Gezocht: jonge mensen die graag zingen!

Zwolle – De Michaelscantorij zoekt jongeren om samen het Requiem van K.Jenkins te zingen. Op 21 november 2010 is de uitvoering van dit muziekstuk in de Grote of Sint Michaëlskerk. Wie het leuk vindt om onder deskundige begeleiding  deel te nemen aan dit unieke project kan tot 16 september contact opnemen met joke.koopmans@zonnet.nl of 038-4650155.

Professioneel
De Michealscantorij is een koor met enthousiaste jonge mensen dat ook andere jongeren wil enthousiasmeren om samen muziek te maken met dit project. De vaste repetitieavond is vrijdag van 20 tot 22 uur. Wanneer je dan niet kunt, is er een mogelijkheid om op donderdagavond van 19 tot 21 uur te repeteren.  Jongeren die meedoen staat een deskundige begeleiding te wachten door Toon Hagen. En het professionele orkest Musica Michaelis begeleidt het koor.

Een bijzonder muziekstuk
Karl Jenkins is een Engelse componist die muziek met invloeden uit de hele wereld. Hij schreef een requiem voor koor, orkest en slagwerk. Bijzonder aan het requiem is dat er moderne invloeden in zijn verwerkt. Zo heeft Jenkins bijvoorbeeld een hip hop ritme onder een van de delen van het Requiem gezet.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer