Berkum wint bekerduel tegen HODO

Zwolle – VV Berkum heeft ook de tweede wedstrijd in de poule voor de Districtsbeker met ruime cijfers gewonnen. In Hollandscheveld werd zondageersteklasser HODO op dinsdagavond met 1-5 verslagen, nadat de zaterdag ervoor thuis al met dezelfde cijfers van Go Ahead Kampen was gewonnen. Door die twee zeges heeft Berkum een riante positie in de poule gekregen.

De selectie van Berkum-coach Michel van Oostrum was nog weer verder uitgedund door blessures. Naast Pascal Diender, Marc van der Meulen en Mathijs Bouwhuis ontbraken nu ook Jeffrey Pohowainjaan en Hiro Gnanapragrassam. Hun vervangers pakten hun taken echter prima op en Berkum had de hele wedstrijd tegen HODO een flink overwicht. Het was bovendien bemoedigend dat de ‘nieuwelingen’ in de selectie, net als eerder tegen Go Ahead, uitstekend presteerden. De eerste kans was echter voor de gastheren. Na een minuut of acht kreeg HODO een corner, waarna een hard schot volgde dat door doelman Harmen Sikkema maar net kon worden gekeerd. De rebound verdween via de paal naast het Berkum-doel. Slechts enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak.

Na een flinke fout in de HODO-verdediging kon Roy Supèr de bal meenemen en die kans liet hij niet liggen: 0-1. Berkum bleef aandringen en in de 22e minuut wist Frank Hoolsema na een voorzet van Supèr de 0-2 binnen te tikken. Nadat HODO nog een keer hard over had geschoten volgde in de 35e minuut een snelle uitbraak van Chris van der Meulen, die vervolgens Roy Supèr in staat stelde om de 0-3 te scoren. Dat betekende alweer de vierde goal van Roy in twee bekerwedstrijden, een prima begin van deze snelle en behendige speler.

Berkum dacht met die comfortabele voorsprong de rust in te kunnen gaan, maar dat pakte toch anders uit. Net als in een aantal wedstrijden in het vorige seizoen gooide een spelhervatting roet in het eten: een goed genomen vrije trap van Andres Hoogeveen vloog over de muur in het Berkum-doel waarmee de stand op 1-3 kwam. In de tweede helft bleef Berkum de sterkere ploeg maar de voorsprong kon pas in de 71e minuut, met wat geluk, worden uitgebouwd tot 1-4. Jeffrey van der Vlist, die in het veld was gekomen voor Roy Supèr, zag dat zijn schot door de HODO-verdediging van richting werd veranderd en zo in het doel verdween.

Enkele minuten later volgde een voorzet van Bas Bouwhuis die door Onno Tammeling werd verzilverd: 1-5. De rest van het duel op het kletsnatte Sportpark ’t Hoge Bosch was weinig spectaculair. Wel liep HODO-speler Erik Pol nog tegen een gele kaart op na een forse overtreding op Bas Bouwhuis, maar over het geheel genomen verliep de wedstrijd sportief. Berkum heeft na twee bekerduels nu dus zes punten.

De andere wedstrijd van dinsdagavond in deze poule tussen Go Ahead Kampen en MSC werd na een uur bij een stand van 2-2 gestaakt wegens hevige regenval en onweer. Aanstaande zaterdag, 28 augustus, speelt Berkum de derde poulewedstrijd tegen MSC op De Vegtlust, waar weer om 15.00 uur wordt begonnen.

Artikel delen:

Reageer