over het congres is te vinden op www.windesheim.nl/agenda

Artikel delen:

Reageer