Opening vernieuwd binnenplein in De Pierik

Zwolle – Vrijdag 27 augustus openen wethouder Erik Dannenberg en Gerke Brouwer van Openbaar Belang het vernieuwde binnenplein aan de Fuchsiastraat, Gladiolenstraat en Hyacintstraat. Tijdens de feestelijke opening zijn er diverse activiteiten, ook voor de kinderen. De catering wordt door de bewoners zelf verzorgd. Het opgeknapte binnenplein is tot stand gekomen met de inzet van bewoners, Travers Welzijn en Woningstichting Openbaar Belang.

Met de bestaande grote boom op het plein heeft het plein een gezellige uitstraling gekregen. De paden van het binnenplein zijn opnieuw betegeld met kleurige rode en gele tegels in de vorm van een zon. Het plein is voorzien van nieuwe verlichting, uitgezocht door de bewoners zelf. Woningstichting Openbaar Belang heeft de werkzaamheden laten uitvoeren. Door de Gemeente Zwolle is er een bank en prullenbak geplaatst. Van Travers Welzijn ontvingen de bewoners materialen om het plein te kunnen onderhouden. Bewoners kunnen vanaf nu genieten van het gezellige binnenplein.

Ruim een jaar geleden is een werkgroep bestaande uit bewoners, Travers Welzijn en Woningstichting Openbaar Belang gestart met het bespreken van het opknappen van het binnenplein aan de Fuchsiastraat, Gladiolenstraat en Hyacintstraat. De werkgroep heeft de ideeën aangedragen die nu zijn gerealiseerd. De samenwerking verliep erg prettig, alle werkgroepleden hadden hetzelfde eindresultaat voor ogen. Gerke Brouwer, directeur van Woningstichting Openbaar Belang is trots op het gezamenlijk behaalde resultaat: “Als woningcorporatie vinden wij het belangrijk dat mensen prettig met elkaar wonen in buurten en wijken. Een prettig leefbare buurt kunnen we alleen gezamenlijk met bewoners en partners bereiken. Het vernieuwde binnenplein is een goed voorbeeld van het samen werken aan een leefbare buurt.”

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Goed idee

  Bewoners kunnen vanaf nu genieten van het gezellige binnenplein.

  Maar eens kijken als Rana weer open-atelier heeft 26/9. Nu er geen familie van mij meer woont kom ik er niet zo vaak.

 2. tsssssssssss en daar kan wel geld heen maar dat er bij ons op t plein een 8jaar oude wipwap wordt afgekeurt en gewoon wordt weggehaald zonder dat er iets voor in de plek komt stuit me wel tegen de borst
  en wat te bedenken van een kapot bankje dat kan wel blijven staan !

  en dan de groenvoorziening om het plein heen…………. grasveld wordt steeds minder en als je er iets van zegt tegen de gemeente dat het gras verzwolgen wordt door stekestruiken zodat de kinderen er niet kunnen spelen zeggen ze gewoon nou dan halen we alle speeltoestellen toch gewoon weg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  nouja alle er staan er nog 2!!!!

  bagger gemeente

 3. en hoelang is de binnenplein er al????
  alwel 3of 4 jaar en nu alweer toe aan opknappen?????????
  die hangjeugd heeft er al van alles gesloopt oh oh oh wat letten wij omwonenden toch goed op

Reageer