Subsidie voor ´Rossini in Zwolle´

Zwolle – Het Kameroperafestival ontvangt van de gemeente Zwolle 50.000 euro subsidie voor de productie Rossini in Zwolle. De voorstelling is gericht op jonge bezoekers.

Het Kameroperafestival wil de theaterproductie ´Rossini in Zwolle, een muzikaal culinaire salon rond de componist Rossini´ in een nog nader te bepalen weekeinde een aantal keren uitvoeren in Grand Café De Harmonie aan de Grote Markt in Zwolle. De gerechten worden geserveerd door spelers/zangers. ´Rossini in Zwolle´ combineert twee talenten van Rossini: die van componist en die van kok. Een eerder verzoek om een bijdrage werd dit begin jaar door de gemeente afgewezen, op advies van de Commissie Stimulering Producties Zwolle. De Kameroperafestival tekende tegen dat besluit bezwaar aan en wist in een nadere toelichting de commissie over de noodzaak van de subsidie te overtuigen.

Ook de commissie ziet de artistieke waarde van het operaproject. Verder onderschrijft de commissie het streven van het festival om door een speciale aanpak een jong publiek (twintig plus) aan te trekken. Dat gaf bij het college van burgemeester en wethouders de doorslag om alsnog subsidie te verstrekken.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Die 50000 euro zijn ze waarschijnlijk nodig voor de tournedos “rossini” te serveren (biefstuk met een dikke plak ganzelever en truffel) ;D

Reageer