Algemeen Log 156

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 157 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 252
 1. Hé Nataschaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D

  (En de Stadshagenees waarschijnlijk?) :D:D:D

  ———

  Ow vergeten met de admin, in onze mailwisseling, te vragen of er ook gegevens bekend/te achterhalen zijn over de doorloopsnelheid van een alg.log? 😮

  ===========

  Niet bekend, en sterk wisselend.

 2. 😮 Joppuh; “Hardwerken” is ook alleen om rond te roeptoeteren…als je gewoon (als de gewone man) had gewerkt; had je goud binnengetikt……sterkte met het verwerkingsproces.

 3. @ Joppu: gave avator…wil je ook zeggen wat het is?

  Ik zei ook “eventjes” hardwerken Dick!
  Verder….weet je echt niet wat het is of wiile je weten welk bier er in ligt?

 4. Dank je Dick, maar voor dat lekkers moet ik passen;) ben bezig met stap 2 van gezonder te leven nadat we vorig jaar de sigaretten in de wilgen hebben gehangen:D

  Heel traject, maar heb niet zo’n zin om dat hier te vertellen. 😉

 5. Mooi Natascha:

  Natascha:
  Ajax – Kiev 1-0
  Aktobe – AZ 0-1
  PSV – NOVO nog wat 2-0
  Gent – Feijenoord 1-1
  Utrecht – Celtic 0-2 (helaas)

  Dick
  Ajax – Kiev 2-1
  Aktobe – AZ 0-2
  PSV – NOVO nog wat 2-0
  Gent – Feijenoord 1-2
  Utrecht – Celtic 1-2

 6. Natascha ga ik even op de home trainer en sla je toe mooi hoor,beter dan die hard werkende Joppuh en Dick.Die hebben het alleen maar over gevulde koelkasten,daar kan ik als geheelonthouder niet tegen.
  Ajax 3-0
  Aktobe 0-3
  psv 4-0
  Gent 0-1
  Utreg 2-1

 7. @ Natascha, gefeliciteerd, en stadshagenees ook.
  @ Joppuh, je hebt inderdaad je noodvoorraad goed voor elkaar:)

  Zag dat de straat verlichting rond 9.00 uur gisteravond aanging. Hoe werkt dat aan gaan van de straatverlichting eigenlijk, zit daar een soort tijdschakelaar tussen. Of een soort lichtsensor.
  Gisteravond was dat laatste wel fijn geweest wat was het donker buiten, en dan brand er ook nog geen straatverlichting.

 8. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Natascha met d’r 6e gouden plak :D:D:D

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Appie, Koko Hattem, Plantje en Eva

  met 4: ja-tja en Wim

  met 5: Bernard

  met 6: Gezellig, drama123, Ingrid, Natascha en Derk

  met 8: Tim

  met 11: Joppuh

  met 12: Assendörper

  met 21: Dick

  :D:D:D

 9. Twan Huys’s column in de VARA-gids van deze week (34) is er één van een ervaringsdeskundige. Hij woonde 5 jaar vlakbij Ground Zero. Helaas is deze column niet digitaal. Vorige week ging het ook al over 11 september a.s.
  Toen had ik er nog wat over te vragen. Kreeg gelijk een vriendelijk en tevredenstellend antwoord. Dat ik natuurlijk met WLZ heb gedeeld 😀

  Mooi De Dijk afgelopen: eetze!

 10. @Dick zit je nu ook nog ( behalve de volkskrant digitaal) de vara gids te lezen op het werk? 8)

  @natascha het gaat daar idd dringen worden, blijf allert en je komt een stap hoger. Ik kon niet reageren moest evn in Zwolle wezen grrrrrrrr

 11. Van ons intranet (geen enkele instantie is overigens nog in staat gebleken het waterdicht te regelen…waterschappen hadden er vorige keer ook zoveel vertrouwen in):

  “Meeste Nederlanders geven voorkeur aan online stemmen”

  Bijna zestig procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online stemmen. Dit blijkt uit een onderzoek naar de stemvoorkeuren onder Nederlanders dat Mobillion, specialist op het gebied van mobile en social media, liet uitvoeren.
  Zo’n veertig procent van de niet-stemmers zegt zelfs wel te gaan stemmen als dit via de mobiele telefoon of het internet kan.

  In Zweden, Finland en Estland is het stemmen via internet al ingeburgerd. Met de opkomst van online netwerken en de groeiende behoefte om online mening te delen lijkt de populariteit voor deze nieuwe vormen van stemmen ook onder Nederlanders toe te nemen. Maar liefst 59 procent van alle respondenten geeft de voorkeur aan online stemmen. Nog eens drie procent verkiest de mobiele telefoon boven online stemmen. Het vertrouwde stemhokje wordt door 38 procent als favoriet aangegeven. Daarbij verschillen de ouderen van 65 jaar en ouder met 39 procent duidelijk van de jongere garde (17 procent).

  Positief voor de democratie
  De jonge kiesgerechtigden in de leeftijd van 18 tot 35 zijn met name eerder geneigd om online te stemmen, omdat het laagdrempeliger is. Volgens 65 procent van de respondenten vormt dit een positieve bijdrage aan de democratie omdat er in totaal meer gestemd wordt. De extra betrokkenheid van jongeren is een tweede belangrijk voordeel. Zo’n 23 procent zegt deze vorm van stemmen minder fraudegevoelig te vinden, omdat handmatig tellen niet meer nodig is. Deze laatste wordt vooral onder 65 plussers gezien als voordeel.

  Risico’s
  Opvallend is dat de fraudegevoeligheid ook als belangrijkste nadeel wordt gezien. Daarbij zijn mannen iets progressiever (58 procent) dan vrouwen (63 procent). Een kleine 25 procent van de deelnemers vindt de privacy een dermate risico, dat ze liever op conventionele wijze stemmen. Een klein deel verwacht dat stemgerechtigden hun keuze niet weloverwogen nemen als ze dit via een website of mobiele telefoon doen. Meer dan een kwart ziet overigens meer voor- dan nadelen in online stemmen.

  “Ook overheden moeten in toenemende mate rekening houden met de voorkeuren van burgers om via internet op laagdrempelige wijze hun stem en mening te geven”, zegt Marc Schoutens, algemeen directeur van Mobillion. “Jongeren zijn opgegroeid in een online wereld en raken meer betrokken bij de samenleving door social media.

  Ook het bereik is vergroot. Waar iemand eerder misschien acht anderen kon beïnvloeden, kunnen mensen nu duizenden anderen bereiken via Hyves, Twitter of Facebook. De samenleving verandert, maar dat kan juist een positieve bijdrage leveren aan de betrokkenheid bij onze samenleving. Bij de vorige verkiezingen ging 80 procent stemmen. Als we deze opkomst met een paar procent kunnen verhogen door een tweede stemmogelijkheid te bieden, dan lijkt me de keuze snel gemaakt.”

  Over het onderzoek
  De enquête is uitgevoerd in opdracht van Mobillion door inVotes, een online panel van het onafhankelijke onderzoeksbureau No Ties B.V. Aan het onderzoek hebben ruim 500 stemgerechtigden deelgenomen. (Bron: blikopnieuws.nl)

 12. Bericht door dick, op 25 augustus 2010 om 13:36
  @ Derk (12:57), wat denk je zelf?

  Tja ik heb nu een bijbel achter in de auto liggen ( statenvertaling en het boek) pfffffff zwaar leesvoer hoor.

  Enne wat ik denk; Ik denk dat je gisteren avond die collum hebt gelezen en er nu pas mee komt omdat je gisteren je lees avondje had. Moet toch kunnen 😉 :D:D:D

 13. Zou misschien wel goed voor je zijn Derk…of denk je dat je er nixxx uit zou kunnen leren 😮 8) Ben zelf de meeste verhalen met een moraal ook alweer vergeten.

  Helaas niet door naar de volgende ronde. Van ’t weekend gelezen. Maandag meegenomen. Wilde het eerst ophangen, maar nu ligt ie in de prullebak. Gister ff bij maat geweest, iets gelezen, iets tv maar geen specifieke iets-avond….da’s vanavond:

  AJAX :D:D:D

 14. @ Linda op “huisvebod….”, erbij halen? Jij zegt:

  PVV-aanpak

  …dit is het enige voorbeeld dat ik daarvan ken.

  Zwaardere straffen in het algemeen?
  Of welke specifiek?
  Daarvoor is een wetswijziging nodig. Kijk maar naar de procedure van de voetbalwet onlangs….Een lange procedure langs diverse instanties. Vast de moeite waard….al ben ik wel benieuwd naar je onderzoeksresultaten mbt

  Ik lees dat de meesten hier andere en zwaardere straffen zouden willen.

  . Je (of iemand anders) zult dan eerst een kamerlid moeten benaderen. Roeptoeteren schiet niet op, daar verandert de situatie niet van.

  Maar uh voor hardere straffen….hoe zit dat Drinkman-verhaal dan precies? Mocht ie naar huis omdat ie lid van hun club was? “Gewoon doorlopen mensen, we geven gewoon anderen de schuld”. Selectief? Drinkman kondigde aan te gaan afkicken: volgens mij is het nog niet gebeurd volgens jou wel?

 15. Derk Dank voor de felicitatie, nu over tot de echt belangrijke zaken 🙂

  Ajax – Kiev 3-1 (El Hamdaoui 1 x, Suarez 2 x)
  Aktobe – AZ 1-2 (Holman 1x, Falkenburg 1x)
  PSV – NOVO nog wat 4-0 (Toivonen 2x, Berg 1x, Lens 1x)
  Gent – Feijenoord 2-1 (Fer 1x)
  Utrecht – Celtic 3-2 (Van Wolfswinkel 1x, Wuytens 1x, Mertens 1x)

  Dit zijn de enige echte juiste cijfers, doe er uw voordeel mee8)

 16. So is ’t Stadshagenees

  echt belangrijke zaken:

  Natascha:
  Ajax – Kiev 1-0
  Aktobe – AZ 0-1
  PSV – NOVO nog wat 2-0
  Gent – Feijenoord 1-1
  Utrecht – Celtic 0-2 (helaas)

  Dick
  Ajax – Kiev 2-1
  Aktobe – AZ 0-2
  PSV – NOVO nog wat 2-0
  Gent – Feijenoord 1-2
  Utrecht – Celtic 1-2

  Wichert
  Ajax 3-0
  Aktobe 0-3
  psv 4-0
  Gent 0-1
  Utreg 2-1

  Stadshagenees (mooie specificaties)
  Ajax – Kiev 3-1 (El Hamdaoui 1 x, Suarez 2 x)
  Aktobe – AZ 1-2 (Holman 1x, Falkenburg 1x)
  PSV – NOVO nog wat 4-0 (Toivonen 2x, Berg 1x, Lens 1x)
  Gent – Feijenoord 2-1 (Fer 1x)
  Utrecht – Celtic 3-2 (Van Wolfswinkel 1x, Wuytens 1x, Mertens 1x)

  En nu eerst….gebak 😀

  ========

  Aanvullingen zeer welkom: FF INKOPIëREN GRAAG

 17. @ Joppuh, hoes’t met de andere wedstrijden?

  Aktobe – AZ
  PSV – NOVO nog wat
  Utrecht – Celtic

  En de belangrijkste Ajax – Kiev

  Als je ze allemaal voorspeld hebt, wil je’m dan ff toevoegen?

 18. De laatste uren van Carlos Salcido in dienst van PSV lijken geteld. De Mexicaan, die al twee jaar klagend over het Eindhovense trainingsveld sjokt maar prompt een prima WK speelde, gaat naar verluidt aan de slag bij het Engelse Fulham

  Bouma zou hem opvolgen; hij traint al mee.

  =====================================

  Tim; pc nog stuk 😮

 19. Aktobe – AZ wördt 0-3
  PSV – NOVO nog wat wördt 4-0
  Utrecht – Celtic wördt 1-2

  En de belangrijkste (NOT) Ajax – Kiev wördt 2-2, jammer voor Ajax maar Schwalbarez krijgt 2x geel! En El Hammehoela möt achter de kameel-n an en kan zich niet concentreer’n op het goede resultaat.

 20. Ik heb ooit een gedicht gemaakt met de titel :Als ik kon Toveren.
  Dit heb ik jaren geleden gemaakt en het gaat over de ellende in de wereld.Ik hoef soms alleen maar een naam te veranderen.B.v Obama voor Bush en helaas blijft het gedicht actueel.Ik draag het nu nog vaak voor bij Las Paljas,als tegengas voor al het vrolijke en blije wat wij de mensen brengen met onze muziek etc.De naam Wilders zal ik er nooit in noemen daar is mij het gedicht te dierbaar voor.

 21. Asjeblieft, niet ingeplakt natuurlijk maar toch. De hoop is ckus weer de vader van de Godenzoon-gedachte. Je vindt het toch niet erg als ik hoop dat alle NLclubs verder komen. Maar goed, we gaan er helemaal voor zitten vanavond met hips, börrelnött’n en een paar flesjes sap….zal de jeugd (=de toekomst) ff voorliefde voor Ajax bijbrengen/voorliefde verhogen :D:D:D

  —–

  Jaap Kwakman uit Volendam—alarm op 3fm :o:o:o Ernstig lang ook.

 22. Echt belangrijke zaken:

  Natascha:
  Ajax – Kiev 1-0
  Aktobe – AZ 0-1
  PSV – NOVO nog wat 2-0
  Gent – Feijenoord 1-1
  Utrecht – Celtic 0-2 (helaas)

  Dick
  Ajax – Kiev 2-1
  Aktobe – AZ 0-2
  PSV – NOVO nog wat 2-0
  Gent – Feijenoord 1-2
  Utrecht – Celtic 1-2

  Wichert
  Ajax 3-0
  Aktobe 0-3
  psv 4-0
  Gent 0-1
  Utreg 2-1

  Stadshagenees (mooie specificaties)
  Ajax – Kiev 3-1 (El Hamdaoui 1 x, Suarez 2 x)
  Aktobe – AZ 1-2 (Holman 1x, Falkenburg 1x)
  PSV – NOVO nog wat 4-0 (Toivonen 2x, Berg 1x, Lens 1x)
  Gent – Feijenoord 2-1 (Fer 1x)
  Utrecht – Celtic 3-2 (Van Wolfswinkel 1x, Wuytens 1x, Mertens 1x)

  Joppuh
  Aktobe – AZ wördt 0-3
  PSV – NOVO nog wat wördt 4-0
  Utrecht – Celtic wördt 1-2
  Ajax – Kiev wördt 2-2
  Gent – Feijenoord 1-1

 23. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Maakt de Belastingdienst sparen zinloos?
  – Pakistaanse popster Salman Ahmad zoekt steun in Westen

  Voorronde Champions League: Ajax – Dynamo Kiev (N3, 20:25)
  Met om 20:45 een rechtstreeks verslag van de wedstrijd

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Terugblik op de reportage Spookstad Hebron

  Nova (N2, 22:15)
  – Emile Roemer (SP) pleit voor ‘verbond van nieuw optimisme’
  – Rechtszaak spionerende agent begint vandaag

  Sportjournaal (N3, 23:55)
  – Voetbal: Samenvatting Champions League-voorronde Ajax – Dynamo Kiev
  – Voetbal: Vooruitblik op het Europa League-duel van PSV met Sibir Novosibirsk
  – Judo: De Nederlandse judoka’s in voorbereiding op het WK

  VOETBAL: Voorronde Champions League: Ajax – Dynamo Kiev (N3, 20:25)
  Vorige week stond Ajax in de eerste play-off al tegenover het Oekraïnse Dynamo Kiev. Uitslag: 1 -1. Vandaag deel twee. De Amsterdammers hoeven alleen maar even de nul te houden en de felbegeerde plaats in het belangrijkste en lucratiefste Europese bekertoernooi, de Champions League, is binnen

  FILM: Lacombe Lucien (Canvas, 21:20)
  Fraai geacteerd drama gesitueerd in het Zuid-Frankrijk van 1944. Dommige boerenzoon (Pierre Blaise) – wiens vader krijgsgevangen wordt gehouden in Duitsland – gaat, nadat hij niet goed genoeg bleek voor het verzet, min of meer per ongeluk werken voor de Duitse bezetter. Tegelijkertijd maakt hij kennis met een leuk Joods meisje

  DOCU: Running the Sahara (Canvas, 23:35)
  Hollywoodster Matt Damon produceerde deze documentaire over drie marathonlopers die in 80 dagen door Afrika trekken (en rennen). Een fysiek & emotioneel slopende tocht van Senegal naar Egypte, via Mauritanië, Mali en Libië

  Spraakmakende zaken (N2, 21:20)
  Partydrug GHB eist steeds meer slachtoffers

  On air (N3, 22:55)
  – Prinses Laurentien
  – Peter R. de Vries
  – Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur van WNL
  – Choreografe Annabelle Lopez Ochoa
  – BNN-voorzitter Patrick Lodiers

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – CDA partijvoorzitter Henk Bleker

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Han Lips (Het Parool) ziet toekomst in het programma Voetbal International (maandag, RTL 7, 20:30, 499.000 kijkers). ??In een filmpje over het verrassend goed presterende Excelsior zag je een man twee mokken kopen in het winkeltje van de club. Van der Gijp, met duidelijk plezier: ⤽Dat is in sc?ne gezet, joh. Op maandagochtend twee Excelsiormokken kopen, dat is toch niet het eerste waar je aan denkt. H??⤝ Zulke dingen zeggen ze niet bij Studio Voetbal (zondag, Nederland 1, 22:45, 913.000 kijkers). En al helemaal geen dingen die nergens iets mee te maken hebben. […] VI is nog niet verloren.??

  Willem Pekelder (Trouw) zal altijd onder de indruk blijven van de elegantie en vriendelijkheid van Toon Hermans (maandag, Nederland 2, 20:55, 800.000 kijkers). ??Veertig jaar (of langer) na dato toveren de one man shows van deze cabaretier, die de Avro in compilaties op het scherm brengt, nog steeds een lach op je gezicht. Het is niet alleen de mimiek, die nog altijd ontregelend werkt ?? zelfs met een half door een Noormannenhelm bedekt gelaat weet Hermans de zal plat te krijgen ?? maar ook de tijdloosheid van de conferences.??

 24. Dries gaat wel ver….en Hanja nog

  Dries van Agt wil cordon sanitaire om PVV
  Ook oud CDA-minister Maij-Weggen noemt samenwerken met Wilders geen optie
  Dries van Agt pleit in een interview met de belgische Knack voor een cordon sanitaire om Geert Wilders. Het partijprogramma van de PVV staat volgens van Agt bol van de schokkende teksten. ‘Wilders wil een verbod op de Koran, een bouwstop voor moskeeën, sluiting van islamitische scholen, een belasting op het dragen van hoofddoekjes.’

  Oud-premier Dries van Agt overweegt nu zijn lidmaatschap op te zeggen en lid te worden van een andere partij. In het interview zegt hij: ‘D66 en GroenLinks zijn in mijn ogen leuke, interessante partijen. Er staat geen C in hun naam, maar er zijn er veel die zeggen dat ze van die C in de naam van het CDA ook nog weinig merken.’ Van Agt heeft nog geen definitieve beslissing genomen over het opzeggen van zijn lidmaatschap omdat vertrek uit het CDA zou betekenen dat hij ook geen invloed meer kan uitoefenen op de partij.

  De CDA-prominent is bang dat zijn partij tijdens de onderhandelingen met de PVV zal moeten toegeven aan Wilders op het gebied van immigratie. Van Agt zegt hierover:

  “Een immigratiestop voor mensen uit islamitische landen bijvoorbeeld of de eis dat immigranten pas na 10 jaar werken in Nederland in aanmerking kunnen komen voor een uitkering. Dat is voor mij als christen volstrekt onaanvaardbaar. De vreemdelingenwet zoals we die nu kennen, is me al veel te streng.”

  Op de vraag of hij pleit voor een cordon sanitaire antwoordt de oud-CDA leider: “Zeker. Dat doe ik. Het moet uitzieken.”

  Ook oud-minister Hanja Maij-Weggen wil geen PVC-kabinet. Ze wil niet dat het CDA samenwerkt met de PVV omdat die partij anders denkt over de rechtsstaat en over de rechten van burgers. Maij-Weggen maakt zich zorgen dat er een splitsing zal komen binnen het CDA. ,,Ik denk dat het CDA enigszins gespleten zal raken omdat een deel van de partijleden het echt helemaal niet wil. Een deel zal zeggen: het moet maar en maar een klein deel is voorstander. Ik denk dat de partij het heel moeilijk zal krijgen.”

  Het complete interview met van Agt staat gelinkt.

  De Pers: Maij-Weggen wil geen samenwerking CDA met PVV

  Het zal wel tijd voor voetbal!

  Lekkere avond!!!

 25. is dat onze Hanja van de carpoolstrook naar mokum ja die komt erg geloofwaardig over.Van Agt die kan beter de palestijnen gaan steunen
  doet ie toch nog iets.mede door het beleid van van Agt is een partij zoals de Pvv ontstaan.Nee laat maar heel snel komen dit kabinet.
  Jammer dat Geert niet zelf mee gaat regeren hadden ze nog strengere wetgeving kunnen maken.

 26. Bericht door ingrid, op 25 augustus 2010 om 17:54
  Laf dat de partij van Geert niet mee gaat regeren. Hij wil alleen maar onrust stoken. En altijd kunnen zeggen ik zat niet in de regering.

  dat ben ik helemaal met je eens Ingrid!

 27. Sterker nog….hij heeft ook nog de touwtjes in handen op de achtergrond. De anderen zijn immers van hem afhankelijk. Nogal populistisch ook allemaal. Maar het is allemaal al gezegd en geschreven. Wel jammer dat er nogal makkelijk en populistisch (ook hier) vanalles wordt geroepen, zonder op de antwoorden te reageren.

 28. Files bij Zwolle:

  A28 Hoogeveen – Amersfoort
  tussen Zwolle-Noord en knp. Hattemerbroek
  4 km stilstaand verkeer (vertraging: ca. 10 min) door een ongeval

  Zwolle – Amersfoort
  tussen Zwolle-Zuid en knp. Hattemerbroek
  twee afgesloten rijstroken in verband met een ongeval

  ter hoogte van Strand Nulde (hmp 41.0)
  een ongeval
  —–
  Treinverkeer bij Zwolle: uur vertraging ivm opruimen bom uit 2e WO maar waar????? Misschien morgen wel een foto op het onvolprezen WeblogZwolle 😀

 29. Ik begrijp het wel dick maar ik begrijp sommige postings niet, lijkt wel of die als een bommetje neer gegooid worden en dan afwachten op reakties. Dat is wat anders als een vraag stellen. Lijkt er dus meer erop om een stelling neer te zetten en hopen dat er reakties komen. Daar is standpunt.nl ook goed in alleen krijgen hun de reakties (maarja is NCRV troep) 🙂

 30. Trouwens ik heb vandaag zo’n Iphone aangeschaft maare ik weet nu al dat er morgen gewoon weer een normale telefoon komt. Pff wat een gedoe zeg met die telefoon. Dus ga zo even een advertentie plaatsen op marktplaats.

  ( kijk dick dit is dus een posting en ook bommetje op mensen die wel met een Iphone uit de weg kunnen 😉 )

 31. Baf.

  Je geeft nu wel af op iedereen die (terecht)het niet wenselijk te vinden dat de PVV een cruciale rol gaat spelen.
  Je hebt op alles kritiek,niets deugde,en Nederland zat aan de bedelstaf.

  Maar nu een vraag recht voor de raap,wat heeft Wilders betekent,gedaan voor de maatschappij in zijn 20 jarige kamerlid zijn?
  Het enigste wat ik kan bedenken is 20 jaar op kosten van de belastingbetaler geleefd,met een extra post van 4 ,1 miljoen euro per jaar ,voor zijn persoonlijke beveiliging,een beveiliging die hij zichzelf heeft aangedaan met zijn ongenuanceerde uitspraken en provocaties.
  Ja en dan het schofferen van andere kamerleden als zijn knettergek en meer van dit soort fraaie bewoordingen tegen personen die de euvele moed hadden om de blonde god himself tegen te spreken.

  Maar ere wie ere toekomt Wilders heeft wel bereikt dat er een twee -deling in de maatschappij plaats vindt,iets dat zelfs heel hoog opgeleide politica s niet voor elkaar kregen,dus best knap voor iemand met een afgeronde Havo opleiding nietwaar?

  Maar of het toereikend is om aanspraak te maken op de Nobel prijs voor de wereldvrede,mag je zelf invullen

 32. Niet mijn slag,ik vond hem te provocerend,maar dat houd niet in dat hij vermoord moest worden.
  Ik ben nog altijd van mening dat je twistpunten met een fatsoenlijke discussie beter kunt oplossen dan te provoceren.

 33. Provocerend oke ben ik het met je eens maar hij deed het vanuit zijn “werkgebied” nl als schrijver, columist en producer. Het is een Wilders die graag door draait op zijn successen en leed. Theo ging echter wel de confrontatie aan met bv de moslims en dat doet Wilders dus niet, die blijft maar schreeuwen en niets uitvoeren Oke hij heeft een filmpje gemaakt maar stelt ook niets voor. Eigenlijk zijn we het wel een beetje met elkaar eens Zwolse 😉

 34. Wilders, ik denk dat ie op een gegeven moment zich zelf wel om zeep helpt. Tis alleen zo jammer dat we even door de rotte appel heen moeten bijten.
  Ook ik heb net zoals Zwolse zegt, nog maar weinig resultaat gezien van hem (lees PVV) in al die jaren.

 35. met een extra post van 4 ,1 miljoen euro per jaar ,voor zijn persoonlijke beveiliging,een beveiliging die hij zichzelf heeft aangedaan met zijn ongenuanceerde uitspraken en provocaties.

  In een land met vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel, moet ook Wilders kunnen zeggen, roepen of schreeuwen wat hij vindt. Hoe verwerpelijk dan ook. Ik vind het een grof schandaal dat hij beveiligd moet worden omdat sommigen daar kennelijk niet tegen kunnen.

 36. Jawel ingrid, heb je wel gezien hoor, het is hem gelukt om zoiets te veroorzaken als wat er bij de buren in 1933 is gebeurd. Je ziet het toch ook hier op het blog iedereen is ineens fanatiek (zowat agressief) hetzij rechts hetzij links. Zo is het nu ook in de maatschappij.

 37. Bericht door ja-tja, op 25 augustus 2010 om 20:05
  alweer geen peperbus(krant)

  kijk ik op krantenhaltesite blabla veel info,

  maar “klachten” doen ze niet aan

  Er staat toch wel ergens iets van contact ofzo?

 38. Zou dit niet veroorzaakt zijn door het jarenlange slappe beleid van de regeringen Derk , ik denk toch niet dat Geert dit allemaal veroorzaakt heeft .Die onvrede heerst al jarenlang in dit land. En dat hier fanatiek gereageerd wordt dat komt omdat er te pas en te onpas allerlei stellingen en stukken worden neergezet tegen de Pvv en Geert Wilders.
  Als er dan een tegen reactie komt is het jammer dat er gelijk op de man wordt gespeeld zoals bij Linda .Maar het is wel een compliment voor jou ondanks dat je het niet met mij eens bent de boel niet gelijk afbrandt en ook mensen hier er op durft te wijzen dat ze niet gelijk iemand de grond in boren.

 39. Dame.
  Tuurlijk is vrijheid van meningsuiting gewenst,maar een mening verkondigen of uitdragen ,hoeft toch niet te betekenen om jezelf te verlagen,mensen bewust schoffeerd met zijn of haar religie?
  Mensen voor knettergek uitmaken die anders denkend zijn? Dat kun je verwachten(misschien billikken) maar van een politicus? Als dit gewoon,gewenst is ,dan wordt Nederland het afvoerputje van Europa,en is dat wat we willen?

  Een beetje beschaafdheid ,wat fatsoen en het respecteren van ieders normen en waarden,kom je al een heel eind.

 40. ja wel, maar daar moet je dus je huisnr opgeven.
  geven zijhet aan de bezorger door ,, wil toch niet de ramen er uit hebben:o

  beter is dat je gewoon een wijk zegt,, komen er meer klachten
  dan kunnen ze haar/hem er op aanspreken8)

 41. @baf, Wilders heeft dit niet veroorzaakt, dit is een gevolg van “alles kan en leve de commercie” was het motto toch? Achja douchen kost tegewoordig 3 euro………….

 42. Derk.

  Wilders heeft gewoon heel knap op de onvrede van de bevolking in gespeeld. Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dit te doorzien.

  Dat Wilders een dubbele agenda heeft schijnen in mijn ogen teveel mensen aan voorbij te gaan.
  Wilde dat meer mensen zich eens verdiepte in zijn hele levensloop en dan is er een duidelijke parralel,waar zijn hart en voorkeur liggen,wat ook weer parralel loopt met zijn tussen haakjes de grote donaties,zijn geheime afspraken met dubieuze kopstukken in ultra rechtse kringen.

  Je gelooft het verhaaltje toch niet wat Wilders verkondigt waarom hij geen open transparante partij wil met een normaal ledenbestand en medezeggenschap.

  Een ieder weet als je dat als partij hebt,je als partij verplicht bent inzage te geven in je financiele plaatje waar het om giften en donaties gaat.
  En dat is nou precies de kern ,wat Wilders en zijn donateurs niet openbaar willen maken.

  Maar gelukkig is dat niet meer tegen te houden en zijn al heel veel donateurs met naam en toenaam bekend.Zelfs de financiers van Fitna.

 43. Helmaal eens Zwolse (20:21 uur), maar daarvoor hoeft hij nog niet fysiek bedreigd te worden en dus niet beveiligd. Dat doe je alleen, wanneer je het met woorden niet afkunt. Lijkt me in dit geval niet nodig.

 44. Oh ik blijf vinden dat een ieder hier in Nederland mag zeggen wat hij vind. Dat blijft voor mij heel belangrijk. Maar toch blijf ik Wilders een “eng” mannetje vinden. En ben ik het niet mijn zijn ideeën eens. Blijf het ook raar vinden dat mensen achter een 1 mans partij gaan staan. Ik ben het dan met Derk eens dat het heel erg gaat lijken op gegin jaren 30 bij onze buren.

  En inderdaad onvrede, ja als mensen in de portemonnee geraakt gaan worden dan gaan ze tegengas geven, op welke manier dan ook, maar ik heb in het program van Wilders nog niet gelezen waar hij het geld weg gaat halen. Ja bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, zo van ikke ikke en de rest kan…..

  Ja-tja denk je echt dat dit gaat gebeuren, mijn jongste loopt niet de peperbus maar een andere krant, de eerste 2 weken vergat hij ook steeds een huis, werd gebeld door de verspreider van de krant, maar gaat dan toch geen ruiten bij deze mensen in gooien.
  Krijgen de buren hem ook niet. Misschien geen bezorger in jullie buurt?

 45. ingrid; het is niet alleen wilderds, maar kijk nou eens wie die partij bevolken…niet echt indrukwekkend.En ik blijf erbij; als de fundamenten van een partij niet goed zijn, dan is de rest het ook niet.
  Tot nu toe komt er uit die hoek alleen maar baarlijke nonsens en de meest wonderlijke flauwekul, dat met een air gebracht word alsof men het buskruid zelve heeft uitgevonden.Dat hebben ze niet, en dat zullen ze ook nooit…
  En wat me ook hogelijk verbaasd is dat nergens ge ageerd word over dat tripje naar new york.Er is in nederland genoeg te doen, zou ik zo zeggen.Maar blijkbaar strekken die ego’s zich wereldwijd en leeft wilderds echt in de veronderstelling dat zijn mening in NY er wat toe doet…8)

 46. Vorig jaar startte Sportservice Zwolle/Stadskids met luidde trom op verschillende plekken in Zwolle met (gesubsidieerde) peutergym. De laatste x voor de zomervakantie kregen we ineens te horen dat het, ivm korting op de subsidie, na de zomer misschien niet meer door kon gaan We zouden later meer horen, maar dat is nog niet gebeurd… Bij navraag geven ze aan dat ivm korting op de subsidie verschillende groepen geschrapt moeten worden. En zo verdween de peutergym weer met stille trom uit Zwolle…

 47. Het frappante is wel dat sommige moslims van alles roeptoeteren en door ons niet met de dood worden bedreigd. Onze vrouwen worden nogal eens voor hoer uitgemaakt en wij als westerling voor ongelovige varkens. Ook homo’s worden vaak belaagd door deze extremisten. Als een westerling zich hierover heel kritisch uitlaat dan loop je meteen het risico dat je kop er wordt afgehakt door één of andere maffe moslim. Respect moet er zijn maar dan ook van die kant. Over het algemeen moeten die gasten ook niet veel hebben van onze manier van leven en hebben ze aan de grondwet ook geen boodschap.

 48. Carola; en die posting was gericht tegen mensen van generatie ’60, ’70, ’80.Ik heb nieuws voor je…we zijn allemaal opgegroeid zonder peutergym!

  Als er te weinig animo is voor die dingen, verdwijnen ze, hoe sneu ook.Kaartje kopen bij het zwembad is wellicht hét alternatief???

 49. Ach Assendörper, net zoals Wilders van alles mag

  roeptoeteren

  mogen moslims dat ook. Jij en ik gelukkig ook. Dat is nu net de kern van de democratie.
  Niet alle moslims discrimeren homo’s en vrouwen en homo’s en vrouwen worden niet alleen door homo’s en moslims gediscrimineerd. Gelukkig staat onze grondwet discriminatie niet toe en kunnen degenen die zich daaraan schuldig maken strafrechterlijk worden aangepakt.
  Ik lees trouwens in allerlei fora – waaronder ook deze – heel regelmatig opmerkingen die ook als regelrechte discriminatie van moslims kunnen worden geduid. Ik vind dat jouw reactie bijvoorbeeld ook nogal wat tegenstrijdige opmerkingen bevat.

 50. Derk, hard aan het werk? Ze waren aanwezig 😉 Ik heb je niet gezien, was de hele dag achterop aan het verven, oh ja, en nog voorop even. Morgen naar GRASconcert, zaterdag werken, maandag die kaklaptop wegbrengen. Denk dat de voeding kapot is. Eerst even aansluiten op PC komende maandag, data overzetten. Bah.

 51. Hoezo tegenstrijdig dame?

  Ik wou alleen maar even duidelijk maken dat wij Nederlanders niet meteen klaar staan om een moslim met de dood te bedreigen als vanuit de moslimhoek provocerend naar ons wordt gedaan. Als Wilders provocerend gedrag vertoond richting moslimhoek dan is er ineens beveiliging nodig.

 52. Ik hou niet zo van dat wij-zij-denken. Wat ik tegenstrijdig vind, is dat je spreekt over respect, terwijl je tegelijkertijd enorm generaliseert. Ik weet niet of het alleen of vooral moslims zijn die Wilders bedreigen. De bedreigers die bekend geworden zijn, bleken steeds autochtonen te zijn. Net zoals de moordenaar van Fortuyn.
  De moslims die ik persoonlijk ken, zijn hardwerkende mensen die serieus hun geloof belijden, en die aangeven zich steeds minder thuis te voelen in het land waar ze al lang wonen of waar ze zelfs geboren zijn. Ik heb met hen te doen. Ik weet niet of je weet wat voor een teksten een vrouw met een hoofddoekje naar haar hoofd geslingerd krijgt?

 53. Bij navraag geven ze aan dat ivm korting op de subsidie verschillende groepen geschrapt moeten worden. En zo verdween de peutergym weer met stille trom uit Zwolle…

  Als er te weinig animo is voor die dingen, verdwijnen ze, hoe sneu ook.

  QM Volgens mij lag het niet aan gebrek aan belangstelling

 54. Assdorp; ik ehhh, denk dat je maar eens de commentaren uit de telegraaf.nl moet lezen als er weer eens een tendensieus bericht staat over iets wat voor allochtonen vergoed word…in dat licht is je reactie behoorlijk naïef.

  Bovendien schelden nederlanders nog veel harder, of nemen we die ‘gezelligerds’ in het verkeer maar voor lief.Fundamentalistische nederlanders, brrrrr

 55. Nederland is een ogefokt land geworden, zeker na de vakantie is het goed te merken in het verkeer als de normale drukte zich weer voordoet en de bijbehorende hufterigheid ook evenredig toe lijkt nemen!

 56. Dame als het gaat om gebrek aan respect dat ben ik met eens. En dat heeft niet zoveel te maken kleur, geloof enz.

  en die aangeven zich steeds minder thuis te voelen in het land waar ze al lang wonen of waar ze zelfs geboren zijn. Ik heb met hen te doen.

  Het is wat mij betreft te makkelijk om de schuld dat je je ergens niet (meer) thuis voelt bij een ander neer te leggen.
  Ben je ongelukkig dan moet je er zelf wat aan doen. De keuze is aan je zelf. Gelukkig worden/zijn dat doe je zelf niet een ander.

 57. Joppuh, en ‘zij die het voorbeeld zouden moeten geven’ dan???
  Mijn verbijstering was groot, toen enige tijd geleden een schoolbus kinderen uit liet stappen en een of andere ouder het nodig vond zich met auto langs die bus te wringen…en ondanks dat een kind er bijna onder kwam ook nog ijskoud doorrijden.
  In elk geval metéén een klap op de motorkap geven, zo een autofiele nul komt er dan metéén uit (dan wel…)

  ik bedoel maar, typisch nederlands.Even wachten is al teveel gevraagd.

 58. @q m 21: 46 ja dat is zo,,

  ach krant is niet zo belangrijk,

  gaat mij er meer om dat ze hem bezorgen i.p.v. dumpen– bij de
  (westerholterbrug) ook weer pakken folders

  :o:o:o

 59. @ ja-tja en QM, jullie gaan uit van het slechste in een mens. Heb je al nagevraagd ja-tja of de buren wel een krant krijgen. Is er wel een bezorger die de kranten kan dumpen. Je kunt beter iets niet zeggen want dan………… En dan nee als we nergens meer wat van zeggen dan loopt het hier in Nederland echt uit de hand. En daarover gaan we dan weer praten op internet.

  De ochtend krant hoort voor 7 uur bezorgd te worden, gebeurt dat een x niet ok. Maar gebeurt dat vaker dan spreek ik de bezorger er op aan. En geeft aan dat al het blijft gebeuren dat ik dit door ga geven.
  Want ik ga om 7.15 de deur uit en dan wil ik de krant gelezen hebben.

 60. Ik generaliseer helemaal niet want ik heb het over sommige moslims. Theo van Gogh is in ieder geval wel afgemaakt door een moslimextremist. De bedreigingen richting Wilders kunnen misschien wel vanuit beide (moslim en linksextremistisch) hoeken komen omdat hij meerdere malen is bedreigd.

  Ik heb verder niks tegen moslims. Het enige waar ik op tegen ben is dat ze vanuit die hoek het geloof meestal belangrijker vinden dan onze Grondwet. Ik weet ook wel dat in bepaalde christelijke kringen dat ook het geval is maar dat wordt steeds minder.

  Maar vertel eens, wat krijgen vrouwen met een hoofddoek naar hun hoofd geslingerd? Dit is een serieuze vraag want ik weet dat echt niet en heb er ook nooit iets over gelezen.

 61. ja oké ingrid,, maar dat is dus een betaalde krant

  weet je wel wie de krant bezorgd:o(peperbus) bij mij ???

  nee hier in mijn buurtje meer klachten

  maar wat ik al zei:P

  ach krant is niet zo belangrijk,

  gaat mij er meer om dat ze hem bezorgen i.p.v. dumpen– bij de
  (westerholterbrug) ook weer pakken folders

 62. Bericht door QuestionMaster, op 25 augustus 2010 om 22:50
  Assdorp; ik ehhh, denk dat je maar eens de commentaren uit de telegraaf.nl moet lezen als er weer eens een tendensieus bericht staat over iets wat voor allochtonen vergoed word…in dat licht is je reactie behoorlijk naïef.

  Bovendien schelden nederlanders nog veel harder, of nemen we die ‘gezelligerds’ in het verkeer maar voor lief.Fundamentalistische nederlanders, brrrrr

  Die opmerking van jou slaat echt nergens op. Het wordt echt tijd dat je eens een afspraak maakt met dr. Sigmund.

 63. Hé Ja-Tja, dan ga je toch lekker zelf de Peperbus in Stadshagen rondbrengen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je de Peperbus ook krijgt.:D:D

 64. Bericht door ja-tja, op 25 augustus 2010 om 23:36
  sigmund,, kan haar ook niet aan

  Als Sigmund iemand niet aankan dan is ie rijp voor de Zwolse Poort.

 65. Sommige mensen zoeken wel de Peperbus. Kijk in het vervolg maar eens onder die twee bruggen die Stadshagen verbindt met de bewoonde wereld.:D:D

 66. Goedemorgen!

  Gefeliciteerd Dick, ben absoluut geen fan van ajax maar de sfeer was mooi gisteravond (heb vanaf 52e minuut gekeken)!

  Moet wel zeggen dat ik Kiev bijzonder zwak vond.

 67. Jammer en triest de verwijzingen van iemand die zelf mensen niet gelijkwaardig wil behandelen, politiek niet mee wil praten (niet stemt) en toch anderen voor gek verklaart. Zucht, zonde van de tijd om er op te reageren.

 68. @ QuestionMaster: lezen is een kunst! Wie heeft het hier over ‘te weinig animo’ ? (ja jij…). Er was juist heel veel animo voor peutergym. Het gaat om iets waar eerst veel subsidiegeld ingestoken is om het op te zetten om het vervolgens binnen een jaar (ondanks het grote animo) weer te laten verdwijnen door de subsidie weer in te trekken…

 69. Heerlijke en aanvullende Loesje van de dag: http://www.loesje.nl

  Misschien moet je aan onderbuiksprekers, in ongeveer het gelukkigste land van de wereld, maar niet teveel aandacht besteden. Het is vaak egocentrisme…Remie-gedrag. Geen aandacht geven maar beterschap wensen; wellicht.

 70. Maar vertel eens, wat krijgen vrouwen met een hoofddoek naar hun hoofd geslingerd?

  Die vrouwen worden regelmatig behoorlijk vijandig bejegend. Ik heb een paar interviews gelezen/gezien, waarin (moeder van) een bekeerde vrouw aan het woord was. De ervaringen met hoofddoek zijn onthutsend: niet serieus genomen worden, niet geholpen worden, uitgescholden worden etc.
  Uiteraard moeten misstanden en misdragingen aangepakt worden, maar laten we wel uit blijven gaan van cijfers en feiten. Het grootste deel van de hier wonende moslims is westers geöriënteerd en veroorzaakt geen enkel probleem.

 71. Assendorper.

  Ik heb verder niks tegen moslims. Het enige waar ik op tegen ben is dat ze vanuit die hoek het geloof meestal belangrijker vinden dan onze Grondwet. Ik weet ook wel dat in bepaalde christelijke kringen dat ook het geval is maar dat wordt steeds minder.

  =====================================================
  Beetje vreemd deze reactie,terwijl de hele landelijke discussie gebaseerd is op juist het beschermen/respecteren van onze grondwet,en dat is nou net toevallig wat Wilders niet wenst te doen:o

 72. Dames, eens. Geloof dat ik over dit onderwerp met Assie niet meer in discussie ga. “Kop in ’t zand steken”, het heeft geen enkele zin, zonde van de tijd en hij verwijst je naar de (strip)psychiater.

 73. Dinsdag zijn ze partners….nu zegt de blonde leider van lijst-Geert

  PVV-leider Geert Wilders heeft vanochtend flink uitgehaald naar waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker. ,,Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet. En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!”, twitterde Wilders vanochtend.

  Bleker zei bij het komische duo Knevel & Van den Brink dat de VVD en het CDA samen een kabinet moeten vormen dat ,,samenbindend” optreedt en ,,niet de samenleving uiteen speelt” en dat de PVV die opstelling als partij die dat kabinet gedoogt, moet accepteren.

  ,,Bleker moet heel snel ophouden met zijn partijpolitiek gespin in de media. Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar”, voegde Wilders later in een reactie aan toe.

  Volgens Bleker is uit de vele gesprekken met zijn achterban naar voren gekomen dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit.

 74. Luis Suarez benadrukte nogmaals dat hij ook dit seizoen voor Ajax speelt.

  “Ik heb in januari mijn contract verlengd omdat ik met deze club in de Champions League wil voetballen. Gelukkig is dat ons gelukt, maar ik wil sowieso niet weg. Dat heb ik al vaker gezegd. Maar ik heb het idee dat mensen me niet altijd geloven. Daarom zeg ik het nog maar een keer. Ik voetbal dit seizoen voor Ajax.”

 75. Onder de goedkeurende ogen van Thorbecke heb ik net onze zoon en maatje op de trein gezet naar…..MOKUM :D:D:D

  Volgens mij pas zijn 2e bezoek aan de stad zelf. 1e was na een uitzwaaigebeuren van het Nederlands-elftal…..we moesten ff uitstappen bij CS….om naar de Dam te lopen. Deze stad moet je zsm beleven 😀 Langs “de dames van plezier” liepen we terug.

 76. Wilders: CDA-voorzitter is enorme zeurpiet DEN HAAG

  PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag uitgehaald naar waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker. Die vindt dat de VVD en het CDA samen een kabinet moeten vormen dat ⤸samenbindend⤝ optreedt en ⤸niet de samenleving uiteenspeelt⤝ en dat de PVV die opstelling als partij die dat kabinet gedoogt, moet accepteren.

  Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet. En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks!⤝, twitterde Wilders donderdagochtend. ⤸Bleker moet heel snel ophouden met zijn partijpolitiek gespin in de media. Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar⤝, voegde hij daaraan in een reactie aan toe.

  Bleker deed zijn uitspraken woensdagavond in het tv-programma Knevel & Van den Brink. Volgens hem is uit de vele gesprekken met zijn achterban naar voren gekomen dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit. ⤸Geen splijtzwam, maar samenbinden. Dat moet gebeuren⤝, aldus Bleker.

  =====================================================
  Meer bewijs heeft de burger niet nodig lijkt mij.
  Vrijheid van meningsuiting is volgens de gelederen van de PVV,alleen van toepassing voor Wilders himselff en zijn aanhangsels?

  Wie heeft nu maling aan de grondwet?

 77. @ Natas moet idd

  Je mist echt wat in je leven en het is een schromelijke tekortkoming in je ontwikkeling, als je Mokum niet (als een warm bad) ondergaan hebt. 😉

  Maar Natas, onze dochter heeft het vorige week ook uitstekend naar de zin gehad in Rotjeknor. Geloof wel dat ze alleen maar winkels hebben gezien. Maar ok.

  Zwolle is uiteraard het best toeven 😀

 78. @Dick en Zwolse voer voor jullie klik

  Leuke comment aldaar:

  Maxime sleept de HOOFDPRIJS uit de besprekingen.
  Het kleine CDA met slechts 21 zetels (14% van de 150 kamerzetels) mag dadelijk 50% (DE HELFT) van alle ministers en staatssecretarissen leveren.
  Dit is nog nooit in de Nederlandse geschiedenis voorgekomen…. dat zo’n klein partij zoveel macht heeft gekregen.
  Ruud Lubbers en Maxime Verhagen hebben het onderste uit de kan.
  En de ouwe CDA-prominenten heel slim allemaal moeilijk doen over de PVV, zodat Maxime nog meer zijn zin krijgt in de besprekingen.
  De VVD en de PVV hebben niet veel te zeggen – het CDA is dadelijk de grote baas.
  Laat de sluwe Maxime maar schuiven – hij doet het hardstikke goed.

 79. Derk; het gaat over principes en gebrek aan principes. Dat Maxime de geluiden zou gebruiken is wel duidelijk. Principes zijn niet af te kopen.

  Waarom weten we eigenlijk nog niet hoe de Zwolse-CDA-ers die hier voor de verkiezinen postten, erover denken?
  ———-
  Geert heeft de touwtjes in handen en kan zijn handen in onschuld wassen als het verkeerd gaat. Kan ie hullie-wijzen; daar is ie toch al zo goed in.

 80. Zeg nou eerlijk Derk; ooit eerder VOOR samenwerking zulke teksten gelezen van een politiekleider over de voorzitter van 1 van zijn partners?

  Omgekeerd kan niet want lijst-Geert heeft geen voorzitter.

 81. Bericht door dick, op 26 augustus 2010 om 08:52
  Waarom weten we eigenlijk nog niet hoe de Zwolse-CDA-ers die hier voor de verkiezinen postten, erover denken?

  Antwoord:
  Krouwel; ⤸CDA-ers luisteren altijd naar hun leider en zullen ook nu doen wat de partijtop wil. Dat is handig aan het christelijke geloof, leiderschap is door God gegeven, dus doen ze wat er gevraagd wordt.

  Prachtige uitspraak :D:D:D

 82. Mocht dit bericht kloppen,dan kan ik het luchtledige geschreeuw van Wilders nu plaatsen.

  Ik krijg het donkerbruine vermoeden dat Wilders zich al aan het indekken is en de slachtoffer rol gaat inemen,zodat die zijn klapvee kan voeren dat het hem onmogelijk gemaakt is.

 83. Goed gezien van geert; door zich hyper- a sociaal op te stellen hoeft ie strakjes niet in een gay pride bootje naar het volk te wuiven, en in tegenstelling tot cu- collegaatje tinus zijn we juist teleurgesteld als ‘ie geen prive- jet vliegt.

  😛

 84. En het enige waar de meeste cda’ers bang voor zijn is het overhandigen van de macht, hun privileges kwijtraken en hun abbonnement op ‘die goeie ouwe tijd’ …dat iemand een saai teeveeprogramma als ‘toen was geruk heel gewoon’ de nek omdraait bijv, of een excuus zender als ned. 3. De factor geert is iets wat ze niet in de hand hebben en die ze als een molensteen om de christelijke nekkies hangt.
  Melkert weet daar alles van…:P:P:P

 85. Zwolle is uiteraard het best toeven

  Dat bedoel ik maar! Leuk dat je dochter het naar dr zin heeft gehad daar, ik vind het er doorgaans minder gezellig, maar dat heb ik bij al die grote steden in de binnenstad.

 86. @ Natascha, dat plezier zal wel lukken. Die jongens redden zich wel. Leuk dat je het wenst. Ben gek op de binnenstad van grote steden. Hebben ze van mij, mijn vrouw houdt daar ook niet zo van. Ach, ook hier: ieder zijn/haar ding.

 87. Bericht door Peter Erik de Visser, op 26 augustus 2010 om 11:11
  Reactie op Tim:
  Kom maar even bij me langs met je laptop,
  dan vertel ik je wel waar je moet zijn.

  Moet ie daarvoor langskomen? Ook raar…

 88. Tim, het belangrijkste is, dat ze ook goed verzekerd zijn.
  Als ze gaan knutselen aan je laptop en ze maken iets (wat nog wel werkte) stuk moeten zij aansprakelijk zijn. Dat is nog lang niet altijd het geval, dus dat zou je even na moeten vragen.
  Succes!

 89. Nee is niet gelukt om kaarten te kunnen bemachtigen:( echt jammer…. Verplicht cc anders kon je geen kaarten kopen en dan nog kon je maar 1 kaart per cc kopen.

  Trouwens, de rotonde bij het station staat behoorlijk blank al!

 90. Jammer Natascha, scheelt je vanavond waarschijnlijk wel een nat pak. Oww, da’s de specialiteit van die Schotten 😮

  Rotonde bij Station? Vanmorgen-vroeg nog geen vuiltje aan de lucht: Als Thorbecke maar niet van zijn sokkel gaat….

 91. Misschien een Limburgs iets. Maar daar is het nooit goed bij de boeren. Te nat, te droog, te zonnig, te weinig zon, te weinig subsidie, te veel formulieren invullen, dieren wel vaccineren, beestjes niet vaccineren…het is nooit goed

 92. De enigsten die hier een eindje verderop reden tot klagen hebben, voor zover ik kan overzien, zijn de koei’n…die staan al de hele dag op stal.Da’s balen voor ze.

  Maar je zult maar in den Haag wonen…water genoeg daar.
  Mooie foto’s op verschillende websites.

 93. ja plantje,,, 3 weken geleden te droog

  maar ja nu zeggen ze natuurlijk weer prijzen omhoog…..:o

  ja en wij betalen weer :'(

  gaan wij ”klagen”;););)

 94. Prijs je gelukkig Wichert (13:44) zul je nooit meer zorgen hebben.

  (T)ja bedoelde die opmerking om strak 13:00 vast ook precies zoals jij het met Plantje (13:28) nog eens uitlegt. Maar het kan ook niet genoeg benadrukt worden. 😉

 95. Zlatan Ibrahimovic wil weg bij Barcelona. De Zweedse spits heeft ruzie met zijn trainer Pep Guardiola. De aanvaller is pas één jaar in dienst van de Spaanse club.

  Volgens Ibrahimovic communiceert zijn trainer niet met hem. ,,Ik weet niet wat Guardiola met me wil. Hij zegt niets tegen me”, stelt de ex-ajacied. ,,Hij heeft de afgelopen zes maanden welgeteld twee keer met me gesproken.” Volgens Guardiola moet de spits zich niet aanstellen. ,,Als ik maar twee keer met hem gepraat heb, zal ik daarvoor mijn redenen hebben”.

  Door de komst van de Spaanse aanvaller David Villa van Valencia lijkt Ibramovic zijn basisplaats bij Barca kwijt te zijn geraakt. AC Milan heeft interesse om de Zweedse aanvaller over te nemen. Zlaten kwam vorig seizoen juist van stadsgenoot Inter Milan. Barca betaalde toen 46 miljoen euro plus Samuel Eto’o aan Inter. Hiermee is hij de duurste aankoop van de Catalanen ooit.

 96. Nou inmiddels meer gehoord vd peutergym. Aangezien het starten van dat soort dingen altijd groot in het nieuws komt, breng ik het wegbezuinigen ook maar even in het nieuws:
  Voor de uitvoering van het sport- en beweegaanbod is SportService Zwolle afhankelijk van subsidiegelden van de gemeente Zwolle. Door veranderingen in de subsidie zijn wij helaas genoodzaakt een aantal bestaande Peutergymgroepen te stoppen.
  Dit betekent dat er in Stadshagen/ Westenholte i.p.v. 4 groepen, komend schooljaar maar 3 groepen gaan draaien. In Zwolle Zuid zullen er i.p.v. 4 groepen, 2 groepen gaan draaien

  &
  Door de grote hoeveelheid belangstellenden worden deelnemers op volgorde van inschrijving ingedeeld. Dit kan dus betekenen dat u, wanneer de groep vol is, voor een onbepaalde tijd op een wachtlijst komt te staan.

  Toch jammer en ‘bijzonder’ dat de gemeente eerst een jaar investeert in het opzetten van de gym om het het volgende jaar alweer ter ziele te laten gaan.

 97. In deventer (waar ik nu ben) regent het gestaag door. Een tunnel onder het spoor door is vandaag al meerdere malen volgelopen met water en ik heb tot twee keer toe de brandweer gezien die auto’s uit de tunnel moest trekken.

  kortom: spanning en sensatie in Deventer 🙂

 98. Hier (Steenwijk) regent het ook gestaag door MarKel. Nog niet gehoord van noemenswaardige problemen.

  Klagende boeren zijn vanzelfsprekend ingecalculeerd. Het is wel jammer dat ze nu niet doorkunnen met werk aan de weg.

  Vanavond zullen de eerste afgelastingen van het (voornamelijk) oefenprogramma voetballen wel doorkomen.

 99. Ergenis van mij: mensen die in de regen fietsen en die menen dat met een paraplu op te moeten doen. Hand uitsteken beetje moeilijk, zicht op het verkeer om je heen, niet echt.
  Trek een goed regenpak aan zou ik zo zeggen.

 100. Die Ruud Lubbers is al net zo onbetrouwbaar als Job Cohen de ene keer draait hij linksom en de andere keer rechtsom, wat dat betreft kunne ze wel familie van Wouter Bos zijn .Nee heel goed dat Wilders daar geen zaken meedoet maar gewoon met Verhagen en Rutte wat ik dan wel weer sterke persoonlijkheden vindt .

 101. Eens QM

  Het is ook niet prettig om te verklammen in een veel te benauwd regenpak!

  Wat een zweterige rotdingen. Paraplu op de fiets is idd ook lachwekkend. Als ie niet kapotwaait, zit ie in de weg. Nee, goeie jas en daarna maar douchen.

 102. Nee, een gevaar op de weg zijn is veel beter. Of je kiest voor een regenpak, moet jezelf weten. Ik heb zelf en cape en die is echt niet klam of zweterig. Grote b*k terug krijgen als je bijna omver gereden wordt, door een fietser die zo door knalt terwijl ie voorrang moet verlenen. Echt belachelijk.

 103. ingrid, ik vind een cape nogal arremoedig, zo een irritante lap over het stuur met een plens water erin wat je er iedere keer uit moet schudden…en wat alle kanten uitwaaid.
  Vooralsnog zit er niks anders op dan de kids zo snel mogenlijk groot te brengen en dan zelf vorstelijk in het fietskarretje plaats te nemen:P…

 104. QM, die neiding krijg ik wel inderdaad. Maar ja je mag niet voor eigen rechter spelen:P. Hoop altijd op een dikke windvlaag, als er weer zo’n mafkees met een paraplu in de had langs fietst.

 105. baf; zal mij toch benieuwen, als kameraad wilderds zijn vele negatieve uitlatingen met de dood moet bekopen (wat we hem natuurlijk van harte nietgunnen…) aan wie je je dan gaat vastklampen… gristenunie tineke???

 106. Tweet van de dag
  do 26 augustus 2010

  Dus als je pleit voor samenbinden, ben je ’n ‘zeurpiet’. En als je de oceaan oversteekt om tegen een buurtcentrum te protesteren niet?

  Antonie Fountain

  :D:D:D

 107. baf, jij bent van de normaal-politie met oa

  Die Ruud Lubbers is al net zo onbetrouwbaar
  als Job Cohen de ene keer draait hij linksom en de andere keer rechtsom, wat dat betreft kunne ze wel
  familie van Wouter Bos zijn .
  Nee heel goed dat Wilders daar geen zaken meedoet maar gewoon met Verhagen en Rutte wat ik dan wel weer sterke persoonlijkheden vindt .

  en alle topics die je hier digitaal onderpist? Wel eens van feiten, argumenten en nuance gehoord?

  Hoe kom je overigens aan je naam, van dat werkwoord?

 108. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Pakistan: portret van een dorp
  – Inzamelingsactie voor Pakistan
  – Steun CDA voor minderheidskabinet brokkelt af

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Unieke dia herinnert aan hulp uit Pakistan
  – Kafka in de polder – portret van de gehandicapte Lukretia Bressers

  Nova (N2, 22:15)
  – Einde aan museumloze tijdperk in Amsterdam
  – ‘Taliban zal profiteren van onvoldoende hulp in Pakistan’

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Voetbal: Loting Champions League. Hoe reageert men bij FC Twente?
  – Europa League: korte samenvatting van AA Gent-Feyenoord

  FILM: Welcome to the Jungle (RTL 5, 20:30)
  Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt premiejager die afreist naar het Amazonegebied om daar maffiazoontje (Sean William Scott) te zoeken. Aldaar raakt hij verstrikt in de jacht op een schat en loopt schurk (Christopher Walken) tegen het lijf. Actiekomedie die ondanks kolderieke sfeer erg vermakelijk is

  ACTIE: Actie voor Pakistan (N2, 20:50)
  Inzamelingsactie voor de overstromingen in Pakistan. Joost Karhof en Sophie Hilbrand presenteren. Onder andere te gast zijn Tineke Ceelen, Pakistaanse schrijfster Naema Tahir en journalist Rik Konijnenbelt. Job Cohen, Paul Rosenmöller, Jörgen Raymann en Emile Roemer zitten in het belpanel om de donaties te ontvangen

  AWARDS: De Gouden Notenkraker (N2, 21:25)
  Met de Gouden Notenkraker eren acteurs en muzikanten elkaar voor hun podiumverdiensten. Genomineerden voor deze 36ste editie zijn, in de categorie muziek: Stef Bos, Alain Clark en Ellen ten Damme. Toneel: Jon van Eerd, Porgy Franssen en Ariane Schluter

  On air (N2, 22:00)
  – Hockeyer Teun de Nooijer
  – Farah Karimi, directeur van Oxfam

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – Pianist Wibi Soerjadi

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Heldendaad dus van Peterrrrr:
  -Peter R. de Vries in On air over zijn Australische avontuur. ??Er is wel wat gedoe geweest, maar als je daar niet tegen kan moet je geen misdaadverslaggever worden.??

  Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) over de manier waarop Boulevard (woensdag, RTL 4, 18:35, 862.000 kijkers) afscheid nam van de overleden Conny Stuart (96). ??Dus dan ben je zo ongeveer het laatste gezicht van een voorbij tijdperk, en heb je met een lange reeks Annie M.G. Schmidtliedjes het collectieve geheugen van generaties gekleurd (??Zeur niet,?? ??Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?,?? ??Het is over??), en dan luiden de immer invoelende musicalliefhebbers van Boulevard je fijntjes uit met de tekst onderin beeld: ⤽Connie meer.⤝??

  Han Lips (Het Parool) zag dinsdag in On air (Nederland 3, 22:05, 378.000 kijkers) eindelijk een vermakelijke reportage van Johan en Marcel. ??De dagelijks terugkerende wereldreizigers en jonge honden Johan en Marcel hadden een van hun leukste afleveringen. Ze waren in Dallas en de opdracht die ze van Harm Edens hadden gekregen, was: zoek echte cowboys. Ze gingen naar de ranch van de serie Dallas en zagen een man lopen met een cowboyhoed en een tuinslang. ⤽Bent u een cowboy?⤝ ⤽Yes.⤝ Einde gesprek.??

 109. baf; de geschiedenis herhaalt zich, en we hoeven jou, als ons politiek deskundige alhier niet te vertellen wat de gevolgen zijn van negatieve uitlatingen…natúúrlijk hadden we ook liever gezien dat wilders heerschappij de gevangeneming van bin-laden dichterbij zou brengen…maar dat is een droom die jij mag koesteren.

  8)

 110. maargoed, om nog even door te jennen; de ene z’n dood…ik bedoel, denk je eens even in hoe het voor de kiezer moet zijn, onder wilders bewind; leven onder de knoet van de bezuinigingen en tegelijkertijd lijdzaam mogen toezien hoe pvv’ers de buit onder elkaar verdelen.

  Dat is jou nederland, baf…mag ik bedanken.

Reageer