Evacuatie studenten uit feesttent GRASweek

Zwolle – Wegens het slechte weer dinsdagavond was de culturele avond van GRASweek, de algemene introductie week van Zwolle, geannuleerd. Alle eerstejaars studenten (sprieten)studenten) zijn geëvacueerd. De tent is leeggehaald. Dit is gedaan omdat het met onweer niet veilig is in de tent.

gras_4.jpg 

De organisatie heeft besloten het zekere voor het onzekere te nemen en de sprieten uit de tent te halen. “Het slechte weer is vervelend, maar het wordt nog veel vervelender”, begon Jaap Roose van de GRASweek zijn mededeling. De sprieten sputterden even tegen maar gingen toen rustig de tent uit. Rennend over het veld, onder jassen en paraplu’s gingen ze naar het provinciehuis waar ze hebben geschuild. Toen het ergste noodweer overwaaide, hebben de sprieten en pollen zich verplaatst naar Hogeschool Windesheim. Het feestprogramma in de Voorstraat in Zwolle, dat voor dinsdagavond gepland stond, ging wel door.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. De organsitie heeft er goed aangedaan de tent te ontruimen. Maar het ergste noodweer was nog niet voorbij. Toen wij weg fietste was de lucht boven de binnenstad helemaal rood. Iedereen kon zien dat het fout ging maar toch moesten wij richting de Campus fietsen. Wij vroeger nog aan een beveiliger of wij weer mochten schuilen. De beveiliger kreeg duidelijk door zijn oortje door dat iedereen naar de Campus en geen gezeik. Het was echt gevaarlijk want de bliksem zat boven ons. Ik hoop dat de organisatie daar nog is even goed overnadenkt!

 2. Pfff… het zou ook eens goed zijn!
  Ben je verplicht naar de Campus te fietsen? Wat had je anders moeten doen? Denk je dat de beveiliger je weggewerkt had als je echt (voor je gevoel) voor je leven moest schuilen?

  Als ik dit verhaal zo lees heeft de organisatie adequaat gehandeld.

  En volgens mij dacht niet iedereen er hetzelfde over:

  De sprieten sputterden even tegen maar gingen toen rustig de tent uit.

  Dus wat een aantal sprieten betreft was het feestje gewoon in de tent doorgegaan.

  Ik moet wel toegeven, dat het weer ook ERG onvoorspelbaar was. Het leek verschillende keren alsof de onweersbui voorbij was en dan zag je toch ineens weer een flits.

 3. @ Tijmen,

  Het is ook nooit goed blijkt wel weer. Als er in zulke gevallen eens wat meer begrip zou zijn in plaats van altijd maar zeiken en zeuren, dan zouden er minder slachtoffers vallen op evenementen. Tijmen je vergeet dat zo’n ”beveiliger” de juiste informatie heeft rechtstreeks van de instanties die meer over het weer weten dan studenten over feesten. En ja van regen wordt je nat, maar als dat het ergste is dan moet dat maar. Dit zijn beslissingen die genomen moeten worden in enkele seconden, en zijn niet makkelijk voor een organisatie! Dus de volgende keer meer begrip voor de situatie en gewoon LUISTEREN naar de leiding.

  P.S. de beveiliging had geen oortjes in dit geval!

 4. @ Marcello,

  Fijn dat je oordeelt zonder te weten hoe of wat! >:( >:(
  Maar wees gerust de mensen werden met het onweer niet weggestuurd alleen met de regen!

 5. Dit is wat Tijmen meldde:

  Toen wij weg fietste was de lucht boven de binnenstad helemaal rood. Iedereen kon zien dat het fout ging maar toch moesten wij richting de Campus fietsen.

  Ik zou dan niet gaan fietsen, en het onweer voorbij laten gaan.

 6. @Plantje: Volgens mij waren het ook verschillende onweersbuien achter elkaar. Vandaar ook veel regen…dan weer minder tot niks en daarna weer veeeeeeeel regen.

 7. Ik heb wel degelijk een grote groep studenten op de fiets voorgelaten toen het onweer gevaarlijk dichtbij was en mijn ruitenwissers de hoeveelheid water niet aankonden. Arme studenten waren doorweekt.

 8. De organisatie heeft zeker adequaat gehandeld. Je bent al met 700 sprieten + de organisatie en andere gasten die er waren voor de barbecue. In de tent was het gevaarlijk, dus ging men schuilen onder het provinciehuis. Een goede keuze. Van het kleine stukje van de tent naar het provinciehuis werd iedereen al doorweekt.
  Je kan niet van 700 sprieten verwachten dat ze 1.5 uur onder het provinciehuis staan wachten. Iedereen kreeg het koud en werd ongeduldig.

  Petje af voor de organisatie!
  Ik hoop dat het de rest van de dagen wat mooier weer is!

Reageer