Huisverbod voor agressieve Zwollenaar

Zwolle – In de wijk Pierik werd dinsdagmiddag 24 augustus een 24-jarige Zwollenaar aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou al geruime tijd zijn 28-jarige partner en haar kind mishandelen. Bij de aanhouding werd bij de man een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De Zwollenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Hij kreeg bovendien een tijdelijk huisverbod opgelegd door de burgemeester van Zwolle. Dit houdt in dat hij tien dagen zijn woning niet mag betreden en geen contact mag hebben met zijn partner. Deze maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen (kijk voor meer informatie over het tijdelijk huisverbod op www.huisverbod.nl).

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Gezien de ernst van het vergrijp kan het toch niet zo zijn dat deze man A) snel weer op vrije voeten is en B) over 10 dagen weer vrolijk zijn huis in mag……

 2. Toch vind ik het nog altijd apart dat je iemand een huisverbod kunt geven op zijn eigen huis…..

  Wel een goede zaak dat het bestaat trouwens!

 3. @Gezellig, helaas gaat het zo. Dat hulpverlenings traject stelt ook niets voor. Vaak is het tactus reclassering waar die vent zich een keer in de twee weken moet melden en bij het AFPN een “behandeling”ondergaat. Kleuren, boetseren ect

 4. Wat is het alternatief Derk en hoe had je het verbeterd willen hebben?

  Vrees dat er nu geen ministerie voor jeugd en gezin in de kokerT zit.
  ———-
  Kom er ook maar in Linda met jou aanpak, is dat de manier waarop ze bar-agressor Drinkman “bestraften”? Gewoon de ander de schuld geven: linkse geteisem ofzo?
  ———-
  Eens Natas

 5. Je kan er (weer) van alles bijhalen Dick >:(
  Ik lees dat de meesten hier andere en zwaardere straffen zouden willen. Ondanks deze landelijke opinietrend, en de conservatieve houding van de grote partijen, is de PVV vóór een hardere aanpak van het strafbeleid!

 6. Bericht door dick, op 25 augustus 2010 om 13:40
  Wat is het alternatief Derk en hoe had je het verbeterd willen hebben?

  Nou dick om te beginnen hem die 10 dagen op het politieburo te houden.
  Daarna snelrecht toepassen ipv over 4-5 maand een zitting. Uitspraak moet meteen ook uitgevoerd worden. Natuurlijk wel even de financiën voor het gezin dat achterblijft veilig stellen.

 7. @ Derk; 10 dagen op politiebureau mag niet volgens de wet, als de ruimte er al voor is. Volgens mij is hier ook een wetswijziging voor nodig. Volgens mij wil iedereen overal snelrecht voor. Ken de procedure niet, misschien interessant om eens bij justitie te informeren. Wellicht zijn er nog wat extra ambtenaren nodig op justitie om het te realiseren.

  Financiën veiligstellen, wat bedoel je en gebeurd dat nu niet?

 8. 10 dagen is geoorloofd volgens de wet, mits er wel een voorgeleiding komt bij de rechtercommesaris binnen 3 dagen. Als mannetje vast zit is inkomen bij 7 van de 10 ook weg dus daar doelde ik op. Nu is er niets geregeld voor vrouw en kinderen.

 9. Heb altijd begrepen dat verdachten zo lang worden vast gehouden als juridisch mogelijk is. Zal ongetwijfeld ook met de capaciteit te maken hebben. Kun je niet zien welke overweging aan deze uitspraak ten grondslag ligt? Dan ga je ervan uit dat de man de kostwinner is en geen uitkering heeft oid. Uitkeringen gaan gewoon door toch? Wie moet regelen dat er geld komt voor de achterblijvers? Gemeenschapsgeld?
  Als dat idd de situatie is, waarom zou dat hier dan (niet) gebeurd zijn?
  De info staat misschien wel op genoemde site. Heb gelukkig nog nooit met het bijltje gehakt.

 10. Bericht door Linda, op 25 augustus 2010 om 13:25
  Dus wordt het tijd voor de aanpak van de PVV
  =====================================================

  De PVV heeft het er maar druk mee he Linda?

  De aow binnen 48 uur overboord gekieperd,breekpunten zoals verhoging van huren,duurdere zorgverzekering, extra betalen voor bezoek aan de dokter,het versoepelen van ontslagrecht,de ABWZ wordt uitgehold,uitbreiding vrije marktwerking liggen al bij het grof vuil.
  (kun je het nog volgen? heb er nog een paar).

  Ja en dan de uitsmijter van de PVV de ONTWIKKELINGSHULP,en ja sorry Linda ook op de vuilnisbelt. JSF gaat op termijn gewoon door:o

  Zijn barre tijden voor de PVV nietwaar Linda? of verander jij je nicknaam binnenkort ook in Ingrid en je partner Henk?

 11. Daar zetten we wel eens een boompje over op dick, maar het is wel zo dat er wetten aangenomen worden maar naar het gevolg en of achterblijvers is niet gekeken. Die wet kwam touwens van dhr Rouvoet die zo gezins bemind is pffffffffff

 12. Zwolse, met een aantal punten (bijv. AWBZ) ben ik het eens met je, maar dat is hier het onderwerp niet. Je wilt dus het strafbeleid zoals het nu uitgevoerd wordt handhaven?

 13. Linda zeer volwassen reactie je hebt het helemaal bij het rechte eind .
  Zou mooi zijn als dit kabinet er snel komt kunnen ze de puinhopen van dat softe en theedrinkende beleid(pvda) keihard aan pakken.
  qm jammer dat je zo op de man speelt een andermans mening wordt klaarblijkelijk niet gewaardeerd hier.

 14. Bericht door QuestionMaster, op 25 augustus 2010 om 14:48
  ben je in de VS tussen de rednecks met witte puntmuts beter af… de pvv doet het niet voor je.

  Bericht door QuestionMaster, op 25 augustus 2010 om 14:59
  Wie nou nog niet snapt dat de pvv enkel en alleen een stelletje ontspoorde grijpgrage holbewoners zijn…die heeft echt een probleem

  QM volgens mij heb jij een probleem Waarom mensen aanvallen die een andere zienswijze hebben als de jouwe?

 15. Wederom ben ik het met Derk eens ieder zijn mening .schandalig zoals hier Linda wordt aangevallen misschien qm ben je net zo erg zoals veel mensen hier denken en schrijven als de pvv >:(>:(

 16. Baf dat weet je toch Qm heeft een probleem met andermans ideeen en laat dat altijd op een vervelende manier weten.Bij de Pvda drinken ze niet alleen thee maar tegenwoordig ook melk,zure melk.Linda of je het nou wel of niet eens bent met iemand je moet niet wegblijven.Als iedereen dit had gedan waren er nog maar weinig over op dit log.

 17. Bericht door dick, op 25 augustus 2010 om 18:18
  Wichert, wat heeft de PvdA hiermee te maken? QM heeft een hekel aan de PvdA…kinderachtig geworden hier.

  Nee dick kinderachtig zijn de reacties van QM!

 18. Huiselijk geweld was vijftig jaar geleden een min of meer geaccepteerd verschijnsel. Het is een grote stap voorwaarts dat er nu zoveel aandacht voor is. Prima dat er straffen op staan. Toch vind ik het nog hoopvoller dat er het probleem vanuit meerdere invalshoeken wordt aangepakt. Er is bijvoorbeeld ook aandacht voor het slachtoffer door weerbaarheidstraining en bescherming door bepaalde alarmsystemen. Ook zijn er programma’s op de dader gericht. Niet om de dader in de watten te leggen en te knuffelen maar om deze inzicht te geven in de eigen daden en zijn invoelingsvermogen te vergroten. Doel is nieuw huiselijk geweld te voorkomen. Geen softe aanpak dus.
  Ik vind dat een grote vooruitgang. Vroeger kwam zo’n kerel gewoon weer thuis en begon opnieuw zijn vrouw – vaak in een afhankelijke positie gebracht – te mishandelen.
  Overigens zijn er ook onderzoeken waaruit blijkt dat mishandeling van mannen door hun vrouw ook veel voorkomt, net zoals mishandeling van ouders door kinderen.

 19. Klopt Derk

  Bericht door Linda, op 25 augustus 2010 om 13:25
  Dus wordt het tijd voor de aanpak van de PVV

  Begon erover….vreemd dat hier selectief is verwijderd en de aanleiding is blijven staan. Rond het middaguur ging ik al naar het alg.log ivm het gruwelijk off-topic gaan.

Reageer