Recordaantal deelnemers naar Berkumloop

Zwolle – Maar liefst 2.000 lopers staan dinsdag 31 augustus aan de start van de Salverda Berkumloop. De opbrengst van deze twintigste editie van de hardloopwedstrijd gaat volledig naar drie goede doelen.

Onder de 1.500 volwassen deelnemers zijn vier Kenianen. Het regionale talent wordt uiteraard ook vertegenwoordigd, onder andere door de snelle veteraan Jacqueline Rustidge uit Kampen. Uit Kenia zijn overgekomen Henry Kipkoskei, Philemon Kisang, Josephine Maina en Ednah Kwambai. De Kenianen maken deel uit van het recordaantal deelnemers dat de Salverda Berkumloop dit jaar kent. Maar liefst 1.500 mannen en vrouwen staan de start van de 10 kilometer en 2 Berkumer mijlen. Overdag lopen 500 kinderen van Berkumer scholen korte afstanden. Slechts een maand nadat de inschrijving was gestart, was het maximale aantal deelnemers van deze twintigste editie van de jaarlijkse hardloopwedstrijd bereikt.

Behalve om sportieve prestaties draait het bij het Zwolse loopevenement om de goede sfeer. De loop wordt dan ook muzikaal omlijst door een optreden van de Zwolse zanger Harm Wolters.

Bovendien wordt met het inschrijfgeld van € 7,50 per deelnemer bijgedragen aan goede doelen: het verbeteren van leefomstandigheden van zigeuners in Roemenië, de bus van gehandicaptenkapel ‘De Tower Snörren’ en vakantie voor Tsjernobylkinderen in Nederland.

Meer informatie over deze doelen is te vinden op www.salverda.nl. Vorig jaar hebben de deelnemers €12.500 bijeengelopen. De organisatie hoopt dit jaar op een recordbedrag.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer