Deltion last-minute inschrijfavond

Zwolle – Maandag 6 september houdt het Deltion College van 18.00 – 21.00 een last-minute inschrijfavond voor iedereen die nog dit schooljaar met een studie wil starten. Een informatieavond voor jongeren, maar ook voor volwassen die via een mbo-opleiding, cursus of training willen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.

Deltion merkt tijdens informatieavonden een grotere toeloop van volwassenen. Voorheen kwam deze groep mee met hun oriënterende kinderen. Nu laten steeds meer volwassenen zich diezelfde avond informeren over hun eigen opleidingsmogelijkheden. Met als doel bijvoorbeeld herintreding, bijscholing of carriere switches.

Lerares Coby Burg (Sociaal Pedagogisch Werk) heeft al veel verrassende switches gezien. “Zo hadden we dit jaar een veertiger die na een loopbaan in de administratie besloot zijn hart te volgen en koos voor een leer- en werktraject in een zorginstelling. Of het geval van een immigrant die werkte als schoonmaker bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De man viel op omdat hij zo leuk omging met de cliënten. Inmiddels is hij opgeleid tot Sociaal Pedagogisch Werker op niveau 4. Zorg- en welzijnsinstellingen zijn vaak blij met mensen met levenservaring. Een horecavrouw, gepokt en gemazeld in de omgang met mensen, werd door diezelfde organisatie met open armen ontvangen om zich om te scholen naar woonbegeleider.”

Bezoekers zijn tussen 18.00 en 21.00 uur van harte welkom op de Deltion campus, Mozartlaan 15 in Zwolle. Tijdens de informatieavond kan er geparkeerd worden in de parkeergarages van de campus. Meer informatie over het Deltion College staat op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer