Het weer: regen

Zwolle – Donderdag valt er in eerste instantie overal nog een flinke portie regen. Later op de dag valt de regen uit losse buien die gepaard kunnen gaan met een klap onweer. In totaal kan er 20 tot 45 mm regen vallen. In het noorden staat een (noord)oostelijke wind. Daardoor wordt het in de noordelijke provincies vrij fris met circa 17 graden. In het zuiden komt de wind uit het zuidwesten en voert warme lucht aan. Daar loopt de temperatuur nog op naar 20 tot 23 graden. Aan zee neemt de wind toe naar vrij krachtig. Boven land is de wind matig.

25-08-2010_weerfoto_cultuurhuis_stadshagen.jpg

Vrijdag is het een groot deel van de dag nog bewolkt en buiig. In het noorden en westen wordt het in de middag droger en mogelijk komt daar de zon nog even door. De wind krijgt gedurende de dag een duidelijk voorkeur voor het noordwesten tot noorden en is matig boven land tot vrij krachtig aan zee. De maxima liggen rond 19 graden. Zaterdag komt met een noordwestelijke stroming bewolking vanaf de Noordzee mee. Verspreid over het land komen er dan enkele buien voor, maar de neerslaghoeveelheden zijn stukken kleiner dan morgen en vrijdag. Het wordt zaterdag 18 graden op de Wadden tot 20 in het zuiden.

Zondag krijgen we te maken met een nieuwe depressie die veel regen veroorzaakt. Pas later volgende week lijkt het droger te worden en komt de temperatuur uit rond of net boven 20 graden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer