GRASsprieten te gast op Sportpark De Pelikaan

Zwolle – Woensdagmiddag beleefden de eerstejaars HBO- en WO-studenten, die in Zwolle gaan studeren, als onderdeel van de GRASweek het sportiefste gedeelte van de week. Gratis konden zij deelnemen aan een serie clinics, gegeven door de stichting samenwerkende sportclubs De Pelikaan en nog een aantal andere sportverenigingen in Zwolle.

grasweek_pelikaan_9181_470.jpg

Er was een breed sportief kennismalingsaanbod neergelegd voor de nieuwe studenten in de stad. Ruim 800 studenten konden die middag van 15.00 uur tot 17.00 uur kennis maken met: voetbal, tennis, hockey, korfbal, beachvolleybal, ultimate frisbee, speedbadminton, nordic running, paardrijden, klootschieten en lacrosse maar ook rugby, cricket en mountainbiken. Deze laatste sporten werden verzorgd door verenigingen die normaal gesproken niet op sportpark De Pelikaan actief zijn maar voor deze gelegenheid door de Pelikaan waren uitgenodigd. Naast de kennismaking met de eigen sportieve mogelijkheden kan iedere nieuwe student die deze middag op sportpark De Pelikaan kwam sporten de aankomende tijd ook kennis maken met de beide topsport-organisaties in de stad. Zowel FC Zwolle als Landstede Volleybal en Basketbal gaven gehoor aan het verzoek van De Pelikaan om iedere student in het bezit te laten komen van een gratis toegangsbewijs voor een thuiswedstrijd.

grasweek_pelikaan_9981_470.jpg

grasweek_pelikaan_9487_470.jpg

grasweek_pelikaan_0308_470.jpg

Samenwerking
Namens De Pelikaan-verenigingen is manager Diederik Meijntjes verheugd met de samenwerking tussen de verschillende organisaties en de invulling van de dag: “Zwolle profileert zich meer en meer als studentenstad. Dat betekent ook wat voor de sportverenigingen. Wij willen de nieuwe studenten dan ook graag de mogelijkheid bieden kennis te maken met ons sportaanbod en met de activiteiten van nabijgelegen topsportorganisaties waar wij graag mee samen werken. Een mooie gelegenheid voor de sportorganisaties zich te profileren bij de nieuwe Zwolse studenten. Zij zullen tijdens hun studie in Zwolle ook graag willen sporten en topsport willen zien”.

Doel
De organisatie van de GRASweek ziet het als haar taak de nieuwe Zwolse studenten kennis te laten maken met de vele facetten van de stad Zwolle. Een sportlocatie zoals De Pelikaan met een breed sportaanbod past perfect in het programma. De GRASweek is de algemene introductieweek van Zwolle, bedoeld voor alle aankomende eerstejaars hbo- en wo-studenten in Zwolle.

GRASweek
GRAS staat voor ‘Gezamenlijk Ruiken Aan Studeren’ en is een gezamenlijk initiatief van de Christelijke Hogeschool Windesheim, de Katholieke Pabo Zwolle, de Gereformeerde Hogeschool, ArtEZ en de gemeente Zwolle. Dit jaar vindt de zesde editie van de GRASweek plaats van 24 tot 27 augustus. De organisatie van de GRASweek wordt gedragen door bijna tweehonderd vrijwilligers.  

grasweek_pelikaan_0004_470.jpg

grasweek_pelikaan_0124_470.jpg

grasweek_pelikaan_0216_470.jpg

grasweek_pelikaan_0258_470.jpg

grasweek_pelikaan_0320_470.jpg

grasweek_pelikaan_9111_470.jpg

grasweek_pelikaan_9185_470.jpg

grasweek_pelikaan_9193_470.jpg

grasweek_pelikaan_9321_470.jpg

grasweek_pelikaan_9489_470.jpg

grasweek_pelikaan_9539_470.jpg

grasweek_pelikaan_9574_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer