Gebroeders Leistra schrijven Zwolse thriller

Zwolle – De broers Auke en Gerlof Leistra presenteren 1 september hun thriller-debuut ‘Bloed op het palet’. Een boek over de Zwolse misdaadverslaggever Hidde Dantuma van Dutch Media uitgevers.

leistra.jpg

Op een zondagavond komt de bekende Zwolse kunstenaar Bennie van der Kolk niet thuis van zijn atelier. Zijn vrouw Yvonne is ten einde raad. Misdaadverslaggever Hidde Dantuma schiet zijn oude vriendin en haar zoontje te hulp en probeert uit te vinden wat er is gebeurd. Wanneer op Bennies schilderpalet bloed wordt aangetroffen, stelt de politie een rechercheteam in. Al snel zijn er drie verdachten: de omstreden vastgoedhandelaar Hannes Haak, drugshandelaar Frank Wellink en Bennies oom Ben van der Kolk, een oplichter met wie hij heeft gebroken. Harde bewijzen ontbreken echter, evenals een lijk…

Artikel delen:
Reacties 15
  1. Origineel, heb veel gelezen in de vakantie maar heb nog een boek over met allemaal thiller-achtige verhalen die in Overijssel spelen. Ook in Zwolle. Mooi, die fantasie (al geloof ik dat in mijn boek ook veel echt gebeurde verhalen staan).

  2. dick: mijn pen jeukt soms wel, maar het komt zo vaak níét uit. we zullen zien, oké?
    natascha: waanders, westerhof, etc, zoek maar een mooie uit de stapel:)

  3. Hmmm hier hoor ik toch iets anders:

    Heideveld had geen bezwaar tegen een romanfiguur die op hem zou lijken. “Dat is de vrijheid van de kunstenaar.” Nu Heideveld het boek heeft gelezen is hij teleurgesteld. “Het is een erg clichématig beeld. Dan heb ik toch iets niet goed gedaan. Als mensen mij zo zien, na dertig jaar hard werken, heb ik veel laten liggen. Ik herken me niet in die man. Het wordt tijd voor een autobiografie”, zegt Heideveld beslist. “Het plot vind ik ook wankel. Bovendien weet ik aan het eind nog niet wie mij heeft vermoord.” De Zwolse kunstenaar is een liefhebber van tv-misdaadseries. “Het is een gemiste kans. De schrijvers hadden meer met mijn personage kunnen doen. Alsof ik een domme mediageile man ben zonder geld. Ik ben behoorlijk vermogend want ik werk hard. Verder lees ik vooral theologische en filosofische boeken, ik heb met mijn kunst echt wel meer te zeggen dan het uitlokken van een mediastuntje.” Hij erkent dat het beeld van een vrij botte Heideveld tegenover kunstenaars bij het Palet goed is geschetst. “Ik geef inderdaad ongezouten mijn mening als een collega 450 euro vraagt voor een landschapje waar hij of zij nauwelijks twee uur aan heeft gewerkt. Een abnormaal uurloon. Is het helemaal in je hersenpan geslagen, zeg ik dan. Je houdt niet alleen de koper maar ook jezelf voor de gek.” Liever vraagt hij aandacht van een uitgever voor zijn mystieke boek ‘Goddichten.’ “Het is de waarheid over God. In tegenstelling tot het boek van de Leistra’s bevat mijn werk geen clichés.”

  4. Is het mogelijk om ons door te geven waar wij meer informatie over dit boek kunnen krijgen? Aangezien het over Zwolle gaat, is het misschien wel leuk om bij ons in de VVV winkel te verkopen. Hieromtrent hebben wij dan nog wel enkele vragen.

  5. Ik heb het boek net gelezen, leuk om de plekken en personages te herkennen Vraag me af welk huis aan de ijssel bedoeld wordt en welk advokatenkantoor in de kamperstraat met de gouden letters

Reageer